Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek az autóhoz (12 db)

Autó-motor szerelők, mit jelentenek az olajoknál a pl 15W40?

mi a 15, mi a W és mi a 40?

Legjobb válasz: A folyadékoknak van viszkozitásuk, ez köznapi értelemben a "folyékonyságukat" jelzi. A nagy viszkozitású folyadék belsõ súrlódása nagy, lassan folyik, lásd: méz. A kis viszkozitású folyadék belsõ súrlódása kicsi, könnyen folyik, ilyen például a víz. Szokták ezt úgy is emlegetni, mint "sûrû" és "híg" folyadékok, de ez nem feltétlenül helyes. Az olajoknál ezek a számok az úgynevezett SAE viszkozitási osztályt jelentik. Régen voltak egyfokozatú, téli vagy nyári olajok. A télieknél a viszkozitási osztályt jelölõ számértéket W betûvel egészítették ki, a nyáriaknál ilyen nem volt. Mára már elterjedtek a többfokozatú motorolajok, ezek télen-nyáron képesek folyékonyak maradni és kenni a motort. Az elsõ számérték a hideg-, a második a melegoldali viszkozitást jelöli, vagyis télen, hidegben az elsõ érték a fontos, a második pedig üzemi hõfokon lényeges. A hidegoldali viszkozitástól függ, hogy milyen alacsony hõmérsékletig szivattyúzható az olaj, meddig képes kenni a mozgó alkatrészeket, a melegoldali viszkozitás pedig azt mutatja meg, hogy üzem közben mennyire képes kúszni, milyen apró hézagokat tud kitölteni. Kicsit bõvebben itt olvashatsz errõl: http://www.olajinfo.hu/index.php/fogalomtar/14-viszkozitasi-..

A folyadékoknak van viszkozitásuk, ez köznapi értelemben a "folyékonyságukat" jelzi. A nagy viszkozitású folyadék belsõ súrlódása nagy, lassan folyik, lásd: méz. A kis viszkozitású folyadék belsõ súrlódása kicsi, könnyen folyik, ilyen például a víz. Szokták ezt úgy is emlegetni, mint "sûrû" és "híg" folyadékok, de ez nem feltétlenül helyes. Az olajoknál ezek a számok az úgynevezett SAE viszkozitási osztályt jelentik. Régen voltak egyfokozatú, téli vagy nyári olajok. A télieknél a viszkozitási osztályt jelölõ számértéket W betûvel egészítették ki, a nyáriaknál ilyen nem volt. Mára már elterjedtek a többfokozatú motorolajok, ezek télen-nyáron képesek folyékonyak maradni és kenni a motort. Az elsõ számérték a hideg-, a második a melegoldali viszkozitást jelöli, vagyis télen, hidegben az elsõ érték a fontos, a második pedig üzemi hõfokon lényeges. A hidegoldali viszkozitástól függ, hogy milyen alacsony hõmérsékletig szivattyúzható az olaj, meddig képes kenni a mozgó alkatrészeket, a melegoldali viszkozitás pedig azt mutatja meg, hogy üzem közben mennyire képes kúszni, milyen apró hézagokat tud kitölteni. Kicsit bõvebben itt olvashatsz errõl: http://www.olajinfo.hu/index.php/fogalomtar/14-viszkozitasi-..
A viszkozitással van kapcsolatban, pontosan nem tudom, de más a sûrûsége, kenõképessége...
A kérdező hozzászólása: Ahha értem. Köszönöm, így már felvilágosultabb vagyok. :) Idáig mindenki mást mondott ezekkel kapcsolatban.

Mit jelentenek az alábbi rövidítések az autók hátulján?

Bocsánat, de csak ilyen hülyén tudtam megfogalmazni, hogy értsétek mir?l van szó. :D Szóval ezek mit jelentenek: dci, hdi, JTD(ez nem biztos, hogy az), tdi, gt(grand tourismo?) Ha lehetne még oda tudnátok írni, hogy mire jók? Köszi el?re is a válaszokat:)

Legjobb válasz: A dCi, a HDi, a JTD és a TDI dízelmotorokat jelölnek. Mindegyik hasonló elven mûködik: manapság már valamennyi közvetlen befecskendezéses, common-rail rendszerû turbódízel motor. A különbség csak abban van, hogy a Renault a dCi, a PSA a HDi, a Fiat a JTD, a VW-konszern pedig a TDI elnevezést használja. A GT korábban a "gran turismo" rövidítése volt, ami nagy túraautót jelentett, ma meg már gyakorlatilag bármire rásütik, amit a sportossággal szeretnének eladni. A VW Golf esetén volt GT felszereltségi szint, ezt már próbálták sportosra faragni, de nem volt annyira látványos és erõs, mint a GTi.

A dCi, a HDi, a JTD és a TDI dízelmotorokat jelölnek. Mindegyik hasonló elven mûködik: manapság már valamennyi közvetlen befecskendezéses, common-rail rendszerû turbódízel motor. A különbség csak abban van, hogy a Renault a dCi, a PSA a HDi, a Fiat a JTD, a VW-konszern pedig a TDI elnevezést használja. A GT korábban a "gran turismo" rövidítése volt, ami nagy túraautót jelentett, ma meg már gyakorlatilag bármire rásütik, amit a sportossággal szeretnének eladni. A VW Golf esetén volt GT felszereltségi szint, ezt már próbálták sportosra faragni, de nem volt annyira látványos és erõs, mint a GTi.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:)

Az autók neveinél mit jelentenek az 1-2 betűs rövidítések?

Például Ford Mustang GT Most nem tudok másik példát írni, de vannak autók amiknél van még az R betű is oda írva. Mit jelentenek ezek? És még mi van ami a GT és az R betűn kívűl szokott lenni?

Legjobb válasz: gt= gran turismo

gt= gran turismo
A kérdező hozzászólása: Ls ez jelent valamit? más valamiben?
Mit jelentenek? +3 centit farokméretben betûnként. Amúgy általában valami hangzatos, de könnyen megjegyezhetõ rövidítésekkel szokták jelölni a csúcs-modelleket. A GT-rõl mindenkinek a Gran Tourismo ugrik be, az R-rõl a Racing, az S-rõl a sport, stb. Átlag autóknál is van ilyen, hogy a felszereltségi szinteket külön jelölik, valami rövidítéssel (LS, XL, SX), vagy motor-technikát (TDi, HDi, V-Tec), esetleg valami különleges technikai megoldást (4WS, 4WD, 2TR) de azért az autógyártók nem szokták ellõni a jól hangzó rövidítéseket kis modellekre.
LS Hondáknál jelöl felszereltségi szintet, LifeStyle ha jól tévedek. Ha nem, akkor Honda-fanok javítsanak ki.
GTO = Grand Touring Over (2, 5 litre more displacemant) – GT 2, 5 liternél nagyobb lökettérfogattal GTU = Grand Touring Under (2.5 litre less displacemant) – GT 2, 5 liternél kisebb lökettérfogattal GTX = Grand Touring Experimental GTP = Grand Touring Prototype


Mit jelentenek azok a számok egy autó hátulján, mint pl. 1.5; 1.6; 1.8; 2.0; 2.1?

mi a különbség köztük?

Legjobb válasz: ekkora köbcentis a motor (minél nagyobb a szám, annál nagyobb a teljesítmény is). vagyis 1.6-nál ezerötszázvalamennyi köbcentis, stb.

ekkora köbcentis a motor (minél nagyobb a szám, annál nagyobb a teljesítmény is). vagyis 1.6-nál ezerötszázvalamennyi köbcentis, stb.
Egészen pontosan a motor literekben mért hengerûrtartalmát fejezi ki. A BMW és a néhai Rover számozási rendszerében a típusszám utolsó két számjegye utalt ezekre a számokra (pl. a BMW 325 2, 5 literes motorral, a Rover 214 1, 4 literes motorral készült), a Mercedesek esetében a teljes szám ezt jelöli. Példának okáért a 320 CDI-k 3, 2 literes dízelmotorok, az 55 AMG-k 5, 5 literes benzinmotorok (nem is akármilyenek).
Jah jó esetben azt jelenti, rossz esetben a márka marketingfogása. Pl bmw 335ci az csak 3000es. 2.1 meg nincs.
Az már más kérdés, hogy tényleg akkora-e a hengerûrtartalom (volt nekik 2, 3-asuk 25i jelzéssel és 2, 8-asuk 30i-vel). A 35i-k azért kaptak 35-ös számot, hogy ne tévesszék össze a 3.0-s szívókkal. 2.1-es motor pedig létezett az Audi Ur-Quattroban, de hogy ma építenek-e valamibe, nem tudom. (azon az autón pedig nem biggyesztették oda a 2.1 jelzést)
Tehát röviden összefoglalva a motor ûrtartalmát. pl 1.4 = 1393ccm majdnem 1400ccm általában 65 és 105 lóerõ közt változik a teljesítményük a szelepek számától függõen.

Mit jelentenek a betűk az autók nevében?

Mit jelentenek olyan betűk az autók nevében mint pl:TDI vagy ilyesmi de ezt pont tudom Turbó,Dízel,Injektor, Ha valaki tudna ilyen oldalt mondani az jó lenne ahol az összes ilyesmi rajta van. köszi

Legjobb válasz: 1: Az autónak márkája, típusa van. Neve nincs. 2: Jól tudod, azt jelenti. Viszont inkább Turbo Diesel INJECTION-nak szokták emlegetni. Igazából mindegy, mert befecskendezést jelent mindkettõ. 3: Általánosan egyik sem köthetõ fix magyarázathoz, hiszen ami egyik márkánál ez, az a másiknál amaz.

1: Az autónak márkája, típusa van. Neve nincs. 2: Jól tudod, azt jelenti. Viszont inkább Turbo Diesel INJECTION-nak szokták emlegetni. Igazából mindegy, mert befecskendezést jelent mindkettõ. 3: Általánosan egyik sem köthetõ fix magyarázathoz, hiszen ami egyik márkánál ez, az a másiknál amaz.
Rosszul tudod te is meg te is. A TDI az a Turbocharged Direct Injection vagyis Turbófeltöltött Közvetelen Befecskendezés.... Ezek mind mozaikszavak, internetország pedig hatalmas Google pedig a barátod, biztos vagyok benne, hogy megtalálod amit konkrétan keresel.
"Rosszul tudod te is meg te is. A TDI az a Turbocharged Direct Injection vagyis Turbófeltöltött Közvetelen Befecskendezés.... " Ennek viszont semmi köze a dízelhez, hiszen egy Otto motor is lehet injektoros. Benzinest viszont még nem láttam TDI jelöléssel. :) Persze lehet, hogy nem jól tudom, ettõl még baromság ez a sok rövidítés és mozaikszó.
#6 Ebben semmi baromság nincs, teljesen logikus mindegyik. Nagyon is köze van a dízelhez. TDI-t azért nem látsz benzinesen, mert annak.... hát lényegében a benzines megfelelõje az a TFSI. Mag amúgy is le van védve. Vagy csak le akarták? Nem ez a lényeg. Az injection-nek semmi köze az injektorhoz, az befecskendezést jelent, értelme a "TDI-ben" az a direct-tel együtt van, azaz közvetlen befecskendezés (vagyis nem 'kamrás). A TFSI, meg szintén feltöltött motor, és annyi az érdekessége (többek közt), hogy ott is közvetlenül az égéstérbe fecskendezünk (benzint), nem a szívószelepek elé.
Köszi az infót, ezt nem tudtam. "Az injection-nek semmi köze az injektorhoz, az befecskendezést jelent" Ezt kifejtenéd bõvebben? Hiszen ha befecskendezünk, akkor azt nem lehet szelepekkel megoldani. Természetesen vannak szelepek, addig oké, de ha befecskendezünk, akkor nem a szelepalagutakon keresztül jut az üzemanyag az égéstérbe. Lehet, hogy én gondolom rosszul, éppen ezért kérdezek. :D
Hát igen...Az baj, hogy csak nagyjából vagyok tisztában a tudásoddal, de megpróbálom a legérthetõbben mondani. Egy szerkezettankönyv mondjuk sokat segítene neked. 4 ütemû motorokról beszélünk ugye, most lényegében mindegy is, hogy Otto- vagy Diesel-motor. Van egy körfolyamat, ami úgy néz ki, hogy szívás-sûrítés-terjeszkedés-kipufogás. Kisarkítva mondhatnám, hogy a szívó szelepek nyitva vannak szívás ütemben a kipufogók ekkor zárva vannak, kipufogáskor pont fordítva, pufószelep nyitva szívó zárva, terjeszkedési és sûrítési ütemben pedig az összes zárva van. Most ilyenekbe, hogy szelepegybenyitás ne menjünk bele. Terjeszkedési ütem (vagy expanzió) úgy jön létre, hogy egy keveréket begyújtunk a dugattyú felsõ-holtpont közelében (ez történhet elektromos ív segítségével Otto-motoroknál, vagy öngyulladással a dízelek esetében, ahol az összekomprimált forró levegõbe fecskendezett gázolaj különösebb segítség nélkül meggyullad), és az így felszabadult energia az alsó-holtpont felé löki a dugót, mivel annak nincs máshova mennie, hiszen oldalról ott a hengerfal, felülrõl meg a hengerfej zárt szelepekkel. De ezt a keveréket létre kell hozni. Keverékképzés szempontjából kétféle motort különbözetünk meg. Külsõ vagy belsõ keverékképzésût. Belsõ mikor magában az égéstérben jön létre az üzemanyag-levegõ keverék, külsõ pedig mikor azon kívül, tehát a szívócsõbe fecskendezünk, vagy a karburátoros is ide jön. Belsõ pl a TDI, a Common Rail (vagyis közös nyomócsöves) dízelek, de a közvetlen befecskendezéses benzinesek is (lásd FSI, TFSI). Ez azért jó, mert csak annyit kell befecskendezni, amennyi nagyon muszáj, és újabban akkor lehet belõni, mikor szükség van rá , vagy lehet akár egymás után többször is, ezt nevezzük elõbefecskendezésnek. (Pilot-dózis címszóval rá tudsz keresni, érdekes) És jobb hatásfokkal dolgozik. Erõsebb, kevesebbet fogyaszt, szóval tuti dolog. De cserébe, kicsit bonyolultabb. És mivel a fizika makacs dolog, mint mondtam, lehet a szívócsõbe is létrehozni keveréket. Szívási ütemben, ha nyitnak a szívószelepek, a lefelé mozgó dugattyú által létrehozott alacsonyabb nyomású tér felé fog úgyis megindulni a légtömeg, nem pedig a légszûrõ fele, fõleg, ha meg még egy feltöltõ (turbó, kompresszor) miatt egy kis pozitív nyomás is uralkodik a szívó oldalon, akkor meg alig várja, hogy benyomuljon az égéstérbe. Persze ezt le lehet zavarni egy karbival, vagy egy központi injektorral is, aztán menjen a keverék ahova akar (meg leginkább ahol szükség van rá), de lehet finomítani több kis injektorral is, a szívószelepek elé fecskendezünk gyújtási sorrendben. Hát nagy vonalakban ennyi. Úgyhogy lehet. :-)
Aha, értelek. Köszi a normális választ és a türelmet! :)

Beköltöztem a koliba de nem kaptam pénzt arra a hétre ott volt anya tesòja. Elmondtam neki hogy nem kaptam pénzt hagy hívjam fel anyát. Felhívtam, de az unokatesòm anyukája vette fel, hogy anya meghalt autòbalesetben. Ez mit jelenthez?

Legjobb válasz: -Beköltöztem a koliba Elmentek egy Zepteres termékbemutatóra. -de nem kaptam pénzt arra a hétre ott volt anya tesòja. Azt hittétek csak egy nyereményt kellett volna átvenni. -Elmondtam neki hogy nem kaptam pénzt hagy hívjam fel anyát Reklamáltatpk anyukáddal, hogy nem kaptátok meg az ajándékot -Felhívtam, de az unokatesòm anyukája vette fel,hogy anya meghalt autòbalesetben Megvettétek a Biopon lámpát, abban a reményben hogy elmúlik a daganatotok.

-Beköltöztem a koliba Elmentek egy Zepteres termékbemutatóra. -de nem kaptam pénzt arra a hétre ott volt anya tesòja. Azt hittétek csak egy nyereményt kellett volna átvenni. -Elmondtam neki hogy nem kaptam pénzt hagy hívjam fel anyát Reklamáltatpk anyukáddal, hogy nem kaptátok meg az ajándékot -Felhívtam, de az unokatesòm anyukája vette fel, hogy anya meghalt autòbalesetben Megvettétek a Biopon lámpát, abban a reményben hogy elmúlik a daganatotok.
Az a baj, hogy egy szóval nem írtad, hogy ez egy álom volt. Olvasd át, mit írtál.
?? Ez most ugye egy kamu kérdés? Ezzel nem lehet szórakozni.
Elsõ! Gondolom álmodta! Nézd már meg a kategóriát!
A kérdező hozzászólása: MÈGIS MIÉRT IRTAM EBBE A KATEGÒRIÀBA? hülye lennék ezzel szòrakozni.....
A kérdező hozzászólása: te normális vagy? hogy írhatsz ilyet? csak meg akarom tudni hogy ez az álom mit jelenthet nem ezt a sok sületlenséget hallgatni..
A kérdező hozzászólása: Az van, hogy mivel ebbe a kategóriába irtam, hogy álomfejtés úgy gondoltam, hogy már nem kell ide írni.:3 különben meg ezt nem osztanám meg..

Van olyan oldal ahol le vannak írva az autó motorjának az alkatrészei meg hogy mit jelentenek. Mitkell róla tudni mi a szerepe ilyenek?

nem találtam hirtelen semmit..csak érdekel ez a téma..meg ha lesz autóm nem árt ha tudok pár dolgot a kocsik motorjáról..igazi kresz-b?l tanuljuk ha jól tudom..de unalom ellen is kíváló.:)

Legjobb válasz: wikipedia :) De itt is elég sok minden le van írva normálisan: http://www.volkswagen.hu/volkswagen_koeruel/innovacio/m_szak..

wikipedia :) De itt is elég sok minden le van írva normálisan: http://www.volkswagen.hu/volkswagen_koeruel/innovacio/m_szak..
A kérdező hozzászólása: Köszi.!:)

Az autó sportokban mit jelentenek ezek?

Ret, DNS, WD, DSQ, DNQ, NC, ni, nk Valaki tudja? Vagy linket tud küldeni ahol le vannak írva a jelentései?

Legjobb válasz: Ret: Retired - kb kiállt DNS: did not start - nem indult WD: Withdrawn - visszavont nevezés DSQ: disqualified - kizárva DNQ: did not qualify - nem kvalifikált, nem került be NC: ebben nem vagyok biztos, talán not completed lehet Sima angol rövidítések. Angol nyelvû közvetítéseken lehet többször hallani.

Ret: Retired - kb kiállt DNS: did not start - nem indult WD: Withdrawn - visszavont nevezés DSQ: disqualified - kizárva DNQ: did not qualify - nem kvalifikált, nem került be NC: ebben nem vagyok biztos, talán not completed lehet Sima angol rövidítések. Angol nyelvû közvetítéseken lehet többször hallani.
a többi jó, az NC az not classified. Vagyis végigment, de nem teljesített elõírt távot. Pl Forma1-ben 90%-ot kell teljesíteni, ha valaki 12 kör hátránnyal gurul be, azt nem értékelik.
A kérdező hozzászólása: Köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!