Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek az (1051 db)

Mit jelentenek az alábbi értékek?

Kaptunk egy lapot amin a véd?n?i vizsgálat eredményei vannak rajta. De nem egészen értek pár dolgot .. valaki segítsen .!!! :D tehát :

Legjobb válasz: Mennyi idõs a pici? A PC az a percentilis érték rövidítése. Az azt jelenti, h 100 gyerekbõl hol helyezkedik el? Tehát az összevetett pc, ami 10-25-ös lett, az azt jelenti, h 100 gyerekbõl 75-90 nagyobb, mint a tied. De ez nem jelent semmi rosszat! Ha 3 alatti, az a kevés! Még a BMI is belefér. A RR a vérnyomása, ami 120/70 az átlagos, tehát jónak mondható. Az 1.0, 1.0 az a jobb és bal szeme, azt jelenti, h jól lát. Van még kérdés? Szívesen válaszolok :)

Mennyi idõs a pici? A PC az a percentilis érték rövidítése. Az azt jelenti, h 100 gyerekbõl hol helyezkedik el? Tehát az összevetett pc, ami 10-25-ös lett, az azt jelenti, h 100 gyerekbõl 75-90 nagyobb, mint a tied. De ez nem jelent semmi rosszat! Ha 3 alatti, az a kevés! Még a BMI is belefér. A RR a vérnyomása, ami 120/70 az átlagos, tehát jónak mondható. Az 1.0, 1.0 az a jobb és bal szeme, azt jelenti, h jól lát. Van még kérdés? Szívesen válaszolok :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat :) de itt nincs szó semmilyen babáról , 16 éves lány vagyok és mi kaptuk ezt a védõnõtõl :) szóval ezekután mit mondasz az eredmények alapján ? :D
hopsz, nem láttam h 50 kg XD A dolgok végülis ugyanazt jelentik, annyi kivétellel, h a BMI 17.7 az kevés. 18.5 alatt soványságról beszélünk. Milyen magas vagy?
168 centis magasságra 50 kilós testsúly kicsit kevés. Ez enyhe soványságot jelent a testtömegindex-táblázat szerint: http://hu.wikipedia.org/wiki/Testt%C3%B6megindex A 120/70-es vérnyomásod tökéletes. Az egy egészes látás teljes látást jelent. (Akinek például 20%-os látáscsökkenése van, annak azt írják a látására, hogy 0.8 )
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) 168 cm vagyok :)

Mit jelentenek az alábbi értékek? Egy számítógépes szerepjátékkal játszok és a fegyverek által okozott sebzés mértéke számomra értelmezhetetlen formában van megadva. Az adatlapokon ilyen értékek szerepelnek: 1d4, 2d2, 1d3+2 stb. Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: Régi asztali szerepjátékos megjelenítés, azt jelenti hogy hány oldalú kockával dobja a sebzést. 1d4 az 1-4 között random, 2d3+2 meg 1-3 között + 1-3 között + még 2.

Régi asztali szerepjátékos megjelenítés, azt jelenti hogy hány oldalú kockával dobja a sebzést. 1d4 az 1-4 között random, 2d3+2 meg 1-3 között + 1-3 között + még 2.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.

Furcsa rémálmok vízzel kapcsolatosan. Miért vannak ezek? Mit jelentenek? Az utolsó két hétben mindig csak vízzel álmodtam. Egyik nap uszoda, másik nap tenger, aztán csúszdapark és még egy csomó fajta víz. Mitõl lehetnek és miért?

Legjobb válasz:
"A tudattalan egyik leggyakoribb jelképe a víz. Általában lefelé folyó forrás vagy sötét, völgyben fekvõ tó formájában jelenik meg. Lélektanilag a tudattalanná vált szellemet jelenti, de egyben a föld mélye felé húzó, a “késztetések uralta test folyadéka”, a mágikus erõvel rendelkezõ vér – vagyis az állatisággal terhelt testiség képe is. A vízhez való leereszkedés motívumát a szerzõ az álmodó önnön mélységeibe való alászállásával magyarázza. A szellem felemelkedését mindig a mélységbe való alámerülésnek kell megelõznie. Egy Bardesanesnak tulajdonított gnosztikus himnuszban a hõsnek az elveszett gyöngyszemet egy mélységes, sárkány õrizte kút fenekérõl kell felhoznia, és hogy a kutat megtalálja, követnie kell a lefelé igyekvõ víz útját. Véleményem szerint ez az õsélmény az, amit megõriztek az õsi tibeti, egyiptomi, héber és egyéb halálközeli élményt jelentõ beavatási szertartások. A víz elérése a holtpont, ahonnan nem lehet lejjebb kerülni, csak felemelkedni vagy végleg megsemmisülni. A víz ugyanakkor kegyetlen tükör, és aki belenéz, találkozik önmagával. Nem a külvilágnak mutatott maszk, a persona tekint vissza rá, hanem az az arc, amit eddig gondosan elrejtett. Az ilyen félelmetes, önmagával való szembesülés elõl az ember általában kitér. A személyes tudattalannal való szembenézés során megláthatjuk saját árnyékunkat, és ezzel el is érkeztünk az örök archetípusokhoz." Ha érdekel a téma nézz utána Carl Jung gondolatainak, ez a fejtegetés konkrétan az Archetípusok és Kollektív Tudattalan c. könyvének elején található.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "A tudattalan egyik leggyakoribb jelképe a víz. Általában lefelé folyó forrás vagy sötét, völgyben fekvõ tó formájában jelenik meg. Lélektanilag a tudattalanná vált szellemet jelenti, de egyben a föld mélye felé húzó, a “késztetések uralta test folyadéka”, a mágikus erõvel rendelkezõ vér – vagyis az állatisággal terhelt testiség képe is. A vízhez való leereszkedés motívumát a szerzõ az álmodó önnön mélységeibe való alászállásával magyarázza. A szellem felemelkedését mindig a mélységbe való alámerülésnek kell megelõznie. Egy Bardesanesnak tulajdonított gnosztikus himnuszban a hõsnek az elveszett gyöngyszemet egy mélységes, sárkány õrizte kút fenekérõl kell felhoznia, és hogy a kutat megtalálja, követnie kell a lefelé igyekvõ víz útját. Véleményem szerint ez az õsélmény az, amit megõriztek az õsi tibeti, egyiptomi, héber és egyéb halálközeli élményt jelentõ beavatási szertartások. A víz elérése a holtpont, ahonnan nem lehet lejjebb kerülni, csak felemelkedni vagy végleg megsemmisülni. A víz ugyanakkor kegyetlen tükör, és aki belenéz, találkozik önmagával. Nem a külvilágnak mutatott maszk, a persona tekint vissza rá, hanem az az arc, amit eddig gondosan elrejtett. Az ilyen félelmetes, önmagával való szembesülés elõl az ember általában kitér. A személyes tudattalannal való szembenézés során megláthatjuk saját árnyékunkat, és ezzel el is érkeztünk az örök archetípusokhoz." Ha érdekel a téma nézz utána Carl Jung gondolatainak, ez a fejtegetés konkrétan az Archetípusok és Kollektív Tudattalan c. könyvének elején található.
Lehet meg kéne fürdeni.
Többet ne szállj föl egy hajóra sem, mert elsüllyedhet.


Mit jelentenek azok, hogy négyrendbeli nemi erőszak, gyilkosság stb. Mik ezek a fokozatok, mi a különbség közöttük?

Sziasztok! A kérdés adott, nem értem, hogy mit jelentenek ezek a négyrendbeli meg ilyenek, erre szeretnék felvilágosítást adni, ha lehet akkor példát is hozhattok fel rá, köszönöm.

Legjobb válasz: A négyrendbeli azt jelenti, hogy ennyi alkalommal valósult meg a cselekmény. (Ebben az esetben nemi erõszak négy alkalommal.)

A négyrendbeli azt jelenti, hogy ennyi alkalommal valósult meg a cselekmény. (Ebben az esetben nemi erõszak négy alkalommal.)
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor letezik ötrendeli stb stb. ?! Mert azt jelenti, hogy hanyszor kovette el a buncselekmenyt' Köszönöm a felvilágosítást. Megy a zold kez.

Egy autónál mit jelentenek az adatok?

NMem értek az autókhoz, ezért érdekel, hogy amikor két ember beszél a kocsikról, és jönnek ezek a "ennyi lóer?s, meg ennyi nyomatéka van" hogy ezek mit jelentenek? Szóval ezt hogy kell érteni? Amikor mondják, hogy 100 lóer?s, az azt jelenti, hogy minél több a LE annál nagyobb a végsebessége a kocsinak, vagy annál jobban gyorsul? És a nyomaték az mit jelent? Meg a köbcenti?

Legjobb válasz: Kezdjük a végén, ott vannak az egyszerû dolgok. A "köbcenti" a motor hengerûrtartalmát jelöli köbcentiméterben. Vannak a motorban hengerek, abban dolgoznak dugattyúk. Ezeknek a hengereknek van térfogata, ami idõrõl idõre megtelik üzemanyag és levegõ keverékével, majd sûrítés és egy gyors égés után a dugattyút lefelé taszajtva munkát végez, aztán elhúz a hengerbõl. Ezt a térfogatot (a lökettérfogatot) tölti meg a keverék (meg a sûrítõtér térfogatát, de az sokkal kisebb). A nyomaték az... Az nyomaték. Fizikai fogalom, ott ismerkedj vele. Ahogy a fõtengely forog, nem csak úgy üresen pörög ám, hanem produkál is valamiféle "erõt". Vagyis nyomatékot fejt ki: ha megfognád a fõtengely végét, eltörné a csuklódat, de még a villáskulcsot is elhajlítaná. A nyomaték határozza meg, hogy a motor mekkora terhet tud vonszolni: nagy nyomatékkal nagy tömeget lehet megmozgatni. Igaz, itt már a váltó is szerepet játszik, de általánosságban akkor is elmondható, hogy a kicsi, könnyû autók kevésbé nyomatékos, pörgõs motorokat igényelnek, a nehezek meg lassabb fordulatú, nagyobb nyomatékkal rendelkezõt. Ez a nyomaték nem egy állandó érték: minden motorfordulaton más és más. Le kell mérni, ebbõl lesz egy görbe, ami megmutatja, hogy adott fordulatnál mekkorát teker a motor. Ez a nyomatékgörbe, aminek van egy maximuma, ez a nyomatékmaximum. Errõl beszélnek "nyomaték" címszó alatt. Ha ez nagy, az autó jól tud gyorsulni, jól terhelhetõ, elfüstöli a gumit. A teljesítmény is fizikai fogalom, azt mutatja meg, hogy a motor idõegység alatt mennyi munkát végez. A valóságban ez a motor fordulatszámának és az azon a fordulaton mért nyomatékának szorzata. A teljesítmény azt határozza meg, hogy az autó milyen végsebességre képes és a motor mennyire "bír el" vele. A nagyobb teljesítmény - jó esetben - nagyobb végsebességet jelent és az "erõsebb" motorral jobban gyorsul az autó. De a teljesítmény nem minden. Mivel a fordulatszám és a nyomaték szorzataként áll elõ, ezért a nagy teljesítmény jelenthet alacsony fordulaton produkál bõdületes nyomatékot és magas fordulaton alacsony nyomatékot is. Az elsõ esetén tényleg érzékelhetõ, hogy az autó jól gyorsul, mert gázadásra történik is valami, a másodiknál pedig ha négyet visszakapcsolsz, téridõugrás lesz, de ez csak rövid ideig tart, mert a motor hamar leforogja magát. Vagyis aki puszta számadatokból, a görbék ismerete nélkül (sõt, a görbék fogalmának ismerete nélkül) meg tudja ítélni, hogy egy autó mennyire megy jól, az valószínûleg nem mond igazat. Vannak nagyon általános érvényû, rendkívül tágan értelmezhetõ szabályok, de maguk a számok sokszor nem sokat jelentenek.

Kezdjük a végén, ott vannak az egyszerû dolgok. A "köbcenti" a motor hengerûrtartalmát jelöli köbcentiméterben. Vannak a motorban hengerek, abban dolgoznak dugattyúk. Ezeknek a hengereknek van térfogata, ami idõrõl idõre megtelik üzemanyag és levegõ keverékével, majd sûrítés és egy gyors égés után a dugattyút lefelé taszajtva munkát végez, aztán elhúz a hengerbõl. Ezt a térfogatot (a lökettérfogatot) tölti meg a keverék (meg a sûrítõtér térfogatát, de az sokkal kisebb). A nyomaték az... Az nyomaték. Fizikai fogalom, ott ismerkedj vele. Ahogy a fõtengely forog, nem csak úgy üresen pörög ám, hanem produkál is valamiféle "erõt". Vagyis nyomatékot fejt ki: ha megfognád a fõtengely végét, eltörné a csuklódat, de még a villáskulcsot is elhajlítaná. A nyomaték határozza meg, hogy a motor mekkora terhet tud vonszolni: nagy nyomatékkal nagy tömeget lehet megmozgatni. Igaz, itt már a váltó is szerepet játszik, de általánosságban akkor is elmondható, hogy a kicsi, könnyû autók kevésbé nyomatékos, pörgõs motorokat igényelnek, a nehezek meg lassabb fordulatú, nagyobb nyomatékkal rendelkezõt. Ez a nyomaték nem egy állandó érték: minden motorfordulaton más és más. Le kell mérni, ebbõl lesz egy görbe, ami megmutatja, hogy adott fordulatnál mekkorát teker a motor. Ez a nyomatékgörbe, aminek van egy maximuma, ez a nyomatékmaximum. Errõl beszélnek "nyomaték" címszó alatt. Ha ez nagy, az autó jól tud gyorsulni, jól terhelhetõ, elfüstöli a gumit. A teljesítmény is fizikai fogalom, azt mutatja meg, hogy a motor idõegység alatt mennyi munkát végez. A valóságban ez a motor fordulatszámának és az azon a fordulaton mért nyomatékának szorzata. A teljesítmény azt határozza meg, hogy az autó milyen végsebességre képes és a motor mennyire "bír el" vele. A nagyobb teljesítmény - jó esetben - nagyobb végsebességet jelent és az "erõsebb" motorral jobban gyorsul az autó. De a teljesítmény nem minden. Mivel a fordulatszám és a nyomaték szorzataként áll elõ, ezért a nagy teljesítmény jelenthet alacsony fordulaton produkál bõdületes nyomatékot és magas fordulaton alacsony nyomatékot is. Az elsõ esetén tényleg érzékelhetõ, hogy az autó jól gyorsul, mert gázadásra történik is valami, a másodiknál pedig ha négyet visszakapcsolsz, téridõugrás lesz, de ez csak rövid ideig tart, mert a motor hamar leforogja magát. Vagyis aki puszta számadatokból, a görbék ismerete nélkül (sõt, a görbék fogalmának ismerete nélkül) meg tudja ítélni, hogy egy autó mennyire megy jól, az valószínûleg nem mond igazat. Vannak nagyon általános érvényû, rendkívül tágan értelmezhetõ szabályok, de maguk a számok sokszor nem sokat jelentenek.
Jav.: Ugyanis mind a nyomaték, mind a TELJESÍTMÉNY változik a fordulatszámtól függõen.
Tehát tudjuk hogy mekkora helyen következhet be az égés. A következõ nagyon fontos mérõszám a fordulatszám, azaz hogy az adott motor percenként hány fordulatot tesz meg. Van olyan motor ami mondjuk percenként egyet fordul (mondjuk egy teherhajó) és van olyan is, ami mondjuk percenként 20 ezer fordulatot tesz. Egy teherhajó lassan megy, neki elég a percenkénti egy fordulat, míg egy versenyautó nagyon gyorsan szeretne menni, neki az a jó, ha minél gyorsabban forog a motor. A fordulatszámot jellemzõen RPM-ben (Round Per Minute) fordulat/perc-ben adják meg, azaz egy perc alatt történt forgások száma. Ez jellemzõen 1000 és 10 ezer között van. Nyílván minél gyorsabban tud forogni, annál gyorsabb tud lenni egy autó. Percenkénti 1 fordulattal nem fogod elérni a 200km/h-s sebességet, percenként 20ezret fordulva már sokkal inkább van rá esélyed. Ugyanaz mint amikor Te tekersz a bringán: minél gyorsabban tekersz, annál gyorsabban mész :) Mivel az RPM 1000 és 10.000 közé esik, felesleges mindenhova kiírni ezt a sok nullát, az autók mûszerfalán ezért 1000-el leosztják, és úgy tüntetik fel, és oda szokták írni hogy *1000. Tehát a mûszerfalon az osztást mondjuk 1 és 7 között találod. folyt. köv.
Nagyon jók vagyunk, van 3 önmagában viszonylag jól megemészthetõ fogalmunk: - motor mérete: mekkora méretû - fordulatszáma: milyen gyors - nyomatéka: milyen erõs Na most figyelj! Ez a 3 szám bizony ilyen-olyan módon összefügg, és az arány közöttük nem feltétlenül mindig egyenes arányosság, azaz attól hogy egy motor nagy, nem biztos hogy gyors is, sõt! És igazából itt jön az egész dolog lényege, hogy a 3 fogalom között mik is az összefüggések, mert az összefüggések adják meg egy motor /autó valós paraméterezését. Nyílván mindenki azt szeretné ha neki 1 literes icipici motorja lenne, amivel 300-al tudna menni és közben még egy teherhajót is el tudna vontatni, és mindeközben persze 1 liternél nem enne többet a kocsija. Nahát ezt hívják úgy hogy álom. ILyen sajnos nincs, vagyis akár lehetne, de olyan sokba kerülne hogy senki nem tudná megfizetni. Ezért a motorgyártók bizonyos kompromisszumokra kényszerülnek, illetve utcai használatra nincs is értelme olyan motort csinálni ami el tud húzni egy teherhajót, mert soha senkinek nem lenne erre igénye, akkor pedig minek? A következõkben az összefüggéseket fogom elmagyarázni és a végén még meg is fogod kapni a kérdésedre a választ :) folyt. köv.
A vízszintes tengelyre RPM van írva, azaz a fordulatszám, és látszik hogy 1000 és 5000 közé van skálázva. Azért 1000-rõl indul, mert a motoroknak van egy ún. alapjárati fordulatszáma. Ez azt jelenti, hogy a motornak mindig forognia kell, akkor is ha állsz az autóval. Az alapjárati fordulatszám 1000 körül szokott lenni. Azért kell mindig forgásban tartani a motort, mert az indítás és leállítás motorikus szempontból macerás. Sokkal könnyebb egy már forgó motort csak felgyorsítani, mint mindig beindítani... A függõlegest pedig most az egyszerûség kedvéért vegyük nyomatéknak (azaz erõ leadási képeszségnek). A függõleges tengely felfele nõ, tehát minál inkább felfele megy a vonal, annál erõsebb a motor. Na mit is látunk, elemezzük ki egy kicsit (a két görbe lényegében ugyanaz, csak az egyiket nézd, nekünk csak a jellege a fontos), nézd mondjuk a zöldet. Alapjárat (1000 RPM) közelében a motor erõtlen, alig van benne nyomaték. Gázadásra (1500 felett) szépen elkezd emelkedni, tehát egyre erõsebb a motor, egyre nagyobb terhet tud elhúzni. 2500 környékétõl már nem emelkedik annyira meredeken, azaz hiába adsz gázt, ugyan erõsebb lesz, de arányaiban nem annyival mint korábban. 4000 környékén van a csúcs. Utána már hiába adsz gázt, nem növekszik tovább a nyomatéka a motornak, sõt, elkezd csökkenni, a görbe "lekonyul". Ez a fordulat már elég nagy, ilyenkor van a motornak nagy, éles, sivítós hangja, mintha könyörögne hogy ne gyilkolják szegényt, biztos hallottál már ilyet az utcán. Nyomja a gázt mint a barom, de nem megy az autó. Hát azért nem, mert nincsen már benne erõ, hiába nyomja a gázt. A gyorsításhoz erõ kell (nyomaték) de az pont hogy csökken... folyt. köv.
Én leszek a legegyszerûbb.A köbcenti a motor hengerûrtartalmát jelenti.1200cm3, vagy 1, 2 liter.Ennyi víz fér bele. :) A lóerõ a teljesítmény.Manapság már a kilowattban mérik.A teljesítmény, tehát a lóeró a sebesség megtartásához kell.Minél több a ló, annál nagyobb a végsebesség. A forgatónyomaték a gyorsuláshoz szükséges.Minél több a nyútonméter, annál jobban gyorsul a kocsi.
A lóerõ (LE) ugyanaz mint a kW, csak másképp mérik, kb. mint a hõmérsékletnél a celsius és fahrenheit: ugyanaz, csak más a skála, és át lehet váltani egyiket a másikba. További általános jellemzõk: Tehát minél nagyobb a motor hengerûrtartalma (amit eddig pongyolán csak méretének hívtam, tudod a ccm) valszeg annál nagyobb a nyomatéka, valszeg annál jobban gyorsul, illetve gyorsabb is tud lenni maga az autó. Egész eddig benzines autókról volt szó. A dízel motor kicsit másképpen mûködik, ezért a nyomaték görbéje is más egy csöppet: Alacsonyabb fordulatszámon is nyomatékosabb a konstrukcióból kiindulva: Maximális nyomaték (Nm/ford.): 190/1750 Ezek az adatok a suzuki.hu-ról vannak, az új swiftrõl. Látszik hogy jóval alacsonyabb a fordulat és mégis nagyobb a Nm érték, azaz nagyobb teljesítményt tud leadni, erõsebb kisebb fordulaton is. A dízel motorok ilyenek. Kis fordulat, nagy erõ, cserébe nem tud olyan gyors lenni, mint egy fürge benzines. A kamionok és egyéb ilyen teherszállító jármûvek ezért vannak dízel motorral szerelve, mert ott a nagy teher miatt a nyomaték a legfontosabb és az hogy lehetõség szerint kis fordulaton legyen nagy nyomaték, azaz a kamiont ki lehessen mozgatni álló helyzetébõl. Egy kamion úgyse akar majd 150-el menni, tehát nem is kell a nagy fordulatszám. És akkkor pár gondolat lezárásként: Hogy lehet az, hogy egy kamion, ami 40 tonnát mozgat, ugyanúgy 400LE-s, mint mondjuk egy jobb sportkocsi, ami ugyan magát elhúzza, és még gyors is, de 40 tonnát tuti nem mozgat meg? Úgy, hogy a lõeró a nyomaték és a fordulatszám szorzata, és nem mindegy, hogy a szorzat hogyan is alakul ki. Tartozhat kis fordulathoz óriási nyomaték: kamion: nagy terhet kell lassan mozgásba hozni; és tartozhat nagy fordulathoz kis nyomaték: sportautó: gyorsan akarunk menni, de elég 800 kilót megmozgatni. Tehát ebbõl látszik az, hogy önmagában a számok hogy hány LE még semmit sem mond. Az a fontos, hogy ezek milyen kombinációban állnak elõ. Ha én most csak annyit mondanák 400LE-vel járok, mindenki lesne, hogy hú mekkora király vagyok. De ha hozzáteszem hogy kamionnal, hát arra már sok lánynak nem nedvesedne... Persze mivel az utcai hagyományos autók motorjai egy kaptafára készülnek, teljesen mindegy milyen gyártó, és jellemzõen ugyanolyan értékek között mozognak, ezért a 100LE-hez képest a 110LE jobbnak tûnik, mert valszeg minden más paraméterükben alapvetõen megegyeznek. És ekkor viszont már a 110 LE ténleg jobb mint a 100. De amúgy ténleg egy baromi nagy számháború ez az egész. Semmi értelme nincs. 100LE-vel már bõven el lehet lenni, afelett már csak gizdulás, meg hogy mennyire ad sportautós feelinget az autó. Nekem 50 LE van, az valóban kicsit kevés, ezzel azért minden elõzést meg kell gondolni. folyt. köv.
A kérdező hozzászólása: Kösz, felpontoztalak!
És érthetõ is volt, vagy csak mégjobban összezavartalak?

Mit jelentenek az alábbiak az autohifiknél?

Mit jelent az hogy 2 utas hangfal er?sít? Mi a kondenzátor szerepe

Legjobb válasz: 2/3/4utas az hangszorók számát erõsítõnél meg a csatolható hangfalak számát jelenti? A kondenzátor mire jó? A töltés tároláson kívûl mi a szerepe ? Az aksikat nem fogyasztja le a hifi ha nem jár a motor?

A kérdező hozzászólása: 2/3/4utas az hangszorók számát erõsítõnél meg a csatolható hangfalak számát jelenti? A kondenzátor mire jó? A töltés tároláson kívûl mi a szerepe ? Az aksikat nem fogyasztja le a hifi ha nem jár a motor?
A Két utas hangfal azt jelenti, hogy a hangszóróban külön van választva a magas, és a mélyközép. A 3-4 utas ugyanez, mégtovább osztva. A két utasnak még elfogadható hangja szokott lenni. Az erõsítõnél az erõsített csatornák számát jelöli. A Kondenzátor pedig az erõsítõ hirtelen áramfelvételekor veszi le az akkumulátorról a terhelést, hogy ne essen le a feszültség, és ne torzítson a hangszóró.
+ Ha elég sokáig hallgatod a hifidet, lemerítheti az akksidat.
A kérdező hozzászólása: Ha jár a motor akkor nem tölti a generátor? 2*75 W -os erõsítõnél pl?
Naiv kérdések.Ha jár a motor, persze hogy tölti a generátor.Ha komoly hifinek nevezett tárgyat akarsz, akkor az már akár másik akkumulátor szolgálatát is igényelheti.A kondenzátor pedig a nagy mélyeknél fellépõ energiaigényt elégíti ki.Kétutas erõsítõ el van látva alul és felül áteresztõ szûrõvel vagy sub vezérlésére alkalmas akár két, három, négy, hat, nyolc csatornás kivitelben.A hangszórókról pedig megírták már a szakik a lényeget.

Milyen idegen szavakat használsz a beszéded során? És mit jelentenek azok a szavak?

ilyenre gondolok h sznob, egzisztencia,.. ezeket a szavakat tudom mit jelentenek, csak arra vagyok kíváncsi h ki milyen idegen szavakat használ a beszéde során. Sokszor nem tudom melyik szó illene a mondatombe, ezért körülírom, de az meg oylan hülyén jön ki:S:( szeretnék idegen szavakat kapni, jelentéssel együtt, köszi:)

Legjobb válasz: Én gyakran mondom, hogy disztingvál, disztingvált. Azt jelenti, hogy az adott szituációnak megfelelõ viselkedés. Ha valaki disztingváltan viselkedik, akkor pl egy elegáns étteremben nem böfög hangosan, a nagymamájának nem "mi a pálya öreglány"-nyal köszön, stb. Sokszor használom a precedens kifejezést, precedens=példa. Pl. barátnõm megkérdezte, hogy húú hallod, voltál te már ennyire másnapos? Én meg mondtam neki, hogy "hát volt már rá precedens" :) Szoktam még mondani, hogy kommunikatív=közlékeny. Most több nem jut eszembe, de biztos van még sok amit használok.

Én gyakran mondom, hogy disztingvál, disztingvált. Azt jelenti, hogy az adott szituációnak megfelelõ viselkedés. Ha valaki disztingváltan viselkedik, akkor pl egy elegáns étteremben nem böfög hangosan, a nagymamájának nem "mi a pálya öreglány"-nyal köszön, stb. Sokszor használom a precedens kifejezést, precedens=példa. Pl. barátnõm megkérdezte, hogy húú hallod, voltál te már ennyire másnapos? Én meg mondtam neki, hogy "hát volt már rá precedens" :) Szoktam még mondani, hogy kommunikatív=közlékeny. Most több nem jut eszembe, de biztos van még sok amit használok.
Húú, nagyon nehéz ezt így összeszedni. De pl gyakran használom azt, h konkrét - egyértelmû Vagy individuális - egyéni, egyedi ergo - tehát protekció(s) - na, ez hirtelen még magyarul se jut eszembe... :D befolyása van, vagyis egy helyen van egy ember, aki vmilyen ismeretségre, kapcsolatra hivatkozva fû alatt segít neki. (pl megszerezni egy állást, bejutni egy suliba) etc - et cetera, magyarul annyit tesz: stb. és a többi Ha eszembe jut vmi, okvetlen beírom - hoppá, okvetlen: feltétlen, feltétlenül. Elmentem a kérdést. (Édesanyám szerint választékosan beszélek :P)
Nem jövevényszavakat, hanem idegen szavakat. Én a sztereotípiát szoktam használni.
frusztrált - zavarban van, zavart inzultál - sérteget ignorál - kerül, semmibe vesz, nem foglalkozik vele elõzõ voltam
Én a következõt tanácsolom.Ha nem jut eszedbe egy bizonyos szó helyettesítsd a Téma szóval.Én bárhová behelyettesítem.Mondjuk pl. Kiesik a párom zsbébõl valami, de nem látom konkrétan mi az akkor azt mondom neki h :Kicsim kiesett egy téma a zsebedbõl!És hihetetlen de tudja mirõl beszélek.Csak próbáld ki, és hidd el tudni fogják mirõl beszélsz, mert nem kell kimondani konkrétan a szavakat, és nem kell idegen szavakat használni ahhoz, hogy tudjuk mirõl van szó.Majd ráérzel az ízére és észre sem veszed és használni fogod a kifejezést!
Az ember hihetetlen mennyiségû idegen, jövevény szót használ, õsi, magyar szó kevés van már. :) Na jó, ez nem igaz, de hidd el, nehéz már egy tõmondatot is összerakni, hogy abból az egyik része ne mondjuk egy török eredetû szó legyen.
degradál - lealacsonyít, megszégyenít, kicsinyesen kezel degenerált - visszamaradott

Mit jelentenek az egyes jelzések a ruhákba varrt cimkén?

Tud valaki egy jó internetes oldalt ahonnan ez lehúzható?

Legjobb válasz: A vasaló a pontokkal az az,hogy vasalható-e,és ha igan hány fokon.A kád benne a hõfokkal(ez nem mindig van benne)azt jelenti,kézi mosást igényel.A P egy körben a vegytisztíthatóság jele.És van egy kocka benne egy körrel esetleg hõfokkal az a mosógép jele.Szernitem más nem szokott lenni.De ha valamit kihagytam írd meg kommentbe,vagy dobj egy mailt,hoy pontosan mire is vagy kíváncsi.

A vasaló a pontokkal az az, hogy vasalható-e, és ha igan hány fokon.A kád benne a hõfokkal(ez nem mindig van benne)azt jelenti, kézi mosást igényel.A P egy körben a vegytisztíthatóság jele.És van egy kocka benne egy körrel esetleg hõfokkal az a mosógép jele.Szernitem más nem szokott lenni.De ha valamit kihagytam írd meg kommentbe, vagy dobj egy mailt, hoy pontosan mire is vagy kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: Szia koszi a válaszodat, ezeket az alapvetoket nagyjából én is tudtam. De pl. mit jelent ha a kád benne a hofokkal és még alá is van húzva egy vonallal, vagy a fekete háromszog áthúzva, és a négyzet benne egy karika és abban meg egy pont ill. ketto pont. Elore is koszi!
Itt egy oldal a mosógépem használati utasításából: http://kepfeltoltes.hu/080510/mos_s002_www.kepfeltoltes.hu_...
A kérdező hozzászólása: koszonom.

Fejhallgatóknál mit jelentenek az alábbi fogalmak?

Kapacitás (mW)1000 mW Érzékenység (dB/mW)100 dB/mW Impedancia (Ohm)24 Ω 1 kHz-nél

Legjobb válasz: Ne foglalkozz vele, nem igazán kell tudni átlagfelhasználónak, hogy ezek mit jelentenek. Az úgy sem derül ki ennyibõl, hogy hogy hangzik.

Ne foglalkozz vele, nem igazán kell tudni átlagfelhasználónak, hogy ezek mit jelentenek. Az úgy sem derül ki ennyibõl, hogy hogy hangzik.
Már hogyne kéne velük foglalkozni. Legalább a kapacitás (inkább terhelhetõség), és az impedancia fontos) Az 1000mW azt jelenti, hogy ennyi a terhelhetõsége, tehát a fejhallgató erõsítõ, amire rákötöd nem lehet nagyobb 1W-nál nem lehet nagyobb teljesítményû. Aztán az impedancia. Általában külön fejhallgató erõsítõ nélkül a legtöbb eszköz (pl: Pc, laptop, tablet, telefon) 32ohmig képes kihajtani a füleseket, afelett már kell egy erõsítõ. Ennyit elég tudnod, a többi paraméter már nem olyan fontos, inkább hallgatni kell.

A vizeletvizsgáló csíkon mit jelentenek az egyes szins kis négyzetek? Melyik mi?

A fels? érdekelne f?leg (de a többi is) ahol fogni kell a legfels? narancssárga. Nagyon köszi.

Legjobb válasz: Nálunk a legfelsõ narancssárga a vizelet fajsulyt jelenti.

Nálunk a legfelsõ narancssárga a vizelet fajsulyt jelenti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válasz. És mit jelent ha az elszinezõdik vagyis zöld lesz?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!