Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek alábbi szavak, kifejezések: (5 db)

Mit jelentenek turizmusban, idegenforgalomban röviden, tömören, érthetően az alábbi szavak, kifejezések? Charter járat, fapados járat, és egyágyas felár.

Legjobb válasz: charter járat: amit az utazásszervezõ egy meghatározott úticélra indít, tehát nem menetrend szerinti járat. Pl a Vista indít egy gépet Korfura, amin az õ utasai utaznak. Fapados: nincs étel-italosztás, kevesebb a szolgáltatás, valamint http://www.fapadosutazas.hu/cikk/?id=60&r=7 Egyágyas felár: amikor a szálloda kiajánlja egy szoba árát, mindig kétágyas árat ad meg. Pl. 100 Euro, ami fejenként 50 Eurot jelent. Az egyágyas szoba azonban 73 Euroba kerül, tehát az egyágyas felár 23 Euro.

charter járat: amit az utazásszervezõ egy meghatározott úticélra indít, tehát nem menetrend szerinti járat. Pl a Vista indít egy gépet Korfura, amin az õ utasai utaznak. Fapados: nincs étel-italosztás, kevesebb a szolgáltatás, valamint http://www.fapadosutazas.hu/cikk/?id=60&r=7 Egyágyas felár: amikor a szálloda kiajánlja egy szoba árát, mindig kétágyas árat ad meg. Pl. 100 Euro, ami fejenként 50 Eurot jelent. Az egyágyas szoba azonban 73 Euroba kerül, tehát az egyágyas felár 23 Euro.
A kérdező hozzászólása: köszi

Mit jelentenek az alábbi szavak, kifejezések: PID, IPX-cím, proxykiszolgáló, BIOS?

Legjobb válasz: Ha hasonló kérdéseid merülnek fel, ajánlom figyelmedbe: http://home.iae.nl/users/nickl/mikrosz.html

Ha hasonló kérdéseid merülnek fel, ajánlom figyelmedbe: http://home.iae.nl/users/nickl/mikrosz.html
esetleg google

Mit jelentenek az alábbi angol szavak, kifejezések? Outreach worker. -->

to be discriminated against self-reliant they give advice on how to challenge prejudices.

Legjobb válasz: outreach worker: valamiféle segítõ munkás, pl. kormányzati hivatalnál segít az embereknek hivatali ügyekben, ilyesmi. to be discriminated against: diszkriminálva van/elõnyben részesítik valamivel/valakivel szemben self-reliant: önálló they give... : tanácsot adnak, hogyan küzdjük le az elõítéleteinket

outreach worker: valamiféle segítõ munkás, pl. kormányzati hivatalnál segít az embereknek hivatali ügyekben, ilyesmi. to be discriminated against: diszkriminálva van/elõnyben részesítik valamivel/valakivel szemben self-reliant: önálló they give... : tanácsot adnak, hogyan küzdjük le az elõítéleteinket
Az Outreach Worker nem hivatalos ugyben segit, nem irodai ugyvezeto. hanem kitakarit, zuhanyoztat, bevasarol, meglatogatja az idosebbeket, tehat fizikai munkas.
Outreach Worker - Direct Support Worker Tamogato munkas, szo szerint
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm :) az oxford dictionary fogalmaiból nem tudtam pontosan kivenni a lényeget, a webfordítás pedig nem adott pontos választ


Mit jelentenek az alábbi német szavak, kifejezések?

1.Kurzhaarschnitt 2.Aluräder 3.Bürofüßen 4.Waschbeton 5.fuhrwerken 6.ich lausche in mich hinein 7.empfindlich kalt 8.er fährt mitten ins Leben

Legjobb válasz: 1. rövid vágású frizura, ú.n. "bubifrizura" 2. könnyûfelni keréktárcsák 3. kényes - nem strapabíró - láb 4. mosott beton (dekorációs betonfajta, amelynek a felszínén láthatók a kavicsok 5. fuvarozni (szállítási vállalkozással foglalkozni) 6. elmélyedek a gondolataimban 7. nagyon hideg 8. beleveti magát az élet sûrûjébe Üdvözlet: S.G.

1. rövid vágású frizura, ú.n. "bubifrizura" 2. könnyûfelni keréktárcsák 3. kényes - nem strapabíró - láb 4. mosott beton (dekorációs betonfajta, amelynek a felszínén láthatók a kavicsok 5. fuvarozni (szállítási vállalkozással foglalkozni) 6. elmélyedek a gondolataimban 7. nagyon hideg 8. beleveti magát az élet sûrûjébe Üdvözlet: S.G.
A 3. pontban nem voltam egészen biztos, ezért megérdeklõdtem egy németországi egyetemi tanártól. Azt az információt kaptam, hogy ez egy új keletkezésû szó, amelynek még nem körvonalazódott egyértelmûen a jelentése. Tulajdonképpen az olvasó fantáziájára van bízva, mit ért alatta. (Kényes, fáradt lábak egy hivatalban töltött nap után). Üdvözlettel: S.G.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen nagyon sokat segítettél, egy fordító versenyhez kellett, de sehogy sem tudtam rájönni(valamelyikre egyáltalán nem, valamelyiket meg nem tudtam jól megfogalmazni!) :)

Mit jelentenek az alábbi angol szavak kifejezések?

guillotine

Legjobb válasz: guillotine - egy vágóeszköz (talán ebbõl a szóból jön a giotín) sweeter - édesebb, vagy édes, amit az emberre szoktak használni excetion - ? he drive beyond the ciy walls - õ (fiú) a város falon túl vezet (autózik) you have guessed it - kitaláltad who kept his face half HIDDEN - aki félig rejtve tartja az arcát. szerintem ez egy átvitt értelmû mondás, arra utalhat, hogy belül meg kell ismerni, vagy nem csak olyan, amit a külvilágnak mutat, annál sokkal több. stb. a personal servant - személyi szolga, szolgáló lay die - tetsz halott?

guillotine - egy vágóeszköz (talán ebbõl a szóból jön a giotín) sweeter - édesebb, vagy édes, amit az emberre szoktak használni excetion - ? he drive beyond the ciy walls - õ (fiú) a város falon túl vezet (autózik) you have guessed it - kitaláltad who kept his face half HIDDEN - aki félig rejtve tartja az arcát. szerintem ez egy átvitt értelmû mondás, arra utalhat, hogy belül meg kell ismerni, vagy nem csak olyan, amit a külvilágnak mutat, annál sokkal több. stb. a personal servant - személyi szolga, szolgáló lay die - tetsz halott?
A kérdező hozzászólása: elõre is köszi(:
longman dictionary - online formában megtalálható a neten, ott körbe magyarázza a szavakat. szerintem hasznos :)
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!