Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek alábbi (157 db)

Mit jelentenek az alábbi értékek?

Kaptunk egy lapot amin a véd?n?i vizsgálat eredményei vannak rajta. De nem egészen értek pár dolgot .. valaki segítsen .!!! :D tehát :

Legjobb válasz: Mennyi idõs a pici? A PC az a percentilis érték rövidítése. Az azt jelenti, h 100 gyerekbõl hol helyezkedik el? Tehát az összevetett pc, ami 10-25-ös lett, az azt jelenti, h 100 gyerekbõl 75-90 nagyobb, mint a tied. De ez nem jelent semmi rosszat! Ha 3 alatti, az a kevés! Még a BMI is belefér. A RR a vérnyomása, ami 120/70 az átlagos, tehát jónak mondható. Az 1.0, 1.0 az a jobb és bal szeme, azt jelenti, h jól lát. Van még kérdés? Szívesen válaszolok :)

Mennyi idõs a pici? A PC az a percentilis érték rövidítése. Az azt jelenti, h 100 gyerekbõl hol helyezkedik el? Tehát az összevetett pc, ami 10-25-ös lett, az azt jelenti, h 100 gyerekbõl 75-90 nagyobb, mint a tied. De ez nem jelent semmi rosszat! Ha 3 alatti, az a kevés! Még a BMI is belefér. A RR a vérnyomása, ami 120/70 az átlagos, tehát jónak mondható. Az 1.0, 1.0 az a jobb és bal szeme, azt jelenti, h jól lát. Van még kérdés? Szívesen válaszolok :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat :) de itt nincs szó semmilyen babáról , 16 éves lány vagyok és mi kaptuk ezt a védõnõtõl :) szóval ezekután mit mondasz az eredmények alapján ? :D
hopsz, nem láttam h 50 kg XD A dolgok végülis ugyanazt jelentik, annyi kivétellel, h a BMI 17.7 az kevés. 18.5 alatt soványságról beszélünk. Milyen magas vagy?
168 centis magasságra 50 kilós testsúly kicsit kevés. Ez enyhe soványságot jelent a testtömegindex-táblázat szerint: http://hu.wikipedia.org/wiki/Testt%C3%B6megindex A 120/70-es vérnyomásod tökéletes. Az egy egészes látás teljes látást jelent. (Akinek például 20%-os látáscsökkenése van, annak azt írják a látására, hogy 0.8 )
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) 168 cm vagyok :)

Mit jelentenek az alábbi értékek? Egy számítógépes szerepjátékkal játszok és a fegyverek által okozott sebzés mértéke számomra értelmezhetetlen formában van megadva. Az adatlapokon ilyen értékek szerepelnek: 1d4, 2d2, 1d3+2 stb. Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: Régi asztali szerepjátékos megjelenítés, azt jelenti hogy hány oldalú kockával dobja a sebzést. 1d4 az 1-4 között random, 2d3+2 meg 1-3 között + 1-3 között + még 2.

Régi asztali szerepjátékos megjelenítés, azt jelenti hogy hány oldalú kockával dobja a sebzést. 1d4 az 1-4 között random, 2d3+2 meg 1-3 között + 1-3 között + még 2.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.

Fejhallgatóknál mit jelentenek az alábbi fogalmak?

Kapacitás (mW)1000 mW Érzékenység (dB/mW)100 dB/mW Impedancia (Ohm)24 Ω 1 kHz-nél

Legjobb válasz: Ne foglalkozz vele, nem igazán kell tudni átlagfelhasználónak, hogy ezek mit jelentenek. Az úgy sem derül ki ennyibõl, hogy hogy hangzik.

Ne foglalkozz vele, nem igazán kell tudni átlagfelhasználónak, hogy ezek mit jelentenek. Az úgy sem derül ki ennyibõl, hogy hogy hangzik.
Már hogyne kéne velük foglalkozni. Legalább a kapacitás (inkább terhelhetõség), és az impedancia fontos) Az 1000mW azt jelenti, hogy ennyi a terhelhetõsége, tehát a fejhallgató erõsítõ, amire rákötöd nem lehet nagyobb 1W-nál nem lehet nagyobb teljesítményû. Aztán az impedancia. Általában külön fejhallgató erõsítõ nélkül a legtöbb eszköz (pl: Pc, laptop, tablet, telefon) 32ohmig képes kihajtani a füleseket, afelett már kell egy erõsítõ. Ennyit elég tudnod, a többi paraméter már nem olyan fontos, inkább hallgatni kell.


Mit jelentenek az alábbi közmondások?

Nem eszik azt olyan forrón Az étel szagáért pénzhanggal fizetnek

Legjobb válasz: 1./ Az indulatuk alábbhagy majd, a végrehajtás enyhébb lesz.- Adja még alább is. 2./ Igéretért nem jár fizetség

1./ Az indulatuk alábbhagy majd, a végrehajtás enyhébb lesz.- Adja még alább is. 2./ Igéretért nem jár fizetség
A kérdező hozzászólása: Köszii <3

Mit jelentenek, hogyan kell értelmezni az alábbi leírásban a számadatokat? Mi a (mérték) egységük?

Honlapomra akarok feltölteni egy képet, és azt úgy beállítani, hogy annak bizonyos részei kattinthatók legyenek. Ahhoz találtam ezt a leírást (részletet közlöm):

Legjobb válasz: Azt jelentik, hogy a képhez képest mettõl-meddig legyen kattintható a terület. Az shape="rect" egy negyzetet jelöl ki, az elsõ szám a link kezdete vertikálisan, a második ugyanaz csak horizontálisan. Az utolsó két szám a link végét jelzik, ugyanúgy, harmadik szám vertikálisan, negyedik horizontálisan. A shape="circle" megy egy kör alakú linket csinál. Itt majdnem ugyanaz a helyzet, csak a 3. szám a kör sugarát(?) jelzik.

Azt jelentik, hogy a képhez képest mettõl-meddig legyen kattintható a terület. Az shape="rect" egy negyzetet jelöl ki, az elsõ szám a link kezdete vertikálisan, a második ugyanaz csak horizontálisan. Az utolsó két szám a link végét jelzik, ugyanúgy, harmadik szám vertikálisan, negyedik horizontálisan. A shape="circle" megy egy kör alakú linket csinál. Itt majdnem ugyanaz a helyzet, csak a 3. szám a kör sugarát(?) jelzik.
Pixelben van megadva. GIMP nevû ingyenes képszerkesztõprogramban van egy olyan lehetõség, hogy ezt grafikusan tedd meg, így nem kell egyenként megkeresni a koordinátákat: http://www.youtube.com/user/malgalin#p/u/11/wfqJZVnhisc
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat, magyarázatokat. A GIMP, az egy naggggggyon jó kis szoftver! Már azzal sikerült is olyan kattintható képet készítenem, amilyet akartam. :)

Mit jelentenek az alábbi számviteli kifejezések?

Aktivált saját teljesítmények (itt egy kicsit részletesebben, ha lehet)

Legjobb válasz: AST: STKÁV+SEEÁÉ Écs.Leírás.: TSZ+TFÉCS KSZÉ: Az az érték, amellyel az eszköz a könyveidben szerepel. Ez többnyire eltérhet a mérlegértéktõl, mert kapcsolódhat hozzá ÉCS leírás, ÉH. TSZ szerinti érték pedig apportként való átvétel esetén fontos. Ez esetben ez a Bekerülési értéke (ha könyvvisgáló szerint is reális), és ez lesz a KSZÉ is. Kapott osztalék: PÜ-i mûveletek bevétele, a tervezett osztalékot azt sehova, a jóváhagyott osztalékot azt vagy PIE, vagy pü-i ráf. AST-nél ez azt jelenti, hogy az AST ÁV-je=+10e. Ha tudod, hogy volt SEEÁÉ, akkor azt le kell ebbõl vonnod és kijön az STKÁV.

AST: STKÁV+SEEÁÉ Écs.Leírás.: TSZ+TFÉCS KSZÉ: Az az érték, amellyel az eszköz a könyveidben szerepel. Ez többnyire eltérhet a mérlegértéktõl, mert kapcsolódhat hozzá ÉCS leírás, ÉH. TSZ szerinti érték pedig apportként való átvétel esetén fontos. Ez esetben ez a Bekerülési értéke (ha könyvvisgáló szerint is reális), és ez lesz a KSZÉ is. Kapott osztalék: PÜ-i mûveletek bevétele, a tervezett osztalékot azt sehova, a jóváhagyott osztalékot azt vagy PIE, vagy pü-i ráf. AST-nél ez azt jelenti, hogy az AST ÁV-je=+10e. Ha tudod, hogy volt SEEÁÉ, akkor azt le kell ebbõl vonnod és kijön az STKÁV.
Számviteli Törvény rendelkezik minden feltett kérdésedre. Azon belül alaposan olvasd el a Mérleg és Eredménykimutatás tartalmára vonatkozó részt is. Illetve a Számlakeret, Számlaosztályok részletezése, tartalma, egyes soraihoz fûzött magyarázatok, elõírások.

Mit jelentenek az az alábbi szavak?

infobesity

Legjobb válasz: Tapasztalat nincs, de urbandictionary-t és wikipedia-t tudok olvasni. Ezen információk alapján ezek a szavak a következõket jelentik: 'infobesity': infoáradat, tipikusan keresõmotorokon keresztül. Van egy olyan negatív plusz jelentéstartalma a szónak, hogy a túl sok információ (amely jelenség az internet elterjedésével jelent meg) rontja az értelmezhetõséget, eltéved ennyi információ között az ember. Tehát lehetne akár így is fordítani: 'információ túláradás'. 'lifelogging': ez az a tevékenység, amikor valaki rögzíti az egész életét ilyen-olyan módokon. Tehát mindig van nála valamilyen felvevõ szerkezet. 'oversharer': olyan ember, aki túl sok információt oszt meg minden kérés nélkül.

Tapasztalat nincs, de urbandictionary-t és wikipedia-t tudok olvasni. Ezen információk alapján ezek a szavak a következõket jelentik: 'infobesity': infoáradat, tipikusan keresõmotorokon keresztül. Van egy olyan negatív plusz jelentéstartalma a szónak, hogy a túl sok információ (amely jelenség az internet elterjedésével jelent meg) rontja az értelmezhetõséget, eltéved ennyi információ között az ember. Tehát lehetne akár így is fordítani: 'információ túláradás'. 'lifelogging': ez az a tevékenység, amikor valaki rögzíti az egész életét ilyen-olyan módokon. Tehát mindig van nála valamilyen felvevõ szerkezet. 'oversharer': olyan ember, aki túl sok információt oszt meg minden kérés nélkül.

Mit jelentenek az alábbi régies magyar szavak?

suha (suhát vág, a legények suhába) csuha (összebúnak a lányok csuhába)

Legjobb válasz: Csuha: "Oszmán-török jövevényszó: ç,uha (‘gyapjúkelme’), ennek forrása a perzsa csuhha (‘gyapjúszövet’). A magyar szó korábban köntöst, dolmányt, köpönyeget jelentett." http://www.szokincshalo.hu/szotar/? A "suha" pedig egy vízpart-közeli (talán hullámtéri) területen levõ bokros, fás rész. [Ezt egy szövegbõl gondolom, de nem 100%.] Így a "suhát vág" bizonyára azt jelenti, hogy kivágja az adott területen a fákat, bokrokat; ill. a legények ott dolgoznak. Jobb ötletem nincs.

Csuha: "Oszmán-török jövevényszó: ç, uha (‘gyapjúkelme’), ennek forrása a perzsa csuhha (‘gyapjúszövet’). A magyar szó korábban köntöst, dolmányt, köpönyeget jelentett." http://www.szokincshalo.hu/szotar/? A "suha" pedig egy vízpart-közeli (talán hullámtéri) területen levõ bokros, fás rész. [Ezt egy szövegbõl gondolom, de nem 100%.] Így a "suhát vág" bizonyára azt jelenti, hogy kivágja az adott területen a fákat, bokrokat; ill. a legények ott dolgoznak. Jobb ötletem nincs.
Érdekes ez a gyapjú - csuha, a ciha viszont vászon. Pedig az eredetük biztosan egy.

Mit jelentenek számodra az alábbi Igék? Péld.18, 13 Ézs.55, 8-9

Legjobb válasz: Azt jelenti számomra, ami oda le van írva: " Aki arra felel, amit meg sem hallgatott, azt bolondnak tartják, és megpirongatják." " Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál."

Azt jelenti számomra, ami oda le van írva: " Aki arra felel, amit meg sem hallgatott, azt bolondnak tartják, és megpirongatják." " Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál."
Isten lehülyéz mindenkit.

Mit jelentenek az alábbi (magyar) szavak?

Nem értem ?ket: kontárkodás, májer

Legjobb válasz: Kontárkodás: Valaki olyat csinál, amihez nem ért. Májer: Ugyanazt jelenti, mint a "király".

Kontárkodás: Valaki olyat csinál, amihez nem ért. Májer: Ugyanazt jelenti, mint a "király".
A kérdező hozzászólása: Köszi, ment a pont!:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!