Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek a számok egy (9 db)

Mit jelentenek a számok egy akkordképen?

Pl. Az alábbi linken a 2214 szám az mit jelent?

Legjobb válasz: Illetve fent a karika és az X mit szimbolizál?

A kérdező hozzászólása: Illetve fent a karika és az X mit szimbolizál?
A számok az ujjrendet jelölik: 1 - mutató 2 - középsõ 3 - gyûrûs 4 - kis ujj A karika, hogy a húrt üresen, az x azt jelenti, hogy azt a húrt nem szabad/kell pengetni. Szerintem itt érdemes megpróbálni a 2-3-1-4 ujjrendet is...

Mit jelentenek azok a számok egy autó hátulján, mint pl. 1.5; 1.6; 1.8; 2.0; 2.1?

mi a különbség köztük?

Legjobb válasz: ekkora köbcentis a motor (minél nagyobb a szám, annál nagyobb a teljesítmény is). vagyis 1.6-nál ezerötszázvalamennyi köbcentis, stb.

ekkora köbcentis a motor (minél nagyobb a szám, annál nagyobb a teljesítmény is). vagyis 1.6-nál ezerötszázvalamennyi köbcentis, stb.
Egészen pontosan a motor literekben mért hengerûrtartalmát fejezi ki. A BMW és a néhai Rover számozási rendszerében a típusszám utolsó két számjegye utalt ezekre a számokra (pl. a BMW 325 2, 5 literes motorral, a Rover 214 1, 4 literes motorral készült), a Mercedesek esetében a teljes szám ezt jelöli. Példának okáért a 320 CDI-k 3, 2 literes dízelmotorok, az 55 AMG-k 5, 5 literes benzinmotorok (nem is akármilyenek).
Jah jó esetben azt jelenti, rossz esetben a márka marketingfogása. Pl bmw 335ci az csak 3000es. 2.1 meg nincs.
Az már más kérdés, hogy tényleg akkora-e a hengerûrtartalom (volt nekik 2, 3-asuk 25i jelzéssel és 2, 8-asuk 30i-vel). A 35i-k azért kaptak 35-ös számot, hogy ne tévesszék össze a 3.0-s szívókkal. 2.1-es motor pedig létezett az Audi Ur-Quattroban, de hogy ma építenek-e valamibe, nem tudom. (azon az autón pedig nem biggyesztették oda a 2.1 jelzést)
Tehát röviden összefoglalva a motor ûrtartalmát. pl 1.4 = 1393ccm majdnem 1400ccm általában 65 és 105 lóerõ közt változik a teljesítményük a szelepek számától függõen.

Mit jelentenek az alábbi értékek? Egy számítógépes szerepjátékkal játszok és a fegyverek által okozott sebzés mértéke számomra értelmezhetetlen formában van megadva. Az adatlapokon ilyen értékek szerepelnek: 1d4, 2d2, 1d3+2 stb. Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: Régi asztali szerepjátékos megjelenítés, azt jelenti hogy hány oldalú kockával dobja a sebzést. 1d4 az 1-4 között random, 2d3+2 meg 1-3 között + 1-3 között + még 2.

Régi asztali szerepjátékos megjelenítés, azt jelenti hogy hány oldalú kockával dobja a sebzést. 1d4 az 1-4 között random, 2d3+2 meg 1-3 között + 1-3 között + még 2.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.


Mit jelent az hogy egy bicikli "21"-es vagy "26"-os? Mit jelentenek ezek a számok?

Legjobb válasz: az a kerékmérete, annyi incs az átmérõje

az a kerékmérete, annyi incs az átmérõje
Vázméretet jelent.
Esetleg annyi sebeseggfokoztaja van . De lehet , hogy hueseg...
21"-os kerékméret tudtommal nem létezik. Vázméretben pedig 26"-os nincs. Mindkettõt jelentheti, ez a szövegkörnyezetbõl kiderül. Tipikus kerékméretek: 12", 16", 20" (BMX), 24", 26"(MTB), 28"(trekking, országúti), 29" Tipikus vázméretek: 12"-22" körülbelül A kerékméretnél a kerék átmérõjét jelöli inchben, várméretnél pedig lényegében a felsõ vázcsõnek a magasságát a középcsapágytól mérve (hajtómû közepétõl).
lencse fókusztávolságát mi a szar az az obi?
A kérdező hozzászólása: objektív
A kérdező hozzászólása: kifejtenéd bõvebben??
A kérdező hozzászólása: kösz :)
A kérdező hozzászólása: de ezt kb mind tudtam, azt nem tudom, hogy hol/honnan kell mérni ezt a 18*1.6. 55*1.6 mm-t.
Tessék? Mit akarsz rajta mérni? Egy lencsés rendszernél a fókusztáv azt jelenti, hogy a párhuzamosan beérkezõ fénysugarakat a lencse tengelyétõl milyen messze lévõ pontba fókuszálja le a lencse. Objektíveknél ez bonyolultabb, mivel lencserendszert használnak, így a belsõ felépítéstõl függ, hogy az effektív fókusztávot honnan és hogyan kell mérni. (Az elsõ és hátsó fókusztávot egyszerû, de nem ezt adják meg.)
Ez nem fizikai dimenziója az objektívnek tehát nincs azzal összefüggésben, hogy milyen széles, vagy hosszú. Csak optikai padon mérhetõ.

Hogyan kell értelmezni egy londoni címet? A számok és betűk az mit jelentenek?

Legjobb válasz: Pontosan mire gondolsz? Az irányítószámra? Mert az áll számokból és betûkbõl. Nagyon jól ki van találva, szinte utcánként különbözõ a "post code", így könnyen beazonosítható a cím.

Pontosan mire gondolsz? Az irányítószámra? Mert az áll számokból és betûkbõl. Nagyon jól ki van találva, szinte utcánként különbözõ a "post code", így könnyen beazonosítható a cím.
A kérdező hozzászólása: Nem az eredeti címet írom meg.A 0 a számot az x a betût helyettesíti. 0 utca neve London. x0 0xx.

A scene modellek képein sokszor szerepel egy számsor. Mit jelentenek ezek a számok? Link is van.

http://cdn.buzznet.com/assets/users16/bloodyangelofdeath/def..

Legjobb válasz: lehet h csak odavan szerkesztve. bár nemtudom mit szimbolizálhat még ha "<" csõr lenne elõtte azt mondanám rá h így fejezi ki a szeretetét. sztem csak dizájn. am ha jól tudom Dakota Rose van a képeken.

lehet h csak odavan szerkesztve. bár nemtudom mit szimbolizálhat még ha "<" csõr lenne elõtte azt mondanám rá h így fejezi ki a szeretetét. sztem csak dizájn. am ha jól tudom Dakota Rose van a képeken.
A scene modellek (bár fogalmam sincs mit jelent) számai szerintem azonosítók. Pl. Ennek a csajnak ez a szám az azonosítója.
A kérdező hozzászólása: igenigen, Dakota Rose :D de amugy köszi mindakettõtöknek:)
A kérdező hozzászólása: már rájöttem, de köszi:) :D
myspace url
A kérdező hozzászólása: igenigen köszi, már rájöttem én is:P:D
Bocsi de nagyon rosszak ezek a válaszok a szám a myspace sor számuk szám szerint mindenkire rá lehet keresni. Dakota-nak is van Space .. :D
A kérdező hozzászólása: hát köszi szépen nekedis a választ, de idõ közben "rájöttem", hogy a myspace-en ez az azonosító számuk:D
Elméletileg a fake-k ellen van, de sokan nem használják, tehát nem mindenkinek van a fakek általában vannak olyan agycsökkentek/tájékozatlanok scene ügyben, hogy nem tudják miaz. tehát nem vált be^^
amúgy hiába raknak rá számot, egy kis photoscape itt egy kicsi ott ;)) és már el is tûntették, és ezért még fizetni sem kell, ha valaki nagyon meg akarja hamisítani a képüket...
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! Lapoztam lefele az oldalon amit küldtél, és pont az M6-osok vannak kihagyva, pedig meg néztem volna milyen történelme van neki!
de felül ott van, hogy aluminium ebbõl elindulhatsz
A kérdező hozzászólása: Igen azt láttam h alumíniumból készült, de még mindig rejtély a többi :)
szerintem semmit, csak eltüntetik a kérdést:)
A kérdező hozzászólása: törölni én is tudom :) akkor csak ennyi ? semmi se jár érte ? :)
mivel nincs meg semmi adata így nem nagyon tudod letiltani..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!