Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek a következő (158 db)

Mit jelentenek a következõ abroncsfeliratok? Mi történhet, ha 10 évnél idõsebb abroncson vezet az ember?

Pirelli 205/55R15 87T Winter 190. DOT XT BX XKNM 515 ... Fulda 205/55R15 88H. DOT 308 2AF2 205 mm széles az abroncs. 205 mm 55%-ával egyezik meg az abroncs magassága. 15 col átmérõjû. Fulda esetében 545 kg a gumi terhelése.Pirelli esetében 560 kg a gumi maximális terhelés. Amit nem tudok megfejteni, az a DOT (gyártási idõre vonatkozó) adat.

Legjobb válasz: A DOT 308 azt jelenti, hogy 2008 3. hete, visszafelé kell olvasni, mint a legtöbb országban a dátumot ugyebár fordítva adják meg. 10 évnél idõsebb abroncs meg már szarrá van öregedve, meg van keményedve, vízen és havon borzalmas lesz...

A DOT 308 azt jelenti, hogy 2008 3. hete, visszafelé kell olvasni, mint a legtöbb országban a dátumot ugyebár fordítva adják meg. 10 évnél idõsebb abroncs meg már szarrá van öregedve, meg van keményedve, vízen és havon borzalmas lesz...
Sztornó, a 2000 elõtt gyártott gumikon van csak 3 számjegyû jelölés, azokat azonnal cseréld le.
Ha minden igaz, akkor az 515 nem is akármilyen öreg, 1995 51. hete... már lassan nagykorú. :)
Egy gumiabroncson mind a két oldalt van DOT felirat de csak egy oldalt van gyártási év. Legegyszerûbb hogy ha keresel az oldalán 3, 4 számjegyet belesütve. A gyártási évet nem domború számok hanem besütött.
Az az abroncs már olyan kemény lehet, hogy egy tehenet agyon lehetne ütni vele :D A legrosszabb mi lehet? Hát annyi, hogy ha Pest felé mégy az M7-en, és telibetaposod a féket az érdi lejtõ tetején, akkor van rá némi esélyed, hogy a Szabadság hídig már nem csúszol el az autóval.

Mit jelentenek a következő mondatok? Egy fejezetnél találhatók a könyvben, ezért biztos, hogy majdnem ugyanazt jelentik. Do you mind if I use your phone? Is it all right if I come in? Is it Ok if I come in?

Legjobb válasz: Do you mind if I use your phone? Használhatnám a telefonodat? Szószerint: "Zavarna, ha használnám?" Is it all right if I come in? Bejöhetek? Szószerint: "Rendben van, ha bejövök?" Is it Ok if I come in? Ok informálisabb, de kb. ugyanaz mint elõbbi

Do you mind if I use your phone? Használhatnám a telefonodat? Szószerint: "Zavarna, ha használnám?" Is it all right if I come in? Bejöhetek? Szószerint: "Rendben van, ha bejövök?" Is it Ok if I come in? Ok informálisabb, de kb. ugyanaz mint elõbbi
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors választ. :-) Örök hálám

A 24h holter ekg-n mit jelentenek a következõ adatok?

Ves:öszes185,iso163,cou8 sves:összes:36,iso:1,cou:4 stmax:depr1:- elev1:300qv depr2:- elev2:348qv hvr-t:sdnn:165ms sdann:152ms asdnn:68ms pnn50:15% rmssd:48ms hrv-f: pover:1948ms vlf:616ms lf:676ms hf:553ms

Legjobb válasz: Nem neked kell kielemezni, meg nem is nekünk, hanem az orvosnak. De egyébként a Ves jelenti a ventricularis extrasystolét, a sves pedig a supraventricularis extrasystolét ha jól sejtem.

Nem neked kell kielemezni, meg nem is nekünk, hanem az orvosnak. De egyébként a Ves jelenti a ventricularis extrasystolét, a sves pedig a supraventricularis extrasystolét ha jól sejtem.
A kérdező hozzászólása: Ezt még decemberbe csinálták a kardiologus nem mondott semmit részletesen, csak, h szedjem továbra is a bétablokkoltót, és hogy szignifikáns ritmusszavar sincs.A házi orvos sem mondott semmit, csak hogy nem lehetek olimpikon, mert lazább az eggyik billentyûm, olimpikon amugyse akartam lenni. :) Csak puszta kiváncsiság hajt, hogy mi mit jelent! De köszi a választ. :)
Nekem is decemberben volt ilyen vizsgálatom, a belgyógyász vagy kardiológus aki feltette többet tudna mondani róla. Mennyi a max pulzusod? Én is béts-blokkolót szedek...meg egyéb sok sok vitaminfélét.
A kérdező hozzászólása: Szia, kardiologus elemezte ki elöttem mert, akkor csinálta a szív uh-t és eszébe jutott, h ja ki kéne értékelnie, kb 10 perc volt az egész, majd a kezembe nyomta a papirokat.Le se tojt mivel gondolom nem perkáltam.A házi orvos meg gondolom nem nagyon ért hozzá, csak a mitralis prolapsusra mondta, hogy nem sportolhatok verseny szerüen, nehéz súlyokat nem emelhetek meg ilyesmi. A max pulzus 157 a minimum 49 volt a gépen. De alapbol 80-90, és rengetegszer 110-130 is szokott lenni nyugalomba. Amikor pánikolok 160 is. Meg extráim is szoktak lenni! Mindezt szörnyû megélni. Neked milyen?
A kérdező hozzászólása: Amúgy milyen vitaminokat szedsz? Ha van kedved leírhatnád, hogy te hogyan éled meg ezeket! :-)
Én majdnem 200as pulzussal kerültem oda a holter EKG-ra. És még éjszaka is azt mondta viszonylag magas (59 azt hiszem). Én szedek elég sok mindent kaptam béta-blokkolót napi 2x1. Szedek magnéziumot, omega 3-at, meg mindenféle nyugtató gyógynövényt.


Légzésfunkció vizsgálatnál mit jelentenek a következő adatok FVC58%, FEV1.45-52%, Tiff.69-73%kis hörgő obsfrudio SPO2.96-97-97-97 tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: FVC= eroltetett kilegzessel mennyi levegot tudsz kifujni FEV1=idozitett vitalkapacitas, vagyis, hogy az elso secundumban mennyi levegot tudsz kifujni es ezt a tyiffeneau indexel fejezik ki: annak a normal ereteke 70-80% kozott van. E kettonek az aranya adja meg a legut szukuletet jelzo erteket. Horgo obstructio pedig azt jelenti hogy a horgok atjarhatosaga csokkent. Az eredmenyekkel menj vissza ahhoz az orvoshoz aki erre a vizsgalatra elkuldott, o majd tobbet tud mondani. En sajnos csak ennyit tudok.

FVC= eroltetett kilegzessel mennyi levegot tudsz kifujni FEV1=idozitett vitalkapacitas, vagyis, hogy az elso secundumban mennyi levegot tudsz kifujni es ezt a tyiffeneau indexel fejezik ki: annak a normal ereteke 70-80% kozott van. E kettonek az aranya adja meg a legut szukuletet jelzo erteket. Horgo obstructio pedig azt jelenti hogy a horgok atjarhatosaga csokkent. Az eredmenyekkel menj vissza ahhoz az orvoshoz aki erre a vizsgalatra elkuldott, o majd tobbet tud mondani. En sajnos csak ennyit tudok.

Mit jelentenek a következő mondatok angolul, és hol lehet a neten találni ahol németet lehet tanulni amatőr szinten?

Show some repect talán = Mutass némi tiszteletet

Legjobb válasz: A You made your bones lehet hogy azt jelenti hogy ezzel alapoztad meg a helzeted, vagy hírneved?

A kérdező hozzászólása: A You made your bones lehet hogy azt jelenti hogy ezzel alapoztad meg a helzeted, vagy hírneved?
Lehet, igen :) .

Mit jelentenek a következő izék: 1. (L) 2. (K) Ja és mi az, hogy "GYIK"?

Legjobb válasz: GYIK = gyakran ismételt kérdés

GYIK = gyakran ismételt kérdés
(L) = szívecske (love) (K) = száj, puszi (kiss)
a GYIK=Gyakran Ismételt Kérdések A többit nem tom
GYIK=Gyakran Ismételt Kérdések (L)=(az msn-en sziv jön ki)vagyis Love vagyis Szeretlek (K)=(az msn-en egy száj jön ki)vagyis Kiss ami csók
így van pontosan:) )) én is ezt akartam írni, de így már nem írom le:P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.. :)
1. szerelem, szeret másként szívecske , msn lehet használni 2. ugyan csak msnen de ez egy puszi, csók 3. gyakran ismételt kérdések

Mit jelentenek a következõ szólások/közmondások?

A hadi szerencsét, fiú magzatot, jó házasságot Isten választja.

Legjobb válasz: Most õszintén, kell valakinek ezekhez bármilyen magyarázat is? Annyira szájbarágósak.

Most õszintén, kell valakinek ezekhez bármilyen magyarázat is? Annyira szájbarágósak.
A kérdező hozzászólása: ha annyira szájbarágosak akkor légyszi írd is le...:)
1. ezek nem mindig a terv szerint alakulnak 2. egy sikeres dolog elvégeztével ne bízd el magad. 3. gyáva és gátlástalan. 4. a pazarló ugyanannit árt mint a rabló. 5. erõs de buta. 6. rend.
Az utolsó lehet az is, hogy: bár éhesen, de tiszta fejjel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
yolo: you only live once magyarra fordítva csak egyszer élsz
A kérdező hozzászólása: és a másik, a szveg?
A swag eredetileg a Secretly We Are Gay(=Titokban Melegek Vagyunk) szavak rövidítése volt. A yolot pedig kifejtette az elsõ. Ma mindkettõ egyfajta (fõleg idióta tinédzserek körében elterjedt) életstílust jelent.

Mit jelentenek a következő angol nyelvű edzésterv instrukciók?

Nagyon szeretnék egy 100 méteres síkfutó edzéstervet elkezdeni, viszont a fitnesz angol nem tartozik az erősségeim közé. 1. 3x 6 min grass rectangle: 60m x 30m:stride, walk, stride, jog [3 min rest between sets] 2. Circuit training: 3x 6 exercises x 30 seconds work/30 seconds rest: [2.5 min between sets] press ups, sit ups, lunges, step ups, torso roller, skydiver 3. Sprint drills: 3-4 x 10-15m walking sprint, skip A, heel to bum, skip B, straight leg swings, fast high knees 4. 2x 2x 70m: relaxed striding, focussing on sound technique 70- 75% effort; [walk back recovery; 6 min]


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!