Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek (2693 db)

A to be + mean (t) to be kifejezések mit jelentenek és hogyan fordíthatóak?

Ilyenekre gondolok, hogy: everyone knows it's meant to be, I'm meant to be playing there Milyen mean(t) to be-s kifejezések vannak még?

Legjobb válasz: A 'to mean(t)' kifejezés 'akar', 'céloz valamire', 'gondol', 'jelent', 'szándékozik' szavakat jelenti általánosságban. Az 'I mean' leginkább így fordítható: 'Úgy értem..' vagy 'Arra gondolok, hogy.." A 'You can't mean it' azt jelenti: 'Nem gondolhatod komolyan" Az 'Everyone knows it's meant to be' azt jelenti, 'Mindenki tudja, hogy ennek valaminek kell lennie' (a folytatás határozza meg a mondatot és hogy mi van a 'valaminek' helyén) vagy 'Mindenki tudja, hogy ez ezt jelenti' Az 'I'm meant to be playing there' szó szerint azt jelenti, 'Játszani szándékoztam ott' vagy magyarosabban 'Játszanom kellett ott' A 'We were meant to be together' azt jelenti, 'Mi egymásnak lettünk teremtve' Remélem segítettem, de ezeket magamtól írtam, nem tudom, mindent jól írtam-e, ha mégsem, akkor kérem javítsatok ki! :)

A 'to mean(t)' kifejezés 'akar', 'céloz valamire', 'gondol', 'jelent', 'szándékozik' szavakat jelenti általánosságban. Az 'I mean' leginkább így fordítható: 'Úgy értem..' vagy 'Arra gondolok, hogy.." A 'You can't mean it' azt jelenti: 'Nem gondolhatod komolyan" Az 'Everyone knows it's meant to be' azt jelenti, 'Mindenki tudja, hogy ennek valaminek kell lennie' (a folytatás határozza meg a mondatot és hogy mi van a 'valaminek' helyén) vagy 'Mindenki tudja, hogy ez ezt jelenti' Az 'I'm meant to be playing there' szó szerint azt jelenti, 'Játszani szándékoztam ott' vagy magyarosabban 'Játszanom kellett ott' A 'We were meant to be together' azt jelenti, 'Mi egymásnak lettünk teremtve' Remélem segítettem, de ezeket magamtól írtam, nem tudom, mindent jól írtam-e, ha mégsem, akkor kérem javítsatok ki! :)
to be - lenni meant to be - ennek így kellett lennie / elõre eltervezett / a sors akarta így Pl: "I was meant to be an inventor." - "A sors feltalálónak szánt."

Mit jelentenek ezek az adatok CX:2200 FU:PX/3 G:II? 37 hetes vagyok

Legjobb válasz: a Cx azt jelenti 2200- 2 cm méhnyak rendesen 3cm, tehát neked rövidebb már,készül a szülésre. A második 2-es azt jelenti, hogy külsö méhszáj 2cm-re nyitva. A két nulla azt jelenti, hogy középsõ és belsõ méhszáj zárva. Fu a méhed helyzetét(fundus) jelenti és az adat azt jelenti ha jól tudom, hogy még nincs beékelõdve a baba a szülõcsatornához.a többit nem tudom.

a Cx azt jelenti 2200- 2 cm méhnyak rendesen 3cm, tehát neked rövidebb már, készül a szülésre. A második 2-es azt jelenti, hogy külsö méhszáj 2cm-re nyitva. A két nulla azt jelenti, hogy középsõ és belsõ méhszáj zárva. Fu a méhed helyzetét(fundus) jelenti és az adat azt jelenti ha jól tudom, hogy még nincs beékelõdve a baba a szülõcsatornához.a többit nem tudom.
A G:II pedig azt jelenti, hogy kettes érettségû a méhlepényed. Ez teljesen normális.

Motor láncoknál mit jelentenek a számok? 415, 420, 428, 520 mit jelentenek? Most akarok venni a motoromra új láncot+fogaskereket de nem tudom milyet rendeljek rá! Elmagyarázná valaki hogy mit jelentenek a különbözõ számok?

Legjobb válasz: 2-es oldal rögtön el is magyarázza, remélem megy az angol meg a rajz és táblázat értelmezés, mert nincs kedvem leírni... http://www.didlanc.eu/DID.pdf

2-es oldal rögtön el is magyarázza, remélem megy az angol meg a rajz és táblázat értelmezés, mert nincs kedvem leírni... http://www.didlanc.eu/DID.pdf
A kérdező hozzászólása: koszi, most mar kezdem erteni a rajz alapjan de az angoltudasom nem nagyon jo, meg azt meg mindig nem ertem hogy ha most veszek egy zsir uj lanckeeeket akkor honnan tudom meghogy milyen lanckell ra
Szerintem az a legegyszerûbb ha vagy megnézed hogy milyen való hozzá mondjuk a gyári könyvében(Használati utasítás, vagy szerelési kézikönyv)Szóval goolgibe beírod amit keresel és biztos megtalálod a méretét, de ha nem tudod akkor vannak még motoros fórumok is ahol megkérdezheted hogy adott motorra melyik és mekkora kell(facebookon is vannak ilyen csoportok), de ha más nincs akkor bemész a motorosboltba és ott megtudják mondani hogy mekkora kell bele vagy esetleg márka kereskedésbe.
A kérdező hozzászólása: de akkor ez most a lánckeréktõl függ ?
A lánckeréktõl csak akkor függ ha mondjuk egy stunt lánckereket teszel hátra, ilyenkor hosszabbat vesznek és levágnak belõle. HA csak egykét fog az eltérés akkor nyugodtan vegyél gyári láncot, gyakorlatilag az új láncot is be kell lõni, megfelelõre kell engedni vagy feszíteni.

Mit jelentenek az alábbi értékek?

Kaptunk egy lapot amin a véd?n?i vizsgálat eredményei vannak rajta. De nem egészen értek pár dolgot .. valaki segítsen .!!! :D tehát :

Legjobb válasz: Mennyi idõs a pici? A PC az a percentilis érték rövidítése. Az azt jelenti, h 100 gyerekbõl hol helyezkedik el? Tehát az összevetett pc, ami 10-25-ös lett, az azt jelenti, h 100 gyerekbõl 75-90 nagyobb, mint a tied. De ez nem jelent semmi rosszat! Ha 3 alatti, az a kevés! Még a BMI is belefér. A RR a vérnyomása, ami 120/70 az átlagos, tehát jónak mondható. Az 1.0, 1.0 az a jobb és bal szeme, azt jelenti, h jól lát. Van még kérdés? Szívesen válaszolok :)

Mennyi idõs a pici? A PC az a percentilis érték rövidítése. Az azt jelenti, h 100 gyerekbõl hol helyezkedik el? Tehát az összevetett pc, ami 10-25-ös lett, az azt jelenti, h 100 gyerekbõl 75-90 nagyobb, mint a tied. De ez nem jelent semmi rosszat! Ha 3 alatti, az a kevés! Még a BMI is belefér. A RR a vérnyomása, ami 120/70 az átlagos, tehát jónak mondható. Az 1.0, 1.0 az a jobb és bal szeme, azt jelenti, h jól lát. Van még kérdés? Szívesen válaszolok :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat :) de itt nincs szó semmilyen babáról , 16 éves lány vagyok és mi kaptuk ezt a védõnõtõl :) szóval ezekután mit mondasz az eredmények alapján ? :D
hopsz, nem láttam h 50 kg XD A dolgok végülis ugyanazt jelentik, annyi kivétellel, h a BMI 17.7 az kevés. 18.5 alatt soványságról beszélünk. Milyen magas vagy?
168 centis magasságra 50 kilós testsúly kicsit kevés. Ez enyhe soványságot jelent a testtömegindex-táblázat szerint: http://hu.wikipedia.org/wiki/Testt%C3%B6megindex A 120/70-es vérnyomásod tökéletes. Az egy egészes látás teljes látást jelent. (Akinek például 20%-os látáscsökkenése van, annak azt írják a látására, hogy 0.8 )
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) 168 cm vagyok :)

Mit jelentenek ezek a jelek?

oO" = ?

Legjobb válasz: O.o ez azt jelenti hogy valaki csak les nagyokat, bambul a következõ jelek szintén a mesélj valamit az oké a rehabilitáció az kezelés a maszturbálás az szexuális önkielégítés, azaz magunknak szerzünk örömet, ujjal vagy tárgyakkal való nemi szerv izgatás :) a hermafroditák olyan emberek, akiknek van péniszük is meg hüvelyük is a tranzfesztiták meg olyan férfiak, akik nõknek vannak beöltözve, de nem feltétlenül melegek, akár át is operáltathatják magukat. a hívü azt jelenti, hogy hisz istenben, vallásos a felfele és lefele mutató jelek, kereszt és nyil azt jelentik hogy termõ és porzó, tehát nõnemü és férfi ivar :) az elsõ a férfi (nyilas) második a nõ a többit nem tudom :)

O.o ez azt jelenti hogy valaki csak les nagyokat, bambul a következõ jelek szintén a mesélj valamit az oké a rehabilitáció az kezelés a maszturbálás az szexuális önkielégítés, azaz magunknak szerzünk örömet, ujjal vagy tárgyakkal való nemi szerv izgatás :) a hermafroditák olyan emberek, akiknek van péniszük is meg hüvelyük is a tranzfesztiták meg olyan férfiak, akik nõknek vannak beöltözve, de nem feltétlenül melegek, akár át is operáltathatják magukat. a hívü azt jelenti, hogy hisz istenben, vallásos a felfele és lefele mutató jelek, kereszt és nyil azt jelentik hogy termõ és porzó, tehát nõnemü és férfi ivar :) az elsõ a férfi (nyilas) második a nõ a többit nem tudom :)
oO" = megdöbbent fej *_* vagy *.* (tudom ugyanaz..) = szem, orr ^^ = aranyos fej :x = puszi WTF ??? = what the fuck? (mi a f*sz) mess vmit = mesélj vmit ezek a szavak mit jelentenek: rehabilitáció = valamilyen szenvedélybetegségbõl való kigyógyító program. maszturbálás = az az amikor önkielégítesz (ujjazod magad, vagy a kukidat vered) hermafrodita = kétnemû élõlény tranfesztita= transzVesztita, férfi aki szeret nõi ruhákat, sminkeket viselni. hívõ= valamely vallás követõje ♂ ♀ = elsõ: fiú, második:lány ™ = védett márka
WTF-what the fuck(amerikai szleng)...ezt nem fordítanám szó szerint, valószínûleg érted...kb annyi h.mi a franc... a ™ az tényleg védett márka...--trade mark
hívõ=vallásos ♂ ♀ -az elsõ fiú, másik lány ™ = nem tudom :P
te viccelsz?
A rehabilitáció NEM kezelést jelent. Hanem: A "rehabilitáció" jelentése: Valaki becsületének, jó hírének vagy elvesztett fizikai képességének helyreállítása.
♂ ♀ elsõ a fiú. azért mert neki feláll.
oO" = csodálkozás *_* vagy *.* (tudom ugyanaz..) = én átalába akkor használom ha valami tetszik :P pl. egy ruha stb.:) ^^ = aranyos fej :x = ez yahoon egy szívecskés smiley :) WTF ??? = mi a franc mess vmit = mesélj valamit ezek a szavak mit jelentenek: rehabilitáció= valami kezelés maszturbálás = önkielégítés hermafrodita =mind kettõ nemi szerve van tranfesztita= férfi aki nõnek öltözik hívõ=? ♂ ♀ melyik melyik? fiú/ lány??? ™ = védett márka...??
oO" = akkor írják ha montál valami megdöbbentõ és gáz dolgot. *_* vagy *.* (tudom ugyanaz..) = valami oylasmit akar jelenteni hogy 'dejóóó' meg hogy 'szexi' ethát opzitív. ^^ = szintén. amúgy meg ilyen 'aranyos' fej. :x = ez lehet puszi is és a 'no comment'-re is írják mert az x lehet hogy nincs szája, nem tud beszélni, nem tud hozzászólni a témához, azaz no comment. WTF ??? = what the fuck? 'mi a franc?' vagy ilyesmi mess vmit = mesélj vmit talán ?? < igen ezek a szavak mit jelentenek: rehabilitáció= kezelés maszturbálás = önkielégítés hermafrodita = olyan ember akinek vaginája és pénisze is van tranfesztita= homokos férfi, aki nõnek öltözik, átoperáltatta magát. hívõ= hisz istenben - vallásos melyik melyik? az elsõ a fiú a második a lány ™ = védett márka...?? igen.
és nem tranfesztita hanem transzvesztita!

Hogy vannak a verseny szintek? Mit jelentenek ezek? A1 B2 stb. Díjlovaglásban, díjugratásban érdekelne.

Legjobb válasz: Dijlovaglásban igy vannak sorba: E, A, L, LM, M, S, Intermedial és Nagydij ( ezek német kifejeések, gondolom nem érdekel hogy mibõl forditották le, magyarul elõkészitõ, alap, könnyü, középkönnyö, közép, nehéz , nagydij elõkészitõ, és nagydijnak hivjuk.) Dijlovaglásban az E1.E2 stb az azt jelenti hogy más formában vannak ugyan azon feladatok. A nehézsége nem változik csak a koreográfia Dijugratásban. Van C, B, A. A C a helyi versenyeket jelenti, a B a megyei és az A az országos (nemzetközi akár) A C1, C2 C3, stb-nél viszont a pálya magassága, nehézsége változik. Ugy nagyjából, általában a C versenyszámok a a legkisebbek, 80-120cmig, a B0-80-90CM, B1-90-1m, B2- 1M-110CM, B3 110-120, B4-125CM. B5-130cm Az A kategória pedig a nagyobbak, 125-tõl felfelé. De mivel az "A,B,C" nem a magasságot hanem a helyi, megyei, országos megjelölést feldi, ezért lehet átfedés. Szóval lehet a C kategória akkora mint egy B és a többi...

Dijlovaglásban igy vannak sorba: E, A, L, LM, M, S, Intermedial és Nagydij ( ezek német kifejeések, gondolom nem érdekel hogy mibõl forditották le, magyarul elõkészitõ, alap, könnyü, középkönnyö, közép, nehéz , nagydij elõkészitõ, és nagydijnak hivjuk.) Dijlovaglásban az E1.E2 stb az azt jelenti hogy más formában vannak ugyan azon feladatok. A nehézsége nem változik csak a koreográfia Dijugratásban. Van C, B, A. A C a helyi versenyeket jelenti, a B a megyei és az A az országos (nemzetközi akár) A C1, C2 C3, stb-nél viszont a pálya magassága, nehézsége változik. Ugy nagyjából, általában a C versenyszámok a a legkisebbek, 80-120cmig, a B0-80-90CM, B1-90-1m, B2- 1M-110CM, B3 110-120, B4-125CM. B5-130cm Az A kategória pedig a nagyobbak, 125-tõl felfelé. De mivel az "A, B, C" nem a magasságot hanem a helyi, megyei, országos megjelölést feldi, ezért lehet átfedés. Szóval lehet a C kategória akkora mint egy B és a többi...
Ezt az adott szakág honlapján tudod elolvasni pontosan - melyiken mi a követelmény, mit kell teljesíteni, hogy minõsülj egyikre vagy másikra, stb.

Mit jelentenek az alábbi értékek? Egy számítógépes szerepjátékkal játszok és a fegyverek által okozott sebzés mértéke számomra értelmezhetetlen formában van megadva. Az adatlapokon ilyen értékek szerepelnek: 1d4, 2d2, 1d3+2 stb. Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: Régi asztali szerepjátékos megjelenítés, azt jelenti hogy hány oldalú kockával dobja a sebzést. 1d4 az 1-4 között random, 2d3+2 meg 1-3 között + 1-3 között + még 2.

Régi asztali szerepjátékos megjelenítés, azt jelenti hogy hány oldalú kockával dobja a sebzést. 1d4 az 1-4 között random, 2d3+2 meg 1-3 között + 1-3 között + még 2.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.

Nejem térd és gerinc röntgen leletein a lentiek szerepelnek. Ezek mit jelentenek?

- a lumbális lordosis csökkent, - SI. hátsó ive 8mm-nyire nyitott, - a jobb tibia laterális pereme kihegyeződött

Legjobb válasz: az elsõt és az utolsót tudom. a lumbális lordzis csökkenése azt jelenti, hogy túl egyenes az ágyéki gerince, lent a derekánál. tehát jobban be kéne mennie extenzióba, de neki nem elég homorú. az utolsó azt jelenti, hogy a sípcsontja egyik oldalon (nem írja melyik) kihegyezõdött. azt nem tudom mitõl lehet. letört? sérült? passz. a középsõre csak tippem van, így inkább nem mondok semmit.

az elsõt és az utolsót tudom. a lumbális lordzis csökkenése azt jelenti, hogy túl egyenes az ágyéki gerince, lent a derekánál. tehát jobban be kéne mennie extenzióba, de neki nem elég homorú. az utolsó azt jelenti, hogy a sípcsontja egyik oldalon (nem írja melyik) kihegyezõdött. azt nem tudom mitõl lehet. letört? sérült? passz. a középsõre csak tippem van, így inkább nem mondok semmit.
SI a sacroiliacális ízület, a keresztcsont és a csípõcsont között.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. És ezek milyen tünetekkel járnak, hát, derék, léb fájása ettõl van ? Vagy mit lehet ezzel kezdeni? Milyen orvoshoz, vagy kezelésre menjen?

Mit jelentenek? Pl videó-kártyánál mit jelentenek ezek a kifejezések?

Olyat is lehet olvasni néhány helyen hogy ennyi meg annyi „cuda mag” . Valaki le tudná fordítani ezeket úgy,hogy aki nem ért hozzá megértse? Esetleg egy linket,ahol ezekr?l lehet olvasni? Ugyan ez érdekelne a processzoroknál is. GPU880 MHz Core Clock 40 nm Chip 1536 x Stream Processors Memory2048 MB Size 256 -bit GDDR5 5500 MHz Effective

Legjobb válasz: Az összeset nem tudom így fejbõl, de: -Az elsõ a központi processzor órajele, azaz egy másodperc alatt hány db mûveleti ciklust hajt végre - a második azt jelenti, hogy 40 nanométeres gyártási technológiával készült, ami talán a tranzisztorok méretére utal - memory2048mb size: két gigabyte saját memóriával rendelkezik, ezt egyfajta rövidtávú memóriaként lehet felfogni, ahol a szükséges adatokat tudja tárolni a számítógép terhelése nélkül - 256 bit GDDR5 : a memória típusa, ez egy grafikus kártyákhoz kifejlesztett memóriatípus, amely a számítógép belsõ memóriájához képest nagyobb sínszélességgel rendelkezik (azaz egy ciklusidõben több adatot szolgáltat a GPU-nak), elvileg a sín szélessége 256 bit, az effective érték pedig gondolom annak felel meg, hogy a memória sebessége milyen normál memóriasebességnek felel meg (azaz szokásos sínszélesség mellett milyen órajelértéken érhetõ el ekkora adatátvitel)

Az összeset nem tudom így fejbõl, de: -Az elsõ a központi processzor órajele, azaz egy másodperc alatt hány db mûveleti ciklust hajt végre - a második azt jelenti, hogy 40 nanométeres gyártási technológiával készült, ami talán a tranzisztorok méretére utal - memory2048mb size: két gigabyte saját memóriával rendelkezik, ezt egyfajta rövidtávú memóriaként lehet felfogni, ahol a szükséges adatokat tudja tárolni a számítógép terhelése nélkül - 256 bit GDDR5 : a memória típusa, ez egy grafikus kártyákhoz kifejlesztett memóriatípus, amely a számítógép belsõ memóriájához képest nagyobb sínszélességgel rendelkezik (azaz egy ciklusidõben több adatot szolgáltat a GPU-nak), elvileg a sín szélessége 256 bit, az effective érték pedig gondolom annak felel meg, hogy a memória sebessége milyen normál memóriasebességnek felel meg (azaz szokásos sínszélesség mellett milyen órajelértéken érhetõ el ekkora adatátvitel)
A kulcsmomentum szerintem a Memória mérete és a Steam-processzorok száma. Na meg a sávszél sem elhanyagolható. Amúgy a 6950-es a jobb.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Mit jelentenek ezek a szavak &It, & ezeket Myvipen szokták kiírni, de mit jelentenek?

Pl:Fénykép album címnek is kiírják!

Legjobb válasz: ez az úgy nevezett "and" jel.. ha azt írják hogy pl.: Anna & Gábor, akkor az azt jelenti, hogy Anna és Gábor "együtt vannak" azaz vagy házasok, vagy csak járnak, de valami kapcsolat van köztük és ez nem csupán baráti, vagy ismerõs

ez az úgy nevezett "and" jel.. ha azt írják hogy pl.: Anna & Gábor, akkor az azt jelenti, hogy Anna és Gábor "együtt vannak" azaz vagy házasok, vagy csak járnak, de valami kapcsolat van köztük és ez nem csupán baráti, vagy ismerõs

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!