Találatok a következő kifejezésre: Mit jelentenek, ki (64 db)

Az ofotértben voltam szemvizsgálaton, és a számítógép a következőket dobta ki, mit jelentenek ezek?

Jobb :

Legjobb válasz: Én is szemüveges vagyok. De mégsem tudom mit jelentenek ezek az adatok. Viszont o,5-ös szemüveg kell, ami nem egy nagy dioptria. Lényeg hogy jól lássál vele.

Én is szemüveges vagyok. De mégsem tudom mit jelentenek ezek az adatok. Viszont o, 5-ös szemüveg kell, ami nem egy nagy dioptria. Lényeg hogy jól lássál vele.
A cyl azaz cylinder, ha jól tudom, a szemtengelyferdeségre utaló mérõszám, így, ha az én cylinderes szemem nem csal, van egy egészen enyhe szemtengelyferdülésed... A többit nem vágom.
És odaadták így isten nevében?

A facebook cseten a név melletti ábrák mit jelentenek? Honnan lehet tudni, hogy ki van éppen fent?

Mi az pötty meg a karika? Van olyan a felhozott listába, aki bal oldalon nincs fent. És fordítva is van. HOgy működik ez a chat? köszönöm

Legjobb válasz: akikkel sûrûbben kommunikálsz azok vannak felül zöld pötty online sárga pötty online de nem facebookozott már egy ideje csak nyitva van neki mobiltelefon pedig azt jelenti hogy a mobilján be van jelentkezve

akikkel sûrûbben kommunikálsz azok vannak felül zöld pötty online sárga pötty online de nem facebookozott már egy ideje csak nyitva van neki mobiltelefon pedig azt jelenti hogy a mobilján be van jelentkezve

Két fura álmom volt mostanában. Mit jelentenek vajon? Szerettem volna kiabálni, de nem jött ki hang a torkomon. Egy másikban pedig egy fekete pók mászott rám, ami nagyon gyorsan mozgott, és vinnyogó hangot adott. Hozzáértők véleményét várom.

Legjobb válasz: Az elsõ álmodra csak a némát találtam, de szerintem az is jó. Azt jelenti, hogy olyan emberekhez vagy bizalmas akik nem érdemlik meg. A pók pedig a szerencse jele.

Az elsõ álmodra csak a némát találtam, de szerintem az is jó. Azt jelenti, hogy olyan emberekhez vagy bizalmas akik nem érdemlik meg. A pók pedig a szerencse jele.


Mit jelentenek ezek a sorok, s ki írhatta?

Leszek, ki voltam, soha nem rogyok le holtan. Lennél ki vagyok, lennél, mind, ott a nagyok. Jöttem, hogy a rendet, mint ezer éve letettem. Jámbor ember, nem rontsa tovább szóval, tettel. Leszek, ki voltam, soha nem rogyok le holtan. Lennél, mint én, de már zúgnak harangok.

Legjobb válasz: Te írtad 16:46kor:) és utalhat a gonoszra, ill a tervére.De ki mit értelmez benne.Kitõl származik nem tudom.Google sem talált rá, tehát lehet te írtad.De elsõre ismerõsen hangzott...

Te írtad 16:46kor:) és utalhat a gonoszra, ill a tervére.De ki mit értelmez benne.Kitõl származik nem tudom.Google sem talált rá, tehát lehet te írtad.De elsõre ismerõsen hangzott...
Fordítás lehet, az utolsó sor kicsit megbicsaklik. Talán itt olyan dologról van szó, amit nem lehet egy az egyben, pusztán a szavak fordításával megoldni. Az elsõ sor szerintem valami istenségre (örök életû lényre) utal. A második pedig arra, hogy az ember is ilyen képességre vágyik. A folytatás a megbomlott világ elpusztításáról szól.

Kinek mikor fordult ki a köldöke, ha kifordult és mikor jelentek meg a striák, ha megjelentek, hanyadik héten?

Én ma vagyok 29 hetes 2 napos és még nincs striám és a köldököm se fordult még ki, megúszhatom, ha eddig nem jelentek meg ezek a dolgok, vagy még csak ezután fognak!? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Elsõ perctõl kentem napi többször drága és kevésbé drága krémekkel mégis a 24. héttõl repedni kezdett a hasam és a végére tiszta csík lett, és nem is híztam sokat plusz magas is vagyok; úgyhogy volt hova nõni a pocaknak mégis repedtem! Barátnõm hasa szülés közben repedt meg alul több helyen...addig egy szál csíkja se volt... Köldök, nekem 37 hetesen fordult ki a köldököm (elsõ babánál). A másodiknál már 16 hetesen kifordult, újabb csíkjaim viszont végig nem lettek pedig a második babám egy kilóval nagyobb volt mint az elsõ. EZ a csíkosodás alkati kérdés akinek olyan az alkata, AKÁRMIT kenhet rá akkor is repedni fog.

Nekem 3 héttel a szülésig semmi csíkom nem volt, addig kentem is (DM saját márkás Babylove-os olajjal), s persze tapsikoltam, hogy hátha megúsztam... De sajnos nem. :( A 36.héten felugrott rám 1 hét alatt 3 kiló (pedig nem zabáltam!!) és ez a hirtelen többlet meg is repesztett. Szülésig ez nem is változott, viszont a szüléssel szerintem nekem is több lett a csík az alhasamon. Azóta (5 hónapja) valamelyest halványodott, de tudom, hogy sosem lesz már a régi.. :( A köldököm szülés után szinte rögtön a régi lett, de olyan nagyon nem is volt addig sem kifordulva...
Elsõ perctõl kentem napi többször drága és kevésbé drága krémekkel mégis a 24. héttõl repedni kezdett a hasam és a végére tiszta csík lett, és nem is híztam sokat plusz magas is vagyok; úgyhogy volt hova nõni a pocaknak mégis repedtem! Barátnõm hasa szülés közben repedt meg alul több helyen...addig egy szál csíkja se volt... Köldök, nekem 37 hetesen fordult ki a köldököm (elsõ babánál). A másodiknál már 16 hetesen kifordult, újabb csíkjaim viszont végig nem lettek pedig a második babám egy kilóval nagyobb volt mint az elsõ. EZ a csíkosodás alkati kérdés akinek olyan az alkata, AKÁRMIT kenhet rá akkor is repedni fog.
utolsó pár hétben jött ki, nem sok, de pár stria. köldök? az azt hiszem kicsit hamarabb, de nem zavart, meg egyébként is gyorsan visszamegy
Nekem a köldököm alapból is kicsit kintebb volt mint másoknak, így a 16. héten kezdett el teljesen kifordulni. A mellem olyan 24-25. héttõl striásodott, a pocakom pedig kb a 32. héten kezdett, de már most rengeteg van rajta. Ez is emberfüggõ, mert én is a 12. héttõl minden nap többször kentem, hol gyógyszertári krémekkel, hol másféle zsíros krémekkel, de nekem a védõnõm is megmondta, hogy hiába fogom kenni, ha olyan a bõröm, ígyis-úgyis szét fog repedni. Boldog babavárást, és könnyû szülést nektek :) 36+3hkm
Nem fordult ki a köldököm, pedig óriási volt a hasam, és nem is lett stríám sem. Mondjuk én minden nap kentem krémmel, lehet, hogy ennek köszönhetem.
Stírák a 37.héten. Elõtte a 12.héttõl kezdve kb minden este kentem a hasam. Aztán egyszer csak az egyik hétvégén elfogyott a krém. Péntek este, ha jól emlékszem. Két nap nem kentem be, harmadik napra ki jött pár csík. Nem volt vészes, azóta már alig-alig látszik. Köldököm nem fordult ki, pedig nagy volt a pocak :)
A köldököm a lapos szintet elérte, de nem fordult ki. Stríám nem lett egyáltalán, pedig 3, 5 kg volt a babám születésekor és 52 cm, tehát nem volt kicsike. :D Mostmár elmúlt 1 éves is... Mellemen a szoptatástól lett 1-2 halvány és keskeny csíkocska, de az sem vészes.
A köldököm a 28-29. héten. Stria nincs még.:) 31 hkm
Striák 28. héttõl jöttek, elõször csak 3, aztán 5, 8 és abbahagytam a számolást. Sajnos nagyon sok lett a 39. hétig. Ma is jól látszanak a bõrömön. Ezek már velem maradnak örökre :( A köldököm kicsivel utána fordult ki teljesen (kb. 31.-32. hét)
Köldököm kb. utolsó pár hét, de nem is biztos...Striák, miután megszültem...addig semmi nem látszott, aztán mikor megláttam kicsit meglepõdtem, de nem volt vészes, 10 hónapja szültem, kb 2 látszik még kicsit..
Én már túl vagyok a szülésen :-) Nem fordult ki a köldököm és striáim sem lettek sehol (hason és mellen sem). Viszont a hasamon a bõr megnyúlt valamennyire, és sajnos nem "ugrott" vissza az eredeti állapotára. Kb. 2-3 kilóval vagyok kevesebb, mint a terhességem elõtt.

Ausztriában nézegettem lakást. Mit jelentenek ezek? Mind ki kell fizetni, ha egy lakást akarok kibérelni?

Itt a példa: Kaution € 1.500,- Ablöse € 7.000,- Provision : ...

Legjobb válasz: A Kaution az óvadék, vagy népiesen kaució. A meg nem fizetett költségek biztosítéka. Szerzõdés megszûnése és minden költség megfizetése után visszajár. A Provision az az ingatlanügynök jutaléka. Kifizeted és többet nem látod, megy a levesbe. Ablöse: az elõzõ lakó által a lakásban hagyott berendezési tárgyakért (pl. konyha) kell fizetni, értelemszerûen az elõzõ lakónak. A berendezési tárgyak ezzel a tulajdonodba kerülnek. A bérbeadóval kötött megegyezés tárgya, hogy kiköltözéskor mi lesz velük, benthagyhatod, esetleg megpróbálhatod hasonlóképpen továbbpasszolni, vagy ki kell pakolnod mindent.

A Kaution az óvadék, vagy népiesen kaució. A meg nem fizetett költségek biztosítéka. Szerzõdés megszûnése és minden költség megfizetése után visszajár. A Provision az az ingatlanügynök jutaléka. Kifizeted és többet nem látod, megy a levesbe. Ablöse: az elõzõ lakó által a lakásban hagyott berendezési tárgyakért (pl. konyha) kell fizetni, értelemszerûen az elõzõ lakónak. A berendezési tárgyak ezzel a tulajdonodba kerülnek. A bérbeadóval kötött megegyezés tárgya, hogy kiköltözéskor mi lesz velük, benthagyhatod, esetleg megpróbálhatod hasonlóképpen továbbpasszolni, vagy ki kell pakolnod mindent.
Én Németországban élek, itt csak Provision van, ebbõl él az ingatlanos, illetve kaució, igen, ezeket mind ki kell fizetni. Ablöse itt nincs, nem is értem, mi lehet ez.
Az elõzõ jól mondja. Egy némettõl kérdeztem meg. Ha szerepel a hirdetésben az Ablöse akkor mindenféleképpen olyan személyt keresnek aki azokat a tárgyakat megvásárolja pl: beépített konyha.

Hacker, Adathalász, Spamküldő, Hoaxküldő, Netkalóz stb. Mit jelentenek ezek, mi a tartalmuk, kik végzik ezeket az etikátlan dolgokat?

A fogalmak sem egyértelm?ek, hiszen hackernek nevezik azt is, aki egy körlevelet küld és ezzel sok emberben indukál félelmet, bosszuságot.

Legjobb válasz: Mégis ki a fene nevez egy gyökér spammert hackernek?

Mégis ki a fene nevez egy gyökér spammert hackernek?
A hackert keverik nagyon sok mással. A hacker csak az eredetileg aki megbízásból és pénzért felméri egy oldal vagy gép biztonsági réseit, és azokat javítja, tehát a biztonságot tartja fontosnak, és pont nem õ a káros ember. Ennek ellentéte a cracker, aki károkozási szándékkal tör be oldalakra vagy adatbázisokba, gépekre, hogy onnan adatokat szerezhessen meg. A spamküldõ aki az e-mailcímeddel kereskedik más spammerekkel, és mindenféle warezoldalakat, viagrát, akármit akar rádtukmálni a kérésed ellenére, tipikusan e-mailben kapod ezeket az ajánlatokat. A hoaxküldõ a saját ismerõseid körébõl származik, akik teljesen alaptalan és valótlan dolgokat küldözgetnek közösségi oldalakon leginkább, néha e-mailben. Tipikus tartalma a hoaxnak a "küldd tovább" rész, hogy minél több emberhez eljusson. Nem feltétlenül reklámcélú, de a legtöbb esetben valótlan dolgokat állít a tartalma (két hold az égen, 2012, fizetõs lesz az adott oldal). A netkalóz inkább csak egy elnevezés, nem takar konkrét cselekvést maga mögött. Hasonlíthat a troll elnevezésre, aki ezen az oldalon csak unalomból kommentál felesleges és nem oda való dolgokat, vagy provokál másokat, esetleg itt reklámozza oldalait, vagy refer linkeket.
jesszusom... a hackert és a crackert nagyon bekeverted... Nézz utána mi az a white hat , black hat hacker és a crackelést is nézd át.
Valóban nem mentem bele a részleteibe, de ha megnézed a cracker wiki-definiálását, (tudását elsõsorban a saját céljaira használja fel, visszaél vele, és másokat károsít meg. Számítógépekre hatol be jogtalanul, adatokat szerez meg és használ fel elsõsorban anyagi javakért, esetleg társai elismerésének reményében. A cracker az általa birtokolt információval visszaél, másokkal csak ritkán osztja meg, és akkor sem azért teszi, hogy ezzel valódi segítséget nyújtson. A crackereket gyakran összekeverik a hackerekkel, akik tevékenysége valójában szöges ellentétben áll a crackerekével. A hackerek célja többek között, hogy másokat segítsenek, és elítélik a crackerek által folytatott tevékenységeket.) akkor túl nagy hülyeséget nem írtam. A kérdezõ is csak különbséget akar tenni, én pedig viszonylag jól érzékeltettem azt. Igaz, annyi maradt le hogy a hacker között is van károkozó szándékú, így jogos hogy felhívtad a hibára a figyelmet.

Akkor az xbox 360 ki chippelés mit jelentenek?

Rgh,Dual boot,Flash,Ltu és ha ezek benne vannak a gépbe lehet live-ozni ? Nagyaon kezdő vagyok a téren. A válaszokat előre is kösz !

Legjobb válasz: Ki fognak tiltani.. A flasheléssel úszott a live!

Ki fognak tiltani.. A flasheléssel úszott a live!
A kérdező hozzászólása: értem de mit jelentenek !

Mikor alakul ki hogy a baba jobb vagy balkezes lesz? Kisfiam 17 honapos, néha probálokzik egyedül enni, és akkor állandoan a bal kezébe fogja a kanalat. Ez azt jelenti hogy balkezes lesz, vagy még változhat?

Legjobb válasz: A gyerekek eleinte váltogatják, hogy melyik kezüket használják, és 2-3 éves kor között valamikor alakul ki véglegesen, hogy melyik kezük lesz a vezetö. De nem értem, ez miért probléma, azt használja, amelyik neki könnyebb. Attöl nem lesz kevesebb, ha balkezes, söt általában egy balkezes ügyesebben hasznája a jobb kezét, mint a jobbkezesen a balt. Eröltetni viszont nem szabad ("használd a szép kezedet" stb), mert ETTÖL lehet baja a gyereknek.

A gyerekek eleinte váltogatják, hogy melyik kezüket használják, és 2-3 éves kor között valamikor alakul ki véglegesen, hogy melyik kezük lesz a vezetö. De nem értem, ez miért probléma, azt használja, amelyik neki könnyebb. Attöl nem lesz kevesebb, ha balkezes, söt általában egy balkezes ügyesebben hasznája a jobb kezét, mint a jobbkezesen a balt. Eröltetni viszont nem szabad ("használd a szép kezedet" stb), mert ETTÖL lehet baja a gyereknek.
Az én lányom úgy egy éves kora körül kezdett el enni. Egyértelmûen jobb kézzel nyúlt. Most már 2 éves és tuti jobbkezes. Ha véletlenül a balba adom neki a füles bögréjét, kanalát stb akkor is átveszi a jobb kezébe. Színes, zsírkréta szintén jobb kezében tartja. Nekem gáz egy kicsit, mert bal kezes vagyok :) De ne erõltesd át akármilyen lesz. Engem anno még megpróbáltak, a tanár állandóan rácsapotta kezemre...utáltam is mindent és mindenkit a "szép kezeddel fúj a másik" szöveg miatt
bal kezes, ue. van nalunk is, 18 hos
Még változhat. 20 hónapos múlt kisfiam, és hol jobb, hol bal kézzel eszik, ahogy éppen kedve tartja. Általában viszont jobb kézzel fogja a ceruzát, zsírkrétát, más tárgyakat, szóval gondolom, hogy jobb kezes lesz.
Kisfiam 15 honapos (par nap mulva 16) es a bal kezevel kanalazza a fozeleket. Bolcsibe lattam, hogy a bal kezevel fest es rajzol. En elkonyveltem, hogy biztosan balkezes lesz. :)
Kislányom 15 hónapos! MINDENT bal kézzel fog meg, ha pedig a jobb kezét használja, szemmel láthatóbb, hogy azzal nehezebben megy neki. Olvastam, hogy ez genetika is lehet. Édesanyám testvére bal kezes lett volna, csak az õ idejében ez nem volt "elfogadott", és zacskó a kézre, meg társai módszerrel "átszoktatták". A Férjem is elvileg bal kezes lett volna, de õt is átnevelték, bár kevésbé drasztikus módszerrel. Én viszont hagyni fogom, és egyáltalán nem zavar, ha balkezes lesz. Az égvilágon semmivel nem lesz kevesebb ezáltal. Na de tudom, hogy ez akár még változhat is, de igazából nem nagyon hiszek benne, mert mint írtam az esetek 90 százalékában bal kezet használ.
Amikor a nagyobbik lányom kibújt, közölte a doki viccesen, hogy bal kezes lesz. Mielõtt mentünk haza a kórházból, megkérdeztem, hogy ezt miért mondta, és úgy válaszolt, hogy azzal a kezével nyúlt egybõl valamiért. Most két éves, és tényleg úgy néz ki, hogy bal kezes lesz, azzal eszik, azzal fogja a ceruzát.Néha használja a jobbot is, de azzal sokkal sutább.
hát nem tudom de az én fiam már egészen babakora óta mindent a bal kezébe vett 4-5 hónaposan is azzal a kezével nyult a tárgyakért persze a doki nem hitt nekem de még mindig bal kezes :-) (most múlt 6 éves) a lányom is elsõre "bal"kezesnek tûnt olyan fél évesen kezdett jobbal nyúlni mindenért most jobb kezes (9 éves) szerintem ha elég domináns akkor hamar kiderül
az enyém most 2 éves, de mi már 1 évesen tudtuk, hogy balkezes lesz, ehhez képest a védõnõ azt mondja, hogy még 2 évesen is korai a dominancia kialakulás pedig mióta a világon van mindent bal kézzel csinál, azzal eszik, rajzol, a lapátot fogja, stb

A counter strike játékba mit jelentenek ezek a szavak? Ban, rush, steam, és miért nem nyilik ki az ejtőernyőm?

Legjobb válasz: Rush=lerohanás fõleg sniper pályákon van ez,amikor távolról kéne lõnötök egymást, és ha valamelyik player úgy dönt inkább megkerüli a frontot és közelrõl fejbelövögeti pisztollyal az ellenséges snipereket az rushol. Ezt nem nagyon kedvelik. A ban=kitiltás. Kaphatsz trágárkodásért,hackelésért stb. Lehet végleges vagy idõleges is. A Steam az egy weboldal, onnan lehet letölteni/megrendelni a játékot, és még sok mást is. Az ejtõernyõ az E betûvel nyílik ki ha jól tudom, de nem minden pályán engedélyezett csak 1-2-n.

Rush=lerohanás fõleg sniper pályákon van ez, amikor távolról kéne lõnötök egymást, és ha valamelyik player úgy dönt inkább megkerüli a frontot és közelrõl fejbelövögeti pisztollyal az ellenséges snipereket az rushol. Ezt nem nagyon kedvelik. A ban=kitiltás. Kaphatsz trágárkodásért, hackelésért stb. Lehet végleges vagy idõleges is. A Steam az egy weboldal, onnan lehet letölteni/megrendelni a játékot, és még sok mást is. Az ejtõernyõ az E betûvel nyílik ki ha jól tudom, de nem minden pályán engedélyezett csak 1-2-n.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen marha hasznos volt ez számomra:) még annyi hogy mi az a rate??
Ami ha nem a megfelelõ érték pl.25000, 30000 akkor kisob a zsreó többet én se tok de a lényeg az ez... de a szervereken ki van írva h hogyan kell beálítani a megfelelõ értéket!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!