Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent vizeleti (59 db)

Találtak a vizeletemben kb.25 fvs-t. Ez nagy baj? Mit jelent?

A terhesség alatt igyekeztem egészségesen enni,szedek terhesvitamint. A n?gyógyászom nem vizsgált meg,pedig többször mondtam neki,hogy van folyásom. Ideje lenne dokit váltani? Lehet ilyenkor? 32 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! Ez azt jelenti,hogy fehérje van a vizeletedben,de nagyon cskély mennyiségû. Nekem is volt olyan 90 körüli értékben és még az sem volt sok.A doki elküldött vizelettenyésztésre de nem volt semmi probléma (nem volt baktérium a vizeletben)mert egyébként ez gyulladást jelent a szervezetben valahol. A folyástól is lehet a vizeletben fehérje.Nekem a dokim mindig megkérdezte,hogy milyen színû,mert ha fehér akkor szerinte az még oké így a terhesség alatt. Kérd mg a dokidat mégegyszer,hogy vizsgáljon meg a folyás miatt,mert téged idegesít. Egyébként az én dokim sem vizsgált meg,csak hogyha nagyon muszáj volt. Igyál kamilla teát az is segíthet hogyha nem a folyás miatt van.

Szia! Ez azt jelenti, hogy fehérje van a vizeletedben, de nagyon cskély mennyiségû. Nekem is volt olyan 90 körüli értékben és még az sem volt sok.A doki elküldött vizelettenyésztésre de nem volt semmi probléma (nem volt baktérium a vizeletben)mert egyébként ez gyulladást jelent a szervezetben valahol. A folyástól is lehet a vizeletben fehérje.Nekem a dokim mindig megkérdezte, hogy milyen színû, mert ha fehér akkor szerinte az még oké így a terhesség alatt. Kérd mg a dokidat mégegyszer, hogy vizsgáljon meg a folyás miatt, mert téged idegesít. Egyébként az én dokim sem vizsgált meg, csak hogyha nagyon muszáj volt. Igyál kamilla teát az is segíthet hogyha nem a folyás miatt van.

Védőnőnél kapott csíkon található sok sok kocka mit jelent? Fehérje a vizeletben mit jelent?

Most kaptam először ilyen csíkot és bár kérdeztem mi mit jelent nem igazán válaszolt. Mondta, hogy mindenfélét néznek és, hogy van egy kis fehérje a vizeletemben, de nem társul hozzá magas vérnyomás és dagadás sem.

Legjobb válasz: Szia! Terhesgondozáson azért mérik a vérnyomást és nézik a vizeletet, mert a magas vérnyomás és a fehérjevizelés együttes jelentkezése alapján ismerhetõ fel - a terhesség második felében elõforduló szövõdmény - a terhességi toxémia. Régen a vizenyõt is tünetnek tartották, de az más miatt is kialakulhat. A terhességi toxémiát korábban terhességi mérgezésnek is emlegették, ami kedvezõtlenül befolyásolta a magzat fejlõdését. De ne ijedj meg, ha csak kis fehérje van a vizeletedben és nincs magas vérnyomásod, akkor nincs probléma! :) Boldog babavárást kívánok! üdv. P.

Szia! Terhesgondozáson azért mérik a vérnyomást és nézik a vizeletet, mert a magas vérnyomás és a fehérjevizelés együttes jelentkezése alapján ismerhetõ fel - a terhesség második felében elõforduló szövõdmény - a terhességi toxémia. Régen a vizenyõt is tünetnek tartották, de az más miatt is kialakulhat. A terhességi toxémiát korábban terhességi mérgezésnek is emlegették, ami kedvezõtlenül befolyásolta a magzat fejlõdését. De ne ijedj meg, ha csak kis fehérje van a vizeletedben és nincs magas vérnyomásod, akkor nincs probléma! :) Boldog babavárást kívánok! üdv. P.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! És a többi kis négyzet mi volt? Azok ha jól láttam nem is színezõdtek el.
Nem voltál együtt a pároddal elõzõ nap esetleg? Mert nekem is talált fehérjét benne és azt mondta h valószínû a párom "anyaga" miatt van.. szval újra kellett pisitesztelnem úgy h nem vagyok együtt a barátommal és azután persze nem volt benne semmi fehérje teljesen normális volt!
A kérdező hozzászólása: Mi már vagy 1 hónapja nem voltunk együtt mert el vagyunk tiltva.
Nálunk ezt a doki asszisztense nézi, múltkor nekem is volt egy kis fehérje a vizeletben, viszont a vérnyomásom rendben volt. Azt mondta, hogy elég koncentrált volt a vizeletem, valószínû nem ittam eleget. Utána ellenõrizte még valami más folyadékkal is, de azt mondta hogy teljesen rendben van így. Ha 140 felett lenne a vérnyomásod és lenne fehérje a vizeletben akkor lenne már baj, mert az toxémiára utal.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem, ha valami nem lenne jó csak szólna. Elég parás vagyok mert már volt egy vetélésem, mostani terhességemmel is véreztem, és amúgy is elsõ baba lenne.

Az mit jelent, ha teljessen átlátszó a vizeletem?

Legjobb válasz: A vizelet színét az urokrom nevû pigment adja. Ez folyamatosan és egyenletesen termelõdik. Ha keveset iszol, akkor ugyanakkora mennyiségû urokrom lesz a vizeletedben, de mivel a vizeletben kevés ekkor a víz (azaz az urokrom koncentrációja nagy) ezért sötétnek tûnik. Ha sokat iszol, akkor annyira felhígulhat a vizelet, hogy a benne levõ urokróm színe nem is látszik, azaz vízszerû lesz. Általában nem jelent semmit, csupán azt, hogy sokat iszol, de egyes esetekben jelezhet veseelégtelenséget (nem tud a vese koncentrálni) illetve olyan ritka betegséget, mint diabetes insipidus (ekkor a beteg napi 25-30 litert is pisilhet).

A vizelet színét az urokrom nevû pigment adja. Ez folyamatosan és egyenletesen termelõdik. Ha keveset iszol, akkor ugyanakkora mennyiségû urokrom lesz a vizeletedben, de mivel a vizeletben kevés ekkor a víz (azaz az urokrom koncentrációja nagy) ezért sötétnek tûnik. Ha sokat iszol, akkor annyira felhígulhat a vizelet, hogy a benne levõ urokróm színe nem is látszik, azaz vízszerû lesz. Általában nem jelent semmit, csupán azt, hogy sokat iszol, de egyes esetekben jelezhet veseelégtelenséget (nem tud a vese koncentrálni) illetve olyan ritka betegséget, mint diabetes insipidus (ekkor a beteg napi 25-30 litert is pisilhet).
Nincs méreg anyag a szervezetedben jelenleg.Igyál egy teát, utánna menj és lehet más szinû lesz.
Nekem akkor szokott átlátszó lenni, ha nagyon sokat iszok :)
sok folyadék miatt ilyenkor hígul és gyorsabban kiadja a szervezeted, vagyis szinte átmegy rajtad:)


Mit jelent? A vizeletben :leucocite2x, nitrit 0? a vernyomassal kapcsolatban van-e? A dokinal 150/90 volt de ott alt. Mindig msgasabb mint itthon, 22 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nitrit: Sok baktérium képes a nitrátot nitritté alakítani. Ha a vizeletben baktériumok vannak, azok a vizeletben lévõ nitrátot nitritté alakítják. A vizelet normálisan nem tartalmaz nitriteket. A tiéd normális. A leukociták fehérvérsejtek, melyek egy leukocita-észteráz nevû enzimet termelnek, a vizsgálat ennek segítségével mutatja ki a vizeletben lévõ fehérvérsejteket. A fehérvérsejtek jelenléte a vizeletben valószínûsíti baktériumok, tehát gyulladás jelenlétét a húgyutakban, leggyakrabban a húgyhólyagban. Ha fehérvérsejt (leukocita) van a vizeletben, annak mennyiségét keresztekkel jelölik. A legtöbb a négy kereszt (++++), vagy mikroszkópos tárgylemezre cseppentenek az üledékbõl, és a mikroszkóp látómezejét felosztó kis négyzetekben, ún. látóterekben sejtszámlálással kapott számot írják a laborleletre. Nincs kapcsolatban a vérnyomással.

Nitrit: Sok baktérium képes a nitrátot nitritté alakítani. Ha a vizeletben baktériumok vannak, azok a vizeletben lévõ nitrátot nitritté alakítják. A vizelet normálisan nem tartalmaz nitriteket. A tiéd normális. A leukociták fehérvérsejtek, melyek egy leukocita-észteráz nevû enzimet termelnek, a vizsgálat ennek segítségével mutatja ki a vizeletben lévõ fehérvérsejteket. A fehérvérsejtek jelenléte a vizeletben valószínûsíti baktériumok, tehát gyulladás jelenlétét a húgyutakban, leggyakrabban a húgyhólyagban. Ha fehérvérsejt (leukocita) van a vizeletben, annak mennyiségét keresztekkel jelölik. A legtöbb a négy kereszt (++++), vagy mikroszkópos tárgylemezre cseppentenek az üledékbõl, és a mikroszkóp látómezejét felosztó kis négyzetekben, ún. látóterekben sejtszámlálással kapott számot írják a laborleletre. Nincs kapcsolatban a vérnyomással.

Mit jelent az hogy aceton van a vizeleteben?

Nem vagyok terhes, de sajnos PCO-s igen.

Legjobb válasz: Azért lehet aceton a vizeletedben, mert éhezik a szervezet a kevés ch miatt. Írod, hogy drasztikusan csinálod a diétát, valószínû ez a baj, emeld a ch adagot, és el fog tûnni. És igyál sok folyadékot, mert ha kiszáradsz, attól is lehet aceton a vizeletben.

Azért lehet aceton a vizeletedben, mert éhezik a szervezet a kevés ch miatt. Írod, hogy drasztikusan csinálod a diétát, valószínû ez a baj, emeld a ch adagot, és el fog tûnni. És igyál sok folyadékot, mert ha kiszáradsz, attól is lehet aceton a vizeletben.
Kislányomnak akkor volt aceton a vizeletében mikor beteg volt, hasmenés láz....
Igen, általában "éhezés" miatt lesz aceton a vizeletben, valószínû, hogy a szénhidrátdiéta okozta nálad. Nekem akkor volt ilyen, mikor jó 2 hetes koplalás (nem nagyon bírtam enni, étvágytalan voltam) után mentem laborba.
Cukorbetegségre utal tudtommal. A 7, 4-es cukorszint is.

Megkaptam a vizeleti eredményekeet. Mit jelent ez? (lent)

A vizelet üledék automatával.:nyák :kevés

Legjobb válasz: A vizeletben lévõ kevés nyák a gáttájékáról mosódhatott bele a vizeletébe, valószínûleg hüvelyváladék. Ez nem kóros.

A vizeletben lévõ kevés nyák a gáttájékáról mosódhatott bele a vizeletébe, valószínûleg hüvelyváladék. Ez nem kóros.

Mit jelent pontosan, ha aceton van a vizeletben?

34. hetes kismama vagyok, és aceton van a vizeletemben.

Legjobb válasz: Az aceton akkor jelenik meg a vizeletben ha valaki éhezik, vagy alultáplált. A babád minden tápanyagot elvesz a szervezetedbõl. Ha megszülsz akkor is egyél komplex vitaminkészítményeket ( Elevit, Gravida ) mert a szoptatás és az éjszakázás is nagyon energiaigényes.

Az aceton akkor jelenik meg a vizeletben ha valaki éhezik, vagy alultáplált. A babád minden tápanyagot elvesz a szervezetedbõl. Ha megszülsz akkor is egyél komplex vitaminkészítményeket ( Elevit, Gravida ) mert a szoptatás és az éjszakázás is nagyon energiaigényes.
nekem mikor aceton volt a vizeletben a dokim azt mondta, hogy lehet nem iszom eleget, mert a cukrom jó lett. Kért kontrollt és akkor már nem volt, igaz többet is ittam

A kérdésem annyi lenne, hogy megjött a vérkép és vizelet eredményem. A vizeletben a laphámsejt 2+ Ez mit jelent?

köszi, Ági

Legjobb válasz: A laphámsejt azért jelenik meg mert a hüvelyváladék sejtjei belesodródnak a vizeletbe. (Ha túl sok akkor utalhat valamilyen fertõzésre.)

A laphámsejt azért jelenik meg mert a hüvelyváladék sejtjei belesodródnak a vizeletbe. (Ha túl sok akkor utalhat valamilyen fertõzésre.)

Mit jelent, hogy vér és fehérje van a vizeletben? Mitől lehet?

Legjobb válasz: Ha a vér a vizeletben van, akkor az nem placentaleválás. Ha a placenta miatt vérzik az ember, akkor az a hüvelybõl jön... Egyébként ezt találtam a véres vizeletrõl: "Vér megjelenése a vizeletben. A vér származhat a húgyutak bármely részébõl a vesétõl a húgycsõig. A vérvizelést kiváltó betegségek eléggé változatosak. Többek között kiválthatják gyulladások, bakteriális vagy élõsködõk okozta fertõzések, daganatos betegségek stb." A fehérjevizelés pedig általában annak a tünete, hogy a vesék nem mûködnek megfelelõen, terhesség esetén a toxémia okozhat veseelégtelenséget.

Ha a vér a vizeletben van, akkor az nem placentaleválás. Ha a placenta miatt vérzik az ember, akkor az a hüvelybõl jön... Egyébként ezt találtam a véres vizeletrõl: "Vér megjelenése a vizeletben. A vér származhat a húgyutak bármely részébõl a vesétõl a húgycsõig. A vérvizelést kiváltó betegségek eléggé változatosak. Többek között kiválthatják gyulladások, bakteriális vagy élõsködõk okozta fertõzések, daganatos betegségek stb." A fehérjevizelés pedig általában annak a tünete, hogy a vesék nem mûködnek megfelelõen, terhesség esetén a toxémia okozhat veseelégtelenséget.
rengeteg fekvéssel, pihenéssel! És irány a doki, kérdezd meg mitcsinálj, nézze meg pontosan mi a helyzet!
Fehérje fertõzésre vagy toxémiára utalhat. A vér pedig placenta leválásra vagy sérülésre.
A kérdező hozzászólása: Gondolom az elsõt kikezelik, de a placentát, hogy védjem?
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy mielõtt bármit is mondana meg kell ismételni a vizelet vizsgálatot. Mert lehet, hogy csak felfáztam, addig nem akar mondani semmit amíg nincs meg még egyszer az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Csak a vizeletben találtak vért, kicsit megijedtem az elsõ válaszolótól. Viszont ezeket ki lehet kezelni? Lehet baja a babának?
Szia, azt nem írtad, hogy hányadik hétben vagy? Nekem ugyanez volt amikor 6 hetes voltam. egymás után 3 alkalommal is találtak vért a vizeletben, és acetont is. Nem mondták, hogy ez mitõl van, csak annyit mondott a védõnõ, hogy igyak nagyon sok vizet, és pihenjek, feküdjek. Majd beutaltak a kórházba ultrahangra, hogy minden renben van e a babával. szerencsére ott nem volt gond. Visszaküldtek másnap egy újabb vizeletvizsgálatra, amit már nem a papírral végeznek el, hanem labori, mert az mutat rendes eredményt. Szerencsére most már minden rendben van, már a 12. hétben vagyunk.
A kérdező hozzászólása: 17 hetes vagyok, köszönöm a válaszokat.megvárom a második vizsgálatot.

Külföldön vagyok, és nem tudok terhességi tesztet beszerezni. Mikor menjek a kórházba vizelet vizsgálatra? Kb.4 hetes lehetek most. Mikor jelenik meg a hcg a vizeletben?

Legjobb válasz: Szerintem is mar van hcg a vizeletedben. Fogantatas utan kb a 10-dik napon kezd teremelodni ha jol tudom. De egyebkent a korhazban vervetellel meg hamarabb is kimutathato mint vizelettel, ugyhogy az is lehet vert vesznek.

Szerintem is mar van hcg a vizeletedben. Fogantatas utan kb a 10-dik napon kezd teremelodni ha jol tudom. De egyebkent a korhazban vervetellel meg hamarabb is kimutathato mint vizelettel, ugyhogy az is lehet vert vesznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Egy ázsiai országban vagyok, ahol nincsenek drogériák és nagyobb áruházak. Nem vagyunk itt sokáig már... két napja késik, és vannak tüneteim. Viszont van egy jó kórház a közelben. Akkor vérvételt kérjek inkább?
már megjelent. onnantól kezdve ahogy beágyazódott megjelenik! menj dokihoz ha nem tudsz tesztet venni. de miért nem?
Szerintem próbáld meg kint is bármelyik drogériában és nagyobb áruházban lehet kapni. Nekem 1 hete késik és már 4 nap után kimutatta a reggelibõl a mai nap meg már a délelöttinél is lehetet látni. A Hcg mindenkinél változó mikor mutatható van akinél csak jóval késöbb ! Neked már kimardt ??
A ver azert biztosabb mert abban hamarabb megjelennek a hormonok mint a vizeletben. A verbol mar akkor is kimutathato amikor a vizeletbol meg nem. Az elteres csak 2 nap. Tehat 2 nappal mutathato ki hamarabb vervetelbol mint vizeletbol. De szerintem ott a korhazban biztosan kapsz ra vallaszt. En ugy gondolom ha neked mar ket napja kesik akkor vizeletbol is ki lehet mutatni, tehat teljesen mindegy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!