Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent vetélés (14 db)

Ha terhesség alatt barnafolyás és egy kis vérzés van az mit jelent? Vetélést?

Legjobb válasz: Szia görcsölsz is? Szerintem menj orvoshoz lehet semmi komoly de az is lehet hogy vetélés lesz szoritok neked

Szia görcsölsz is? Szerintem menj orvoshoz lehet semmi komoly de az is lehet hogy vetélés lesz szoritok neked
Velem is elõfordult a 20. héten, a védõnõm azt mondta, hogy elõfordul, hogy kicsit kinyílik a méhszáj. Nekem ahogy jött, el is múlt, de javasolták a magnéziumot és a sok pinenést feltett lábbal, illetve a fizikai terhelés és cipekedés kerülését. Ha komolyak a tünetek és görcsölsz is, vagy simán nyugtalan vagy, hívd fel az orvosod, az a legbiztosabb!
Hívd fel az orvosodat! Inkább nézzen meg feleslegesen.
Szia!Biztos megerõltetted magad egy kicsit és attól van.Tessék vigyázni magadra és pihenj sokat!Az elsõ 12 hét tényleg nagyon sérülékeny.
Szia! Nekem 6 hetesen volt pecsételõ vérzésem és akkor mentem elõször a dokimhoz, aki utrogestant és folsavat írt fel. Mivel elõtte már volt egy vetélésem, ezért jobban odafigyelt rám és ezért kaptam hormonpótlást is. Most 11 hetes terhes vagyok és szerencsére mostmár elmerem mondani, hogy rendben vagyunk. Tehát nálam a vérzés nem jelentett vetélést. Nem tudom, hogy hányadik hétben vagy, de mindenképpen keresd fel az orvosodat és csináltass egy uh-ot is! A legjobbakat kívánom!!!
Nekem 12 hetesen jött egy durva vérzés reggel (elõtte barnáztam egy kicsit már), irány a kórház, megállapították, hogy haematomám van, ez egy vérömleny, ez ürült, a baba jól van, de feküdnöm kellett. Most 15, 5 hetes vagyok és 3 napja múlt el a barnázás, szóval szerintem érdemes megnézetni a dolgot. Nekem sem volt görcsölésem, "csak" a barnázás, aztán elöntött a vér, nem hiányzik ez, hidd el, nagyon parás volt :( Amúgy a méhlepény nem tapadt jól, levált egy része, szóval nem játék, ha vérzés volt, szerintem kéne egy UH! De a doki megmondja, hívd fel!
Elõször én is azt hittem, semmiség, normális a kis barna, aztán kis vér (nem várt mensi táján). Az elsõ pozitív teszt után gyorsan bejelentkeztem elsõ UH-ra (a 6. hét végére, hogy mutasson is valamit). Aztán az UH elõtti nap görcsökkel és vérzéssel kórház. Kiderült hogy kb. egy hete elhalt a baba, de nem tud kiürülni.... És emlékszem most már görcsös hasfájásra kb. akkorról, csak azt hittem a beleim... utánaolvastam és állítólag össze is lehet keverni. Hát nekem valószínûleg akkor ment el a baba. :( :( Mindenképpen az elsõ gyanús jelnél hívd fel az orvost!!! Hátha tud segíteni. Vagy legalább megnyugtat.
soha nem lehet tudni barnazas altalaban nem jelenti a legrosszabbat meg ha gorcsolsz is.de mindenkepp egy ultrahang es nyugalom szukseges.lehet hormonalis alapon stressz mehlepeny melyen tapadasa es meg 1000dolog de idegeskedni nem szabad ha a baba jol van.tapasztalatbol mondom raadasul ahol elek 12het alatt nem is foglalkoznak ilyennel max egy uh es varhatod hogy mi lesz avege nekem majdnem 2hetet kell varjak uhra mar ugy vok lesz ami lesz persze abban bizom semmi baj csak velem volt vmi

Mit jelent, ha azt mondják valakire, hogy "ez az ember művi vetélés"?

Legjobb válasz: Mivel a mûvi vetélés abortuszt jelent. Valószínû az idézõjelben életképtelen, vagy mit tudom én gyagyás, gyengeelméjû stb. Emberekre mondják ezt. Én még sosem hallottam ezt a kifejezést emberre, elég illetlen, primitív megfogalmazás. Valószínû az az ember, aki ezt a mondatot használja, nincs tisztában a vetélés szó jelentésével.

Mivel a mûvi vetélés abortuszt jelent. Valószínû az idézõjelben életképtelen, vagy mit tudom én gyagyás, gyengeelméjû stb. Emberekre mondják ezt. Én még sosem hallottam ezt a kifejezést emberre, elég illetlen, primitív megfogalmazás. Valószínû az az ember, aki ezt a mondatot használja, nincs tisztában a vetélés szó jelentésével.

Mit jelent a pár csepp narancssárgás folyás? Négy hetes vagyok. Vetélés lehet?

Már voltam dokinál megállapította a terhességet és írt fel gomba ellen kúpot mivel volt egy kis barnás folyásom. Három napig kell kúpozni, ma lesz a harmadik. Amikor elkezdtem, abbamaradt a folyás, de ma reggelre megint lett. Másnál is volt már ilyen?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem ez csak a tisztulás jele,ne aggódj!A vetélésnek más jelei vannak.Nekem volt három,a tied nem jelent rosszat,de azért vigyázz magadra!Kellemes babavárást! 32.hetes kismama

Szia!Szerintem ez csak a tisztulás jele, ne aggódj!A vetélésnek más jelei vannak.Nekem volt három, a tied nem jelent rosszat, de azért vigyázz magadra!Kellemes babavárást! 32.hetes kismama
Klion kúpot kaptál?Nekem is narancssárga folyást okozott, de más bajt nem.A vetélés rózsaszínû v. barnás folyással kezdõdik, amihez párosulhat görcs is, de ez nem mindíg.Nekem barnázással kezdõdött, görcs nem volt. Fel a fejjel!Csak a jóra gondolj! 21hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Micogal-t kaptam! Reménykedem.
A mikogal kúp okozhatja a narancssárga hüvely folyást? nekem azt írt fel a doki és narancssárga folyás jelentkezik, este teszem a kúpot és másnap este látom ezt a narancssárgás folyást. még egy kúp vissza van, Ez a narancssárga folyás a kúptól van?? (Én nem vagyok terhes.)
A kérdező hozzászólása: Köszi! De milyen jelei vannak a vetélésnek?
Szia! A vetélésnek vannak jelei, nekem volt már, és korhátban az orvos fejezte be! Úgy kezdõdött, hogy kicsit béreztem és aztán kapok mulva egyre jobban, aztán mikor elmentem orvoshoz sajnos már nem élt a babám, azt mondta menjek haza, ha göcsölök akkor korház. Igy is lett sajnos méh akkor éjjel, kilöködõtt mire beértünk a korházba igy aztán már "csak" befejezte a terhességet az orvos! Sajnos ennyi röviden! Sok szerencsét kivánok neked és a babádnak!

Mit jelent a fenyegető vetélés?

Legjobb válasz: nem tudom, mire gondolsz konkrétan, de Ilyen szöveggel tudnak táppénzre kiírni tehesen. A nõgyógyász ad egy papírt, hogy fenyegetõ vetélésed van, és a háziorvos ez alapján tud kiírni. ( még ha nincs így, akkor is. ) ez a betöltött 36. hét elõttre igaz.

nem tudom, mire gondolsz konkrétan, de Ilyen szöveggel tudnak táppénzre kiírni tehesen. A nõgyógyász ad egy papírt, hogy fenyegetõ vetélésed van, és a háziorvos ez alapján tud kiírni. ( még ha nincs így, akkor is. ) ez a betöltött 36. hét elõttre igaz.
Azt jelenti, hogy vetélés veszélye áll fenn.Terhes vagy és ez a gyanú?Gyógyszert írtak fel?Hány hetes vagy? 31 hetes km
Ezt találtam: Fenyegetõ vetélés (abortus imminens): vetélésre utaló tünetek -vérzés, görcsös fájdalom – jelentkeznek, de a nyakcsatorna zárt, a méhûrbõl peterészek nem távoznak, magzatvíz nem folyik. Azonnal szigorú ágynyugalom és orvosi ellátás szükséges, ezzel általában jól kezelhetõ. Azonban akkor is azt jelenti, hogy a terhesség nem stabil, ezért a terhes nõ fizikai aktivitását a 14. hétig korlátozni kell, akkor is, ha már elmúltak a fenyegetõ vetélés tünetei.
A kérdező hozzászólása: Abortuszom lesz =( és ez áll a papíromon!=(
Na hogy pontosítsunk:fenyegetõ vetélés a gyanú, és ezek szerint missed abortuszod lesz. Vagyis nem fejlõdött a petezsák, embrió és most eltávolítják. (remélem jól gondolom) Ha így van sajnálom:((((
A kérdező hozzászólása: Ez áll a diagnózisnál!Mást nem mondtak!7hetes vok és 9.6 mm a baba, intact szívmûködéssel...
Fenyegetõ vetélés Könnyû vagy közepes erõsségû, fájdalommentes hüvelyi vérzés (lehetséges oka: korionboholyleválás) *teljes ágynyugalom, magnézium, utrogesztán, 2-3 naponta hCG és ultrahang vizsgálat
Húha!!!! Miért is küldenek abortuszra??????Intakt szívmûködés azt jelenti, van szívmûködés...vagy rosszul tudom? De nem nem tudom rosszul! Jaj....
Utolsó elõtti vagyok, egyébként itt találtam: http://babatervezok.otthona.net/veteles.shtml Nagyon sajnálom:(

Mit jelent az, hogy szakadozott placenta? Vetélésem után ezt a magyarázatott kaptam. Köszönöm mindenki válaszát. Betty

Legjobb válasz: HÁt a babának szükséges a placenta, és ha ez sérült, akkor meghal a kicsi. Nem? Részvétem a vetélésed miatt!

HÁt a babának szükséges a placenta, és ha ez sérült, akkor meghal a kicsi. Nem? Részvétem a vetélésed miatt!
mennyi idõs volt a terhességed?
Valószínûleg azt jelenti, hogy levált több helyen is a méhfalról, illetve, hogy a szövet sérült volt. Ilyen esetben csökken a vérellátás, ezáltal az oxigén- és tápanyagellátás is, és a baba meghal. Sajnálom!

Mit jelenet az elsö trimeszterben a veteles utan a terhesseg mesterseges befejezese?

Legjobb válasz: nekem a vetélés után müszeres befejezés volt ami annyit tesz hogy "kikaparnak"nehogy valami maradjon ami a késõbbiekben szövödményekhez vezethet.

nekem a vetélés után müszeres befejezés volt ami annyit tesz hogy "kikaparnak"nehogy valami maradjon ami a késõbbiekben szövödményekhez vezethet.
Nem tisztult ki teljesen a méh, tulajdonképpen "gyógykaparást" csinálnak. Helga
Ha nem ürül ki a méhed, a doki gyógykaparást végez, mert a bennt maradt dolgok veszélyesek lehetnek az anya életére, és a késõbbi terhességekre.
Ahogy leírták: mivel nem tisztultál ki teljesen valószínûleg, ez egy kaparás, hogy ne maradjon benn semmi, ami aztán problémához vezethet! Ezt el szokták végezni biztonságképp.
Abortuszt.
Ahogy az elõttem válaszolók már leírták..Sajnos átéltem én is lassan másfél hónapja..Az én esetemben "tökéletlen vetélés"-nek diagnosztizálták, és a még bennem maradt szöveteket, és ki tudja még miket eltávolították.Azt nevezik befejezésnek..

Erős pajzsmirigy betegség, vetélés, magas TSH, Thyreoid. Peroxidaz. AAT: 226 IU/ml, Anti TPO: 22, 6 IU/ml, Autoimmun thyreoiditis. Ez pontosabban mit jelent? A méh nyálkahártyáját mivel lehet erősíteni?

Kedves Kismamik!

Legjobb válasz: Szia! Neked is a pajzsmirigytõl? Mi és hogyan derült ki? Neked csökkentették a terhesség alatt? Pedig akkor emelni szokták, mert a babának még több kell. Nekem is a MÁV-ban volt baj az ikrekkel. Milyen idõközönként követték a pajzsmirigyed változását? Köszönöm.

A kérdező hozzászólása: Szia! Neked is a pajzsmirigytõl? Mi és hogyan derült ki? Neked csökkentették a terhesség alatt? Pedig akkor emelni szokták, mert a babának még több kell. Nekem is a MÁV-ban volt baj az ikrekkel. Milyen idõközönként követték a pajzsmirigyed változását? Köszönöm.
Sajnos én ma jöttem rá, hogy talán pm alulmûködéstõl vetélhettem el idén februárban. Nagy nehezen 9 hónappal a vetélés után tudtam kisírni egy hormonlabort, a Szabad T3 4, 7 (normálérték:1, 5-4, 1), anti-TPO 165 (nomrál 35 alatt). Nagyon kétségbe vagyok esve, mert akkor mondtam a dokinõmnek, hogy szerintem szervi bajom van. De õ csak hajtogatta, hogy 8 hetesen genetika miatt vetéltem el. Most ott tartok, hogy keresek egy jó endokrinológust, valaki tudna ajánlani? Így olvasva a tüneteit ennek a betegségnek, már rég fel kellett volna ismernie a nõgyógyászomnak, de hát...... Én meg halálra izgulom maga, hogy béna vagyok és terméketlen. Kívánom, hogy ez a babád maradjon meg, küzdj a dokikkal, én bármit megtenni csak legyen egy gyermekem. Bocsi, hogy így beleírtam a topikodba, de a könnyeimmel küszködöm, hogy ilyen az orvostársadalom ma.
A kérdező hozzászólása: Szia! Lehet, hogy egy helyre járunk vagy sehol nem barátságosak? Nekem bizonyították, amikor megállt az egyik babám szivecskéje, hogy valóban vészesen magas volt a TSH-m. Most magándokihoz járok, de Õ is azt mondta, hogy 5 hét múlva menjek csak. A két vetélésed mitõl volt? Most is babát vártok? Az én férjem tuti megszégyenített volna, mert nem hagyta volna annyiban. Milyen hormonbogyót szedsz, ha nem vagy pajzsmirigyes? Talán az autoimmun betegségre is kell/ene valamit szedni? Nagyon köszönöm válaszodat!!!
Debrecenbe járok sztojka ilonához. nem érdemli meg a nagybetüt. 8 hetes vagyok. Alapból csendesek vagyunk és ha valaki a szép szóból akkor nem fogok üvölteni vele.
Lthyroxin 175-öt szedek. születesem óta nincs pajzsmirigyem. Minden városi klinikán van endokrin szakrendelés ott vannak jó dokik akik nem hordják fenn az orrukat és nem képzelik magukat madame-nak.
A kérdező hozzászólása: Szerencséd van a Pároddal, ha csendes. Az mit jelent, ha Valakinek születése óta nincs pajzsmirigye? Bocsi a kérdésért, úgy látszik tudatlan vagyok! Városi klinikán sem jobbak sajnos!!!
Nekem volt vetélésem, ( hetesen, a pajzsmirigytõl. El kellet kezdenem az Eutyroxint 75mg-al, mert utánna nem is estem teherbe. Ennek szedését követõen láss csodát, már egy hónap után állapotos voltam, szedtem végig, csak 5. hónaptól csökkenteték 50mg-ra aztán, az utolsó kettõben 25mg-ra. Ma a lányom 14 hónapos. Úgyhogy igazad van és az elöttem hozzászólónak is, hogy nagyon fontos a rendszeres ellenõrzés (bár ennek értelmét csak jó szakembernél látom, mert az üvöltözés nem használ senkinek)és a megfelelõ dózis. Egyébként nekem egy görögországi orvos állapította meg, aki egyben rokon (a férjem nagybátya) és ezért mégjobban odafigyelt rám, de aztán itt Pesten a MÁV-ban az endokrinológián nagyon jó orovosok vannak, a félidõtõl, itt követék a pajzsmirigyemet.
Szia! Nekem is alulmûködött a pajzsmirigyem, a TSH-m 3, 9 volt, babásodáshoz pedig 2 alatt kell lennie. Én magándokihoz járok Budapestre. Kaptam Lthyroxint, 25mg-t kellett szednem. Amikor kiderült, hogy megbabásodtam, azonnal megemelték 50-re. A második trimeszter elején kell újra menni vérvételre, és annak alapján mondják meg, hogy hogyan tovább. Ha a TSH nem jó, hiába minden progeszteron pótlás, nem segít más, csak a pajzsmirigy hormon. Ha nincs rendben, nem tud rendesen beágyazódni a baba, ami vetéléshez, fejlõdési rendellenességhez vezethet. Ne hagyjátok magatokat lerázni, keressetek jó dokit. A babáink élete tét!

Lehet olyan hogy februarba volt egy vetelesem mert megvolt halva a magzat es most 1napot keset es csinaltam tesztet es egyik csik halvany mit jelent terhes vagyok? (nagyon szeretnem)

Legjobb válasz: ha 2 csík van, akkor bizony kismami vagy :-) azért halvány, mert elég korán teszteltél. Gratulálok! Minél hamarabb doki! :-)

ha 2 csík van, akkor bizony kismami vagy :-) azért halvány, mert elég korán teszteltél. Gratulálok! Minél hamarabb doki! :-)
Ha egy hete is csináltál tesztet, az lehet még nem mutatta a terhességet, a mostani pedig igen. Csinálj még egyet és menj a dokihoz. Gondolom nem csak 6 napja, de elõtte is voltak együtt, csak azt a teszt még nem mutatta.
most gondolkozok... sok teszt köztük a clearblue írja hogy abortusz vagy vetélés után 3 hónapig akár tesztelhetsz pozitívat... ciszta miatt is változhat el... ha 6 napja voltatok együtt nem történt még beágyazódás... még õ alakulgat, de a beágyazódás csak a 10. nap történik meg átlagosan...
Nekem hétfõn lesz a mûtétem... bízom benne hogy nekem is sikerül ilyen hamar túltennem magam...
hàt ha terhes lennél azt még tuti nem mutatja ki a teszt. nekem dec 16.an volt mütétem vetèlés miatt.jan.30-àn csinàltam tesztet ami halvànyan de pozi lett.feb 1-én meg megjött.még lehet az elözö terhesség miatt azt mondta a dokim!
pedig hidd el, hogy 6 nappal együttlét után még nem mutatna semmit a teszt. Lehet, hogy hibás volt.
A kérdező hozzászólása: deh meg csinaltam egy tesztet ezelott 1 hete es 1 csik volt a mai napal 6 napja voltam a paromal vagy het ense tom pontosan mar
Ha csak 6 napja voltatok együtt, elõtte nem, akkor ez nem terhesség, a 6 nap az még semmi ahhoz, hogy teszt kimutassa.
akkor az a baba hamarabb fogant, 6 nappal együttlét után nincs az a teszt ami kimutatná :-)
A kérdező hozzászólása: es hogy februarba volt mutetem az nem szamit?
A kérdező hozzászólása: Kb 6 napja voltam a paromal es nem jott meg akkor tul koran csinaltam a tesztet es azert halvany csik?
Nekem vetélés után még 2 hónapig volt hcg a szervezetemben, és én korai terhesen vesztettem el, nem volt még olyan sok hcg bennem.Ez még simán lehet az elõzõ terhesség miatt.

Ezt a vetélés után 2-3 héttel írták a papíromra mit jelent? 80x37 mm-es ut.7.6 mm-es endom

Legjobb válasz: Az elsõ két szám a méhed mérete (ut.=uterus=méh) A második a méhnyálkahártya vastagsága (endom.=endometrium=méhnyálkahártya).

Az elsõ két szám a méhed mérete (ut.=uterus=méh) A második a méhnyálkahártya vastagsága (endom.=endometrium=méhnyálkahártya).
2000 forint körül van. Nagyon bízom benn , hogy használni fog.
Beágyazódáshoz minimum 11 mm-nek.
A kérdező hozzászólása: Kedves 10/11-es! És mennyi ez a csepp? Én most palástfûteát iszok napi 2x 2dl:)
Köszönöm, remélem én is. :-)
A férjem vett MASTODYNON CSEPP-et, egy ismerõsöm ajánlotta, õ az elsõ hónapban kismama lett. Szóval én megpróbálom, remélem hatásos lesz, és mellette mérem a hõmet is, és folsavat is elkezdek majd szedni!
A kérdező hozzászólása: Én is sajnálom!:( Így van én is nagyon remélem:)
Nagyon sajnálom! Remélem hamarosan pozitívat tesztelünk!
A kérdező hozzászólása: Köszi:) És a terhességhez milyen vastagnak kéne a nyálkahártyának lennie?
Az e-vitamint ajánlják, még a férfiaknak is! Sok sikert! Nekem márciusban volt vetélésem, azóta semmi! :-(
A kérdező hozzászólása: És ezt valahogy lehet így természetes úton növelni? Vagy elég a terhesvitamin? Csak azért kérdem mert szeretnénk babócát:)
Bocsi, rosszul emlékeztem. Minimum 8 mm.
A kérdező hozzászólása: Nekem ezt tavaly augusztus végén volt:( Mi is vártunk aztán most szeretnénk, vagy 4 hónapja próbálkozunk. Neked is sok sikert:)

Vetéléssel álmodni mit jelent?

Köszönöm

Legjobb válasz: Semmit, mint általában az álmok.

Semmit, mint általában az álmok.
azt hogy lassan jön a kapálás
na mos tkom válasz.vagy azt hogy legbelül akarsz egy gyereket de mégse vagy pedig azt hogy lesz egy gyereked azt történi fog vele vagy egy barátodnak vagy valami ijesmi.
Én is ilyet álmodtam ma :/
A vetés és a vetélés között van némi különbség .... :) Tudat alatt szeretnél gyereket , vagy épp nem. Semmi jelentõsége sincs , feltéve , ha lány vagy . Ha fiú , akkor a helyedben pszichológushoz mennék...
Kibukott belõled õstermelõi mivoltod. Anyámra is rájön évente 2szer a kapálhatnék :D
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok terhes.
Ez szerintem attól is függ, hogy terhes vagy e vagy sem
Én is ugyanezt álmodtam tegnap este, így engem is érdekelne van-e valami jelentõsége.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!