Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent valakit, eszkaláció (1 db)

Mit jelent "eszkalálni valakit", "eszkaláció"?

Legjobb válasz: eszkalál: más állam belügyeibe való erõszakos beavatkozást fokoz, kiterjeszt eszkaláció: 1. a háború fokozatos kiterjesztése 2. idegen állam/terület belügyeibe való egyre fokozódó erõszakos katonai beavatkozás

eszkalál: más állam belügyeibe való erõszakos beavatkozást fokoz, kiterjeszt eszkaláció: 1. a háború fokozatos kiterjesztése 2. idegen állam/terület belügyeibe való egyre fokozódó erõszakos katonai beavatkozás
az eszkaláció azt jelenti kiterjedés, nem mint méret, hanem amikor valami megnõ. A konfliktus eszakaláció azt jelenti, hogy a konfliktus kiterjed, nagyobb területet (több országot), több embert kezd érinteni.
tudományokban az eszkalláció mást is jelent. Pl fizikai eszkatológia : megbecsülik hogy milyen lesz az univerzum állapota sok sok milliárd év múlva
Szakmai eszkalációnál azt jelenti, hogy egy felettesére is kiterjeszted a kérést, kérdést, ezzel nyomást gyakorolva. ITIL-ben tanítják is.
Szerintem PUA szótárban keresed... Az itt lévõk 99%-ának fogalma sincs mit kérdezel.
A szótár szerint eredetileg angol szó: escalate Jelentései: fokoz, kiterjeszt, erõsödik. Ez alapján eszkalálni annyit tesz, egy folyamatot katalizálni.
Bár ez már nagyon régi kérdés, de nem értem, miért kapott 0%-ot aki azt írta h eszkaláció a felettes elé terjeszteni a problémát? Hiszen szakmai szlengben ez az eszkaláció


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit jelent ez az olasz idézet?

Sta vita è un calcio di rigore ed io spero che non sbaglio ma indosso la maglia di roby baggio

1

Mit jelent az a szó hogy leplezetlen?

értelmezhetem úgy hogy nincs mit takargatnom,nem vetitek semmit azt hogy leplezetlen vagyok?

2

Mi a szöveg? NÉMET

Német gyerekek énekelnek, és nekem tökre tetszenek a számok. Szeretném megkeresni azokat amiket énekelnek, de nem írja a címét, és nem értem, mit énekelnek (pedig 8 éve németet tanulok xd) Szóval mit énekelnek? Mert a szöveg alapján biztos meg tudnám találni a számokat.
Tehát itt pl. 3:20-tól van a refrén, a szövege mi? Az alapján biztos megtalálnám. Segítsetek lécci!

3

Francia nyelvből igéket ragoztak a többiek, csak nem voltam ott. Tudnátok segíteni?

Az osztályban mindenki szarik rám, úgyhogy ide fordulok.

Tehát az igéket segítsetek elragozni Franciából!

Chanter, danser, regarder, aimer, habiter.

Ezeket a személyes névmásokkal kellene elragozzam, és holnap írunk vagy ötös vagy eggyes dogát, és egy hiba már eggyes. A zöld megy mindenkinek, persze.

3

Német! Ezt hogy értelmezzem? Mit írt egyáltalán?

http://computer.wer-weiss-was.de/internet-allgemein/wo_kann_..
Megkérdeztem ezt tegnap egy német GYK-hoz hasonló oldalon, mivel itt folyton törölték a kérdést, de nem igazán értem a választ. Mit írt a kérdésemre?

3

Mit jelentenek az alábbi szavak?

andabunda, retekfíszek, cshupacseléd, mágnespicshájú, ganéláda, jampi, osszhküféthülled, szívrák, koszmóstüdejű, shinter, szívrepedés, kiállá, ougyvagyokagyugobélla, bétbutbóz ütő, manikakönyvbül, brifkó, photömix, rossz tehen, pálampammpámá, cshógornő, bangyi, pisszbull, fokfel, ájrokídvér, dzsenimnek a fülbevalóuja

2

"Holnap találkozunk! " Másképp?

See you tomorrow!

Hogyan mondhatnám másképp, van erre más kifejezés is? Mert ez már kicsit uncsi , egyszerű és elnyűtt, jöhetne valami frappánsabb ha egyáltalán létezik :)

3

Magyarról, angolra?

Tudod,amit tegnap csináltál,az nagyon illetlen dolog volt.Ha már képes vagy nekem írni,hogy szóljak a barátomnak azért hogy VELED chatelhessen,akkor lehetne annyi benned,hogy válaszolsz,ha kérdezek töled valamit.Ne mond hogy nem olvastad,mert 1.tudom,hogy olvastad.2.Fent voltál,mert chateltél a barátommal.Az meg még jó kérdés hogy hihetö e az amit mi tegnap beszéltünk egymás között.De mindegy,nem is érdekel.A viselkedésedböl tudtam következtetni milyen is vagy valójában.Ja,és ha a tegnapi akcióddal az volt a célod,hogy összevesszünk,akkor gratulálok.SIKERÜLT.
További szép napot.

1

Francia KÖTÕJELES nevek?

Tudtok nekem mondani francia kötőjeles neveket?
A feladatom, hogy elmondjam, hogy melyik a pl: Jean-Pierre -nél a domináns név, hogy honnan tudja egy francia, hogy hogyan kell szólítani az adott illetőt, és hogy honnan jöttek/hogyan keletkeztek ezek a nevek)

2

Valaki le tudná fordítani ezt a spanyol szöveget magyarra?

Köszi előre is! <3

"AMA Mediados Informo un Blog , Tiene Agenda Llenisima ! Se va A Su Viaje a Brasil 2 semanas tiene varias Fechas visitara Ciudades , despues Un Viaje a Indonesia y Hungria Casi Confirmado (estan viendo fechas)Entra al aire Muy Pronto Te amo a Tiempo Mexico (Gaby Spanic Presenta : Te amo a tiempo) entrevistara a Personalidades del espectaculo , Ya tiene Platicas con Thalia, Juan Luis Guerra, Olga Tañon , entre Otros.Ademas Tiene 2 Libretos para Escoger : La Favorita, y La reina Chatarra , Se Rumora fuertemente que sera La Favorita interpretar al Personaje Donatella , (Nada confirmado). Tambien se Rumora que quiere hacer de Gemelas ,Gabriela Spanic ! La Diva Venezolana ! Te amo !"

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!