Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent valakit, eszkaláció (1 db)

Mit jelent "eszkalálni valakit", "eszkaláció"?

Legjobb válasz: eszkalál: más állam belügyeibe való erõszakos beavatkozást fokoz, kiterjeszt eszkaláció: 1. a háború fokozatos kiterjesztése 2. idegen állam/terület belügyeibe való egyre fokozódó erõszakos katonai beavatkozás

eszkalál: más állam belügyeibe való erõszakos beavatkozást fokoz, kiterjeszt eszkaláció: 1. a háború fokozatos kiterjesztése 2. idegen állam/terület belügyeibe való egyre fokozódó erõszakos katonai beavatkozás
az eszkaláció azt jelenti kiterjedés, nem mint méret, hanem amikor valami megnõ. A konfliktus eszakaláció azt jelenti, hogy a konfliktus kiterjed, nagyobb területet (több országot), több embert kezd érinteni.
tudományokban az eszkalláció mást is jelent. Pl fizikai eszkatológia : megbecsülik hogy milyen lesz az univerzum állapota sok sok milliárd év múlva
Szakmai eszkalációnál azt jelenti, hogy egy felettesére is kiterjeszted a kérést, kérdést, ezzel nyomást gyakorolva. ITIL-ben tanítják is.
Szerintem PUA szótárban keresed... Az itt lévõk 99%-ának fogalma sincs mit kérdezel.
A szótár szerint eredetileg angol szó: escalate Jelentései: fokoz, kiterjeszt, erõsödik. Ez alapján eszkalálni annyit tesz, egy folyamatot katalizálni.
Bár ez már nagyon régi kérdés, de nem értem, miért kapott 0%-ot aki azt írta h eszkaláció a felettes elé terjeszteni a problémát? Hiszen szakmai szlengben ez az eszkaláció


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jó spanyolosok, értelmes ez a mondat?

Además, los fabricantes no deberían envasar todos los articulos tres veces.

Érthető, hogy mit akarok mondani ezzel?
Légyszi javítsátok, ha nem jó!

1

Ez így helyes: This was not my dream, but I always believed in you?

6

Olaszul beszélni de hogyan?

3 éve tanulok olaszul,járok tanárhoz is meg minden. Idén nyáron voltam kint Olaszországban és amikor hallottam beszélni az embereket akkor többé kevésbé megértettem hogy miről bezsélnek mert amikor értettem 1-2 szót akkor már összetettem. Viszont amikor hozzám szólt valaki akkor nem tudtam válaszolni mert egyszerűen nem tudok összetenni egy mondatot. Sok szót tudok,forditani és érteni is de beszélni nem,ez miért van? Hogyan tudnék ezen javitani?

3

Latinosok! Legyenszives valaki fordítsa ezt le nekem latinra: "Szerencsétlen ember ne játszon szerencsejátékot"?

1

Hogy mondják angolul, hogy "Tartsd meg az aprót, te mocskos állat! "?

8

Mit jelent az idézet?

"they always say time changes things but you actually have to change them yourself"
Én erre gondoltam: Azt mondják, hogy az idő megváltoztat dolgokat, de tulajdonképpen mi magunk változtatunk meg.

4

Mit jelent, make predictions? Nem a jóslás jeletnésére gondolok.

3

Az angol nyelvben melyik névmást használják, ha még nem tudják, hogy az illető fiú vagy lány?

Ugye a lány a she, a fiú a he.
Na de ha egy olyan illetőről beszélnek, akiről még nem tudják, hogy milyen nemű, akkor melyiket használják? Vagy találomra, amelyik szimpatikus és vagy eltalálják vagy nem?

9

Mi az a horog ami batman-nek van?

Vagyis hogy mi a szinonímája? vagy ha valaki tudja mit mondnak ebben a videóban (kb 44:40-nél) akkor azt irja meg lécci:

2

Melyik nyelvnek a legnehezebb a kiejtése?

Mind Európában és mind az egész világban...

Én pl. azt hallottam, hogy a dán nyelvben a leírt és a kiejtett alak között nem sok hasonlóság van. Még kevesebb mint a franciában.
Akkor most a dán nyelvnek van a legnehezebb kiejtése?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!