Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent ultrahangos (23 db)

Mit jelent az FFT jelölés az ultrahangos leleten?

Legjobb válasz: Elvileg ez egy számítási módszer, vagyis a biológis jelek számítógépes elemzésének egyik módszere lehet. Nem tudom pontosan, de számodra ez nem jelent semmit, vagyis nem olyan mint az AC=haskörfogat. Nem a babához kapcsolódik. Pontosan hol jelent ez meg? Írtak mellé valamit?

Elvileg ez egy számítási módszer, vagyis a biológis jelek számítógépes elemzésének egyik módszere lehet. Nem tudom pontosan, de számodra ez nem jelent semmit, vagyis nem olyan mint az AC=haskörfogat. Nem a babához kapcsolódik. Pontosan hol jelent ez meg? Írtak mellé valamit?
A kérdező hozzászólása: fel van sorolva egy csomo minden pl:BPD:22mm, GRAV.S:12, NT:2mm, FFT:58mm ennyi van írva!
Én is csak annyit találtam róla, hogy valamilyen diagnosztikai eljárás.
Én úgy hallottam, hogy az a crl vagyis far-fejtetõ távolság. Nagyjából stimmel is az 58 mm. Bocs ha tévedek.
Aha, akkor ez magyar rövidítés. Angolul mást jelent, de magyarul akkor biztos, hogy far-fejtetõ távolság. (elsõ)
A köldökzsinórban lévõ áramlás egyik mutatója.
A kérdező hozzászólása: Köszi és ez az eredmény ez jó is?


igen a feje van lefelé, de minek forduljon meg??, így kell neki maradni a szülésig, hiszen fejjel elõrefelé jön ki :)
Nem valószínû, hogy visszafordul. Nemsoká nem is lesz helye hozzá. :-)
Igen ez azt jelenti hogy fejjel lefele van. így is kell lennie.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy az a jó ha már lefelé van de akkor már nem fog visszafordulni remélhetõleg ugye?Most már így marad?Nem is akarom hogy visszaforduljon már így maradjon.
Nem fog visszafordulni, annyi helye már nincs. :-)

Mit jelent az, hogy echodens képlet? Hüvelyi ultrahangos vizsgálatnál.

Legjobb válasz: Nem fordítom le szó szerint, mert arra rá tudsz keresni. Nekem 4 napja késett a menzeszem, amikor az ultrahangon ugyanez látszódott. Akkor még korai volt petezsákot látni, de 2 héttel késõbb már szívhang is volt. Szóval nálam babát jelentett, csak nagyon korán mentem (más miatt volt muszáj mennem, de a tesztem már pozitív volt).

Nem fordítom le szó szerint, mert arra rá tudsz keresni. Nekem 4 napja késett a menzeszem, amikor az ultrahangon ugyanez látszódott. Akkor még korai volt petezsákot látni, de 2 héttel késõbb már szívhang is volt. Szóval nálam babát jelentett, csak nagyon korán mentem (más miatt volt muszáj mennem, de a tesztem már pozitív volt).
Petefeszekben cisztat, mehben polipot, cisztat, babat, ugy ossszessegeben, konyhanyelven valamit, ami ott van.
A kérdező hozzászólása: Értem. És a petefészek mellett mi lehet?Ott is ciszta?

Mit jelent az ultrahangos leleten a következö? SPC: 50%?

Sehol nem találom! nagyon hálás lennék ha valaki "megfejtené" nekem! Köszönöm: egy 32 hetes kismama

Mit jelent az, ha az ultrahangos papírra azt írták, hogy: "máj jobb lebenye bő egy ujjal meghaladja a bordaívet"?

Ez rossz? És ha igen, mennyire?

Legjobb válasz: azt, hogy meg van nagyobbodva a májad. nem lenne szabad a bordaívet meghaladni. normális esetben, ha benyúlsz a bordád alá, nem is érzed. milyen életvitelt folytatsz? volt hepatitised mostanában?

azt, hogy meg van nagyobbodva a májad. nem lenne szabad a bordaívet meghaladni. normális esetben, ha benyúlsz a bordád alá, nem is érzed. milyen életvitelt folytatsz? volt hepatitised mostanában?
A kérdező hozzászólása: Az évekig elég hosszú idõ, ezek nem valami jó kilátások..
ha rendbe jön a májad akkor. de én eg pár évig kerülném az alkoholt a helyedben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Még egy kérdésem lenne, hátha valaki olvassa. Ezen túl soha nem rúghatok be?
az már visszafordíthatatlan. most ha elhagyod a piát, még megmenekülhet a májad.
A kérdező hozzászólása: Az téged is vár, csak idõ kérdése. De tényleg ilyen súlyos ez? Azt hittem akkor van gond, ha a máj már zsugorodik..
Jó úton haladsz, vár a sírásó!
teljesen fel kell hagynod a piálással ha élni akarsz még. kipróbálhatsz májvédõket, hátha használ és emellé eljárhatnál anonim leszoktató klubokba is.
A kérdező hozzászólása: De ha csak hétvégente iszok az nem rontja nagyon? Jó mondjuk mostanában is csak hétvégente ittam, de nem akarok fesztiválokon józan lenni. Nagyon sokat ártok vele akkor? És ha veszek ilyen máriatövis kivonatos májjavító bogyókat akkor javulhat a helyzet?
most még visszafordítható, ha teljesen felhagysz az alkoholos italokkal. ha nem, pár éven belül elzsírosodik a májad, nem látja el a funkcióját és ahogy te mondtad megdöglesz. dialízis meg csak a vesére van, májra nincs. egy alkoholos májbetegnek meg nem fognak új májat keresni.
Nem vitted vissza a papírt az orvoshoz? Elsõsorban ne igyál többet alkoholt, egy kortyot sem.
A kérdező hozzászólása: Milyen kezelés van erre?
Az ivástól van. Le kell szokni, most meg kezeljenek.
A kérdező hozzászólása: Nem volt, de hétvégente sokat iszok, az esetek 90%-ában kannásbort. 21 éves vagyok csak, nem akarok még megdögleni, ez a folyamat visszafordítható? És ha igen mennyi idõ alatt? Vagy lehet mástól is, mondjuk ha begyulladtak a nyirokcsomóim "lesugározhat" a májra és lehet, hogy attól van? Meg azt is írták, hogy a lép mérsékelten nagyobb, ha ez jelent valamit ennél a témánál.
Bizony, ez kezdõdõ májzsugorodás. Ez egy kicsit ellentétes dolog, de mikor a máj zsugorodik, akkor végül is nõ a térfogata, de az ép része zsugorodik össze. Szóval megnõ a máj, de az a rész, ami nõ, az már nem mûködik megfelelõen. Remélem, érthetõ voltam.

Mit jelent ez a hüvelyi ultrahangos leleten?

sect 145 deg.? ma már pulzált a szívcső, 7hetes vagyok.

Mit jelent ez az ultrahangos lelet? Majdnem 4 hete volt missed ab. műtétem. Méhen kívüli terhesség volt a gyanú.

79 mm-es uterus. 8mm-es endom. Mko.norm.ovarium. Szabad folyadék nincs. Jelenleg sem intra, sem extrauterin grav. nem igazolható.

Legjobb válasz: 79mm-es méh, 8mm-es méhnyálkahártya. Mindkét oldalon normális petefészek. Szabad folyadék nincs. Jelenleg sem méhen belüli, sem méhen kívüli terhesség nem igazolható.

79mm-es méh, 8mm-es méhnyálkahártya. Mindkét oldalon normális petefészek. Szabad folyadék nincs. Jelenleg sem méhen belüli, sem méhen kívüli terhesség nem igazolható.
uterus=méh endom=méhnyálkahártya A petefészkeid normális nagyságúak Jelenleg sem méhen belüli, sem méhen kívüli terhesség nem igazolható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! A 8mm-es méhnyálkahártya vastagság az jó? A dokim szerint minden rendben, csak ugye nem kértem, hogy szóról szóra magyarázza el a leletet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!