Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent ultrahang leleten az, hogy (3 db)

Mit jelent az ultrahang leleten az, hogy Átlagos mennyiségű magzatvíz. I. KPT. ?

Nem tudom, hogy a magzatvizes dologhopz van köze vagy máshoz.. de pont volt köztük. találkozott már valaki ezzel a jelöléssel?

Legjobb válasz: szerintem ez jót jelent, mármint, hoyg átlagos mennyiségû

szerintem ez jót jelent, mármint, hoyg átlagos mennyiségû
Az átlagos magzatvíz az azt jelenti, hogy átlagos, azaz teljesen rendben van, az I. KPT peddig arra vonatkozik, hogy a baba háta az anya bal oldalán helyezkedik el.
A kérdező hozzászólása: Kedves Tazika!! Köszönöm a válaszod! De szerinted még aktuális a kérdésem???? :D 4, 5 éves a kis "KPT"-m épp oviban ünnepli a mikulást.. :) )) És azóta már kettõ másik is kibújt! De azért köszönöm a választ hátha másnak segít! :)

A leletemen (Ultrahang) az szerepel, hogy R. nagy uterus. Endometrium9mm Jobb ovariumban 20mm-es foll. Mit jelent ez? A nögyógyász még az ultrahang elött ép hymenális gyürüt állapított meg, minimális barna folyással. Terhes vagyok?

Legjobb válasz: A foll. a folliculus, azaz a tüszõ megnevezése. Mivel nincs ott, hogy dominans, valószínûleg még nem érett meg, vagy egyszerûen a doki nem jegyezte meg külön. Számít az is az értékeknél, hogy a ciklusod hanyadik napján voltál uh-n. Az endometrium a méhnyálkahártyát jelenti (ha 14. nap környékén voltál, a 9mm jó eredmény), az ovarium pedig a petefészek. Sajnos a hymeniális gyûrûrõl még nem hallottam, de sztem nem terhességet jelent, nézz utána a neten. Remélem, azért segítettem.

A foll. a folliculus, azaz a tüszõ megnevezése. Mivel nincs ott, hogy dominans, valószínûleg még nem érett meg, vagy egyszerûen a doki nem jegyezte meg külön. Számít az is az értékeknél, hogy a ciklusod hanyadik napján voltál uh-n. Az endometrium a méhnyálkahártyát jelenti (ha 14. nap környékén voltál, a 9mm jó eredmény), az ovarium pedig a petefészek. Sajnos a hymeniális gyûrûrõl még nem hallottam, de sztem nem terhességet jelent, nézz utána a neten. Remélem, azért segítettem.
A hymenális gyûrû a szûzhártya maradványa. Minden nõnek ott van, nem tûnik el, csak kitágul.
Szia. Te .... péd van a mnyh 9mm a jobb petefészekben egy 20mm tüszõ..... a nagy uterus meg méh , ennyit sem tudsz akkor hogy akarsz gyereket.... Istenem ha van neted legalább keress rá a szavakra te szer.....étlen....
R.= rendes
A kérdező hozzászólása: A ciklusom 13. napján volt ez az ultrahangos vizsgálat. Mi lehet az oka, ha nem ért meg a tüszö?

Mit jelent az ABD az ultrahang leleten? Ha koponyafekvéses a pici, az azt jelenti hogy már készülődik a születésre?

Legjobb válasz: Hát nem feltétlen. Az elsõ babák általában már a 20 héttõl koponyavégûen helyezkednek el, de még csak a fele telt el a terhességnek:) Az én elsõ babám 18.héttõl koponyavégû volt, a második babám csak a 37.héten fordult be.

Hát nem feltétlen. Az elsõ babák általában már a 20 héttõl koponyavégûen helyezkednek el, de még csak a fele telt el a terhességnek:) Az én elsõ babám 18.héttõl koponyavégû volt, a második babám csak a 37.héten fordult be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!