Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent ultrahang leleten (15 db)

A leletemen (Ultrahang) az szerepel, hogy R. nagy uterus. Endometrium9mm Jobb ovariumban 20mm-es foll. Mit jelent ez? A nögyógyász még az ultrahang elött ép hymenális gyürüt állapított meg, minimális barna folyással. Terhes vagyok?

Legjobb válasz: A foll. a folliculus, azaz a tüszõ megnevezése. Mivel nincs ott, hogy dominans, valószínûleg még nem érett meg, vagy egyszerûen a doki nem jegyezte meg külön. Számít az is az értékeknél, hogy a ciklusod hanyadik napján voltál uh-n. Az endometrium a méhnyálkahártyát jelenti (ha 14. nap környékén voltál, a 9mm jó eredmény), az ovarium pedig a petefészek. Sajnos a hymeniális gyûrûrõl még nem hallottam, de sztem nem terhességet jelent, nézz utána a neten. Remélem, azért segítettem.

A foll. a folliculus, azaz a tüszõ megnevezése. Mivel nincs ott, hogy dominans, valószínûleg még nem érett meg, vagy egyszerûen a doki nem jegyezte meg külön. Számít az is az értékeknél, hogy a ciklusod hanyadik napján voltál uh-n. Az endometrium a méhnyálkahártyát jelenti (ha 14. nap környékén voltál, a 9mm jó eredmény), az ovarium pedig a petefészek. Sajnos a hymeniális gyûrûrõl még nem hallottam, de sztem nem terhességet jelent, nézz utána a neten. Remélem, azért segítettem.
A hymenális gyûrû a szûzhártya maradványa. Minden nõnek ott van, nem tûnik el, csak kitágul.
Szia. Te .... péd van a mnyh 9mm a jobb petefészekben egy 20mm tüszõ..... a nagy uterus meg méh , ennyit sem tudsz akkor hogy akarsz gyereket.... Istenem ha van neted legalább keress rá a szavakra te szer.....étlen....
R.= rendes
A kérdező hozzászólása: A ciklusom 13. napján volt ez az ultrahangos vizsgálat. Mi lehet az oka, ha nem ért meg a tüszö?

Mit jelent az ultrahang leleten az, hogy Átlagos mennyiségű magzatvíz. I. KPT. ?

Nem tudom, hogy a magzatvizes dologhopz van köze vagy máshoz.. de pont volt köztük. találkozott már valaki ezzel a jelöléssel?

Legjobb válasz: szerintem ez jót jelent, mármint, hoyg átlagos mennyiségû

szerintem ez jót jelent, mármint, hoyg átlagos mennyiségû
Az átlagos magzatvíz az azt jelenti, hogy átlagos, azaz teljesen rendben van, az I. KPT peddig arra vonatkozik, hogy a baba háta az anya bal oldalán helyezkedik el.
A kérdező hozzászólása: Kedves Tazika!! Köszönöm a válaszod! De szerinted még aktuális a kérdésem???? :D 4, 5 éves a kis "KPT"-m épp oviban ünnepli a mikulást.. :) )) És azóta már kettõ másik is kibújt! De azért köszönöm a választ hátha másnak segít! :)

A 12 hetes ultrahang leletemen ezt irja Cx:44mm Mit jelent? Ez jo?

Legjobb válasz: Ez furi. Nem nézted félre? A "cx" elvileg a méhszáj értékeit jelenti. 4 számjegybõl szokott állni. Pl.cx3000 kezdeti értékbõl a szülésre cx 1111 lesz. A méhszáj hosszát, szakaszainak nyitottságát mutatják meg a számok. Én így tudom.

Ez furi. Nem nézted félre? A "cx" elvileg a méhszáj értékeit jelenti. 4 számjegybõl szokott állni. Pl.cx3000 kezdeti értékbõl a szülésre cx 1111 lesz. A méhszáj hosszát, szakaszainak nyitottságát mutatják meg a számok. Én így tudom.
A kérdező hozzászólása: en is igy tudtam ezt de , nem neztem felre ez åll rajta Cx:44 mm De kerdeztem , hogy minden rendben van e ö azt mondta igen csak håt itthon megneztem es ezt nem tusdtam hogy most mit jelenthet
A kérdező hozzászólása: [link] Ezt talåltam
Ez alapján sem világos nekem a 44mm. De ha azt mondta a doki, hogy jó, akkor reméljük úgy is van. :) Legközelebb kérdezz rá. Kiváncsi vagyok mit mond. Boldog babavárást!
oda fog beágyazódni a pici :) Gratulálok!
Valószínûleg ciszta, szerencsés esetben magától is felszívódik.

20. heti uh leletemre ez van írva: "antenatalis szűrés során ultrahang lelet rendellenesség. " Ez mit jelent?

Nem mondott az orvos semmit, elvileg minden rendben van, 4D-n is voltunk már többször is.

Legjobb válasz: Ezt csak az orvosod tudja. Kérdezz rá.

Ezt csak az orvosod tudja. Kérdezz rá.
A kérdező hozzászólása: esetleg azért lehet ez rajta mert magasabb lett az AFP-m? (ikreknek indultak, de csak egy baba maradt.)
http://www.vitalitas.hu/?ctype=3&todo=bet&id=17&showbet=2532 antenatalis latinul van, azt jeleni születés elõtti
Én a helyedben azon nyomban felhívnám az orvost és megkérdezném, mert a "rendellenesség" szó ott van :((
Nem Afp. Konkrétan az uh-on láttak valamit, de ezt nem értem. Akkor van, vagy nincs? Ha azt mondja a doki, hogy rendben, akkor miért van ez ráírva?
Hát nem azért de én sem tudnék a babérjaimon ülni. Lehet hogy arra a babára vonatkozik a rendellenesség amelyik már nincs ott, de azért járj utána.
Mindenképp kérdezd meg a dokidat! de azért elmesélem mi hogy jártunk: 32 heti uh, baba feje nagyon nagy, akkora, hogy még az orvosom is elámult, annyit mondott Atyaisten! na pánik, irány 4 D-re. 45 percig nézegette a doki a babát, azt mondta minden a legnagyobb rendben van, nagy a baba, nagy a feje, de rendben van. A végén a gép kidob egy papírt, erre az volt írva a koponyához, hogy "abnormal" :( szóval a doki által mért adatok már nem fértek a normál tartományba, de ettõl függetlenül makkegészséges babám született, igaz császárral 38-as fejjel, de gyönyörû szabályos buksija van
A kérdező hozzászólása: Azóta igazából már eltelt 4 hét, de csak most vettem ezt észre a leleten. Hétfõn találkozok az orvosommal, akkor majd megkérdezem.

Mit jelent a nőgyógyászati labor leleten ez? (ultrahang)

Lelet:V.UH:36x42 mm-es ut.corpus,benne egy 8mm-es end.Cysta nem látható.Douglasban kevés folyadék.

Legjobb válasz: Ut. corp. a méhed nagyságát írja le, 8mm-es endometriummal, ami megvastagodottnak számít ( talán épp menses elõtt vagy, vagy épp kimaradt, s emiatt vizsgáltak?) , és nem találtak cystát, ami ugye jó hír!

Ut. corp. a méhed nagyságát írja le, 8mm-es endometriummal, ami megvastagodottnak számít ( talán épp menses elõtt vagy, vagy épp kimaradt, s emiatt vizsgáltak?) , és nem találtak cystát, ami ugye jó hír!
A kérdező hozzászólása: januárban kimaradt a menstruációm...februárban elmentem nõgyógyászhoz és 3* voltam vizsgálaton mindig talált cisztát...most mondta hogy folyadék arra utalhat hogy a ciszta kifakadt...viszont azt mondta szerdán megbeszéljük a többit...1 hónapja járok dokihoz és soha nem mond semmit mi a bajom...:\\ kezdek aggódni... végülis nincs semmi gond? terhesség kizárva?
A kérdező hozzászólása: ja is februárba 6.-án jött meg a menstruációm :) szóval ha azt vesszük menzesz elõtt vagyok
Nincs nagy baj, volt egy cisztád, ami kifakadt, és ez jó! Késõbbiekben kell figyelni visszatér-e? és igen, menses elõtt vagy, így a méhnyálkahártya vastagsága is normális, és nem vagy terhes, mert akkor más is szerepelne a leleteden.
A kérdező hozzászólása: Értem! Nagyon szépen köszönöm a választ :) most megnyugodtam :)
A kérdező hozzászólása: valószínûleg kell vissza járnom...mert ugyan úgy nem múlik el a has görcsölésem... 2-3 napja alig bírok aludni...annyira görcsöl...nappal alig fáj elvagyok..nincs semmi gond...viszont a gyógyszer nem használ lehet össze függhet a felfázással? December óta járok fül orr gégészetre is mert a torkomban baktérium van...ami miatt ki kell venni 1 hónap múlva a mandulám...csak meg kell még várni egy eredményt Gyõrbõl...és a felfázásom sem múlik pedig 2 antibiotikumot szedtem már be mindkettõre...
Összefügghet igen a felfázással is, és ahogy írod elég tamaty állapotban lehet az immunrendszered, ha többféle betegséggel is kûzdesz... próbálj kicsit ráerõsíteni, vitaminokkal, zöldség-gyümölccsel, esetleg aloe verával - nekem ez bejött

Mit jelent a 38 hetes ultrahang leleten a következő: négyüreges szív, kissé tágabb szívfél?

Csütörtökön fogom megmutatni a dokinak, de addig is nagyon aggódom, hogy ez mit jelenthet. Egyébként a magzatvizem is több az átlagnál. Eddig nem volt semmilyen probléma a leleteimmel (AFP,vércukor vizsg. eredménye is jó lett).

Legjobb válasz: Pontosítok: kissé tágabb jobb szívfél.

A kérdező hozzászólása: Pontosítok: kissé tágabb jobb szívfél.
Szia! Én 32 hetes kismama vagyok az elsö babánkkal. Nekem ma írták ugyanezt az uh. leletemre. Én igazából nem kaptam választ a kérdésre a dokimtól, csupán annyit mondott, hogy 2 hét múlva ellenõrizzúk.... eddig nekem is minden rendben volt. Eléggé aggódok! Ha érdemlegesebb választ kaptál ma, örúlnék ha megosztanád. Szép napot! Boldog heteket!
A kérdező hozzászólása: Szia. Annyit mondott a doki, hogy ne aggódjak, majd ha megszületik a baba, akkor szépen beáll a vérkeringése. Remélem így lesz. Feleslegesen nem akarom stresszelni magam. Te se izgulj! Boldog babavárást!
Köszönöm a válaszodat! Úgy legyen! Igyekszem megnyugodni....nem könnyû. Szép napokat, kitartást kívánok!
Szia! Már eltelt egy kis idõ, mióta "kommunikáltunk" :) Gondolom már megszületett a picikéd... Csak érdeklõdnék, hogy hogy vagytok, minden rendben volt/van-e? Bízom benne, hogy igen! Csodaszép napokat, boldog babázást kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Múlt szombaton császármetszéssel megszületett a kislányom. Ultrahangon megnézték a pici szívét és mindent rendben találtak. Mostmár én is átélhetem, hogy mennyire csodálatos dolog anyának lenni! Könnyû szülést, egészséges kisbabát kívánok neked!
Szívbõl gratulálok! És nagyon irigykedek :) Reményt adsz és erõt a pozitív válaszaiddal... Köszönet érte! Minden elképzelhetõ szépet és jót kívánok Nektek!

Mit jelent az ABD az ultrahang leleten? Ha koponyafekvéses a pici, az azt jelenti hogy már készülődik a születésre?

Legjobb válasz: Hát nem feltétlen. Az elsõ babák általában már a 20 héttõl koponyavégûen helyezkednek el, de még csak a fele telt el a terhességnek:) Az én elsõ babám 18.héttõl koponyavégû volt, a második babám csak a 37.héten fordult be.

Hát nem feltétlen. Az elsõ babák általában már a 20 héttõl koponyavégûen helyezkednek el, de még csak a fele telt el a terhességnek:) Az én elsõ babám 18.héttõl koponyavégû volt, a második babám csak a 37.héten fordult be.

CRL:21mm. Jobb oldalon CL. Mit jelent a CL? 9 hetes kismama vagyok, az orvosom ezt irta az ultrahang leletemre.

Legjobb válasz: ülõmagasság, a feje búbjától a popsijáig 21 mm :)

ülõmagasság, a feje búbjától a popsijáig 21 mm :)
corpus luteum=sárgatest hormon, a jobb petefészkedben termelõdik. Minden jót!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!