Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent uh-s (17 db)

Az UH-on azt mondták, a méhlepény fedi a méhszájat. Mit jelent ez, s mit okozhat? Veszélyben van a Baba?

Nagyon izgulok.

Legjobb válasz: Szia!Nem írtad hány hetes terhes vagy,de nekem is lentebb volt mint kellett volna,csak nekem nem fedte.Nagyon sokat feküdj,mert sajna vetéléshez vezethet,ha már nagyobb a bébid,akkor császármetszéshez.Ne idegeskedj,mert minden nap egy picit feljebb kerül és semmi gond nem lesz.Gratula a babónak és vigyázzatok magatokra. Ha olyan nagy baj lenne,a doki mondta volna.32 hetes pocaklakós

Szia!Nem írtad hány hetes terhes vagy, de nekem is lentebb volt mint kellett volna, csak nekem nem fedte.Nagyon sokat feküdj, mert sajna vetéléshez vezethet, ha már nagyobb a bébid, akkor császármetszéshez.Ne idegeskedj, mert minden nap egy picit feljebb kerül és semmi gond nem lesz.Gratula a babónak és vigyázzatok magatokra. Ha olyan nagy baj lenne, a doki mondta volna.32 hetes pocaklakós
A kérdező hozzászólása: e Valóban elfelejtettem írni, 18 hetes voltam szombaton. Köszi
Sajnos az ilyen eset már veszélyeztetett terhességnek minõsül, vigyázz nagyon magadra (pihenj sokat és a szeretkezést hanyagold...). Úgy tudom én is, hogy ez még változhat és majd lassan fentebb megy, addig is beszélj a dokiddal, hogy pontosan mire kell ügyelned. Nem fog vetélést okozni, de mindenképp kíméld magad, és a méhlepény sértetlen marad. Minden jót!
Sajnos nagy valószínûséggel útban lesz a babádnak a lepény. Készülj arra lelkileg, hogy valószínûleg császár lesz belõle.

MIt jelent ha a menstruációs hetek és az Uh-s hetek szinte megegyeznek?

Uh-s heteknek nem a terhesség valódi korát kellene mutatnia? Tehát akkor 2 héttel nagyobb a babám? Vagy pont ez a normális? Ilyenkor lehet következtetni hogy a 14. napon fogant? Kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: Milyen uh-s hetek? Ha pl 12 hetes vagy, és uh-on is 12 hetesnek látszik, akkor a babád vsz. pont középidõben foganhatott, ha szabályosak a ciklusaid. Mindenhol, uh-n is korrigált korral számolnak.

Milyen uh-s hetek? Ha pl 12 hetes vagy, és uh-on is 12 hetesnek látszik, akkor a babád vsz. pont középidõben foganhatott, ha szabályosak a ciklusaid. Mindenhol, uh-n is korrigált korral számolnak.
Ugyanúgy a + 2 héttel írják az UH-s papírokra is a terhességi hetet. Az a jó ha megegyezik, így nem érnek meglepik :)
A terhesség pontos kora az utolsó menstruáció elsõ napjától számítódik. A magzat ettõl átlagosan kettõ héttel kisebb korú, de mivel a fogantatás ideje nem pontos, és az orvostudomány szeret egy már fix, látott, objektíve megfogható eseményhez kötni, ezért minden terhesség (hacsak nem extrém hosszú ciklus elõzte meg), a menstruáció elsõ napjától számítódik. Tehát a 12 hetes uh a 10 hetes magzat méreteit fogja neked megadni, a 18 hetes a 16 hetesét. De az uh is a korrigált korral számol, tekintve, hogy a magzat kora valójában ismeretlen. x+/-2 hét.
Igen az az ideális, ha a 2 egyezik. Nekem sajnos nem és már kb a 4. idõpontot adták a szülésre:) ! Tegnap voltam 12 hetes uh-on és kiderült, hogy 13+2 vagyok:)
Igen. Az ultrahang kormeghatározásnál egyébként arra jó, hogy alátámassza a kalkulált kort, vagy éppen megcáfolja. Ha megegyezik, akkor feltételezem szabályosak a ciklusaid, és minden bizonnyal középidõ körül fogant a baba. Tökéletes korú a babád. (A magzati méreteket egyébként a Hadlock számítással mérik itthon, és ez is a terhességi korhoz kapcsolódik. Effektíve a magzat korával sehol nem számolnak, nem érdemes.)
A kérdező hozzászólása: A menstruáció alapján számolva 10+4 vagyok, az Uh adataiból számolva 10+2. Akkor ez a normális, és valószínûleg a 14. napon fogant? TEhán nem nagyobb 2 héttel a baba? Az uh nem a terhesség pontos korát mutatja, hanem ugyanúgy mint a menstruáció alapján számolt heteket? Bocsi, ha értetlenkedek...
A kérdező hozzászólása: Kedves 4-es! Akkor a te meglátásod szerint is az a legjobb ha a menstruációs adat és az Uh-s adat megegyezik, mert akkor tehetõ pont 2 héttel késõbbre a fogantatás?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
szerintem azt, hogy a méhed vége a processus xyphoideus (kardnyúlvány, a szegycsont végén)alatt 3 ujjnyival van. 36 hetes terhességnél az nagyjából ott van.

Mit jelent a következő megállapítás? A belső méhszáj 22 mm tág, tölcséres. Tegnapi UH-n ezt írták a papíromra és nem tévedés, belső méhszájat mondott is az UH-s doki.

29. hétben vagyok. A saját dokimhoz csak ma este megyek. Addig is érdekelne, mit tudtok err?l a jelenségr?l?

Legjobb válasz: Szia! A googole-be írd be, hogy belsõ méhszáj, vagy méhszáj és ott pontos választ fogsz kapni, hogy hány részre osztják a méhszájat és milyen számokkal jelölik.Amúgy 2 mm-re nyitott a méhszájad, piheny sokat!!Olvass utánna, remélem tudtam segíteni.

Szia! A googole-be írd be, hogy belsõ méhszáj, vagy méhszáj és ott pontos választ fogsz kapni, hogy hány részre osztják a méhszájat és milyen számokkal jelölik.Amúgy 2 mm-re nyitott a méhszájad, piheny sokat!!Olvass utánna, remélem tudtam segíteni.

Mit jelent ez: "CRL: 3 mm, s 5"? A doki a papíromra írta az UH vizsgálat alá. Azt tudom, hogy a kicsi 3 mm, de mire utal az "s 5"?

Legjobb válasz: szia..nem tudom,,nekem 11 hetesen és 4 naposan volt 47mm a crl.ha ott lenne hogy gravs...az a terhesség korát jelenti de ez nem az..passz..de ne is idegeskedj,ha nincs miért..mennyi idõs vagy?

szia..nem tudom, , nekem 11 hetesen és 4 naposan volt 47mm a crl.ha ott lenne hogy gravs...az a terhesség korát jelenti de ez nem az..passz..de ne is idegeskedj, ha nincs miért..mennyi idõs vagy?
Szerintem a terhesség korát!
Pontosan s. gravid:5-vagyis 5 hetes terhesen 3mm az embrió ülõmagassága.
Hát nem tudom, 5 hetesnek 3 mm-es embrió az elég nagy. Bár egyén válogatja, de 5 hetesen, még leginkább szinte csak a szikhólyag van. A 3 mm az már olyan 8-9 hetes terhességnek felel meg. Szerintem hívd fel a dokid és kérdezd meg, ha meg nincs orvosod, akkor menj vissza az ultrahangra és ott kérdezd meg, hogy az milyen érték.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A doki 5 hetes terhességet állapított meg, legalábbis a méretei alapján ezt mondta. :) De felhívom, hátha okosabb leszek. :)

Mit jelent a 4D-s UH leleten, hogy SD (EFW) -0, 83?

Legjobb válasz: Nem merem 100%-ra mondani, de szerintem ez eltérést jelent a baba méretében a "tankönyvihez" képest 0,83 héttel. Persze az is igaz, h még a tankönyvi méretek is eltérõek mindenhol. Én erre gondolnék, remélem, nem írtam hülyeséget

Nem merem 100%-ra mondani, de szerintem ez eltérést jelent a baba méretében a "tankönyvihez" képest 0, 83 héttel. Persze az is igaz, h még a tankönyvi méretek is eltérõek mindenhol. Én erre gondolnék, remélem, nem írtam hülyeséget
általában azt hogy 23 hetes terhes vagy. latinul.
A grav.s.23 azt jelenti, hogy 23 hetes terhes. Tehát ezt állapította meg a doki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Akkor tuti hogy elírták, mert csak 13 hetes vagyok.
vagy a dokid nem tud 4-ig számolni..
Ez ugy lett volna durva, ha tFH nem is tudod h terhes vagy:) )) Gratula a picihez:)

Mit jelent az AC az Uh-s leleten?

Legjobb válasz: google: http://szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=teljes_..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!