Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent tagolt és a tagolatlan (1 db)

Mit jelent a tagolt és a tagolatlan tengerpart?

Legjobb válasz: A tagolt tengerpartot sok félsziget, sziget, öböl alkotja. A tagolatlan tengerpartot pedig kevés félsziget, sziget, öböl alkotja. A tagolt tengerpart hajózásra (kikötésre) alkalmas a tagolatlan nem. Ha megnézed a google-ban biztos pontosabb választ kapsz.

A tagolt tengerpartot sok félsziget, sziget, öböl alkotja. A tagolatlan tengerpartot pedig kevés félsziget, sziget, öböl alkotja. A tagolt tengerpart hajózásra (kikötésre) alkalmas a tagolatlan nem. Ha megnézed a google-ban biztos pontosabb választ kapsz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ebből mit lehet teljes négyzetté alakítani és hogyan?

kérem írjátok le hogy mit lehet teljes négyzetté alakítani ebből és hogyan kell:
x^2+2x-1?
köszönöm.

11

Hogyan kell ezt a fizikapéldát megoldani?

A 0,2 kg tömegű labdát 1,2 m magasról a padlóra ejtjük. A labda 0,9 m magasra pattan vissza. Ütközés közben 0,015 s ideig ért a padlóhoz. Mekkora az az átlagos erő, amit ütközés közben a padló a labdára kifejt? (g=10m/s^2-es lehet számolni)

3

Segítenél megoldani ezt a pár fizika feladatot?

Ha lehet le is tudnátok vezetni, nagyon fontos lenne mert csütörtökön ezekből írok dolgozatot. Még van több feladat de azokat sikerült megoldani. Előre is nagyon szépen köszönöm.

1. Két test h1=30 m, illetve h2=20 m magasból egyszerre függőlegesen lefelé mozogni. Az egyik szabadon esik. Mekkora kezdősebességgel kell a másikat lefelé hajítani, hogy a két test egyszerre érkezzen a földre?

2. Milyen magasan van az a csöpögő ereszcsatorna, amelyről az éppen induló és az ugyanakkor földet érő vízcsepp között még hat szabadon eső vízcsepp van, ha a második és a harmadik csepp távolsága ebben a pillanatban 95 cm?

3. Mekkora a kerületi sebessége, centripetális gyorsulása, szögsebessége és a szöggyorsulása annak az egyenletesen mozgó anyagi pontnak, amelyik az egy méter sugarú körpályán percenkét hatszor fut körbe?

4. Egy lendítőkerék egyenletes forgása közben harmincat fordul percenként. Mennyi ekkor a fordulatszáma, keringési ideje és a szögsebessége?

5. Az előző feladatban (4.) szereplő lendítőkerék leállításakor egyenletesen lassul, és öt perc alatt áll meg. Leállás közben mekkora az átlagszögsebessége, a szöggyorsulása és a szögelfordulás.

5

Különleges tavakat gyujtok. Tudnál mondani nehanyat?

Iskolaba kene, hazidolgozathoz.
Olyanokra gondolok, mint pl. a rozsaszin tavak, tehat ilyen erdekessegek, de szoba johetnek kulonlegessegek is, mint a Titicaca-to. (legmagasabban fekvo, hajozhato to).
Tehat, a lenyeg, hogy legyen valami sztorija, vagy turisztikailag nagyon kedvelt.

10

3g NaOH-ot vízben oldok, és desztillált vízzel 500 cm3-re higítom. Hogy kell kiszámolni mekkora lesz a pH-ja?

Valamit nagyon elrontok, mert teljesen hülyeség jön ki.

2

Ez tényleg így van?

M*c*exp(KxM) M
------ = ------
exp(KxM)-1 1+c*exp(-KxM)

c,M,K: konstans

9

Az emberi szem milyen hőmérsékletű?

5

Mi a megoldása a következő kémia feladatnak?

Dolgozatra készülök, a múltkori dolgozatom 1-es lett az oxidációs számokból,ezért ennek muszáj jól sikerülnie, szóval aki, tud, az segítsen légy szíves. Nem muszáj leírni a számolás menetét, mert ellenőrizni szeretném magam. A feladat:
Mekkora a térfogata 3mol H2, 22g CO2, illetve 4g CH4 gáznak
a) standardállapotban b) szobahőmérsékleten c)normálállapotban?
Előre is köszi.

0

Legelő átminősítése erdővé?

A terület erdősült, valamint én vagyok a 75%-os tulajdonosa. Hogy tudom ezt a legelőt átminősíttetni erdővé?

1

Milyen magasságtól lehet keringeni a Föld körül?

Milyen magasságot kell elérni a Föld felszínétől, hogy keringeni tudjunk körülötte, mint a műholdak-űrszemét?
Ez miért lehetséges? Honnan zuhanunk még vissza a Földre?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!