Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent szezonálisan (1 db)

Mit jelent a szezonálisan kiigazított idősor?

Legjobb válasz: szerintem itt megtalálod a választ. http://makro.bke.hu/darvas/Penzugyi_okonometria/Pu_oko_5_ea...

szerintem itt megtalálod a választ. http://makro.bke.hu/darvas/Penzugyi_okonometria/Pu_oko_5_ea...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Meg tudná mondani valaki, hogy egy méter hosszú rudon egy kiló, mennyi lóerő?

Ha egy egy méteres Pajszert egy kilóval megemelek valamit,az mennyi lóerő?Hány kilóval kell nyomni egy egy méteres pajszert,hogy 1 lóerőt kapjunk?

2

Homogén testek súlypontjának számítása közben az érték mikor lesz - előjelű?

Nem vagyok tisztában azzal, hogy egy xy koordináta rendszeren lévő homogén test számítása közben egyik összetevő mikor lesz mínusz előjelű? Egy példával: Tehát az 1-es test egy négyzet a 2-es egy háromszög és a 3-as egy félkör. Ahhoz, hogy kiszámoljam a súlypontját mind a háromnak tudni kell a térfogatát és a súlypontját. Ebben az esetben a négyzetnek egy egyszerű képlet, a háromszögnek úgyszintén, a körnek viszont egy téglalap, amiből ki kell vonni egy félkört. Így kapjuk meg ugye az egész testet. Egy tény, hogy a félkör számolásakor a téglalapból ki kell vonni a félkört. Egy kérdés, mikor lesz egy test egész értéke mínuszban, a koordináta rendszert tekintve? Az x vagy az y - értékekor? Ha mondjuk nem egy homogén testet, hanem egy vonalat szeretnék kiszámolni, ugyanígy kell eljárni? A választ előre is köszönöm!

7

FONTOS! Lehet-e km/h-ból 1/percet számolni? Ha lehet akkor hogyan?

4

Egy egyenes egyenletéből, hogyan tudom meghatározni az egyenes vetületét az x, y, z tengelyekre?

6

Tudnátok nekem a gázok állapotváltozásain alapuló gépeket felsorolni?

Legalább négyet, ötöt, röviden leírva a működésüket! Előre is köszönöm! :)

7

Ha rengeteg könyvet olvasok a pszichológiáról mert imádom a témát akkor elképzelhető h valamit majd alkalmazni is fogok tudni?

4

Fogkrémmel és egy puha ronggyal lehet polírozni egy óra plexijét?

A benne lévő TiO2 képes lehet eltüntetni apróbb karcokat? Előre is köszi a választ!

1

Hogyan adhatnám meg a robotomnak, hogy egy adott pályát írjon le?

Egy delta típusú robotot építek.

Pl

A motorok léptetőmotorok lesznek, a vezérlőjüket egy mikrokontroller hajtja meg, ami usb-n keresztül kommunikál a számítógéppel. Az inverz/direkt geometriát/kinematikát a számítógép végzi, majd az értékeket kiküldi a mikrokontrollernek. A motorvezérlőnek (egy sima léptetőmotor vezérlő) csak egy órajelet kell megadjon a mikrokontroller, ami a sebességet is meghatározza.
A gond, hogy már egy lineáris mozgás esetén is a motorok nem egyenlő és nem egyenletes sebességgel kell mozogjanak. Ahhoz, hogy egy konstans sebességgel mozgassam el a végberendezést az egyik pontból a másikba, a motorok sebességét idő szerinti függvényként kell megadjam. Ezt a függvényt úgy oldanám meg, hogy a sebességek értékeit eltárolnám egy tömbben akár. Na de milyen időközönként tároljam el? Minden fél másodpercben mintavételezzen? Az eléggé ramaty lenne. Az igazi robotok hogyan oldják ezt meg? Pl egy szép kör leírásához eléggé sok pozíció, ill. sebesség értéket kell eltárolni.

8

Segítene valaki 2 feladat kiszámításában?

1. feladat.(részben megcsináltam--a meredekségét viszont nem fogadja el.Tehát gondolom nem jól számoltam.De már nincs ötletem h hogyan kéne.Már így is 22x próbálkoztam)
2.feladat.(itt nem tudom h én adom meg rosszul a dolgokat v nem jó a számítás.Túl kicsi az ablak és belekeveredek a zárójelekbe(ha pedig 1-et is elírok nem veszi be a program)
---az énáltalam megadott eredmény--- (3*cos((5*pi)/(1/2)))/(cos((3*pi)/(1/2)))

Nagyon megköszönném,ha valaki segíteni tudna ebben a 2 feladatban(de már azt is, ha csak vet rá 1 pillantást)!

6

Kültéren felszerelt közönséges energiatakarékos lámpa (nem LED-es) percenként néhányszor felvillan, kikapcsolt állapotban is (mint egy hibás gyújtójú fénycső). Mi lehet az oka?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!