Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent szöveg (329 db)

Angolul ezt mit jelent? Szöveg lent

angol

Legjobb válasz: You will have received an email from our payments team indicating that first withdrawals take up to 48 hours to process and this depends on us receiving any identity documents detailed in that mail. As soon as we have all the relevant information our payments team will evaluate your request. I have made a note to them to put your request as high priority but if you can ensure you get the neccessary documents to them so no time is lost.

A kérdező hozzászólása: You will have received an email from our payments team indicating that first withdrawals take up to 48 hours to process and this depends on us receiving any identity documents detailed in that mail. As soon as we have all the relevant information our payments team will evaluate your request. I have made a note to them to put your request as high priority but if you can ensure you get the neccessary documents to them so no time is lost.
ez megintcsak kamu-gyanús minimum a lényeg h fogsz kapni egy emailt amiben majd mindenféle dokumentumaidat kérik és legjobb ha igen gyorsan elküldöd amit kérnek (a valóságban sztem NE küldj nekik semmit)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm :) lényegében ez egy sportfogadási oldal. páran elõttem már kipróbálták, és nem volt vele gond. még 1x köszönöm a segítséged :)
ez a rész kelt bennem gyanút: I have made a note to them to put your request as high priority miért tennének ilyet? és ha veled igen, mással miért nem?

Pontosan mit jelent a "szépirodalom"? A "szépirodalmi szöveg" jelenthet kortárs irodalmi szöveget is, vagy csak klasszikus irodalmi szöveget?

Kérem, csak hozzáértők válaszoljanak, és ne javasoljátok a google-t, ugyanis egzakt választ nem találtam. Előre is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: "Szûkebb értelemben az irodalom olyan történetek, költemények és színdarabok összessége, amelyek mûvészeti alkotásként határozhatók meg. Az ilyen irodalmat a tudományos és egyéb szövegektõl a szépirodalom kifejezéssel különböztethetjük meg.(...)A szépirodalmat csoportosíthatjuk forma, mûnem, mûfaj, ábrázolásmód, stílus, elõadásmód, téma és korszak, illetve országok, nyelvek és nemzetek szerint./http://hu.wikipedia.org/wiki/Irodalom Üdv.: Januári Hóvirág

"Szûkebb értelemben az irodalom olyan történetek, költemények és színdarabok összessége, amelyek mûvészeti alkotásként határozhatók meg. Az ilyen irodalmat a tudományos és egyéb szövegektõl a szépirodalom kifejezéssel különböztethetjük meg.(...)A szépirodalmat csoportosíthatjuk forma, mûnem, mûfaj, ábrázolásmód, stílus, elõadásmód, téma és korszak, illetve országok, nyelvek és nemzetek szerint./http://hu.wikipedia.org/wiki/Irodalom Üdv.: Januári Hóvirág
"Irodalom: Literatúra, a szó eredeti és ma is használt legtágabb értelemben a maradandóan rögzített és szélesebb kör nyilvánosság számára szóló szövegek összessége. Szûkebb értelemben a mûvészi igényû irodalmat jelenti, amit megkülönböztetésül szépirodalomnak szoktunk nevezni." /C. Szálka Márta: Magyar irodalmi fogalomtár az érettségihez/
Kissé absztraktabban: "Az autonóm mûvészeti ágak egyike. Anyaga a nyelv, mûveit tehát a nyelv segítségével kell rögzítenie, ezért is szokták a szó mûvészetének, nyelvmûvészetnek is nevezni. " http://www.vizsgazz.hu/index.php?option=com_content&view=art.. /
Ajánlom továbbá figyelmedbe az alábbi szakirodalmakat: Cs. Gyimesi Éva: Teremtett világ Világirodalom, 21. századi enciklopédia Bókay Antal: Irodalomtudomány a modern és a posztmodern korban, 2001. Osiris
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Egy szépirodalmi mûnek akkor nem kell feltétlenül "mûvészi nyelvezetûnek" lennie? Mert pl. a kortárs regényekre nem feltétlenül jellemzõ a kacifántos nyelvezet, de attól még ezek szerint a szépirodalom fogalomkörébe tartoznak, ugye?
A kérdező hozzászólása: Jaj, Bókay, az már számomra túlontúl tudományos! Próbálkoztam vele, mikor elsõ féléves voltam, majdnem meg is buktam belõle, épp ez a gondom, hogy nekem az irodalom elmélet sajnos kínai... Csak kötelezõ volt, alapozó tantárgy volt az "Bevezetés az irodalomtudományba". Hajszál híján csúnyán elvéreztem... :-(

Mit jelent ez a szöveg? (francia)

une excellente amies quand deux amies se retrouvent, c'est pour partager des moments privilegies .

Legjobb válasz: Bocsi, másfél éve tanulom a nyelvet és kissé nehézkesen megy, de valahogy így van a szöveg: Egy kiváló barátság az, Amikor két barát Találkozik, Hogy megosszák A pillanatok Kiváltságát. Privilégier ige kiváltságot jelent, de itt lehetne különlegesség is szerintem :) Remélem tudtam segíteni :)

Bocsi, másfél éve tanulom a nyelvet és kissé nehézkesen megy, de valahogy így van a szöveg: Egy kiváló barátság az, Amikor két barát Találkozik, Hogy megosszák A pillanatok Kiváltságát. Privilégier ige kiváltságot jelent, de itt lehetne különlegesség is szerintem :) Remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)


Amikor egy paso A "Jó a segged, kő kóla? " kifejezessel szolit meg, mi a celja vele? Vagyis mit jelent, nem ertem, ez egy ilyen csajozos szoveg?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy egy ostoba parasztról van szó. Igen, elv csajozós szöveg

Azt jelenti, hogy egy ostoba parasztról van szó. Igen, elv csajozós szöveg
Azt, hogy egy kulturálatlan barom, inkább tartok kutyát, annak több az érzelmi intelligenciája.
ez aztjelenti h neonsargaval van a homlokara irva h egy eretlen nyomorek.:) es csak a nagyonnaivak (szepenmondva) nemtudjak h nem akar toled az egvilagon semmit. sot lenezesre melto ha egyaltalan meghallod, vagy valaszolsz NOkent az ilyesmire.
jaj de igaz, akar, megdugni, ennyi. vedekezzel, szolok ha mar ilyen a kerdesed.
azt jelenti, hogy dugni akar.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, gondoltam, hogy valami ilyesmi..:) )Nem nagyon emelem a fejem az ilyesmik utan:) megegyszer koszi!

Mit jelent a szöveg magyarul?

I wanna love you forever

Legjobb válasz: Én örökké szeretni foglak téged És ez minden, amit elvárok tõled 10,000 év együtt Ez az amit tenned kell Mert attól a pillanatból, amit láttam, az arcod és éreztem az édes ölelésed tüzét Megesküszöm, hogy tudtam Örökké szeretni foglak téged :) Valahogy igy! amugy tök romantikus ez minek a szövege?? :)

Én örökké szeretni foglak téged És ez minden, amit elvárok tõled 10, 000 év együtt Ez az amit tenned kell Mert attól a pillanatból, amit láttam, az arcod és éreztem az édes ölelésed tüzét Megesküszöm, hogy tudtam Örökké szeretni foglak téged :) Valahogy igy! amugy tök romantikus ez minek a szövege?? :)
Nem szeretni foglak, hanem szeretni akarlak. egybk egy jessica simpson dalszöveg
akkor már tudjuk miért nem közhelyes...

Ez a kis szöveg angol szöveg mit jelent magyarul?

**I gained 0.50″ by the end of the week (the same amount as my first attempt). However, this time, my hair growth was more even … front-to-back and side-to-side. Even the top of my crown experienced growth. And, I didn’t have to worry about co-washing or styling my hair multiple times during the week due to excess oil. Woo-hoo!

Zur Erlnnerung an das 6. Schlesw. Holstein landesturnier. Bad Segeberg . Mit jelent ez a szöveg :D?

Mert nem tudok egy szót se németûl és a google fórdítóba nem bízok

Legjobb válasz: A 6. Schleswig Holsteini országos turné megemlékezésére. Bad Segeberg (város). Megjegyzés: Németországban szövetségi államok - Bundesland - vannak. Erre is vonatkozhat az országos turné, nem biztos, h egész Németországra. Nekem 1 pólón lenne ismerõs ilyen szöveg valamelyik rockbandától...

A 6. Schleswig Holsteini országos turné megemlékezésére. Bad Segeberg (város). Megjegyzés: Németországban szövetségi államok - Bundesland - vannak. Erre is vonatkozhat az országos turné, nem biztos, h egész Németországra. Nekem 1 pólón lenne ismerõs ilyen szöveg valamelyik rockbandától...

Mit jelent ez a szöveg magyarul? (Lent a szöveg) (a DMU a Döntéshozatali egység rövidítése)

However, the extent to which any of these results can be interpreted in a context which is relevant to managing the organization, is not clear at this point. In practice, assessment questions can be analyzed through the type of mathematical and statistical analysis described in this chapter, but extensive and detailed subsequent analysis of selected DMU’s is required before any sound decision by senior management regarding closure, investment, target setting, etc. can be made.

Legjobb válasz: google fordítóval szerintem könyebben meg tudnátok fejteni.próbáld meg!

google fordítóval szerintem könyebben meg tudnátok fejteni.próbáld meg!

Mit jelent:, , 1’art pour 1’''? (Bővebben lent az egész szöveg)

Az igazság mindenekelőtt. Az első jellemző vonás nem más, mint a végső igazság után való erős vágy. Az embernek meg kell tanulnia, hogyan vágyakozzék a szabadságra, tudatlansága helyett. Régen nem volt olyan ázsiai bölcs, aki még a filozófia ABC-jével is megismertetett volna bárkit, akiből ez az erős vágyakozás hiányzott, vagy csak kis mértékben volt meg. Senki nem remélheti, hogy egy vízzel átitatott farakást meggyújt, míg előbb valamennyire ki nem szárítja; ugyanúgy nem fogadhatja tanítványul egy becsületes tanító sem azt a világfit, akiben a világgal kapcsolatban semmiféle kérdés nem merül föl, és elfogadja olyannak, amilyen. Ez a vá- gyakozás ugyanannak a mély vágynak a felsőbb oktávját jelenti, hogy az élet legbensőbb megértésére jussunk, amelyet a misztikusok „a Kegyelem manifesztációjá”-nak neveznek; csak ez a vágyakozás abból ered, hogy kényszerítjük az érzést: nyugtassa el a gondolatot. Ez előrehaladottabb fokozatot jelent, mivel a végső igazságra, nem pedig időszakos kielégülésre törekszik. Nem sokan születnek ilyen tulajdonsággal, hogy az igazság után 1’art pour 1’art vágyakozzanak, mivel rendszerint az elme nem akarja magát fárasztani azzal, hogy megtalálja. Azok, akik az életben később mégis (Paul Brunton:A jóga titkos tanításai)

Legjobb válasz: L’art pour l’art jelentése: mûvészet a mûvészetért Az általad idézett szövegben "Nem sokan születnek ilyen tulajdonsággal, hogy az igazság után l’art pour l’art vágyakozzanak," azaz az igazság után csak magának az igazságnak a megismeréséért vágyakozik, további célok vagy hátsó szándék nélkül.

L’art pour l’art jelentése: mûvészet a mûvészetért Az általad idézett szövegben "Nem sokan születnek ilyen tulajdonsággal, hogy az igazság után l’art pour l’art vágyakozzanak, " azaz az igazság után csak magának az igazságnak a megismeréséért vágyakozik, további célok vagy hátsó szándék nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget

Mit jelent ez a rövidítés, amit sokszor látok bizonyos szövegekben? (sic! )

De most komolyan...

Legjobb válasz: "A sic! latin eredetû szó. [ejtsd: szik], jelentése: így!. Egy szövegben – rendszerint zárójelben – a betû szerinti hûségre emlékeztet, (Bakos Ferenc: Idegen szavak szótára, Akadémiai, 2. átdolgozott kiadás, Budapest, 2002), illetve a nyomdászatban annak jelölése, hogy nem javítandó, pl. a hibás írásmód szándékos, ezért is van zárójelben (Tótfalusi István: idegenszó-tár, Tinta Kiadó, Budapest, 2005)." http://www.e-nyelv.hu/2007-03-11/dragalatos-sic/

"A sic! latin eredetû szó. [ejtsd: szik], jelentése: így!. Egy szövegben – rendszerint zárójelben – a betû szerinti hûségre emlékeztet, (Bakos Ferenc: Idegen szavak szótára, Akadémiai, 2. átdolgozott kiadás, Budapest, 2002), illetve a nyomdászatban annak jelölése, hogy nem javítandó, pl. a hibás írásmód szándékos, ezért is van zárójelben (Tótfalusi István: idegenszó-tár, Tinta Kiadó, Budapest, 2005)." http://www.e-nyelv.hu/2007-03-11/dragalatos-sic/
Nem rövidítés. Latinul azt jelenti: "így". Akkor szokták kiírni, ha nyomatékosítani akarják, hogy nem elírásról van szó. Pl. Tegnap láttam egy táblát az alábbi felirattal: Neájj (sic!) ide!
Gépelés közben a szerzõ meglátott egy cicát, ami át akart robogni az íróasztalán, aztán amit kimondott, le is írta véletlenül. Amúgy azt jelenti, hogy ha idéznek pl. egy nyelvtanilag helytelen dolgot, akkor azt a hibát nem a szerzõ követi el, hanem akitõl idéz, már az is hibásan használta.
A kérdező hozzászólása: Most már értem.Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: 2-es: Valami ilyenre gondoltam én is elõször :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!