Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent pontosan, hogy valakinek (56 db)

Mit jelent pontosan hogy valaki PCO-s?

Voltam bőrgyógyásznál pattanások, hólyagok miatt és lehet ,hogy hormonproblémám van ,mert kérdezte azt is milyen gyorsan estem teherbe.Azt mondja a korombeli nőknél a 3 ciklus alatt számít teljesen normálisnak.Nekem az első baba 9 ,a második 6 hónap volt, ezenkívül ragyák a homlokomon, államon, hajhullás... Lehet köze hozzá ? Most terhes vagyok, így nem tudjuk vizsgálni.

Legjobb válasz: Ha valaki 1év alatt teherbe esik az még teljesen normális, de ettõl még lehet hormonproléma.

Ha valaki 1év alatt teherbe esik az még teljesen normális, de ettõl még lehet hormonproléma.
Mi a PCOS? Policisztás ovárium szindróma, azaz olyan tünetegyüttes, amelynek során gyakran látható policisztás petefészekkép az ultrahangon. A gyakran az azt jelenti, hogy nem mindig, tehát hiába a policisztás petefészekrõl kapta a nevét a tünetegyüttes, mégis van olyan PCOS-es beteg, ahol pont nincs policisztás petefészek. A diagnózis felállítása az úgynevezett rotterdami kritériumrendszer alapján történik, tehát PCOS-ed van, ha az alábbi három pontból legalább kettõ igaz rád: Peteérési vagy menstruációs rendellenességed van. Ez lehet normál ciklushosszúság melletti rendszeres peteérési elégtelenség is (a hangsúly itt a rendszeresen van, néha egészséges, termékeny nõknél is elõfordul a peteérés hiánya) vagy rendszertelen, az átlagnál jóval hosszabb vagy rövidebb ciklusok, ciklus közbeni napokon keresztül tartó vérzés, stb. Vérvétellel igazolt férfihormon túltermelés, vagy ennek a tünetei: szõrösödés, férfias típusú hajhullás. Policisztás petefészekkép, azaz az ultrahangon olyasmit látsz, mint itt oldalt a képen. PCOS-re utal továbbá, ha a menstruációs ciklus harmadik napján az LH szinted sokkal magasabb, mint az FSH. A harmadik nap csak akkor lényeges, ha rendszeres a ciklusod, de ha hónapokig nem szoktál menstruálni, bármikor elvégeztetheted a vérvételt, lényeg hogy az LH szint csak akkor rendellenesen magas, ha ezt követõen legalább 3 hétig nem jön meg a menstruációd. Ha mégis megjön, akkor nem baj, ha magas volt az LH szinted. Jó tudni, hogy az otthoni ovulációs tesztek is az LH szintet nézik, tehát orvos nélkül is tudsz PCOS-t tesztelni magadnál, ha a menstruációs ciklus elején végzel ovulációs tesztet. Ha pozitív, esélyes a PCOS. A PCOS oka mindig valamilyen endokrin (hormonális) zavar, általában IR, de néha pajzsmirigy vagy mellékvese probléma. Az okok kezelésével a PCOS is megszûnik, külön kezelést nem igényel. Nagyon rossz gyakorlat a nõgyógyászok részérõl az, hogy a PCOS-es betegeknek hormonális fogamzásgátlót vagy peteérés-serkentõt adnak, hiszen ez nem a kiváltó okot szünteti meg. A fogamzásgátló csak elfedi a tüneteket, a peteérés-serkentõk pedig vagy segítenek, vagy nem, ez utóbbi esetben sajnos sokat romolhat is a helyzet. A cisztásodásra hajlamosság miatt az ilyen gyógyszerek egész komoly károkat okozhatnak a petefészekben, amit sok orvos nem vesz figyelembe.
A kérdező hozzászólása: köszi

Az mit jelent pontosan hogy valakinek 'alányúlnak'?

Legjobb válasz: alányúlnak vagyis a fenekét (alulról) vagy a nemiszervét fogdossák

alányúlnak vagyis a fenekét (alulról) vagy a nemiszervét fogdossák

Pontosan mit jelent az, ha valakire azt mondják, hogy elvont?

Legjobb válasz: Pontosan nem tudom körülírni, de ahogy beírtam a google-ba, különleges képeket hozott ki. Hallottam már ezt a szót úgy, hogy mûvészekre mondták - tehát nem a megszokott mûveket (pl.: tájak, konkrét dolgok) követi, hanem valami különleges, absztrakt dolgokat fest. Remélem, hogy tudtam egy kicsit segíteni, én így értelmezem ezt a szót!

Pontosan nem tudom körülírni, de ahogy beírtam a google-ba, különleges képeket hozott ki. Hallottam már ezt a szót úgy, hogy mûvészekre mondták - tehát nem a megszokott mûveket (pl.: tájak, konkrét dolgok) követi, hanem valami különleges, absztrakt dolgokat fest. Remélem, hogy tudtam egy kicsit segíteni, én így értelmezem ezt a szót!
Elvontnak mondja a környezete azt az embert, aki nem követi a többiek viselkedését, egyedi a gondolkodása és ezáltal valamilyen formában kitûnik a többi közül. Én már csak tudom. :P
Én is ilyen voltam, és fogalmam sem volt semmirõl...most, hogy már kigyógyultam belõle teljesen elszörnyülködtem saját magamon...és észrevettem, hogy egy csomó fontos dologból kimaradtam, amit nem lesz könnyû bepótolni...:/ De ugyan akkor (az elõzõek véleményet is beleszámítva) még hozzátenném, hogy õk nem mindig rosszak..mármint nem olyanok, mint amilyennek te gondolod. de igen, általában csendes, álomvilágban élõ, mûvészi hajlamú, de ugyanakkor nagyon értékes és kibontakozni vágyó emberek :-)
Az hogy valaki elvont az azt jelenti hogy nem nagyon jár társaságba, nem nagyon vannak barátai, és ami a legfõbb jellemzõ hogy az elvont ember kialakít magának egy saját világot, és annyira abban a saját maga által kialakított világban él, hogy már azt sem tudja mi folyik körülötte. Nagyon sokáig én is ilyen voltam sajnos, de szerencsére most már rájöttem hogy nem egészséges!!!
Nem tudom, de ha valaki azt állítja magáról, hogy elvont, tutira nem az. :D
A kérdező hozzászólása: rám egyszer mondták, hogy elvont vagyok, és azt szerintem rossz értelemben gondolták... köszönöm a válaszokat, jöhetnek még:)
elvont jelzõt használnak olyan személyre is, aki furcsa dolgokat csinál, amik nem megszokottak, és egyedül van általában, nem keresi a másik társaságát
Én az olyan emberre értem aki "más világban "él.
A kérdező hozzászólása: csendes, visszahúzódó - pipa álomvilágban élõ - pipa nincsenek barátai - nekem vannak...:D köszönöm a válaszokat!:) )

Kamaszok! Mit jelent pontosan az, hogy valaki gyp-s, minek a rövidítése? Bocsi, kicsit le vagyok maradva. : D

Tudom hogy a "gyökér" egyik megfelel?je,de pontosan?

Legjobb válasz: Bár nem vagyok kamasz, mégis válaszolnék a kérdésedre: Valami fogyatékkal rendelkezõ személyt jelent a gyp-s. Gyógypedagógiai ellátásra szorult személy, testi és/vagy értelmi fogyatékos.

Bár nem vagyok kamasz, mégis válaszolnék a kérdésedre: Valami fogyatékkal rendelkezõ személyt jelent a gyp-s. Gyógypedagógiai ellátásra szorult személy, testi és/vagy értelmi fogyatékos.
Én kamasz vagyok és az elõttem szólónak igaza van. Nincs semmi köze a gyökérhez. Az hogy minek a rövidítése nem tudom de az elõttem szóló szerintem jól megírta. a GYP-s simán azt jelenti: fogyatékos.
hülye, nem normális én erre hallottam eddig
Tudom hogy nem tudtad a jelentését eddig de leírom: Azért ha valaki gyp-s vagyis fogyatékos akkor azt nem kéne összekeverni a gyökérrel :D.
Nem fogyatékost jelent. Attól még, hogy valaki gyógypedagógiai ellátásra szorul (GYP-s), nem feltétlenül fogyatékos! Nem azért mondom, de szerintem elég sokan úgy használják ezt a kifejezést, hogy téves dolgot hisznek a valódi jelentése helyett róla...

Töltött már ki valaki ilyet, hogy "Antrag auf Kontenklärung"? Ez mit jelent pontosan? Német nyugdíjbiztosítással kapcsolatos

Legjobb válasz: Antrag az kérvényt jelent. Kontenklärung a nyugdíjszámla ahol az összes biztosított éved van bejegyezve.

Antrag az kérvényt jelent. Kontenklärung a nyugdíjszámla ahol az összes biztosított éved van bejegyezve.
Ez alapfeltétel a majdani biztosításhoz úgyhogy jobb ha megigényled.
Írd meg nekem is kitõl kaptad, netán én is kérek..... talán több lessz a német mint amit itt kapnék...

Több helyen olvastam, hogy az terhességet feltételez, ha valakinek 18 napja fent van a hője. Ez mit jelent pontosan, azt, hogy a cover line fölött, vagy jóval magasabban?

Legjobb válasz: Feltételezhet terhességet,mivel a luteális szaksz általában 14 nap,bár valakinek több illetve kevesebb.A cover line fölött kell lennie,ez a lényeg.Mikorra nem vártad?

Feltételezhet terhességet, mivel a luteális szaksz általában 14 nap, bár valakinek több illetve kevesebb.A cover line fölött kell lennie, ez a lényeg.Mikorra nem vártad?
A kérdező hozzászólása: Elméletileg mára, 30 naposak a ciklusaim, 15 napja volt a pé. Csak azon gondolkodom, megvárjam-e a teszteléssel a 18 napot, vagy ne a napok számával foglalkozzam. Köszi egyébként a választ.
A kérdező hozzászólása: Azaz a pé 16 napja volt, 15 napja van feljebb a hõm :)
Megpróbálhatsz egy tesztet csinálni holnap reggel. Drukkolok! Elsõ vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszi a szurkolást, nagyon aranyos vagy :)

Mit jelent pontosan az hogy valaki semmirekellő? Kire mondják ezt?

Legjobb válasz: Amikor valaki olyan léhûtõ, lusta, hanyag, hogy semmire nem jó, mert semmit nem képes, vagy nem akar rendesen megcsinálni.

Amikor valaki olyan léhûtõ, lusta, hanyag, hogy semmire nem jó, mert semmit nem képes, vagy nem akar rendesen megcsinálni.
Semmire sem alkalmas, hasznavehetetlen, dologtalan, hitvány, alávaló, naplopó, ingyenélõ, széltoló.
Arra, aki lustaság vagy rosszindulat miatt nem tesz semmi hasznosat, esetleg még árt is.

Mit jelent az pontosan, hogy valaki "összeszűri a levet" valakivel?

Vagy összeveszésre gondolok, ha ezt hallom, vagy valamiféle kalandos férfi-n? kapcsolat (alkalomszer?) kialakulására... Mi az igazi jelentése ennek a mondásnak? Esetleg egy 3.?

Legjobb válasz: Régen azt jelentette,hogy egy házasságban élõ ( nõ vagy férfi) szeretõt tart.Akkoriban nem volt annyi válás,és nem is volt ennyi "szeretõ".Nagyon elítélték azt,aki szeretõt tartott.

Régen azt jelentette, hogy egy házasságban élõ ( nõ vagy férfi) szeretõt tart.Akkoriban nem volt annyi válás, és nem is volt ennyi "szeretõ".Nagyon elítélték azt, aki szeretõt tartott.
Az én ismerõseim körében ez azt jelenti, hogy szexuális tevékenység során keletkezõ testnedvek ("lé") keveredésére ("szûrésére") kerül sor.
smúzolnak

Pontosan mit jelent az hogy kimossák valakinek a fülét?

Átfolyatják a dobhártyán is??És az biztos hogy kijön,mert nekem a strandon ha víz alá megyek akkor bennmarad mindig és csak éjszaka jön ki(iszonyúan fáj és felébredek)

Legjobb válasz: Egy úgynevezett Farkas fecskendõbe langyos vizet tesznek, és azt beinjektálják a külsõ hallójáratodba. A nyomás hatására kijön a megkeményedett fülzsír. A dobhártyát nem bántják vele.Strandon miért nem használsz füldugót? Lehet kapni direkt strandra, úszásra való füldugókat is. Nézz körül, az interneten.

Egy úgynevezett Farkas fecskendõbe langyos vizet tesznek, és azt beinjektálják a külsõ hallójáratodba. A nyomás hatására kijön a megkeményedett fülzsír. A dobhártyát nem bántják vele.Strandon miért nem használsz füldugót? Lehet kapni direkt strandra, úszásra való füldugókat is. Nézz körül, az interneten.
A kérdező hozzászólása: köszi már tavaly vettünk és már volt is a fülembe egyszer és jó:) (aqua world-ben) Csak attól félek hogy hülyének néznek majd hogy a strandon füldugóval vagyok:S
Miért néznének hülyének? Gondolod, hogy másnak nincs ilyen problémája? Ha kijössz a vízbõl, már ki is veheted.
A kérdező hozzászólása: és akkor végülis a fülmosásnál nem folyatják át a dobhártyán , ugye?Mert akkor lehet hogy elkéne mennem mert szokott fájni a fülem de nincs begyulladva mert nem mondta az orvos meg néha zúgni is szokott:S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!