Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent pillangohatás (1 db)

Mit jelent a pillangohatás?

Neten olvastam már rola, de nem nagyon értem a lényegét, eléggé szakszavakkal van leirva.

Legjobb válasz: azt jelenti, hogy bizonyos esetekben egészen kicsiny változtatás is hatalmas változást okozhat. http://hu.wikipedia.org/wiki/Pillang%C3%B3hat%C3%A1s_%28elm%..

azt jelenti, hogy bizonyos esetekben egészen kicsiny változtatás is hatalmas változást okozhat. http://hu.wikipedia.org/wiki/Pillang%C3%B3hat%C3%A1s_%28elm%..
A kérdező hozzászólása: köszönöm igy már értem:)
Ez igaz - de vedd figyelembe, hogy ez csak ott érvényes, ahol káosz van. Pl. ha egy örvénybe bedobsz valamit, vagy egy ceruzát a hegyére állítasz, elvileg bármilyen irányba mehet. ILYENKOR számíthat akár egy pillangó szárnycsapása is, amely akár ellenkezõ irányba fordíthatja a végeredményt. Máshol csapkodhat szerencsétlen pillangó, ahogy csak bír: hiába.
nem káosz. ne keverjük a szezont a fazonnal. dinamikus ill. kaotikus rendszer. a káosz az más.
Sok könyv és filozófusok gondolkodtak ezen, hogy egy aprócska dolog milyen sok változást eredményezhet. Például ilyen is hangzott el: “Képes-e egy pillangó brazíliai szárnycsapása Texasban tornádót kiváltani?" De a saját szerzeményem: Káoszelmélet Pillangóhatás “Képes-e egy pillangó brazíliai szárnycsapása Texasban tornádót kiváltani?" Mi van, ha nem a szárnycsapásától függ minden? Ha megyek az utcán, és véletlenül eltaposok egy pillangót, mi történik? Mondjuk az a lepke néhány perc múlva elszállt volna egy kerítésen keresztül, ahol egy macska elkapja. A cica így jól lakik és nem megy ki az utcára, ahol elütötte volna egy kocsi. Az autós nem száll ki, és nem ért volna haza. Így nem tudja megakadályozni, hogy kirabolják az otthonát. A rabló nem hagy részleges ujjlenyomatot a kilincsen, így el tudják kapni, és nem úszta volna meg a többi lopását sem. A betörõ letartóztatása után a cellatársa nem öli meg, mert nem akar osztozkodni az újságán. A cellatárs magánzárkába kerül, ahol más ember lesz, és mikor kiengedik pappá válik. (pl. 20 év) A templomi életében elfelejti a vétkeit, így mindenkivel jót tesz. Ennyi idõvel késõbb lehetséges, hogy abba a templomba fogok járni, hiszen elköltöztem, és találkozok ezzel az emberrel, aki törleszti nekem az adósságát a jó tételével, hiszen én tapostam el neki azt a pillangót! De lehet, hogy egy pillangó eltaposása rosszra is fordulhat... Tegyük fel, hogy eltaposok egy lepkét.(fehérnyárfamoly) Az késõbb nem száll fel egy fûzfára és nem rak le petéket, és így nem látják õket. Több évvel késõbb kivágják azt az erdõs területet, hiszen egyetlenegy védett fajt sem él ott. A fából malária elleni szereket készítenek, és még sok embert meggyógyítanak más betegségek ellen. Az egyik ilyen ember nem hal meg, de néhány esztendõvel késõbb beáll egy terrorista szervezethez. A munkásságai során több ezer emberrel együtt robbantja fel magát. Mi van ha a gyerekem is pont ott van? Talán nem kellett volna eltaposnom azt a pillangót... Vagy igen? Szóval szerintem akármi megtörténhet, nincs semmi kõbe vésve!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy több db-ból álló, számozott porcelán (régiség? ) fűszertartó készletről szeretném kideríteni a korát és hozzávetőleges értékét, vagy azt, hogy hol lehet megtalálni az azonosításhoz szükséges katalógust, szakkönyvet?

Az alján lévő ábra és felirat:

0

Mi a hipster szó jelentése?

2

Mibe volt ez a gondolat: "A harmadik világ csak pár órán át tartott"?

Melyik filmben/könyvben/játékban/sorozatban volt ez (vagy valami hasonló gondolat? Meg valami olyasmi, hogy kilőtték egymásra a rakétákat és a sok robbanás elpusztította az emberiséget és ezzel vége lett.

1

James Bond autója 144 km/h-val ér a szakadékhoz, ami 45 m mély. James kiugrik. Mennyi idő múlva hallja az autót földet érni? Milyen messze ér földet az autó?

Levezetve. Képletekkel. :*

1

AU 2.39 az hány forint magyar pénzben?

1

Mi az az olajkonszern?

2

Mik ezek a mostani f. gok facebookon mint pl. a yolo meg a swag? Ettol erzi mindenki magát rohadtul menőnek? 15/L grat .

3

Mit csináljak holnap projekt gyanánt?

Az az én "nagy" bajom,hogy egy olyan házit kaptunk a suliban ami egy úgynevezett "projekt"...egy perc alatt kell bemutatni valamit és el is magyarázni hogy kell azt a dolgot csinálni..az én fantáziám kb. 0,tehát semmi ötletem nincs...holnapra kéne ^-^"Lehetőleg olyasmit mondjatok amihez nincs szükség segédeszközre és egyszerűen el lehet magyarázni angolul.Köszi!

1

Holnapra kéne írnom egy fogalmazást (vádbeszédet/védőbeszédet) Kreón ellen/mellette. Nem tudom mik a vádak ellene vagy azt, hogy mivel tudnám védeni?

A könyvet nem olvastam el a Kreón mellett szóló érvek felsorolásával is sokat segítenétek inkább vádaskodni szeretnék !

0

Szerintetek mit csináljak?

középiskolába járok a jegyeim 2-esek már régota és nem soká félév de vissza íratkozok a régi iskolába és nem mondtam el réguta a jegyeimet és szerintetek mit kaphatok érte

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!