Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent pillangohatás (1 db)

Mit jelent a pillangohatás?

Neten olvastam már rola, de nem nagyon értem a lényegét, eléggé szakszavakkal van leirva.

Legjobb válasz: azt jelenti, hogy bizonyos esetekben egészen kicsiny változtatás is hatalmas változást okozhat. http://hu.wikipedia.org/wiki/Pillang%C3%B3hat%C3%A1s_%28elm%..

azt jelenti, hogy bizonyos esetekben egészen kicsiny változtatás is hatalmas változást okozhat. http://hu.wikipedia.org/wiki/Pillang%C3%B3hat%C3%A1s_%28elm%..
A kérdező hozzászólása: köszönöm igy már értem:)
Ez igaz - de vedd figyelembe, hogy ez csak ott érvényes, ahol káosz van. Pl. ha egy örvénybe bedobsz valamit, vagy egy ceruzát a hegyére állítasz, elvileg bármilyen irányba mehet. ILYENKOR számíthat akár egy pillangó szárnycsapása is, amely akár ellenkezõ irányba fordíthatja a végeredményt. Máshol csapkodhat szerencsétlen pillangó, ahogy csak bír: hiába.
nem káosz. ne keverjük a szezont a fazonnal. dinamikus ill. kaotikus rendszer. a káosz az más.
Sok könyv és filozófusok gondolkodtak ezen, hogy egy aprócska dolog milyen sok változást eredményezhet. Például ilyen is hangzott el: “Képes-e egy pillangó brazíliai szárnycsapása Texasban tornádót kiváltani?" De a saját szerzeményem: Káoszelmélet Pillangóhatás “Képes-e egy pillangó brazíliai szárnycsapása Texasban tornádót kiváltani?" Mi van, ha nem a szárnycsapásától függ minden? Ha megyek az utcán, és véletlenül eltaposok egy pillangót, mi történik? Mondjuk az a lepke néhány perc múlva elszállt volna egy kerítésen keresztül, ahol egy macska elkapja. A cica így jól lakik és nem megy ki az utcára, ahol elütötte volna egy kocsi. Az autós nem száll ki, és nem ért volna haza. Így nem tudja megakadályozni, hogy kirabolják az otthonát. A rabló nem hagy részleges ujjlenyomatot a kilincsen, így el tudják kapni, és nem úszta volna meg a többi lopását sem. A betörõ letartóztatása után a cellatársa nem öli meg, mert nem akar osztozkodni az újságán. A cellatárs magánzárkába kerül, ahol más ember lesz, és mikor kiengedik pappá válik. (pl. 20 év) A templomi életében elfelejti a vétkeit, így mindenkivel jót tesz. Ennyi idõvel késõbb lehetséges, hogy abba a templomba fogok járni, hiszen elköltöztem, és találkozok ezzel az emberrel, aki törleszti nekem az adósságát a jó tételével, hiszen én tapostam el neki azt a pillangót! De lehet, hogy egy pillangó eltaposása rosszra is fordulhat... Tegyük fel, hogy eltaposok egy lepkét.(fehérnyárfamoly) Az késõbb nem száll fel egy fûzfára és nem rak le petéket, és így nem látják õket. Több évvel késõbb kivágják azt az erdõs területet, hiszen egyetlenegy védett fajt sem él ott. A fából malária elleni szereket készítenek, és még sok embert meggyógyítanak más betegségek ellen. Az egyik ilyen ember nem hal meg, de néhány esztendõvel késõbb beáll egy terrorista szervezethez. A munkásságai során több ezer emberrel együtt robbantja fel magát. Mi van ha a gyerekem is pont ott van? Talán nem kellett volna eltaposnom azt a pillangót... Vagy igen? Szóval szerintem akármi megtörténhet, nincs semmi kõbe vésve!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mekkora annak a négyzetnek az átlója, amelynek területe 64 négyzetméter?

lécci segítsen valaki nekem fontos lenne! :)

4

HOl tudnék venni nagy méretü cipöt szlességben és hosszuságban is? Elfogadható árat szeretnék és azt hogy divatos legyen. Köszönöm előre is

A nagy méret alatt azt értem hogy 11 cm széles 28 cm hossszú.

0

Jó yiff comic oldalak?

Egyszer találtam egy jó oldalt ahol tök jó yiff comic packokat lehetett letölteni, de nem találom. Ha jól emlékszem orosz oldal volt(.ru). Ismertek ilyet?

0

Ki tud valamit, vagy esetleg ismeri ezt a céget : Safety Work Bp. Soroksári út 132. sz?

Lassan 1 hónapja rendeltem tőlük , visszaigazolták,de azóta nem válaszolnak !

0

Ídőskorban létesített papírok nélküli élettársi kapcsolatnál ha az egyik fél elhuny, kinek a kötelessége a temetést intézni, illetve élő élettárs és a gyerekek között ennek hogy kellne zajlani?

1

EBbben a könyvben csak képek vannak? (többi lent)

Viola Dóra: A hajfonás műveszete c. könyvben csak a fonásokról mutat képet,vagy le is van írva (eseleg képekkel is ) hogy hogyan kell azt fonni? :)

0

Rohadtul idegesít! Mit tegyek?

lány vagyok emos és rockos.az osztályunkba majdnem csak ilyen rózsaszín féle barbiek járnak.mindig röhögnek rajtunk (van egy barátnőm és ő is ilyen) nagyon idegesítenek és egyszer (jólvanna töbször) bemutattam.erre nyávognak meg minden.mindig kérdezik hogy miért vagyok ilyen.én mindig valami hülye válasszal válaszolok mint pl "mert az isten is jobban szeret nálatok..." vagy "baj?" esetleg "he??" .ezzel felidegesítem őket és besértődnek.röhögnek rajtam (persze a hátam mögött) és valamiért pszichopatának szólítanak. o.O most mit tegyek?! (a tanárokra nem számíthatok,gondolom csak szólok)

4

Kerékgyártó roma név? (vezetéknév)

3

Ha izzanikezd vagy látszik hogy piros a cserépkályha ajtaja akkor mitkell csinálni?

2

Van itt olyan budapesti lakos, aki annak ellenére, hogy a városban él, szeret csak úgy sétálgatni a városban?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!