Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent peteérés és (18 db)

Az teljesen normális. Akkor van baj, ha van szaga.. akkor már gyanakodhatunk fertõzésre.
Ha a ciklusod közepén jársz akkor lehet peteérés. Ha pedig a mensód közeleg vagy esetleg helyette van ez a folyás akkor terhes is lehetsz!( nálam ez tipikus tünet volt)
Akkor nagy valószínûséggel peteérés!
A kérdező hozzászólása: oké:) köszi szépen.ez akkor peteérés? vagy sima folyás:S
A kérdező hozzászólása: a mensim kb 2hét mulva jönne meg.

Peteérésemet jelezheti az hogy menstruáció után 13-14 nappal pattanások jelennek meg és következő menstruáció jelentkezéséig néha fájdogál a hasam mint mikor menstruálok csak ugye gyengébben? 28 napos a ciklusom.

Legjobb válasz: Peteéréskor nekem is pattanásaim vannak, és rá 2 hétre menstruációkor is. Peteéréskor szurkálhat a peteérés oldala. A hasfájdogálás is lehet természetes, bár hogy 2 hétig ... tudni kellene hogyan fáj, de szerintem a nõgyógyászati vizsgálaton említsd meg az orvosnak. Nem árt néha egy ultrahang vagy egy hormonvizsgálat.

Peteéréskor nekem is pattanásaim vannak, és rá 2 hétre menstruációkor is. Peteéréskor szurkálhat a peteérés oldala. A hasfájdogálás is lehet természetes, bár hogy 2 hétig ... tudni kellene hogyan fáj, de szerintem a nõgyógyászati vizsgálaton említsd meg az orvosnak. Nem árt néha egy ultrahang vagy egy hormonvizsgálat.

Most lett peteeresem es barnas folyasom van mit jelent baj lehet? Vagy csak a sok idegeskedes? SOS lejebb lent

Legjobb válasz: Vegyél egy terhességi tesztet, kimutatja az elmaradt menstruáció elsõ napjától. Honnan tudod biztosan, hogy peteérésed van? Annak több tüneti jele is van, 7-21. nap bármelykén lehet peteérésed egy 28 napos ciklus alatt. 18/L

Vegyél egy terhességi tesztet, kimutatja az elmaradt menstruáció elsõ napjától. Honnan tudod biztosan, hogy peteérésed van? Annak több tüneti jele is van, 7-21. nap bármelykén lehet peteérésed egy 28 napos ciklus alatt. 18/L
A kérdező hozzászólása: köszönöm már minden okéé :) )))))

Peteéréskor hány foknak kell lenni a testhőmérsékletnek? És terhességkor? Nekem most 36, 6 ez mit jelent?

Legjobb válasz: Nem tudom mert még ma mértem életem be elõször ezt a peteérés dolgot.Azért is kérdeztem hogy általában mennyinek kell lenni peteéréskor hogy tudjak viszonyítani!!Köszi a válaszokat!!!!

A kérdező hozzászólása: Nem tudom mert még ma mértem életem be elõször ezt a peteérés dolgot.Azért is kérdeztem hogy általában mennyinek kell lenni peteéréskor hogy tudjak viszonyítani!!Köszi a válaszokat!!!!
Szerintem csak az a lényeg, hogy pár tizedet megemelkedjen a reggeli hõd. Egyébként a pé elõtt mennyi volt?
Ha most kezdted akkor legalabb 1 ciklust kell feljegyezned minden reggel , majd abbol fog szepen latszani volt- e nem volt-e peteeres. Ovulacio stb. :)

Mit jelent pontosan az ovuláció? és mikor van az, valamint a peteéréshez mi köze van?

Legjobb válasz: Az ovuláció, pontosan a peteérést jelenti.

Az ovuláció, pontosan a peteérést jelenti.
menstruáció után 14. napon van akkor kezdd el újra beérni a petesejt
És utána kell óvatosnak lenni pár napig az ágyban. :)
A kérdező hozzászólása: akkor nekem most az van? mert pár napja folyásom van kicsit darabos néha
Elõzõ vagyok. Tévedtem, mert az ovuláció pontos jelentése tüszõrepedés.

6nappal peteérés után mit jelent a sűrű tojcsis folyás? (majdnem krémes) és hogy megjön érzésem van? 24-25re nem várom.

Legjobb válasz: Nekem is olyan folyásom van,és én is 24-re nemvárom.Nem tudom mit jelent,de szerintem nincs jelentõsége a babát illetõen.Neked tüneteid,vagy görbéd van?Én a 9.dpo-n tartok,de semmi tünetem.

Nekem is olyan folyásom van, és én is 24-re nemvárom.Nem tudom mit jelent, de szerintem nincs jelentõsége a babát illetõen.Neked tüneteid, vagy görbéd van?Én a 9.dpo-n tartok, de semmi tünetem.
A hömérséklet leesik egy héttel a tüszörepedés után A luteális szakasz közepén újra ösztrogéntermelésre kerül a sor, ami a hömérséklet 1-2 napos esését okozza. Az ösztrogén felelös a hüvelyi nyálka termeléséért is, így ebben az idöszakban krémes állagú nyálkát is szoktak tapasztalni. Ez a jelenség ugyan idöben összeesik a beágyazódással, de ezzel nincsen semmilyen összefüggésben. Így sajnos ez alapján nem lehet egy esetleges terhességre következtetni. http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml#4
A kérdező hozzászólása: korai lenne még szerintem bármilyen tünet, csak fura a folyás, bár lehet nekem a clostytól is. kíváncsi leszek, jó lenne egy dupla csíkos teszt a fa alá :)
a görbémmel eddig meg vagyok elégedve, csak félek, hogy nem sikerült, mert nincsenek tüneteim.
A kérdező hozzászólása: szép görbéd van, kíváncsi leszek mi lesz belõle :) drukkolok!!!
A kérdező hozzászólása: :) nem baj az :) sejtettem, hogy valami nem volt jó :)
A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/453f63e72fbf4fd286dd08.. csak ennyi van meg belõle.
Bocsi most látom, hogy elküldte mindkét válaszomat.Azért ugyan olyan szinte a 2 válasz.
A kérdező hozzászólása: nincsen görbém sajnos, mert elkezdtem, a closty miatt is mérni ciklus elején, aztán lett egy kiskutyánk, aki miatt folyamatosan csak 4-5-6 órákat alszom, és folyton fáradt vagyok. nem lenne értékelhetõ görbém sajnos. viszont tutira volt peteérésem, mert UH-on néztük a dokinál. neked van görbéd?
Nekem is folyásom van, és én is 24-re nem várom.Szerintem nincs jelentõsége a babát illetõen.Én a 9.dpo-n tartok, nálam semmi tünet.Nálad?Görbéd van?
Sziasztok, én is a 9 dpo-n vok, de semmi tünetem, vagyis nincs folyásom. Borzasztóan fáradt vok, de ez bármitõl lehet. 21-22-re nem várom.

Vasárnap este lehetett peteérésem és hétfőre fel is ment a hőm, de tegnap óta lentebb van mit a peteérés előtt. Ja és vasárnap óta valamelyik petefészkem mindig nyílalgat. Mit jelent?

Legjobb válasz: Nekem is hasonló problémám van (napra pontosan)azzal a kiegészítéssel, hogy mindehhez kedden minimális, egyszeri sárgás-barnás váladék társult. A petefészek-nyilalás szerdán kezdõdött, elõször a bal oldalon, ma már a jobb oldalon is, igaz, sokkal ritkábban. csak abban reménykedem, hogy a teherbeesés jele...

Nekem is hasonló problémám van (napra pontosan)azzal a kiegészítéssel, hogy mindehhez kedden minimális, egyszeri sárgás-barnás váladék társult. A petefészek-nyilalás szerdán kezdõdött, elõször a bal oldalon, ma már a jobb oldalon is, igaz, sokkal ritkábban. csak abban reménykedem, hogy a teherbeesés jele...

Ez pozitív ovu tesztnek számít? Ma reggel vettem, és egyből kijött a két csík. Akkor ez most mit jelent? Hogy hamarosan peteérés lesz? Ma vagyok a 11. napon a mensi első napjától számítva.

http://kepfeltoltes.hu/view/120324/PICT4079_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: szia eléggé egyformának tünnek a csíkok. Akkor pozitív, ha a két csík egyforma vagy a tesztcsík erõsebb a kontrollnál. Peteérés az elsõ negatív nap után 12-36óraval következik be. Érdemes együtt lenni a pozitív napokon, és az elsõ negatív napon is. Remélem segítettem.

szia eléggé egyformának tünnek a csíkok. Akkor pozitív, ha a két csík egyforma vagy a tesztcsík erõsebb a kontrollnál. Peteérés az elsõ negatív nap után 12-36óraval következik be. Érdemes együtt lenni a pozitív napokon, és az elsõ negatív napon is. Remélem segítettem.
Szerintem ez holnap lesz pozitív!
szerintem itt még a kontroll csík az erõsebb. Valószínûleg holnap lesz ovud. Nekem egyértelmûen az lh csík lett vastagabb és erõsebb piros!
A kérdező hozzászólása: Igazatok volt, a mai lett pozitív: http://kepfeltoltes.hu/120325/PICT4085_www.kepfeltoltes.hu_...
Na, akkor holnap húzzatok bele! :)
A kérdező hozzászólása: Az lesz!!! :)

Mit jelent a peteérés és a fogamzás szó?

Kicsit furán hangzik a kérdésem,de az ovulációm kiszámításánál azt írta hogy fogamzás jan.31-én és a peteérésem pedig 26-31-ig volt.Mi 31-én voltunk együtt és akkor már nem eshetek teherbe mert 31-én már foganni kellett volna?Ha mégis terhes lehetek mikor teszteljek?

Legjobb válasz: Huuu...ahoz kepest, hogy abbaot szeretnel keveset tudsz a sajat testedrol..ajanlom neked, hogy tanulgass egy kicsit magadrol ha mar babat sezretnel nevelni. Peteeres= minden nonek altalaban egyszer egy honapban megerik egy darab vagy tobb petesejtje ami a spermium talalkozasaval beagyazodashoz vezet( ha minden jol megy) Fogamzas= a beagyazodast tulajdonkeppen fogamzas napjanak tartjak...a beagyazodas kb 7-1o nappal a "nagy talalkozas" utan tortenik meg a mehfalaban

Huuu...ahoz kepest, hogy abbaot szeretnel keveset tudsz a sajat testedrol..ajanlom neked, hogy tanulgass egy kicsit magadrol ha mar babat sezretnel nevelni. Peteeres= minden nonek altalaban egyszer egy honapban megerik egy darab vagy tobb petesejtje ami a spermium talalkozasaval beagyazodashoz vezet( ha minden jol megy) Fogamzas= a beagyazodast tulajdonkeppen fogamzas napjanak tartjak...a beagyazodas kb 7-1o nappal a "nagy talalkozas" utan tortenik meg a mehfalaban
A Babázó olvasóitól meglepõen sok kérdést kapok a nõi ciklusról, ami arra mutat, hogy igen kevesen értik, mi történik saját szervezetükben a menstruációs ciklus alatt. A nõi ciklus a menstruáció elsõ napjával kezdõdik és a következõ menses elsõ napjával ér véget. A ciklus elsõ napjain, a vérzés alatt leválik a méh nyálkahártyája, majd megkezdõdik a levált nyálkahártya helyett egy új képzõdése. Ezt a szakaszt regenerációs szakasznak nevezzük. Ebben a szakaszban az ösztrogén hormonok szintje emelkedik (ezért ezt a szakaszt ösztrogén fázisnak is nevezzük), és megkezdõdik a petefészekben a pete érése is. Az ösztrogén fázis a pete megérését követõen a pete kiszabadulásával (ovuláció) ér véget. Ez a szakasz általában 14 napig tart, de tarthat tovább is, az ovuláció bekövetkezhet a 15.-16. vagy akár a 35. napon is (ilyenkor a ciklus ennyivel hosszabb lesz) A pete növekedését ultrahangvizsgálattal lehet követni. Valamelyik petefészekben már a ciklus elején megtaláljuk az úgynevezett vezetõ tüszõt, ami majd megérik. Az érett, kiszabadulás elõtt lévõ petesejt (tüszõ) 20-25 mm nagyságú, tájékozatlan "szakemberek" ilyenkor azzal nyugtalanítják az asszonyokat, hogy 2-3 cm nagyságú cisztájuk van. Az ovuláció után ez a "ciszta" eltûnik. Ha megmérjük a nõk hõmérsékletét ébredéskor, akkor azt látjuk, hogy az ösztrogén fázisban a hõmérséklet nagyjából azonos. Ha szerencsénk van, akkor azt látjuk, hogy az ovuláció idõpontjában, a hõmérséklet a korábbi átlaghoz képest 2-4 tizedfokkal csökken. Ez a csökkenés igen jellegzetes, de csak ritkán sikerül mérni, leginkább akkor, ha az ovuláció a hajnali órákra esik, ugyanis nagyon rövid ideig áll fenn. A pete megtermékenyülésére az ovulációt követõen 12-24 óra áll rendelkezésre, mert a petesejt, amennyiben nem termékenyül meg, felszívódik. A spermiumok élethossza sem lényegesen nagyobb ennél a 24 óránál, ezért a megtermékenyüléshez vezetõ közösülésnek ebben a 24 órában kell megtörténnie. Sajnos egyetlen olyan módszerünk sincs, amely elõre megmondaná, hogy ez pontosan mikor lesz, csak azt tudjuk megmondani, de azt elég pontosan, hogy mikor volt. Ha ez minden ciklusban pontosan így lenne, akkor könnyû dolgunk lenne, de a biológiában nincs 100%. A pete kiszabadulásától a menses elsõ napjáig tart a ciklus következõ szakasza. A vezetõ tüszõ, a pete kiszabadulás után bevérzik, a vérömleny pedig átalakul úgynevezett sárgatestté. Ez a sárgatest egy eddig nem szereplõ hormont a progeszteront kezdi termelni. Ez a hormon, csak akkor termelõdik, ha a peteérés - kiszabadulás megtörtént, ezért a peteérés bizonyítékaként tekintjük és az ovuláció után egy héttel szoktuk mérni. Ha értéke kellõen magas, akkor azt mondhatjuk, hormonálisan nincs probléma. A sárgatest csak 10-12 napig virágzik, ha a megtermékenyülés nem következik be, a sárgatest elöregszik, megszünteti a progeszteron termelését, amelynek következtében a méhnyálkahártya leválik és bekövetkezik a menstruáció. A mestruáció tehát az ovulációt követõ (kb.) 14. napon következik be. A progeszteron fázisban emelkedik az ébredési hõmérséklet. Ez az emelkedés 2-4 tizedfok, és ha pete nem termékenyült meg, akkor az ovulációt követõ 10-12. napjától kezdve csökkeni kezd, mintegy elõre jelzi a bekövetkezõ menstruációt. A korszerû terhességi tesztek igen megbízhatóan, már a fogamzás után 10-12 nappal, tehát a várható menses napján pozitívvá válnak, jelzik, hogy a megtermékenyülés megtörtént. Elvileg ez már terhesség és az esetek mintegy 70%-ban ebbõl gyerek is születik. De a biológiai 100% itt is cserbenhagy bennünket, mert a megtermékenyüléstõl eltelõ 14 nap alatt sok megtermékenyített petesejt, valamilyen hiba miatt elpusztul, és csak egy esetleg bõvebb menses utal arra, hogy ebben a ciklusban megtermékenyítés történt. Ha a menses elmaradása után egy-két nappal mérünk pozitív terhességi tesztet, sok csalódástól szabadulhatunk meg, mert ekkor pozitív estek közel 90%-a már baba lesz. Legkorábban a tesztek "látják" a terhességet, de terhességrõl a szülészek csak akkor kezdenek beszélni, ha már az ultrahangvizsgálattal, a méhben is igazolható a terhesség (6.hét) majd a 7. héten a magzati szívmûködés is kimutathatóvá válik.
elég keveset tudsz az tény. egyetértek az elõttem szólóval. Minden úgy van, ahogyan leírt neked. Illetve, tényleg jó lenne, ha máshol nem is, de az interneten ezeknek mielõtt kérdezel utána olvasnál, mert eléggé jól le van írva minden, ha beírod keresõbe ezeket a szavakat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ezeket nagyjából tudtam csak egy kis megerõsítést vártam.Az ovulációs kalkulátorban volt egy két olyan kifejezés amit én eddig máshogy hallottam és nem értettem ezért írtam le hogy segítsetek.

Peteérés mikor van? és mit jelent?

Peteérés mikor van? és ez pontosan mit jelent ?

Legjobb válasz: A lányoknál a menstruáció után két héttel történik, ekkor az egyik petefészekbõl kiszabadul egy érett petesejt, ami elindul a petevezetéken keresztül a méh irányába. Ha ekkor összetalálkozik egy élõ spermiummal, akkor következhet be a megtermékenyülés.

A lányoknál a menstruáció után két héttel történik, ekkor az egyik petefészekbõl kiszabadul egy érett petesejt, ami elindul a petevezetéken keresztül a méh irányába. Ha ekkor összetalálkozik egy élõ spermiummal, akkor következhet be a megtermékenyülés.
"A lányoknál a menstruáció után két héttel történik, ekkor az egyik petefészekbõl kiszabadul egy érett petesejt" Ez azért nem vmi pontos... A peteérés általában a következõ menzesz elõtt 14 nappal van. De el is tolódhat, elõrébb is csúszhat kicsit, ráadásul egy ciklusban több pete is megérhet + a szex is kiválthatja. Ezért nembiztonságos a naptármódszer.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!