Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent orvosi leleten (13 db)

Mit jelent orvosi leleten a LISL1?

Orvosi leleten kaptam egy olyat, hogy a LISL1 van be ikszelve. Ez mit jelent?

Ez mit jelenthet? Orvosi leleten áll! (lentebb) (Idén már nem jutok vele vissza orvoshoz, de jó lenne tudni mit jelent. ) Kérem csak az válaszoljon aki ért hozzá. (köszönöm)

A recessus suprapatellarisban fiziólógiás mennyiség? folyadék van. A medialis meniscus alakja normális, a test és a hátsó szarv határterületén a tibalis felszín közelében elmosott széllel megasabb jel?, itt rövid szakaszon horizontális ruptura is elképzelhet?. Vélemény: Degen. men. med. kis ruptura sem zárható ki.

Legjobb válasz: Szia! Ahogy a kérdésednek utána nézegettem, azt találtam, hogy a "ruptura" szakadást jelent. A térdeddel van a baj? Milyen doki adta a leletet? Úgy gondolom, érdemes visszamenni vagy sebészetre (ahhoz nem kell beutaló) vagy ortopédiára. Remélem, segítettem :-)

Szia! Ahogy a kérdésednek utána nézegettem, azt találtam, hogy a "ruptura" szakadást jelent. A térdeddel van a baj? Milyen doki adta a leletet? Úgy gondolom, érdemes visszamenni vagy sebészetre (ahhoz nem kell beutaló) vagy ortopédiára. Remélem, segítettem :-)
a terdkalacsod feletti uregben normalis mennyisegu folyadek van a labszarad tetejen levo belso porckarika normalis a test es a hatso szarv teruleten horizontalis repedes elkepzelheto a degenre mar nem emlekszem de ezt irja hogy lehet hogy van egy horizontalis iranyultsagu repedes a medialis meniscusodon. nah en ennyit tudtam kihamozni belole de jobb lett volna a dokit megkerdezni mint engem...
A kérdező hozzászólása: Igen a térdemmel van baj. Ez egy MR eredmény-rõl pár sor. Azért kérdeztem itt, mert idén már nem rendel a doki. De kíváncsi voltam mennyire rossz a helyzet. Mármint, hogy aki kicsit is ért ezekhez a szak szavakhoz. Köszönöm a válaszokat.
okok nem vészes. majd a doki januárban többet tud mondani :)

A leletemre ezt írta ma az orvos. R. nagy uterus afv-ben és kp. tág vagina. Mit jelent ez?

Ez a kp.tág vagina nemcsak várandós anyáknak szerepel a leletükön?

Legjobb válasz: Azt, hogy teljesen normális minden. Uterus=méh, vagina=hüvely. Nekem is rajta van ez a leleteimen, pedig még sosem voltam terhes. Szerintem te a ményak állapotával kevered, azt nézik a kismamáknál. :) 25/L

Azt, hogy teljesen normális minden. Uterus=méh, vagina=hüvely. Nekem is rajta van ez a leleteimen, pedig még sosem voltam terhes. Szerintem te a ményak állapotával kevered, azt nézik a kismamáknál. :) 25/L
Tökéletesen egészséges vagy, ez a lényeg! A vagináról pedig nem csak a terhes nõk leleteiben tesznek említést :)
Ez egy sablon szöveg, ez az általános (normál) állapot.

Orvosok! Eozinofil mit jelent? Vizelet és vérvétel utáni leletem eredménye. Ez mellett volt egy csillag.1, 8 eredmény! Ez most mit jelent?

Legjobb válasz: Ha nem tévedek akkor az eozinofil granulocitára utal ami egy fehérvérsejt típus és azért van becsillagozva mert normális esetben 2-5% közé esik ez az érték( annyit jelent hogy hány százaléka az össz fehérvérsejtnek)

Ha nem tévedek akkor az eozinofil granulocitára utal ami egy fehérvérsejt típus és azért van becsillagozva mert normális esetben 2-5% közé esik ez az érték( annyit jelent hogy hány százaléka az össz fehérvérsejtnek)

18 hetes 3 napos terhes vagyok. Az uh leleten a köv: Placenta:hátsó falon, érinti a belső méhszájat. Ez mit jelent? Az orvos azt mondta, ez nem annyira súlyos, írt fel Magnesii Citrici-t, napi 4x1-et! Mire számíthatok? Teljesen el vagyok keseredve!

Legjobb válasz: Ne aggódj. Ilyenkor nekem is a hátsó falon volt, aztán 4 hét múlva a mellsõ falon. Ami rosszat jelethet az az, hogy érinti a belsõ méhszájat. De ez csak azért probléma, mert ha továbbra is így marad, akkor császár lesz belõle. De a kicsit ez nem károsítja. De nyugi, ilyenkor még minden változhat!

Ne aggódj. Ilyenkor nekem is a hátsó falon volt, aztán 4 hét múlva a mellsõ falon. Ami rosszat jelethet az az, hogy érinti a belsõ méhszájat. De ez csak azért probléma, mert ha továbbra is így marad, akkor császár lesz belõle. De a kicsit ez nem károsítja. De nyugi, ilyenkor még minden változhat!
Szia, a placenta a terhesség során "vándorol", és általában felfelé szokott, ezért mondhatta a dokid, hogy ne aggódj, hiszen ez a helyzet változni fog :)
Ne agódj, nekem is ez a problémám.A terhesség élõrehaladtával majd feljeb fog menni a mhélepény, pihenj nagyon sokat, szedd a magnesit, ne emeljél, ne cipekedj és minden rendben lesz!Jó babavárást.27hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat!

Mit jelent az orvosi leleten (vérkép) az LDH? Mi van akkor, ha magas?

Legjobb válasz: Itt nézd meg! http://209.85.135.104/search?q=cache:ZlOjBPA4OScJ:www.hazipa.. A legtöbb laboreredmény jelentését megtalálod... remélem, segít.

Itt nézd meg! http://209.85.135.104/search?q=cache:ZlOjBPA4OScJ:www.hazipa.. A legtöbb laboreredmény jelentését megtalálod... remélem, segít.
LDH számos szervben megtalálható enzim aktivitása növekszik hepatitisz, bizonyos szív tüdõ és vesebetegségek, agykárosodás valamint az betegségei esetén.kb 7 órával a szívinfarktus után koncentrációja a vérben emelkedik.Normálérték:230-460 U/L

Mit jelent az a kifejezés egy orvosi leleten, hogy "Mk-on"?

Legjobb válasz: Általában ezt jelenti: mindkét oldalon. De ehhez nem ártana látni a szövegkörnyezetet.

Általában ezt jelenti: mindkét oldalon. De ehhez nem ártana látni a szövegkörnyezetet.
A kérdező hozzászólása: Például akkor írták, amikor a veséimet ultrahanggal vizsgálták, így igaznak tûnik a válasz.

Ha az orvos a röntgen leletemre azt írta, hogy "háti gerinc mérsékelet discopathia, M. Schauermann rtg jelei láthatók" az mit jelent?

Van bármi teendőm, hogy a később esetlegesen adódó problémákat kiküszöböljem? Jelenleg 16 éves vagyok és nem ezért mentem röntgenre, hanem nyirokcsomók miatt, de ezt is ráírták a papírra és nem igazán vagyok tisztában azzal, hogy mit is jelent. A "mérsékelet" szónál már megakadtam. Ha valaki tudna nekem segíteni azt megköszönném! :)

Legjobb válasz: Morbus Scheuermann (ejtsd: morbus sajermann) Lényege: A háti vagy az ágyéki gerincszakaszon több csigolyára kiterjedõ, a csigolyák másodlagos csontosodási magjait (epiphysis és/vagy apophysis) érintõ juvenilis osteochondrosis. http://apolastan.uw.hu/modull/szakapolas/belgy/mozgas/scheue..

Morbus Scheuermann (ejtsd: morbus sajermann) Lényege: A háti vagy az ágyéki gerincszakaszon több csigolyára kiterjedõ, a csigolyák másodlagos csontosodási magjait (epiphysis és/vagy apophysis) érintõ juvenilis osteochondrosis. http://apolastan.uw.hu/modull/szakapolas/belgy/mozgas/scheue..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, de ezt nem igazán értem. Én három éve rendszeresen sportolok napi 2-3 órát. Itt azt írja, hogy tünet lehet a lógó has, ám rajtam szinte egyáltalán nincs zsír. Nem fáj a hátam és nem vagyok fáradékony. Sokáig tekéztem (kb. 3év) most futok és kerékpározok. Ha a víz megfelelõ, akkor úszásra is sor kerül. Édesapámnak szintén hasonló a testtartása, mint nekem, úgyhogy gondolom az alapja genetikai lehet. Gondolom, akkor az I. státiumban lehetek, mivel szinte semmilyen panaszt nem tapasztalok. Mint mondtam életem a sport, úgyhogy eléggé rosszul esett olvasni, hogy a sportszegény életmód is kialakíthatja.. Most eléggé tanácstalan lettem.
Ne vedd magadra, a tüdõrákosok több mint fele sohasem dohányzott, mégis minden tüdõrákosra rányomják a láncdohányos bélyeget. Ha panaszmentes vagy a legrosszabb ami történik, hogy évente egyszer megnéz egy ortopéd, az meg ártani nem fog.
A kérdező hozzászólása: Értem! Így már nem olyan necces! :D Köszönöm a választ! :) )

Párom tüdős lelete:bal oldalon a rekesz felett szív mellett szilványi inhomogén árnyék, bal hilus kissé tömegesebb, callus pleurae mit jelent ez? Vissza kell menni az orvoshoz!

Legjobb válasz: Nem kell pánikot kelteni, ez egyálétalán nem biztos, hogy rák. Akár gyulladásos maradványok is lehetnek. Továbbá meszesedés.

Nem kell pánikot kelteni, ez egyálétalán nem biztos, hogy rák. Akár gyulladásos maradványok is lehetnek. Továbbá meszesedés.
rák gyanus.
Igen, sajnos tüdõrák valószínûleg. De lesznek még vizsgálatok...
A kérdező hozzászólása: Semmi rák hála istennek csak egy árva zsír szövet volt!
Örülök! Mondtam én, hogy nem kell pánikoltatni. Aki nem ért hozzá, inkább ne írjon semmit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!