Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent olimpiai A (2 db)

Tegnap este (08. 09. ) a 800 m-es futás olimpiai döntője előtt a kommentátor kételkedett abban, hogy vki megdönti a világcsúcsot NYÚL nélkül. Mit jelent ez a nyúl?

egyébként a nyertes új rekordot állított fel...

Legjobb válasz: Gondolom a nyúl az aki elôl fut így szélárnyékban mennek mögötte és ez a nyúl akár 2 màsodpercet is jelenthet.

Gondolom a nyúl az aki elôl fut így szélárnyékban mennek mögötte és ez a nyúl akár 2 màsodpercet is jelenthet.
Így van :D A bicikliseknél is hasonlóan van.
A nyúl egyrészt fogja a szelet, másrészt olyan tempóra tud kényszeríteni azzal, hogy mögötte kell futnod, amit egyedül nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! De akkor a nyúl is egy versenyzõ, vagy egy extra ember, aki direkt elõttük fut?
Szerinted csak ugy bekuldenek egy versenyzot h fusson elol mert o az olimpian rekordot akar donteni?.... Esetleg ha a honfitarsa vallakja h az elejen apait anyait beleadva kihajtja magat felaldozva ezzel a vetsenyet de lehet ez szabajtalan is nemtudom.
Pénzdíjas versenyeken, ahol a cél a jó idõ elérése, ott alkalmaznak nyulakat. Õk is versenyzõk, csak õk nem a gyõzelemért versengenek, hanem megvan adva nekik, hogy mit kell futni (km-re és mp-re lebontva), majd utána általában ki is áll. Nagy versenyeken (eb, vb, olimpia) nincs nyúl, hiszen ott a helyezés számít, az idõ nem. És ugye nyúl csak 800 métertõl van 10000 méterig, azaz 800, 1500, 3000 akadály, 5000 és 10000.

Mit jelent az olimpiai A szint/ B szint? Mi történik, ha azt valaki eléri?

Legjobb válasz: látom régi kérdés, de még megválaszolatlan :) "Nevezési szintek: A Nemzetközi Úszó Szövetség nevezési szinteket állapított meg az olimpiára (A szint, B szint). Egy ország egy versenyszámban legfeljebb 2 olyan versenyzõt indíthat, akik teljesítették az A szintet. B szintesbõl egy sportolót indíthat." (wikipédia)

látom régi kérdés, de még megválaszolatlan :) "Nevezési szintek: A Nemzetközi Úszó Szövetség nevezési szinteket állapított meg az olimpiára (A szint, B szint). Egy ország egy versenyszámban legfeljebb 2 olyan versenyzõt indíthat, akik teljesítették az A szintet. B szintesbõl egy sportolót indíthat." (wikipédia)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!