Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent olimpiai (2 db)

Mit jelent az olimpiai A szint/ B szint? Mi történik, ha azt valaki eléri?

Legjobb válasz: látom régi kérdés, de még megválaszolatlan :) "Nevezési szintek: A Nemzetközi Úszó Szövetség nevezési szinteket állapított meg az olimpiára (A szint, B szint). Egy ország egy versenyszámban legfeljebb 2 olyan versenyzõt indíthat, akik teljesítették az A szintet. B szintesbõl egy sportolót indíthat." (wikipédia)

látom régi kérdés, de még megválaszolatlan :) "Nevezési szintek: A Nemzetközi Úszó Szövetség nevezési szinteket állapított meg az olimpiára (A szint, B szint). Egy ország egy versenyszámban legfeljebb 2 olyan versenyzõt indíthat, akik teljesítették az A szintet. B szintesbõl egy sportolót indíthat." (wikipédia)

Tegnap este (08. 09. ) a 800 m-es futás olimpiai döntője előtt a kommentátor kételkedett abban, hogy vki megdönti a világcsúcsot NYÚL nélkül. Mit jelent ez a nyúl?

egyébként a nyertes új rekordot állított fel...

Legjobb válasz: Gondolom a nyúl az aki elôl fut így szélárnyékban mennek mögötte és ez a nyúl akár 2 màsodpercet is jelenthet.

Gondolom a nyúl az aki elôl fut így szélárnyékban mennek mögötte és ez a nyúl akár 2 màsodpercet is jelenthet.
Így van :D A bicikliseknél is hasonlóan van.
A nyúl egyrészt fogja a szelet, másrészt olyan tempóra tud kényszeríteni azzal, hogy mögötte kell futnod, amit egyedül nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! De akkor a nyúl is egy versenyzõ, vagy egy extra ember, aki direkt elõttük fut?
Szerinted csak ugy bekuldenek egy versenyzot h fusson elol mert o az olimpian rekordot akar donteni?.... Esetleg ha a honfitarsa vallakja h az elejen apait anyait beleadva kihajtja magat felaldozva ezzel a vetsenyet de lehet ez szabajtalan is nemtudom.
Pénzdíjas versenyeken, ahol a cél a jó idõ elérése, ott alkalmaznak nyulakat. Õk is versenyzõk, csak õk nem a gyõzelemért versengenek, hanem megvan adva nekik, hogy mit kell futni (km-re és mp-re lebontva), majd utána általában ki is áll. Nagy versenyeken (eb, vb, olimpia) nincs nyúl, hiszen ott a helyezés számít, az idõ nem. És ugye nyúl csak 800 métertõl van 10000 méterig, azaz 800, 1500, 3000 akadály, 5000 és 10000.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!