Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent nst vizsgálat (4 db)

Mit jelent az nst vizsgálat?

asszem erre kell majd jövöre mennem. 34 hetes a baba most.

Legjobb válasz: NST (non stress test) A 36. héttõl heti egy alkalommal NST (CTG) vizsgálaton kell részt venni. Erre a kórházban, vagy az „SZTK"-ban van lehetõség, melynek során a hasra rögzített mûszerek segítségével a méhösszehúzódások gyakoriságát és intenzitását vizsgálják 20 percen keresztül. Terminus-túllépés esetén, heti kettõ vizsgálat ajánlott, de az orvos berendelheti a kismamát akár minden nap is. Általában a CTG-s nõvérkéknek nem szokás pénzt adni, még akkor sem, ha soron kívül fogadnak, ezt az orvosunk intézi. Magánrendelésen ennek ára háromezer forinttól ötezer forintig terjedhet.

NST (non stress test) A 36. héttõl heti egy alkalommal NST (CTG) vizsgálaton kell részt venni. Erre a kórházban, vagy az „SZTK"-ban van lehetõség, melynek során a hasra rögzített mûszerek segítségével a méhösszehúzódások gyakoriságát és intenzitását vizsgálják 20 percen keresztül. Terminus-túllépés esetén, heti kettõ vizsgálat ajánlott, de az orvos berendelheti a kismamát akár minden nap is. Általában a CTG-s nõvérkéknek nem szokás pénzt adni, még akkor sem, ha soron kívül fogadnak, ezt az orvosunk intézi. Magánrendelésen ennek ára háromezer forinttól ötezer forintig terjedhet.
Ez az úgynevezett magzati szívhangvizsgálat. Feltesznek egy gumis-textil övet a pocakodra, amin egy szenzoros érzékelõ van, azzal megkeresik a baba szívhangját, ami kihangosítva nagyon jól hallható.Körülbelül 20-30 percig kell nyugodtan ülnöd, és minden mozgásra, amit a baba követ el, meg kell nyomnod egy kezedbe helyezett kapcsolót.Ezt egy ekg-hoz hasonló készülék papírszalagon regisztrálja, amin a cgén meg lehet állapítani, hogy milyen sûrûek a mozgások, mennyire kell figyelni a közelgõ fájásokra, szóval a doki nagyon sok infót szerez róla. A terhesség vége felé, már majdnem napra pontosan, de legalábbis nagyon megközelítõleg megmondják, mikor várható a szülés, mert ahogy a fájások erõsödnek, úgy leng ki a regisztermutató, és jelzi, hogy már nincs sok idõd vissza a nagy találkozásig. :-)

Mit jelent az NST és a BSH vizsgálat?

Legjobb válasz: Nst- ultrahangal megállapítják, hogy megfelelõen növekszik-e a baba, hogyan helyezkedik, a méhszály helyzetét, és méhen bellüli szívmûködést ellenõrzik, spontán mozgást. A Bsh-t nem tudom.

Nst- ultrahangal megállapítják, hogy megfelelõen növekszik-e a baba, hogyan helyezkedik, a méhszály helyzetét, és méhen bellüli szívmûködést ellenõrzik, spontán mozgást. A Bsh-t nem tudom.
BSH:hüvelybõl vagy a méhszájból tenyésztésre vett kenet

Nst-nél három dolgot vizsgálnak? Mit jelent az első, második és a harmadik krissz-krassz?

Bocsi,de nem mondták és nem merem megkérdezni,csak itt.

Legjobb válasz: Nem, általában csak 1 dolgot néznek, a baba szívhangját. Jobb gépeken nézik a méhösszehúzódásokat is, de kevés helyen van ilyen gép. + neked kell nyomogatni egy gombot mikor érzed mozogni a babát.

Nem, általában csak 1 dolgot néznek, a baba szívhangját. Jobb gépeken nézik a méhösszehúzódásokat is, de kevés helyen van ilyen gép. + neked kell nyomogatni egy gombot mikor érzed mozogni a babát.
1: baba szívhangja 2: jelzi mikor mozog a baba (ezt ugye te nyomogatod) és, h olyankor mennyit ugrik a szívhang 3: méhösszehúzódásokat nézi
http://babasodni.blogspot.hu/2012/12/38-hetes-ultrahang-es-4.. Felsõ krix-krax a baba szívverése, alatta a pici fekete zászlócskák a magzatmozgások (ezt jelzed te gombbal), az alsó krix-krax a méhösszehúzódás ( ezt nem nézi minden gép).
Nyugodtan megkérdezhetsz ilyesmit ott is. Nem fognak hülyének nézni. Ezt elõször senki nem tudja!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok, sokat segítettetek!

Tegnap voltam nst vizsgálaton, de meg is vizsgált a doki és mikor végzett valami 2222 értéket diktált. De azt mondta rendben van. Nos mit jelent pontosan az az érték? 37hetes vagyok

ja és hazaértem be is véreztem, felhívtam telefonon, mert még nem volt ilyen vizsgálat után, és azt mondta természetes.volt így más is?

Legjobb válasz: akkor számíthatok hogy hamarosan megyünk szülni?

A kérdező hozzászólása: akkor számíthatok hogy hamarosan megyünk szülni?
azt hiszem a méhszáj állapota nekem 32 hetesen 2100volt!
külsõ és belsõ méhszájat jelenti, hogy mennyire van nyitva (két ujjnyira). Egy kevés vérzés pedig normális. Hát készülõdik a tested a szülésre, ez csak jó, és nem csoda hiszen a 37. héten vagy.
Igen hamarosan. Én két hétig voltam nyitott méhszájjal hasonlóan mint te, a 39. héten szültem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!