Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent nőgyógyászati papiron a (5 db)

Mit jelent amit írnak a nőgyógyászati papíromon? Sürgős

Status: Hasa puha, betapintható. Ép küls? genit. Kp. tág vagina. Mozgatásra nem érzékeny, sima felszín? portio, folytatásában rendes nagy, tömött, mobilis uterus. Mindkét oldalon szabad alhasi környezet. Douglas szabad. Vag. UH: Norm. nagy és szerekezet? uterus, endometrium : 8mm . Az adnexumok területén kóros nem ábrázolódik. Douglasban szabad hasi folyadék nem található . ezt kaptam . hogy ez mit jelent azt nemtudom . ha tudtok légyszi fejtsétek ki , hogy mit is jelent .. :/

Legjobb válasz: azt, hogy nincs semmi probléma

azt, hogy nincs semmi probléma
Lefordítom, jó? Ami nem magyar:ép külsõ nemi szervek.Mozgatásra nem érzékeny, sima felszínû méhszáj, folytatásában rendes nagy, tömött, mozgatható méh. Douglas üreg szabad. Hüvelyi Uh: norm. nagy méh, méhnyálkahártya 8 mm vastag.A belsõ nemi szervek területén kóros nem ábrázolódik. Igen, teljesen egészséges vagy!
A kérdező hozzászólása: jajj dejó :) köszönöm :)

Mit jelent a nőgyógyászati papíromon, hogy Cyt:P2?

Legjobb válasz: A rákszûrésed eredménye. Azt hiszem, hogy a P2 valami jelentéktelen eltérésre utal, de a neten biztosan megtalálod, hogy mit jelent az érték.

A rákszûrésed eredménye. Azt hiszem, hogy a P2 valami jelentéktelen eltérésre utal, de a neten biztosan megtalálod, hogy mit jelent az érték.
nekem is P2 szokott lenni, és még nem szültem. szerintem ez egy sima normál negatív eredmény.
Elõzõ válaszoló vagyok. Ezt találtam róla: "A P2 ugyanis egy "rákszûrési" eredmény, ami negatívnak tekinthetõ és ha "önmagában áll", nem igényel kezelést."
Szia!A P2 eredmény negatív rákszûrési eredményt jelent a már szült nõknél.Vagyis neked már van egy gyermeked.Ha nem lenne gyereked, akkor az eredményed P1 lenne.Remélem tudtam segíteni.
nekem is P2, pedig sose szültem...akkor hogy is van ez?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) De még nem szültem. :( Vetélésem volt 3 éve. :(
Én sem szültem még, mindig P2-es volt. Hála, mert ez a nagatív rákszûrési eredmény.
A p2 az a cytológiai normál eredmény- ahol nincs gond.. a p3; p4 ..stb eltérést jelent, ami nem feltétlenül rákos betegség, hanem lehet felfázás, fertõzés..stb miatt, ilyenkor ismétlik a vizsgálatot, mert lehetett a gép is rossz ..és aztán megfelelõen kezelni kell. A p2-re nem kell aggódni.
Annyit tennek hozza, h P1 ALTALABAN a nemi eletet meg NEM elo lanyok/nok erteke lenne, ha eljutna az ember lanya szuzen mehnyakszuresre, ami annyira azert nem jellemzo. :) A P2 altalaban feltetelezi a nemi elet eleset, de egeszseges ertek, a P3 es P4 mar elvaltozast jelez, amit kezelni kell!
A vizsgálat harmadik eleme a citológiai mintavétel: egy speciális kefével a nyakcsatornából mintát vesznek, majd a kenetet citológiai laborba küldik. A laboratóriumi lelet eredménye a Papanicolau-féle beosztás szerint P2-tõl P5-ig terjedhet. (Régen P1-es eredményt is adtak, de ezt már ritkán használják.) A P2-es lelet negatív, itt nincs teendõ. A P3-as leletnél még nincs rosszindulatú elváltozásra utaló gyanú, de már találtak a mintában olyan sejteket, melyek normál esetben nem szoktak ott lenni. Ilyenkor két-három hónappal késõbb megismétlik a vizsgálatot, s ha ismét P3-as az eredmény, akkor elvégzik az úgynevezett konizációt, azaz a szövettani tisztázást. (A mûtét során kis kimetszéssel mintát vesznek a méhszájból a szövettani vizsgálathoz.)

Minden egyes nőgyógyászati vizsgálatkor a doki ezt írja a papíromra: Kis uterus afo-ben, szabad környezetben. Igazából, ezt a szabad környezetet nem értem. Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Szia! A szabad környezet azt jelenti hogy a méh vizsgálat közben minden irányban szabadon elmozdítható. Ez így normális. A méh terhesség idején szabadon kell hogy kiemelkedjen a kismedencébõl, és meg kell neki nõnie egészen óriásira hogy ki tudd hordani a babát. Ha a méh nem volna szabadon mozdítható az akadályozná a terhesség kihordását.

Szia! A szabad környezet azt jelenti hogy a méh vizsgálat közben minden irányban szabadon elmozdítható. Ez így normális. A méh terhesség idején szabadon kell hogy kiemelkedjen a kismedencébõl, és meg kell neki nõnie egészen óriásira hogy ki tudd hordani a babát. Ha a méh nem volna szabadon mozdítható az akadályozná a terhesség kihordását.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!