Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent mondókában: (425 db)

Nektek mit jelent, mondd ez az idézet?

"Minden sötét éjszakánál van egy fényesebb nappal" :)

Legjobb válasz: Ez nem idézet, hanem egy badarság.

Ez nem idézet, hanem egy badarság.
Elég elcsépelt a jelentése, kb. annyi, hogy a rossz sem tart örökké, egyszer úgy is jobb lesz :)
A kérdező hozzászólása: amúgy 2pac..nem badarság ;)

Csak kitaláció vagy a lányok tényleg hamarabb érnek testileg? Ez mit jelent mondjuk egy 13-14 éves lány olyan fejlett mint egy 15-16 éves fiú vagy a lányok korábban kezdeni szőrösödni például?

Legjobb válasz: Igen, elõbb alakulhatnak ki a másodlagos nemi jellegek, a nemi szõrzet már 10-11 évesen, a mellek gyorsan nõnek, egy 10 éves már menstruálhat.

Igen, elõbb alakulhatnak ki a másodlagos nemi jellegek, a nemi szõrzet már 10-11 évesen, a mellek gyorsan nõnek, egy 10 éves már menstruálhat.
Nagyjábol igy van. Nem kitalácio!!
Testileg valóban van pár év elõnyük, de értelmi/érzelmi szinten nem elõznek, az kb. ugyanannyira, mint a fiúknál.
Nem kitaláció, hanem biológia!
Igen, én már találkoztam olyan 12 évessel, hogy szép feszes cicik, formás fenék, alak. Ezért kéne már letolni a szexelési határt 12-re, ha már így megértek.
nem kene letolni sehova a hatart. 12 az gyerek ember... annakellenere h kifejlett. pff..... 23 F
testileg igen, szellemileg nem. Utóbbit a kiscsajok mondják kifogásként hogy miért járnak 20+ éves srácokkal :D 25/F
Nekem már 10 évesen szõrösödött a puncim. :) Testileg valóban érettebbek vagyunk. Értelmileg is némely esetben. Mondjuk én mindig is az idõsebb fiúk után voltam oda, mert éreztem azt, hogy a saját korosztályommal nem tudok szót érteni és ez most is így van. Túl gyerekesnek tartom a velem egykorúakat. Az utolsó pasim 25, én pedig 20 vagyok. :) 20/N.

Mit jelent a mondókában: "... ingyom-bingyom tálibe, tutálibe málibe..."?

Legjobb válasz: Semmit nem jelent! =o) Csak azért van benne, mert a játékos hangzása miatt a gyerekek nagyon szeretik, és igazából õket nem is érdekli, hogy mi van egy mondókában. Annál könnyebben megjegyzik, minél jobb a dallama. Ezek a mondókák a nonszensz irodalom körébe tartoznak, úgy, mint Lewis Carroll - Alice csodaországban, vagy esetleg a magyarok közül Arany János - Nagyidai cigányok, vagy Petõfi Sándor - A helység kaéapácsa címû mûveik. Ám a nonszensz mûvek közül is van olyan, amely jelentéstartalommal bír, illetve olyan is, aminek semmi logikus értelme nincs. A nonszensz jelen van a népköltészetben és a mûköltészetben is, a szó jelentése értelmetlenség, ostobaság, képtelenség, badarság. Egyébként nem csak ez az egy mondóka ilyen, a magyar népi mondókák közül még több tartalmaz efféle játékosságot. Pl.: Antanténusz, szórakaténusz; Apa-cuka, fundaluka; Éni, péni, jupiténi; Ekete-pekete-cukota pé...

Semmit nem jelent! =o) Csak azért van benne, mert a játékos hangzása miatt a gyerekek nagyon szeretik, és igazából õket nem is érdekli, hogy mi van egy mondókában. Annál könnyebben megjegyzik, minél jobb a dallama. Ezek a mondókák a nonszensz irodalom körébe tartoznak, úgy, mint Lewis Carroll - Alice csodaországban, vagy esetleg a magyarok közül Arany János - Nagyidai cigányok, vagy Petõfi Sándor - A helység kaéapácsa címû mûveik. Ám a nonszensz mûvek közül is van olyan, amely jelentéstartalommal bír, illetve olyan is, aminek semmi logikus értelme nincs. A nonszensz jelen van a népköltészetben és a mûköltészetben is, a szó jelentése értelmetlenség, ostobaság, képtelenség, badarság. Egyébként nem csak ez az egy mondóka ilyen, a magyar népi mondókák közül még több tartalmaz efféle játékosságot. Pl.: Antanténusz, szórakaténusz; Apa-cuka, fundaluka; Éni, péni, jupiténi; Ekete-pekete-cukota pé...
Semmit. Csak szójáték.
valoban csak szojáték
Elemzése két részben történik. Elsõ - alapösszetétek, amelyek ismétlõdnek: 1) INGYOM 2) ÁLIBE. Elõtagjaik: -, B, T, TUT, M. INGYOM - számtalan (I) + termés (N) + gömbölyû, teljes (G) + ami jó (J) + földi, elbocsájtó (O) + enyém (M) ÁLIBE - ALIBE - földi (A) + élet, mozgás (L) + számtalan, sok (I) + burok, kirobban (B) +eszmeileg (E) Az INGYOM értelmezése: Az általam hozott bõséges, jó, földi termés. Az ÁLIBE értelmezése: Az eszme, amely kirobbantja a megszámlálhatatlanul sok földi életet. Milyen kapcsolatban van a kettõ? Az elõtagok a következõt mutatják: (-), kirobban (B), tér (T) + tud, ismer (U) + tér (T), én (M). Bõvebben kifejtve: --, kirobban, teljes tudás, én (enyém). Összeszerkesztve a mondókát: Bõ-jó földi termésem, kirobbanó-bõ-jó földi termésem, a földi virágzás égi eszméje, a földi virágzás égi eszméjének tudása, a földi virágzás égi eszméje az enyém. Semmi el nem lett hallgatva és semmi hozzá nem lett téve, a mondóka mondanivalójának kifejtése kizárólag az hangok õsi rendje szerint történt.
szójáték , mint a Hamupipõkében a "bibidi babidi bu" vagy abraka dabra , meg ilyenek.
Semmi értelme, de legalább rímel! Pont, mint az Ákos dalai...:P XD
23:06 Valójában az abrakadabra egyáltalán nem ilyen, az egy ókori eredetû varázsige. Igen, varázsige:)
Az ingyom bingyom nem tudom mit jelet de rávetem magam, hogy megfejtsem. Lehet szójáték, de az is lehet hogy nem az mint pl. az antan ténusz AN-TA-AN TE-EM-MUZ (Fel-fel hát Temmuz) Temmuz az ókori mezopotámia szíria sumér kultúrkörben a városok védisteneinek tulajdonneve. Tehát ez a mondonkánk egy több ezer éves múltra tekint vissza még a sumér idõkbõl. Ezzel is bizonyítva eredetünket....

Mi számít "az első szó"-nak? Amit tudatosan mondd valamire, valakire vagy amit csak azért mondd mert sokat hallja de igazából nem tudja mit jelent vagy mire kell mondani.

Legjobb válasz: Bocsánat a közbekotyogásért, de ez engem is érdekel.. Nekem 3 szót is mondogat a babám, de csak inket ismétel,mert sokat hallja, 100% hogy nem tudja mit jelent..

Bocsánat a közbekotyogásért, de ez engem is érdekel.. Nekem 3 szót is mondogat a babám, de csak inket ismétel, mert sokat hallja, 100% hogy nem tudja mit jelent..
Szerintem az amit tudatosan mond már.
én inkább úgy fogalmaznék, hogy azt amit mond, már köti is valakihez, vagy valamihez.tehát rád néz ha mamát, vagy anát mond, vagy amikor rá szólsz akkor mondja hogy nem.manóm 9 hónapos, az etetõszékbõl dobálja ki ami épp a tálcán van, utána néz és mondja, hogy le.tudja, hogy leesett, ezt én már ugy veszem, hogy beszél.
Amikor tudatosan mondja valamire.Pont az elobb válaszoltam ezt egy elozo kérdésre, mert írták, hogy 6-7 hónaposan mondta ki az elso szavát a baba, ezek még csak gugyogések, amit minden baba csinál.Az elso szónál már tudja is, hogy mit jelent.
Szerintem az amit tudatosan mond. A kislányunk ezt 8 hónaposan tette. Állt a kiságyban és odakiáltott az apukájának aki az ágyban feküdt és a távirányító a kezében volt, hogy "Add ide!" Tette ezt olyan hangsúlyban, hogy rögtön tudtuk ez most tényleg tudatos volt. És persze jót nevettünk meg örültünk. Azóta is is a távirányító a kedvence és már mindent mond pedig még csak 18 hónapos. De minden baba más. Van aki csak két két és fél évesen kezd el beszélni és akkor sincs semmi baj. Én azt hittem anya vagy apa lesz az elõs szava és látod nem így lett :)

Pasiknál mit jelent az, ha azt mondja "oda vagyok érted"?

Legjobb válasz: Felejtsük már el ezt a "pasiknál mit jelent ez meg az"-t. Nálunk minden azt jelenti, aminek mondjuk... és mennyivel egyszerûbb lenne az élet, ha erre a nõk azon része is képes lenne, aki nem képes.

Felejtsük már el ezt a "pasiknál mit jelent ez meg az"-t. Nálunk minden azt jelenti, aminek mondjuk... és mennyivel egyszerûbb lenne az élet, ha erre a nõk azon része is képes lenne, aki nem képes.
hogy oda van érted...
megkúrna
És mégis az itt válaszoló fiúk mégis honnan tudnák mit jelent pontosan? Nem ismerik a srácot...lehet, hogy szószerint oda van érted , de lehet, hogy azért bókolgat, hogy megfektessen...erre neked kell rájönnöd. 22/N
Azt jelenti, hogy büdös a szád.
Kb. bármit is jelenthet, érdeklõdést biztosan, nagy szerelemre viszont nem gondolnék.
A kérdező hozzászólása: mit kell jó égezni? És miért nem lehet normálisan válaszolni arra hogy pontosan mit is jelent ez a mondat??!!Honnan kéne tudnunk hogy ti milyen értelemben használjátok. Lehet hogy én teszem azt annak mondanám akibe szerelmes vagyok, de a paliknál ez közel se lehet így, hiszen sok mindenbe különbözünk, szóval akkor mit kell itt jó égezni????
Jó ég, hány éves vagy te?
A kérdező hozzászólása: tudom értelmezni, de sokféle értelmet adhat ki ez a mondat, azért kérdezem.... milyen mélységû érdeklõdés vagy parányi érzelem vagy mit tudom én micsoda ennek az értelme? azért egy szeretlektõl távol áll nem?
Azért, mert buta vagy, ha eddig nem lett volna világos.
Atyavilág
sztem egyszerûen a srác balf*sz....
A kérdező hozzászólása: Miért te hány éves vagy 14??
ez az egész egy szar, elõbb az iskolát szeressétek meg, gyerekek vagytok.
A kérdező hozzászólása: UTÀLOM a sulit!!!
ezért vagy még kicsi, mert így látod a dolgokat
Én így öcsémmel beszélek. "Cs. - Cs nigga - Vaccapp? - Te mosogatsz. - ...f*sza... Nincs kedved helyettem elmos... - Nincs." :D 20L (18F)
Csak én nem értem, hogy mit írt le a kérdésben? Amúgy kedves kérdezõ, igen is kicsik vagytok... vagy már felnõttnek érzed magadat ennyi idõsen?:) :D
A kérdező hozzászólása: Nem nem érzem magam felnõttnek. Amúgy az a kérdés hogy mit jelent az hogy tesó???
XDDDDDD Jéjzus ezen síííírok XDD
A kérdező hozzászólása: Min???
Elõzõ: Szerinted a kérdezõ van olyan értelmi szinten hogy érti hogy mi az a népszámlálás? Már azon fennakadt hogy csõvel köszönt a srác. De jó hogy kinõttem már ebbõl a korszakból.. Ja, és igen, kibszottul kicsik vagytok! :)
-csõ -csõ -csõ tesó nagyon jellegzetes ez a szókincs minek vallottátok magatokat népszámláláskor?
Jó akkor nagyok vagytok, na. Most jobb?
A kérdező hozzászólása: Légyszi normális válaszokat . Köszi ! :) ;)
szeerelmes beléd.:)
Ne bunkózzatok már :D Nem látjátok a korukat? Ilyenkor ez még normális :D
A kérdező hozzászólása: ?????? Annyira azért mégse vagyunk kicsik. Szeretem!! <3 <3 XD
Nem tudom, ki hogy van vele, de én már a kérdést nem értem.. Bocsi, lehet egy csõdtömeg vagyok, légyszi világosítsatok fel! :)
A csõlakók mind egymás testvérei.
"Annyira azért mégse vagyunk kicsik." De :)
ááááááh nem vagytok kicsik:D F18
A kérdező hozzászólása: Igen nem vagyunk kicsik!!!
"tesó"knak szoktuk hívni az olyan barátokat akik szinte olyan közel "állnak" hozzánk mint ha a testvérünk lenne.

Mit jelent ez? "A kutya megette a. ". Damon mondja a Vámpírnaplókban.

Legjobb válasz: Mit jelent ez? "A kutya megette a..." Damon mondja a Vámpírnaplókban.

A kérdező hozzászólása: Mit jelent ez? "A kutya megette a..." Damon mondja a Vámpírnaplókban.
Magyarul nem értesz vagy mivan?
ebbõl melyik szó nem világos? ebbõl melyik szó nem világos?
lazán csak kertelés ;)

Mit jelent az, h egy telefon "bluetuth-a" mondjuk 2.1+EDR?

a 2.1-et tudom, h verzió...

Legjobb válasz: Googlee a barát, max. 1 perc, tényleg... A Bluetooth érdekcsoport tegnap elfogadta a Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate – megnövelt adatátviteli sebesség) tervezetét. Hogy mit jelent ez a földi halandók számára? Az új szabvány jelentõs mértékben lerövidítette az eszközök párosítását, mely immáron alig pár másodpercre csökken, valamint a néhány készülékben jelenleg is elérhetõ auto-pairing is belekerült a szabványba.

Googlee a barát, max. 1 perc, tényleg... A Bluetooth érdekcsoport tegnap elfogadta a Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate – megnövelt adatátviteli sebesség) tervezetét. Hogy mit jelent ez a földi halandók számára? Az új szabvány jelentõs mértékben lerövidítette az eszközök párosítását, mely immáron alig pár másodpercre csökken, valamint a néhány készülékben jelenleg is elérhetõ auto-pairing is belekerült a szabványba.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Bluetooth. EDR-Extended Inquiry Response. Jobb szûrést tesz a készülékek között a használat elõtt, valamint kevés az energiafogyasztás, hogyha csökkentett üzemmodban van a telefon, vagy éppen amirõl szó van (notebook, netbook, ...).
Hoppá. Az az EIR, amirõl irtam, az elsõnél a pont! :D
szerintem jot jelent:P
Ez a legjobb, ami történhet veled!( És persze a lánnyal is)
hülye vagy vagy csak teszed magad? Szerinted mit jelent? Azt hoyg kirazta a hideg tölled? -.-
na jolva kicsit felreerettem :D nembaj.
bocsanat, de szerintem azert bizseregtel, mert nagyon jo hangja van es megfelelo hangszinben mondta ezt... azert mondom ezt, mert en pl. van hogy nemelyik zenere is elkezdek bizseregni...a vocal miatt. pl erre amikor eloszor hallottam: http://www.youtube.com/watch?v=nNG4MB_uP10 vagy erre: http://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I szal ha a hang szep akkor barmi elofordulhat...
qrni akar.
A kérdező hozzászólása: Nem úúgy értem :) nem rég óta ismerem és csak a combját fogtam meg
És a szüzek nem gerjedhetnek be? :D
A kérdező hozzászólása: De a lány szûz :)
Rád gerjedt, azaz szexuálisan megkívánt Téged, ez bizony felhívás keringõre.
sztem szivatsz minket
ez egyáltalán nem jelent jót! szerinted kellemes érzés, ha valamid bizsereg? hogy jelenthetne ez jót??
szóval nemrég ismered és már megfogtad a combját??, huhaxd

Van egy fiú barátom akivel nagyon jól elhülyülünk, de nekem kicsit tetszik is. Fogja a kezem, amikor sétálunk, néha azt mondja, hogy szeret. Mit jelent ez?

Néha megfogja a kezeim és szorosan szorítja és úgy sétálunk(de csak egy rövid ideig :D Akkor néha megfogja a combom,és eddig 2X azt mondta,hogy szeret,(én pedig hülységb?l vissza mondtam neki hogy én)mikor meglátjuk egymást akkor pedig mind2-en elmosolyodunk. Mit jelent ez?Légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: Másokat is fogdos? A fiúk bármilyen lányt szívesen taperolnak, aki hagyja... viszont már kevesebbet mondják, hogy szeretik. nem értettem pontosan mit válaszolsz, amikor mondja, hogy szeret, de válaszolj valamivel komolyabban, kérdezd meg miért mondja, persze légy laza közben.:D Figyeld az arcát, a mozdulatait, a tekintetét, azt mondják, ha valaki szerelmes, az meglátszik rajta, és ez így van. Az egyébként biztos, hogy az esete vagy.:)

Másokat is fogdos? A fiúk bármilyen lányt szívesen taperolnak, aki hagyja... viszont már kevesebbet mondják, hogy szeretik. nem értettem pontosan mit válaszolsz, amikor mondja, hogy szeret, de válaszolj valamivel komolyabban, kérdezd meg miért mondja, persze légy laza közben.:D Figyeld az arcát, a mozdulatait, a tekintetét, azt mondják, ha valaki szerelmes, az meglátszik rajta, és ez így van. Az egyébként biztos, hogy az esete vagy.:)
Lehet hogy csak ilyen stílus. Nekem is volt ilyen haverom, akivel pl aludtunk is együtt, de sosem volt semmi köztünk!! Bár azt nem tudom hogy õ akart volna valamit... Az biztos hogy én nem, de mikor egyedül voltam, jó volt, hogy volt valaki akivel érintkezésbe léphettem (megfogni a kezét, maximum átölelni). Szóval szerintem próbáld meg megfigyelni a jeleit, hogy több lehet-e mint szimpla barátság. Beszélgess vele a lányokról, van-e valaki aki tetszik neki meg ilyesmi. És közben figyeld.
szerintem bejössz neki, már csak az a kérdés, hogy menniyre, illetve hogy õ is tetszik e neked, mert ha igen, Te is flörtölj vele, és esetleg a puszit add kicsit a szája sarkába.....az tuti, mert lehet véletlen is, vagy ha 2 puszi, és az elsõt a sarokba adod, lehet, h õ a 2.at a szájadra telibe, de ha nem , az sem gáz!!! Sok sikert
Volt nekem is egy ilyen barátom.Mikor megláttuk egymást a másik nyakába vetettük magunkat.Kézenfogva indiánszögdelésben mentünk végig a Váci utcán, megverekedtünk egy somlóigaliskával, és még isten tudja, h mit meg nem tettünk.A szülei imádtak akkor is, amikor nem jártunk.Egysze aztán megtört a jég, éppen verekedtünk a szobájába, és mint a filmeken, kisült belõle egy csók.Nah mindketten rosszul lettünk, hiszen mindkettõnknek volt párja. Aztán jött egy gólyabál, amire együtt mentünk, és ott is a Bikini összehozott minket.Akkor én már úgy gondoltam, h próbáljuk meg.Erre eléggé szar érzés volt, h tõlem rohan a nõhöz, aki csak kihasználja.Ez volt november elején.Decemberben elején aztán összejöttünk.Január közepén vége lett. Kiderült, h mind a ketten megvesztünk egymásért, de együtt nem megy.Vesztettünk egy jó barátot.Bár, utólag belátva, párként nem is illünk össze. Szerintem hagyd kialakulni.Az érintések mindenképpen szimpátiát fejeznek ki.De mérlegeld, h érdemes-e!Szerintem tetszel neki, de egyelõre nem meri megmondani.Hülyülés közben próbálj meg kiprovokálni olyan testhelyzeteket, ahol kiderülhet, h mi is az igazság.De semmiképp se ronts ajtóstól a házba, mert azzal tönkreteheted a törékeny varázst!
Igen, mint az elõtem szóló, nekem is volt ilyen helyzetem egy lány osztálytársammal, nem is egyszer csókolóztunk, de úgy döntöttünk, hogy nem engedjünk, hogy ami köztünk történt tönkre tegye a barátságunkat, így csak barátok maradtunk, de ez a helyzet is más, mert mind ketten úgy érezzük, hogy többek is vagyunk, nem csak szimpla barátok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!