Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent mi a lényege annak, (3 db)

Ez az idézet mit jelent, mire utal, mi a lényege? "Mindent a lehető legegyszerűbben kell elvégezni. De annál egyszerűbben nem! "

Legjobb válasz: Az a lenyege hogy a sajat erdekedben probald nem tulbonyolitani a dolgokat es a leheto legegyszerubben elvegezni, de ez nem azt jelenti hogy csapd ossze vagy vegezz felmunkat!

Az a lenyege hogy a sajat erdekedben probald nem tulbonyolitani a dolgokat es a leheto legegyszerubben elvegezni, de ez nem azt jelenti hogy csapd ossze vagy vegezz felmunkat!

Mi a lényege annak hogy valaki megmutatja a bélyeggyűjteményét? Sokszor hallottam már ezt és nem tudom mit jelent.

Legjobb válasz: általában nem szó szerint kell érteni. azt jelenti, hogy "szeretne vmit tõled" a férfi (burkolt kifejezése annak, hogy szeretne veled lefeküdni)

általában nem szó szerint kell érteni. azt jelenti, hogy "szeretne vmit tõled" a férfi (burkolt kifejezése annak, hogy szeretne veled lefeküdni)
én vagyok az 1. hozzászóló megint tehát ezt mondja a férfi, amikor azt akarja, hogy menj fel hozzá, de persze legtöbbször szó sincs bélyeggyûjteményrõl (inkább vicces kifejezés ez ma már)
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom h nem szó szerint kell ezt a bélyeggyûjteményt érteni, ezért sem értettem igazából:D de köszi:)
Mert régebben menõ volt a bélyeggyûjtés, minél több bélyeg, annál több rizpekt :D És úgy hívták fel a lakásukba a kiszemelt lányt, hogy "Mancika, nem lenne-e kedve megtekinteni a bélyeggyûjteményem?" (apám is gyûjtött bélyegeket és tényleg így volt :D)

Mit jelent vagy mi a lényege annak, ha egy mobiltelefon első, második, harmadik, vagy épp negyedik generációs?

Legjobb válasz: A 3G-s telefonok alkalmasak videotelefonálásra is. Nagyon könnyû megismerni, mert a mobil képernyõ felõli részén biztosan van egy kamera. 3.5G-s telefonok, amik HSDPA kapcsolatot tudnak használni (ez egy nagysebességû internetkapcsolat). A 4G-s telefonok kb. annyiban különböznek a 3G-sektõl, hogy méggyorsabb a netkapcsolatuk. A 2, 2.5, vagy 2.75G-s telefonok voltak azok, amik még csak SMS-t, késõbb MMS-t rudtak küldeni, majd lett rajtuk GPRS, meg különbözõ extrák. Az 1G-s mobiltelefonok jóformán csak arra voltak jók, ami a nevükben is benne van, azaz csak vezeték nélkül lehetett velük telefonálni, nem volt benne semmi extra, még SMS sem.

A 3G-s telefonok alkalmasak videotelefonálásra is. Nagyon könnyû megismerni, mert a mobil képernyõ felõli részén biztosan van egy kamera. 3.5G-s telefonok, amik HSDPA kapcsolatot tudnak használni (ez egy nagysebességû internetkapcsolat). A 4G-s telefonok kb. annyiban különböznek a 3G-sektõl, hogy méggyorsabb a netkapcsolatuk. A 2, 2.5, vagy 2.75G-s telefonok voltak azok, amik még csak SMS-t, késõbb MMS-t rudtak küldeni, majd lett rajtuk GPRS, meg különbözõ extrák. Az 1G-s mobiltelefonok jóformán csak arra voltak jók, ami a nevükben is benne van, azaz csak vezeték nélkül lehetett velük telefonálni, nem volt benne semmi extra, még SMS sem.
No nem pontosan: A 2, 5 G -nek hívták a nagy sebességû internettel ellátott, Html -böngészõs telefonokat, mig a Wap, GPRS már a 2 G- ben jelen volt, ahogy a kamera is. A 3G ami még mindíg nem túl elterjedt, már videotelefonra, TV-nézésre (csak streaming, tehát online Tv-zés) és elvileg ADSL sebességû adatátvitelre használható. Minden (G)enerációváltásnál teljesen új, hálózatot kellett kiépítenie a szolgáltatóknak: Elõször ugye volt a 450 meg a 900Mhz -es technológia. A 2. generáció már 900/1800 Mhz -en mûködött. Jelenleg a 3. generációnál tartunk, ami megint csak teljesen új hálózatot igényelt. A negyedikre még valószínûleg sok évet kell várni.
Nem biztos, hogy amelyik telefon 3G-s az tud videotelefonálni is. Nem mindegyiknek van elõl kamerája.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!