Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent magas CRP (3 db)

Mit jelent ha magas CRP (15 mg/L) mellett alacsony a Lymphocyta szám?

17 hetes terhes vagyok, tegnap kaptam meg a laboreredményemet, de csak holnap rendel az orvosom. A vizelettel nincs gond, de magas a CRP és kifejezetten alacsony a Lymphocyta szám. Inkább az alacsony lymphocyta miatt aggódom. Van tapasztalat?

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj az alacsony limphocyta miatt nem jelent semmit valószinú, ez a fehérvérsejt egik alkotó eleme inkább magas esetén van baj.A CRP gyulladásra utal de terhességben egyébként is megemelkedik a fvs t is és a CRP is.

Szia!Ne aggódj az alacsony limphocyta miatt nem jelent semmit valószinú, ez a fehérvérsejt egik alkotó eleme inkább magas esetén van baj.A CRP gyulladásra utal de terhességben egyébként is megemelkedik a fvs t is és a CRP is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! A lymphocyta miatt azért aggódom jobban, mert az alsó határérték(0, 250) helyett nekem 0, 109 lett. Remélem ez nem immunhiányos állapotra utal.
Az elõzõ válsziró vok .Nem akarlak ilyesztgetni de inkább más betegségre utal a magas lymphocyta. Korábban a haematológián dolgoztam sajnos tudom.Ne aggódj feleslegesen különben is ha látta már valaki a laborodat biztosan mondta volna hogy keresd fel az illetékes ambuanciát.Jó babavárást.31 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha magas a CRP-m akkor az mit jelent?

Legjobb válasz: A CRP is azt jelenti.

A CRP is azt jelenti.
Mennyire magas?
A kérdező hozzászólása: mert most 1 hóna alatt a süllyedésem 70rõl 14re lement a CRP-m pedig 56ról 29re. Akkor ez jót jelent?
Igen jót. megy le a gyulladás vagy már el is tûnt. milyen betegséged volt, hogy vérvételre küldtek?
A kérdező hozzászólása: vastagbélgyulladásom van és most kaptam más gyógyszereket és ez durván másfél hónap alatt így levitte!!!
A kérdező hozzászólása: nem a vér süllyedés jelenti azt?
Hogy gyulladás van a szervezetedben.

Magas CRP mit jelent? 14, 9 mg/L és a határ 10-ig jó.

Van egy rossz fogam, ami néha fájdogál, de félek elmenni a fogorvoshoz a terhesség miatt. Lehet, hogy ez okozza? Vagy mire utalhat?

Legjobb válasz: A fehérvérsejt viszont magasabb lett. 9,6 G/L (4-9-ig jó)

A kérdező hozzászólása: A fehérvérsejt viszont magasabb lett. 9, 6 G/L (4-9-ig jó)
Szia! Ezt találtam neked: http://www.hazipatika.com/services/labor/body/C-reaktiv_prot.. Valami gyulladásra utal, így lehet, hogy tényleg a fogad..
CRP (C-reaktív protein) Normálértékek: <0, 8 mg/dl Ez a fehérje bármilyen gyulladásos folyamatnál megjelenik a vérben. Egészséges személyek vérében szinte mérhetetlen. Fõleg a májban termelõdik. . Ha a gyulladásos folyamat megszûnik, a CRP szint nagyon gyorsan csökkenni kezd. A CRP-t a gyulladásos betegségek nyomonkövetésére használjuk. Szintén használjuk olyan betegségek nyomonkövetésére, ahol a szövetek szétesnek (rák, reumatoid arthritisz, szívinfarktus).
Szia! Lehet bizony a foggyulladás miatt. Mindenképpen menj el fogorvoshoz, mert ez beindíthatja a szülést idõ elõtt.
Okozhatja. Nekem terhesség ideje alatt begyulladt a fogam és ezért kisfiam CRP-je születése után 40 volt, ezért 5 napig antibiotikumot kapott vénásan. Azt mondták, valószínûleg a bennem lévõ gyulladástól volt neki is. De szerencsére semmi baja nem történt, pedig szájsebészeti mûtétem volt emiatt és erõs antibiotikumokat szedtem terhesség alatt.
Szia! Mindenképp menj el a fogdokihoz, mert ezzel jobban ártasz a babónak... Érzéstelenítõt adhatnak, és antibiotikumot is. Nekem 3 lukas fogam is volt, Zinnat nevû antibiót kaptam rá, és semmi gáz nem volt. Jó egészséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!