Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent magas (108 db)

Laktózintolerancia vizsgálatnál mi jelent magas értéket?

Nekem a következ?k voltak: 21, 24, 21, 37. Az már kiderült, hogy tejcukorérzékeny vagyok, de mi számít a pozitív eredményen belül is magasnak?

Legjobb válasz: Hát, nekünk azt mondták, hogy 20 fölött azonnal szóljunk. A teszt egyébként 20 fölött pozitív, úgyhogy nem tudom miért kellett így megijeszteni minket, hogy 20 fölött azonnal.. De szerintem a 37 az már elég durva...

Hát, nekünk azt mondták, hogy 20 fölött azonnal szóljunk. A teszt egyébként 20 fölött pozitív, úgyhogy nem tudom miért kellett így megijeszteni minket, hogy 20 fölött azonnal.. De szerintem a 37 az már elég durva...
A kérdező hozzászólása: Ahham...A youtube-on meg azt mondták, hogy 30 és 100 között kell lennie. Fene tudja...
Érdekes, mert 20 fölött nyilvánítják pozitívnak (a vizsgálaton is mondták, meg valahol olvastam egy egész hiteles cikket a vizsgálatról meg a kiértékelésrõl, és ott is 20-at írtak). Majd kérdezd meg az orvosodtól (ha még nem voltál kiértékelésen), azért azt hiszem, õ jobban tájékozott, mint én :)

Közjegyző irodába keresnek adminisztrátort magas szintű számítógépes ismerettel. Mit takar ez, mit jelent konkrétabban a magas szintű?

Ennyi van megadva, én viszont nem igazán tudom, mit takar ez. 5 évig tanultam informatikát szakközépben (meg persze előtt általánosban), ebből érettségiztem, aztán szakmai vizsgán mégegyszer vizsgáztam belőle. Access, Word, Excel, PowerPoint... Ez szerintetek elég? :S

Legjobb válasz: Szerintem elég. Word, excel- szerintem ez lesz a fontos. Szerintem azért írhatták bele a magas szintû feltételt, mert már az is azt állítja magáról, hogy tudja kezelni a számítógépet, aki látott már valakit az excelt megnyitni. Ezzel egyy korábbi cégnél befürödtünk, ideiglenes munkára kerestünk adatrögzítõket. Annyi volt a feltétel, hogy minimális számítógépes ismereteik legyenek. Az elsõ 3 az elsõ napok után haza lett zavarva, olyan szinten nem tudták az alapokat. Pl számokat kellett felvinni az excelbe, egy nagyobb összegnél rémülten kért a leányzó segítséget, mert amikor beírta a számot, akkor nem jelent meg, hanem csak fura jelek.... kolléganõ odament, egy mozdulattal széthúzta az oszlopot, a leányzó meg ámult a varázslat láttán... Aztán kértünk másokat a közvetítõtõl.

Szerintem elég. Word, excel- szerintem ez lesz a fontos. Szerintem azért írhatták bele a magas szintû feltételt, mert már az is azt állítja magáról, hogy tudja kezelni a számítógépet, aki látott már valakit az excelt megnyitni. Ezzel egyy korábbi cégnél befürödtünk, ideiglenes munkára kerestünk adatrögzítõket. Annyi volt a feltétel, hogy minimális számítógépes ismereteik legyenek. Az elsõ 3 az elsõ napok után haza lett zavarva, olyan szinten nem tudták az alapokat. Pl számokat kellett felvinni az excelbe, egy nagyobb összegnél rémülten kért a leányzó segítséget, mert amikor beírta a számot, akkor nem jelent meg, hanem csak fura jelek.... kolléganõ odament, egy mozdulattal széthúzta az oszlopot, a leányzó meg ámult a varázslat láttán... Aztán kértünk másokat a közvetítõtõl.
A kérdező hozzászólása: Hú, azért szerencsére nem ilyen szinten vagyok... :D Köszönöm szépen a válaszodat, végülis már elküldtem a jelentkezésemet, aztán lesz, ami lesz. :) )

Mit jelent az ha alacsonyan veszek részvényt és magasan adom el?

Tehát én azt nem értem hogy ugye azt mondják hogy ha alacsony az árfolyam, akkor kell részvényt venni, és ha magas, akkor éri meg eladni. Eddig ez oké is.

Legjobb válasz: A kérdést nem értem. Mit jelent az, hogy veszek egy részvényt, amelynek 10 %-os a hozama? A hozam = árfolyamnyereség.. Ha veszek egy részvényt 100-ért és eladom 110-ért, akkor 10 %-os a hozama. Ha megveszem 100-ért és nem adom el, akkor 0 a hozama, legfeljebb csak papíron van árfolyamnyereségem, de készpénzben nem realizáltam. Ugyanaz az árfolyamnyereségbõl származó hozam, mint a kamatnál: ha beteszek egy betétet a bankba, akkor lesz hozama, ha kiváltom onnan, akkor kapom kézhez ezt a hozamot (amely jelen esetben kamat). Az árfolyamnyereség is pont olyan, mint a kamat, mindkettõt hozamnak hívják. A "lent venni, magasan eladni" pedig azt jelenti, hogy valaki akkor vásárol részvényt, amikor jó alacsony az árfolyama (a példában 100) és akkor ad el, amikor az magasan van (például 150-en). Ezen ugye, 50 %-os hozamot ér el. De csak akkor, ha tényleg el is adja, tehát kiveszi belõle a pénzét.

A kérdést nem értem. Mit jelent az, hogy veszek egy részvényt, amelynek 10 %-os a hozama? A hozam = árfolyamnyereség.. Ha veszek egy részvényt 100-ért és eladom 110-ért, akkor 10 %-os a hozama. Ha megveszem 100-ért és nem adom el, akkor 0 a hozama, legfeljebb csak papíron van árfolyamnyereségem, de készpénzben nem realizáltam. Ugyanaz az árfolyamnyereségbõl származó hozam, mint a kamatnál: ha beteszek egy betétet a bankba, akkor lesz hozama, ha kiváltom onnan, akkor kapom kézhez ezt a hozamot (amely jelen esetben kamat). Az árfolyamnyereség is pont olyan, mint a kamat, mindkettõt hozamnak hívják. A "lent venni, magasan eladni" pedig azt jelenti, hogy valaki akkor vásárol részvényt, amikor jó alacsony az árfolyama (a példában 100) és akkor ad el, amikor az magasan van (például 150-en). Ezen ugye, 50 %-os hozamot ér el. De csak akkor, ha tényleg el is adja, tehát kiveszi belõle a pénzét.


SOS! 36 heti vérvételnél magas az alkalikus foszfatáz! Van még ilyen eredményű kismami itt, vagy aki legalább tudja mit jelent ez?

az eredmény 100-300 között jó,nekem 464. Fogadott orvosom kérdezte, nem-e viszket sokat a b?röm testszerte,de mivel mondtam,hogy nem,megismételtette a vizsgálatot. A neten rengeteg rosszat olvastam róla,de a dokim szerint nem kell izgulni! Van így még valaki rajtam kívül? Az LDH szint 316,tehát jó.Számíthat,hogy ittam reggel tejeskávét vérvétel el?t?Nem mondták,hogy lesz labor,pedig kérdeztem. A laboros szerint (mert mondtam neki) nem okoz problémát egy kávé.Ma éhgyomorra csinálták!

Legjobb válasz: Bocs, nem vagyok szakértõje a dolognak, de nem egy kismamának magas terhesen az alkalikus foszfatáz, mivel a méhlepény terhesség alatt többet termel belõle, de ez a legtöbb esetben nem jelent semmit. Ha minden más értéked rendben van vérvételkor, akkor legtöbbször nem kell ezzel foglalkozni, mert nem jelent rosszat. Ha más értékeid is eltérnek, akkor meg kell keresni az okát, hogy miért, de ezt egy orvos tudná neked pontosabban elmondani.

Bocs, nem vagyok szakértõje a dolognak, de nem egy kismamának magas terhesen az alkalikus foszfatáz, mivel a méhlepény terhesség alatt többet termel belõle, de ez a legtöbb esetben nem jelent semmit. Ha minden más értéked rendben van vérvételkor, akkor legtöbbször nem kell ezzel foglalkozni, mert nem jelent rosszat. Ha más értékeid is eltérnek, akkor meg kell keresni az okát, hogy miért, de ezt egy orvos tudná neked pontosabban elmondani.
Szia! A 36.héten már nem kell izgulni, ha több a csillaggal jelzett érték a vérképen. Ez nem durva eltérés így a vége felé, ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugodtam, 38/4 hetesen talán már nem lesz gáz! :)

Mikor jelenik meg terhesség alatt magas vérnyomás esetén a vizeletben a fehérje?

Legjobb válasz: A magas vérnyomás és a fehérje nem feltétlen jár együtt... Terhességi toxémia esetén lesznek ezek az elsõdleges tünetek: -magas vérnyomás -vizesedés -fehérje a vizeletben Az elsõ terhességemnél csak hébe-hóba volt fehérje, nem vizesedtem, viszont állandósult a magas vérnyomásom, amit gyógyszerrel próbáltak beállítani.

A magas vérnyomás és a fehérje nem feltétlen jár együtt... Terhességi toxémia esetén lesznek ezek az elsõdleges tünetek: -magas vérnyomás -vizesedés -fehérje a vizeletben Az elsõ terhességemnél csak hébe-hóba volt fehérje, nem vizesedtem, viszont állandósult a magas vérnyomásom, amit gyógyszerrel próbáltak beállítani.
Sziasztok! Megnéztem a vérnyomásmérõ memóriába, hogy mennyi volt a per. 151/97 A 162 amit a dokik mértek ott sajnos a pert nem tudom:( Még ma sem érzem magam valami jól, tegnap óta fáj a fejem. Gondolom az idegeskedéstõl. Van fogadott orvosom megpróbálom felhívni. Egyébként nagyon rossz "élmémnyel" távoztam a kórházból. A sûrgõsségin nagyon rendesek és precízek voltak. Na de amikor a nògyógyászati osztályra felkerültem... Ott egy nõvérke csak gúnyosan az áltata mért vérnyomást megmutatta az orvosnak:ez csak 140. Igen addigra le is ment, de elõtte 20 perccel rengeteget mértek. Remélem nem lesz semmi komoly baj, most a vérnyomásom ellenõrizni fogom folyamatosan. Egy vérnyomáscsökkentõt sem kaptam, semmit... Szédültem stb. Vérképet csináltak, és vizeletet...de könyörgöm...ez most jött ki!!!! Terhességem alatt is maximum 120-125 volt, de ez séta után... Napról-napra magassabb a vérnyomásom, és senkit sem érdekel. Remélem a magán orvos ad rá választ, mert ameddig nem tudom mitõl van ez, addig fogok járni, és nem érdekel ha hülyének néznek:(!! Köszönöm lányok!!
Jobbulást! Van fogadott dokid? Mindenképp keresd fel! Ha nincs, menj el a körzetihez. Furcsálom, hogy nem kaptál rá gyógyszert! Pihenj sokat!
A kérdező hozzászólása: sajnálom utolsó. Remélem jobban vagy. Lehet hogy a front miatt.
Sziasztok... Ma sajna be kellett hogy menjek a kórházba... 159/90-nél megijedtem. A kórházban 162/nem tudom mennyit mértek. Nincs terhességi mérgezésem, labort, vízeletet csináltak!!! Csak annyit mondtak: ne idegeskedjek...remélem valóban így van.
140/90-100 ez volt az elsõ terhességem alatt mondva, hogy amíg e fölé nem megy, addig nincs gond. Sajnos 160/100 lett az utolsó héten, így akkor be is fektettek. Most elejétõl kezdve szedem a vérnyomáscsökkentõt, így most még normális, remélem ennél a várandósságnál nem lesz ilyen, de sose tudni :) Jó egészséget mindannyiunknak!
A kérdező hozzászólása: Szerintem normális a 135 nem magas. Nekem is itthon 120 és 130 között van, a védõnõ meg folyamatosan 100 és 115 között mér. Lehet hogy azért mert akkor hat a legjobban a gyógyszer mikor oda érünk a védõnõhöz.
Nekem van. Hogy 130-ra felkúszik mostanában. Sõt, volt 135 is. De általánosságban 120- és 127 között mozog. A dokinál is mindig annyi, egyedül a védõnõ mér keveset...110-115 Ez most normális lányok? 28+6hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem ez a második baba és magas lett a vérnyomásom a 23 héttõl. Most 35 hetes vagyok gyógyszerrel 120 körül mozog, nincs a vizeletemben nekem sem fehérje, azt mondta a védõnõ hogy ha így marad nem lesz gond vele.Azt hittem hogy minden esetben van fehérje.
Szia!Nekem terhességeim alatt magas vérnyomással kezeltek, végig kordában volt tartva gyógyszerrel, a legmagasabb érték 140/90 volt , soha nem volt a vizeletemben fehérje.(és szerencsére más sem)
A kérdező hozzászólása: Utols! Szerintem keress meg egy belgyógyászt ott írnak fel gyógyszert is. Én is így jártam amúgy csak én a házi orvossal. És az óta tökéletes a vérnyomásom. Ja meg arra vigyázz hogy ne nagyon hízzál mert attól is emelkedhet. Én az egész terhesség alatt 2 kilót híztam. Most vagyok 36 hetes.

Cukorterhelésnél mik a határértékek? Az inzuliné meg a terhelt cukorszinté. A 60 meg a 120 perces érdekelne. És mit jelent a magas inzulin?

Legjobb válasz: Cukor terhelés elõtt 4,1-5,9 Cukor 120 perc után 4,1-7,8 Inzulinra nincs a papíromon referencia tartomány. Nem tudom, hogy van-e olyan, hogy magas inzulin. Az inzulinnak az a szerepe, hogy ha cukor kerül a szervezetbe, a vércukorszintet állandó szinten tartsa. Vagyis ha eszel, megemelkedik az inzulin szinted. Nekem cukortehrehelés elõtt az inzulinom 8,0 mIU/l volt, 120 perc után 23,5. A vércukrom 4,2-rõl mindössze 4,5-re ment fel, mivel mûködésbe lépett az inzulin, hogy szinten tartsa a vércukrot. A cukorbetegek egy részének inuzlin PÓTLÁSRA van szükségük, hogy a vércukorszintjük állandó legyen, ezért gondolom azt, hogy olyan nem nagyon van, hogy "magas inzulin".

Cukor terhelés elõtt 4, 1-5, 9 Cukor 120 perc után 4, 1-7, 8 Inzulinra nincs a papíromon referencia tartomány. Nem tudom, hogy van-e olyan, hogy magas inzulin. Az inzulinnak az a szerepe, hogy ha cukor kerül a szervezetbe, a vércukorszintet állandó szinten tartsa. Vagyis ha eszel, megemelkedik az inzulin szinted. Nekem cukortehrehelés elõtt az inzulinom 8, 0 mIU/l volt, 120 perc után 23, 5. A vércukrom 4, 2-rõl mindössze 4, 5-re ment fel, mivel mûködésbe lépett az inzulin, hogy szinten tartsa a vércukrot. A cukorbetegek egy részének inuzlin PÓTLÁSRA van szükségük, hogy a vércukorszintjük állandó legyen, ezért gondolom azt, hogy olyan nem nagyon van, hogy "magas inzulin".
A kérdező hozzászólása: Nekem pmol/l mértékegységben van az inzulin a lapon, légyszi ebben az egységben írjatok határértéket!

Mit jelent a jó vérnyomás mellett a magas pulzus a terhesség végén (36. hét)?

Legjobb válasz: Semmit nem jelent.Nekem alapból is magas szokott lenni a pulzusom,most hogy babás vagyok talán egy picit még magasabb normál vérnyomás mellett. Üdv:40 hetes kismama

Semmit nem jelent.Nekem alapból is magas szokott lenni a pulzusom, most hogy babás vagyok talán egy picit még magasabb normál vérnyomás mellett. Üdv:40 hetes kismama

Mit jelent ha magas CRP (15 mg/L) mellett alacsony a Lymphocyta szám?

17 hetes terhes vagyok, tegnap kaptam meg a laboreredményemet, de csak holnap rendel az orvosom. A vizelettel nincs gond, de magas a CRP és kifejezetten alacsony a Lymphocyta szám. Inkább az alacsony lymphocyta miatt aggódom. Van tapasztalat?

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj az alacsony limphocyta miatt nem jelent semmit valószinú, ez a fehérvérsejt egik alkotó eleme inkább magas esetén van baj.A CRP gyulladásra utal de terhességben egyébként is megemelkedik a fvs t is és a CRP is.

Szia!Ne aggódj az alacsony limphocyta miatt nem jelent semmit valószinú, ez a fehérvérsejt egik alkotó eleme inkább magas esetén van baj.A CRP gyulladásra utal de terhességben egyébként is megemelkedik a fvs t is és a CRP is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! A lymphocyta miatt azért aggódom jobban, mert az alsó határérték(0, 250) helyett nekem 0, 109 lett. Remélem ez nem immunhiányos állapotra utal.
Az elõzõ válsziró vok .Nem akarlak ilyesztgetni de inkább más betegségre utal a magas lymphocyta. Korábban a haematológián dolgoztam sajnos tudom.Ne aggódj feleslegesen különben is ha látta már valaki a laborodat biztosan mondta volna hogy keresd fel az illetékes ambuanciát.Jó babavárást.31 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mit jelent az alacsony vagy magas szintű programozási nyelv, és mi a különbség a kettő között?

Azt hallottam hogy a C vagy a C++ alacsony szint? nyelv, pedig az az domináns nyelv a programozásban. Mit jelentenek ezek?

Legjobb válasz: C és C++ nyelvre azt szokták mondani, hogy alacsony szintû és magas szintû is egyben. Ez azért lehetséges, mert a C/C++ nyelveken el rendszer ill. hardverszinten is programozni, akár operációs rendszert is lehet írni ezeken a nyelveken. Ugyanakkor a C-nek és fõleg a C++nak vannak modern, magas szintû eszközei.

C és C++ nyelvre azt szokták mondani, hogy alacsony szintû és magas szintû is egyben. Ez azért lehetséges, mert a C/C++ nyelveken el rendszer ill. hardverszinten is programozni, akár operációs rendszert is lehet írni ezeken a nyelveken. Ugyanakkor a C-nek és fõleg a C++nak vannak modern, magas szintû eszközei.
Az alacsony vagy magas szint nem azt jelenti, amire te gondolsz. Egy nyelv minél magasabb szintû, annál könnyebb használni, viszont annál inkább csak bizonyos szûk feladatkör megoldására alkalmas. Ha alacsonyabb szintû, nehezebb a használata, viszont annál széleskörûbb alkalmazása lehetséges. Tehát az alacsonyszint, valami olyasmit jelent, hogy a számítógéphez áll közel (egyesek meg nullák...), a magasszint, meg hogy az emberhez (szavak, mondatok).
A nyelveket eszerint csoportosítják, milyen közel áll a hardwarehez. Az assembly/gépikód a legalacsonyabb szintû nyelv, mert ezt közvetlen a processzor értelmezi. Ennél magasabb szintû a C illetve a C++, de a kevésbé ismert Cobol és az Ada. Ezeket a nyelveket úgy alkották meg, hogy kellõen hardware közeli és megfelelõen bõvíthetõ legyen. Továbbá nem igényel olyan alacson szintû (hardware közeli) gondolkodást mint az asm. Ennél magasabb szintû nyelvek azok, amik már valamilyen interpretert, keretrendszert igényelnek a futásukhoz. Ilyen a C#, PHP, Pyton, Perl, Ruby, Java, stb... A C illetve /ma inkább már/ a C++ azért domináns ennyire, mert gyakorlatilag azt lehet benne megírni ami akarnak, komplett oprendszereket, illetve bármivel ki lehet bõvíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most már értem :)

Labor leletem Gamma GT magas /78 /. Mit jelent ez? Köszönettel

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy nagyon magas. Az alkoholfogyaszóknál szokott nagyon magas lenni.

Azt jelenti, hogy nagyon magas. Az alkoholfogyaszóknál szokott nagyon magas lenni.
A GGT emelkedés magában általában gyógyszerszedés vagy túlzott alkohol fogyasztás miatt emelkedik meg. Ha egyéb májenzimek is magasak(GPT, GOT) az utalhat májbetegségekre, májgyulladásra, hasnyálmirigygyulladásra. De ez nem olyan nagy mértékû emelkedés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!