Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent lutealis (4 db)

Mit jelent a lutealis fazis?

Legjobb válasz: Kezdetét veszi a luteális fázis A sárgatest (luteus) a serkentõ hormonok hatására maga is hormontermelésbe kezd, méghozzá a sárgatesthormont, a progeszteront kezdi magából ontani. Ezzel többek között az a célja, hogy a felépült méhnyálkahártyát mirigyes szerkezetûvé és a megtermékenyített petesejt befogadására alkalmassá tegye. A petesejt ez alatt a petevezetõn keresztül a méh felé veszi útját. Így telhet el néhány várakozásteljes nap. Ha közben a petesejt megtermékenyül és beágyazódik, a méhlepény kezdeménye, majd az igazi méhlepény hormonja, a HCG (HCG=humán chorialis gonadotropin) meghosszabbítja a sárgatest életét. Egészen addig, míg azután a 6.-10. héten maga is képessé válik a sárgatest-hormon termelésére, és ezzel biztosítja magának - és persze fõként a fejlõdõ magzatnak - a megfelelõ ellátást az anyaméhben.

Kezdetét veszi a luteális fázis A sárgatest (luteus) a serkentõ hormonok hatására maga is hormontermelésbe kezd, méghozzá a sárgatesthormont, a progeszteront kezdi magából ontani. Ezzel többek között az a célja, hogy a felépült méhnyálkahártyát mirigyes szerkezetûvé és a megtermékenyített petesejt befogadására alkalmassá tegye. A petesejt ez alatt a petevezetõn keresztül a méh felé veszi útját. Így telhet el néhány várakozásteljes nap. Ha közben a petesejt megtermékenyül és beágyazódik, a méhlepény kezdeménye, majd az igazi méhlepény hormonja, a HCG (HCG=humán chorialis gonadotropin) meghosszabbítja a sárgatest életét. Egészen addig, míg azután a 6.-10. héten maga is képessé válik a sárgatest-hormon termelésére, és ezzel biztosítja magának - és persze fõként a fejlõdõ magzatnak - a megfelelõ ellátást az anyaméhben.
A ciklusod második fele a luteális fázis. A peteérés után kezdõdik és a köv. mensidig tart.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom:)

A hosszú luteális fázis (16 napnál több) mit jelent? Mármint mi a biológiai háttere, magyarázata. Problémát jelenthet?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy 17 ig normális, sajnos a biológiai hátterét nem tudom.

Én úgy tudom, hogy 17 ig normális, sajnos a biológiai hátterét nem tudom.

Mit jelent az, hogy luteális szakasz?

Legjobb válasz: A peteéréstõl tart a menstruáció elsõ napjáig.

A peteéréstõl tart a menstruáció elsõ napjáig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

A 10. napon leesett a hőm (luteális szakasz), de ma megint felugrott. Ez mit jelent?

Általában a 13.-napon szokott leesni,és akkor meg is jön!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!