Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent kiskönyvbe, a (48 db)

Ma voltam nődokinál a kiirt időpontom alapján 35 hkm vagyok, de ő folyamatossan rossz hetet ír be a kiskönyvembe ma 33 hetet írt . Írt egy olyat is kiskönyvembe hogy: " C : 3100 " Ez mit jelent?

Legjobb válasz: A nyakcsatorna 3 ujjnyi. 1 ujjnyira nyitott külsõ méhszáj. A nyakcsatorna középsõ része és a belsõ méhszáj zárt. A 3000 a tökéletesen zárt, ha azt vesszük, akkor ez a következõ "szint" K.

A nyakcsatorna 3 ujjnyi. 1 ujjnyira nyitott külsõ méhszáj. A nyakcsatorna középsõ része és a belsõ méhszáj zárt. A 3000 a tökéletesen zárt, ha azt vesszük, akkor ez a következõ "szint" K.
Nem számít, mit ír a doki a kiskönyvedbe, attól te 35 hetes maradsz. Az én dokim is azt írta a határidõnaplójába, hogy amikor holnap megyek, 7 hetes leszek, közben pedig ma vagyok 9 hetes... Remélem, emiatt nem méri majd 7 hetesnek a babát... A 3100 pedig azt jelenti, amit az elsõ válaszoló leírt, ez 35 hetesen tökéletes eredmény.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Nincs jelentõsége! Ha a baba megakar születni úgyis megfog! Amúgyse tudják megállapítani, hogy pontosan mennyi idõs a baba!

Szerdán voltam a nőgyógyászomnál, aki azt mondta, hogy a külső méhszáj kissé kinyílott, viszont a kiskönyvembe a következőket írta? C2 (1-1-0). Ez mit jelent?

Azt mondta feküdjek többet, az éjszakán kívül kb. napi 4-5 órát. Azóta nem merek túl sok mindent csinálni, de itt van az 5 éves kisfiam, akir?l azért gondoskodnom kell. Más is volt/van ilyen helyzetben? Hogyan oldottátok meg?

Legjobb válasz: Szia! Az alapján, amit a kiskönyvdbe irt, a középsõ méhszájad is nyitva van, a külsõ is, a belsõ még zárt. És a méhnyak is meg van rövidülve. Hány hetes kismama vagy? Nekem 20 hetes korom óta van nyitva a külsõ és a középsõ. Most vagyok 32 hetes, és ugyanolyan. Sokat kell pihenni, no szex, szedjél sok magnéziumot ha keményedik a pocakod, ne sokat lépcsõzz, és ne emelgess, ne cipekedj és ne porszívózz. Nagyjából ennyi. Nehéz, tudom, nekem is itt a 4 éves kisfiam. Ne félj, minden rendben lesz!

Szia! Az alapján, amit a kiskönyvdbe irt, a középsõ méhszájad is nyitva van, a külsõ is, a belsõ még zárt. És a méhnyak is meg van rövidülve. Hány hetes kismama vagy? Nekem 20 hetes korom óta van nyitva a külsõ és a középsõ. Most vagyok 32 hetes, és ugyanolyan. Sokat kell pihenni, no szex, szedjél sok magnéziumot ha keményedik a pocakod, ne sokat lépcsõzz, és ne emelgess, ne cipekedj és ne porszívózz. Nagyjából ennyi. Nehéz, tudom, nekem is itt a 4 éves kisfiam. Ne félj, minden rendben lesz!
hány hetes vagy?
nekem a külsö méhszáj nyitott, meg a méhnyak 1cm rövidebb:c2100 a 23hétöl, sokat fekszem, szedem a magne b6-ot, azota nem voltam nézve majd kedden megyek nem tuddom változott e.most vagyok 26hetes 2napos,
A kérdező hozzászólása: 25+4 hetes vagyok. Hétfõn töltöm a 26. hetet. Az elsõ válaszolónak: A kisfiad megérti a helyzetet? Kapsz segítséget valakitõl, vagy a férjed old meg mindent? Vagy csinálsz otthon a fekvésen kívül valami (szabad egyáltalán)? A 32. héten már kicsit megnyugodhatsz nem? Legalábbis én nagyon szeretném legalább addig kihúzni, aztán ha már történik valami, meg tudják menteni a kicsit.
igaz nem az elsö vagyok hanem az utolso nekem is van egy 8és 6éves fiam, nálam a fiuk megértik, a férjem csinál mindent szinte mosogat ha itthon van ö föz, mos, bevásárolni csak ö szokot menni én csak 1héten egyszer megyek akkor is kocsival, nem sétálok ha én fözök akkor olyat ami mellett nem kell ott állni és gyorsan készen van, azt el kell mondanom hogy a férjem elötte ritkán csinált ilyet fözni nem tudot, de az egyik barátnöm megkérdezte tölem a hátam mögött aztán elmondta nekem hogy birja ezt mire ö azt mondta hogyha akarjuk ezt a babát meg kell tenni mindent érte, én a 13hétöl fekszem mert bevéreztem 13, 15, hetesen mire az rendbe jött hát kinyilt a méhszáj, de a férjem mellettem van hiába a harmadik még azt el kell mondanom az elsö kettövel semmi bajom nem volt, még hányingerem se
A méhnyakad 2 cm (megrövidült 1 cm-rel). Külsõ méhszáj 1 cm-re nyitva van. Középsõ méhszáj szintén. Belsõ még zárt.
Szia, az elsõ válaszoló vagyok! Mikor én megtudtam, 20 hetesen, 2 hetet majdnem feküdtem csak. 4. emelet, apa sokat segített, 2 hétig nem is voltam lent. Panangint kaptam 3x2.Aztán amikor nem rosszabbodott, lazítottam. Kezdõdött az ovi. Reggel ovistársak anyukája vitte kisfiamat, délután én mentem. Vagy fordítva. Néha apa, de õ reggel megy, este jön. A bevásárlás az övé, nehezet nem cipelek. Aztán sajnos terhességi cukorbeteg lettem, úgyhogy most heti kétszer irány a kórház. Sokat mászkálok, muszáj. De két hete voltam dokinál, nem változott! Most 10nap múlva megyek, kiváncsi leszek!!! Igen, én már nyugodtabb vagyok! Talán nem lesz koraszülött!! Pihizz sokat, tudom nehéz! Kisfiam már okos, megérti, hogy nem emelgetem, hogy pihizni kell, ha fáj a pocak, felhúzza a csizmámon a cipzárt, hgoy ne hajolgassak, nehogy összenyomjam tesót:-) De nem könnyû! Hamar fáradok már, és sokat keményedek! Honnan irsz?
A kérdező hozzászólása: Mindenki nagyon aranyos, és köszönöm a megnyugtató szavakat. Utolsó válaszolónak: dombóvári vagyok (Tolna megye). November 26-án megyek ismét dokihoz, de már most nagyon izgulok, hogy mit fog mondani. Remélem nem lesz rosszabb, különben be kell feküdnöm állítólag. Hát nem szeretném az ünnepeket is bent tölteni. Én sem csinálok sokmindent. Reggel elviszem a kisfiamat az oviba, szerencsére csak 5 percnyire van, délután vagy a férjem megy érte vagy anyósom. Bence is megérti a helyzetet, mégis nehéz. Nem én csinálom neki a kaját, nem én megyek vele fürdeni, ha játszunk anya mindig fekszik. Biztos uncsi neki. Most hétvégére anyuék elvitték magukkal, így talán könnyebb lesz, lelkileg viszont nehezebb. Ha gondolod írhatsz e-mailt is, legalább támogatjuk egymást. Orsi
A kérdező hozzászólása: bocsi lemaradt szerdán töltöm a 30. hetet
összehúzódás=keményedés (a méhé természetesen :o)
Méhösszehúzódás (jóslófájás, keményedés, méhtevékenység).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! De ilyet honnan szedett a dokim?!
Gondolom miközben vizsgált, összehúzódott a méhed.


Eddig a kiskönyvembe c3000 volt írva. Ma pedig c200 került bele. Ez mit jelent pontosan? Nem lehet, hogy elírt egy nullát az orvos?

Csak azért kérdezem mert úgy engedett ki a rendel?b?l, hogy minden rendben.26 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szió! Biztos elírte a doki, 2000 akart lenni. Kicsit megrövidült a méhszájad, de ez nem sok gondot jelent. Nekem is ez volt kisfiamnál az eredmény, és 40. héten született!Ha érzed, hogy fáradsz, vagy keményedik a pocakod, pihizz, mert jelez, hogy arra van szükséged! Zérva a méhszájad,és ez a fontos! Boldog babavárást neked!24 hetes kismama

Szió! Biztos elírte a doki, 2000 akart lenni. Kicsit megrövidült a méhszájad, de ez nem sok gondot jelent. Nekem is ez volt kisfiamnál az eredmény, és 40. héten született!Ha érzed, hogy fáradsz, vagy keményedik a pocakod, pihizz, mert jelez, hogy arra van szükséged! Zérva a méhszájad, és ez a fontos! Boldog babavárást neked!24 hetes kismama
Nekem már az elejétõl 2000-es, és emiatt nem kell aggódni. A lényeg, hogy a méhszáj zárva van. Pihenj többet, igyekezz ne túlzásbavinni a rohangálást.

A kiskönyvembe be van tűzve egy kis papír a belső oldalra a borítóra. (gondolom másnak is). A 38. hétnél van olyan, hogy "ultrahang vizsgálat(PH, BF)". Ebből mit jelent a BF?

Valaki azt mondta, hogy ez a hüvelyi UH rövidítése. Igaz ez?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem volt ilyen kis papír betûzve,de tudom mit jelent! Elõször is 38 hetesen már nem csinálnak hüvelyi UH-t! Ez egyfajta áramlásmérés,megnézik hogy a köldökzsinórban hogyan áramlik a vér. És van egy másik is,amikor a baba agyában egy bizonyos eret keresnek és azt is megnézik áramlás van e benne rendesen! Errõl csinálnak 2 fotót,amit magaddal kell majd vinni a következõ terhestanácsadásra, és megmutatni a dokidnak! Nálunk igy volt! Nem biztos hogy pontos voltam,de a lényege ez! Kellemes babavárást és könnyû szülést kivánok Egy 2 éves és egy 3 hetes baba anyukája :)

Szia! Nekem nem volt ilyen kis papír betûzve, de tudom mit jelent! Elõször is 38 hetesen már nem csinálnak hüvelyi UH-t! Ez egyfajta áramlásmérés, megnézik hogy a köldökzsinórban hogyan áramlik a vér. És van egy másik is, amikor a baba agyában egy bizonyos eret keresnek és azt is megnézik áramlás van e benne rendesen! Errõl csinálnak 2 fotót, amit magaddal kell majd vinni a következõ terhestanácsadásra, és megmutatni a dokidnak! Nálunk igy volt! Nem biztos hogy pontos voltam, de a lényege ez! Kellemes babavárást és könnyû szülést kivánok Egy 2 éves és egy 3 hetes baba anyukája :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Ma voltam méhszájvizsgálaton, és a dokim a kiskönyvembe azt írta, hogy CX2000. Ez mit jelent? Jó, vagy rossz? Köszönöm aki segít.20hkm

Legjobb válasz: 3000-es ilyenkor a legideálisabb eredmény. Viszont a 2000-es is jó. Annyit jelent, hogy 2cm-es a méhnyakad, de mindegyik méhszájad zárt(külsõ, belsõ, középsõ) ezeket jelzik a te esetedben a 0-ák. Valakinek alapból rövidebb, mert olyan a genetikai adottsága vagy elõfordul többedik terhességnél is. Én is alapból rövidebbel indultam, mert annó volt egy méhnyakszájkimetszésem. Semmit nem kellett máshogy csinálnom. Azért túl nehezet ne emelgess, és ne hajolgass sokat. Csak elõvigyázatosságból. Amúgy nekem 28 hetes kortól már csak 1000-es az eredményem. Itt már kímélõ életmód javasolt, és bár az orvos azt mondta, hogy nem kell egész nap feküdnöm, én feküdtem, biztos ami biztos alapon. Most vagyok 35 hetes, már azért többet vagyok talpon pár napja. Kellemes babavárást.

3000-es ilyenkor a legideálisabb eredmény. Viszont a 2000-es is jó. Annyit jelent, hogy 2cm-es a méhnyakad, de mindegyik méhszájad zárt(külsõ, belsõ, középsõ) ezeket jelzik a te esetedben a 0-ák. Valakinek alapból rövidebb, mert olyan a genetikai adottsága vagy elõfordul többedik terhességnél is. Én is alapból rövidebbel indultam, mert annó volt egy méhnyakszájkimetszésem. Semmit nem kellett máshogy csinálnom. Azért túl nehezet ne emelgess, és ne hajolgass sokat. Csak elõvigyázatosságból. Amúgy nekem 28 hetes kortól már csak 1000-es az eredményem. Itt már kímélõ életmód javasolt, és bár az orvos azt mondta, hogy nem kell egész nap feküdnöm, én feküdtem, biztos ami biztos alapon. Most vagyok 35 hetes, már azért többet vagyok talpon pár napja. Kellemes babavárást.
Nem rossz, annyit jelent hogy meg van kicsi rövidülve a méhnyakad, de teljesen zárt vagy. Nem kell többet pihened szerintem, de ha eddig végeztél kicsit nehezebb melót, emelést, azért azt most már amúgy se tedd. Vigyázz magatokra, és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm neked a gyors választ. És az mit jelent, hogy meg van rövidülve a méhnyak? Kellemes Ünnepeket kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most már értem. Nekem ez már a harmadik terhességem, de az elõzõ terhességeimnél ilyen idõsen 3000-es volt. Ezért nem tudtam, hogy mit jelent. De akkor megnyugodtam. Próbálom kímélni magam, már amennyire tudom. Neked is Boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok:)

Mit jelent a kukucskálós kiskönyv?

Fifi-s kiskönyvekr?l van szó. Esetleg ez olyan, mint a Ki bújt el....? lehajthatós füles kiskönyvek?

Legjobb válasz: Igen, ilyen felhajtahatós fülek vannak benne!

Igen, ilyen felhajtahatós fülek vannak benne!

Mit jelent ez az adat a kiskönyvemben? C5 (2-1-2)

Másoknak 4 számjegyben van megadva a méhszáj állapota,nekem meg múltkor is,meg most is,így került beírásra.:-O Mit jelent pontosan ez így? A lepényem 2 hete II fokban érett és naponta több jóslóm is van.Oxitocin terhelésre megyek holnapután.Attól talán már meg is szülhetek?) Köszönöm a válaszokat! 39 hetes km

Legjobb válasz: Szerintem, az 5 ujjnyi max tágulást jelenti. Ami nálad úgy jön ki, hogy külsõ 2 ujjnyira, középsõ 1 ujjnyira, belsõ 2 ujjnyira van nyitva. Ez persze csak tipp, de szerintem, szülni fogsz bármelyik pillanatban ezzel az eredménnyel.

Szerintem, az 5 ujjnyi max tágulást jelenti. Ami nálad úgy jön ki, hogy külsõ 2 ujjnyira, középsõ 1 ujjnyira, belsõ 2 ujjnyira van nyitva. Ez persze csak tipp, de szerintem, szülni fogsz bármelyik pillanatban ezzel az eredménnyel.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ:-) Remélem igazad lesz:-))

Kiskönyv 5. oldalán a Környezeti kód mit jelent?

Annyit sikerült kinyomoznom, hohy a szociális helyzet, iskolai végzettség...stb alapján osztályoz, de vajon a 7 rubrika alá beírt számok mit jelentenek, egyáltalán mekkora skála alapján osztályoznak. Tudja valaki? Nektek milyen számok vannak ott?

Legjobb válasz: Nálunk nem írtak bele semmit, nem foglalkoznak vele. Szerintem ez annyira nem lehet fontos.

Nálunk nem írtak bele semmit, nem foglalkoznak vele. Szerintem ez annyira nem lehet fontos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!