Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent kardio (2 db)

Mit jelent a kardió edzés? Diétás étrend mellé gondoltam zsírégetési célzattal.

Legjobb válasz: Magas pulzusszám mellett végzett intenzív edzés, nem zsírégetésre hanem állóképességjavításra ajánlott elsõsorban. Zsírégetésre aerob edzést javaslok, ez alacsonyabb pulzusszámmal, de hosszabb ideig tartó edzés, így van ideje a szervezetednek a zsír lebontásából energiát nyernie, a kardió alatt a gyorsenergia-raktárakat használod fel.

Magas pulzusszám mellett végzett intenzív edzés, nem zsírégetésre hanem állóképességjavításra ajánlott elsõsorban. Zsírégetésre aerob edzést javaslok, ez alacsonyabb pulzusszámmal, de hosszabb ideig tartó edzés, így van ideje a szervezetednek a zsír lebontásából energiát nyernie, a kardió alatt a gyorsenergia-raktárakat használod fel.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha jól értem, pl. a futás kardió, a kocogás aerob? Idõben melyik mennyit jelent?
A kérdező hozzászólása: És mit jelent konkrétan, számszerûen az alacsony és magas pulzusszám?
Valamennyi eredménye nyilván lesz, hiszen ha elégetsz 550 kcal-t 1 óra alatt akkor az - 1 BigMac a napi kajádból, úgyhogy ha nem eszel többet mint elõtte, akkor is bentebb vagy ennyivel!

Mit jelent a kardio edzés?

Legjobb válasz: sziv -edzes!

sziv -edzes!
A kardiovaszkuláris, vagy aerob-edzés az állóképesség, kitartás fokozását célzó edzés. Minden olyan mozgásforma, ami felgyorsítja a pulzusodat, légzésedet, amitõl elkezdesz izzadni. Tipikus aerob-gyakorlatok például a futás, ugrókötelezés, futópadozás, lépcsõmászás, lépcsõgépezés, guggolásból felugrás, árnyékbokszolás, stb. Az évek óta végzett kardió-edzés megerõsíti a szívet, növeli a tüdõ légkapacítását, csökkenti a nyugalmi pulzusszámot, leégeti az izomzatról a zsírt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!