Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent játéknál, (30 db)

Mit jelent egy játéknál hogy mondjuk xp-re van és kell Service Pack 3 mit jelent ez?

mindent amit tudtok legyetek szívesek elmondani nem értem mi ez

Legjobb válasz: Hát pont azt jelenti, amit írtál:) A Service Pack 3 általában települ az automatikus Windows update-nél (hacsak nem tiltottad le az update-et). Szóval nagy valószinûséggel rajta van a gépeden.

Hát pont azt jelenti, amit írtál:) A Service Pack 3 általában települ az automatikus Windows update-nél (hacsak nem tiltottad le az update-et). Szóval nagy valószinûséggel rajta van a gépeden.
Magyarul Szeví Csomag. Magyar windows-hoz le lehet tölteni innen: http://szoftverbazis.hu/szoftver/windows-xp-service-pack-3--..
*Szervíz csomag
A kérdező hozzászólása: köszi

Mit jelent egy PC-s játéknál az, hogy script?

Legjobb válasz: A szkript szó magyarul írást jelent, méghozzá különbözõ kontextusokban más és más írást. Az informatikában a szkript névvel rövid programokat illetnek, amik gyakran egy-egy részfeladat automatizálására szolgálnak. A szkriptek jellemzõen interpretált programok (pl. shell script és DCL-script), de compileres technológiákra (pl. Groovy és Perl) írott programokat is szokás szkriptnek nevezni.

A szkript szó magyarul írást jelent, méghozzá különbözõ kontextusokban más és más írást. Az informatikában a szkript névvel rövid programokat illetnek, amik gyakran egy-egy részfeladat automatizálására szolgálnak. A szkriptek jellemzõen interpretált programok (pl. shell script és DCL-script), de compileres technológiákra (pl. Groovy és Perl) írott programokat is szokás szkriptnek nevezni.
#1 Ez mind szép és jó, de nem derül ki belõle, hogy a JÁTÉKOKban mit jelent. Scriptelt jelenetek szoktak lenni játékokban, vagyis elõre megírt, meghatározott jelenet. Ilyenkor általában nem te irányítod a játékost, olyan, mintha egy filmet néznél. Sok játékos nem szereti, mert nem õk irányítanak.

Mit jelent egy pc játéknál a "portolás"?

Hallom, olvasom néha , hogy "A portolás eléggé el lett rontva, ami lehúz az élményb?l..." Vagy hogy "Viszont a portolás kiváló, így a harcok is zökken?mentesek"

Legjobb válasz: Egyik platformról a másikra való átültetés. Érthetõ, nem? :D Annyi a lényege, hogy mostanában a játékok konzolra fejlesztve jelennek meg, és a kontrollerrel való irányításhoz vannak elsõdlegesen fejlesztve a lehetõségek. Portolásnál pedig át kell ültetni mindezt billentyûzet+egér használathoz, ami egyes esetekben kényelmetlen is lehet vagy nehezebben játszható, ami a játékélményt is rontja.

Egyik platformról a másikra való átültetés. Érthetõ, nem? :D Annyi a lényege, hogy mostanában a játékok konzolra fejlesztve jelennek meg, és a kontrollerrel való irányításhoz vannak elsõdlegesen fejlesztve a lehetõségek. Portolásnál pedig át kell ültetni mindezt billentyûzet+egér használathoz, ami egyes esetekben kényelmetlen is lehet vagy nehezebben játszható, ami a játékélményt is rontja.


Sok helyen Látom ezt a bizonyos FPS-t de nem tudom mi ez, mit jelent és hogy az a jó ha sok az FPS egy játéknál vagy ha kevés?

Legjobb válasz: fps - frame per second képkocka per másodperc. lényegében minél nagyobb annál jobb. ha nagyon alacsony, akkor szaggat a játék Hasznos lehet még a maximális FPS (frame per second = kép per másodperc) érték állítása is, amelyet a konzolban a /com_maxfps * beírásával lehet megszabni (a csillag helyére a kívánt érték kerül). Ez azonban csak akkor fog mûködni, ha ki lett kapcsolva a menüben a "függõleges szinkronizálás" (vertical sync). Az aktuális FPS érték megjelenítését /cg_drawfps 1 beírásával lehetséges bekapcsolni, az egyes helyére nullát írva pedig eltüntetni.

fps - frame per second képkocka per másodperc. lényegében minél nagyobb annál jobb. ha nagyon alacsony, akkor szaggat a játék Hasznos lehet még a maximális FPS (frame per second = kép per másodperc) érték állítása is, amelyet a konzolban a /com_maxfps * beírásával lehet megszabni (a csillag helyére a kívánt érték kerül). Ez azonban csak akkor fog mûködni, ha ki lett kapcsolva a menüben a "függõleges szinkronizálás" (vertical sync). Az aktuális FPS érték megjelenítését /cg_drawfps 1 beírásával lehetséges bekapcsolni, az egyes helyére nullát írva pedig eltüntetni.
Elozo:Ugye tudod, hogy nem csak Cod van a vilagon, es kb a cod az egyetlen jatek, amibe ezt igy kell megnezni.Bar PC-n reg jatszottam, legutoljara cod4-el, de akkor meg nem ismertem mas ilyen jatekot, hogy konzolt megnyitom, stb.Amugy 30 folott mar jo az FPS, de azert a 60 megjobb, annal nagyobb meg mar felesleges
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hasznosak voltak az információk és máris okosabb lettem :)

Mit jelent xbox másolt játéknál hogy FREE régioju játék vagyis szabad régiojú? Meg hogy PAL régio az is mit akar ezzel mondani? Mi köze a játékhoz? !

Legjobb válasz: Külön régiókra van osztva a világ, más a régiókódja Amerikának, Európának, Ázsiának, stb... Ha például Amerikai régiós játékot veszel, de Európai kódra van állítva az olvasód, nem fogod tudni lejátszani. A regio free azt jelenti, hogy bármelyik régióban lejátszható a lemez, nem csak kizárólag a saját megadott régiójában. Az ntsc és pal különbözõ tévés kódolások, amerikában ntsc-ben játszanak le az eszközök, európában pal-ban. Ezért a lejátszód valószínûleg PAL-os, és a hozzá tartozó játéknak is PAL-ban kell lennie

Külön régiókra van osztva a világ, más a régiókódja Amerikának, Európának, Ázsiának, stb... Ha például Amerikai régiós játékot veszel, de Európai kódra van állítva az olvasód, nem fogod tudni lejátszani. A regio free azt jelenti, hogy bármelyik régióban lejátszható a lemez, nem csak kizárólag a saját megadott régiójában. Az ntsc és pal különbözõ tévés kódolások, amerikában ntsc-ben játszanak le az eszközök, európában pal-ban. Ezért a lejátszód valószínûleg PAL-os, és a hozzá tartozó játéknak is PAL-ban kell lennie

A GTA IV PS3 játéknál az hogy platinum mit jelent? Nem olyan mint a sima gta IV? Miben külöbözik?

Kösz

Legjobb válasz: Ha világviszonylatban a játékot legalább 400.000 példányban eladták a kiadás utáni egy év alatt, akkor megkapja a Platinum címkét (tehát egy viszonylag jó játéknak tekinthetõ). A játék természetesen ugyanaz, csak más borítót kap, meg talán a lemez is máshogy néz ki, de mindössze ennyi a különbség. Remélem segítettem.

Ha világviszonylatban a játékot legalább 400.000 példányban eladták a kiadás utáni egy év alatt, akkor megkapja a Platinum címkét (tehát egy viszonylag jó játéknak tekinthetõ). A játék természetesen ugyanaz, csak más borítót kap, meg talán a lemez is máshogy néz ki, de mindössze ennyi a különbség. Remélem segítettem.

Egy számítógépes játéknál mit jelent az, hogy gyémánt kiadás?

A Tomb Raider Underworld-öt szeretném eredetiben megvenni, és láttam, hogy a gyémánt kiadás olcsóbb. Miben más?

Legjobb válasz: Talán olyasmi,mint más játékoknál a Platinum kiadás.Egy bizonyos eladott példányszám után kiadják a game-t újra,"gyémánt" verzióban.Mivel utánkiadás,ezért olcsóbb.

Talán olyasmi, mint más játékoknál a Platinum kiadás.Egy bizonyos eladott példányszám után kiadják a game-t újra, "gyémánt" verzióban.Mivel utánkiadás, ezért olcsóbb.
Az elözö kommentelö téved. A , , gyémánt" kiadás ojan mint a LV kiadás. Ezek bizonyos cégek, akik megveszik a játék jogait. És ugyan olyan áron adják öket. Azt hiszen a jelen esetben 5 rugó környékén van. Tehát ez a gyémánt kiadás minden felvásárólt játékot ugyan azon az áron adja. Ezek semmivel nem térnek el az , , eredeti" játéktól. Talán abban hogy, más a doboz. Szivesen=)

Ibm lenovo 3000N200 tipusú notebookom van, játék közben, és néha amugy is lefagy, de főleg játéknál, ezt a hibakódot irja ki 0X00000008E, mi rá a megoldás? Mit jelent pontosan ez a hibakód?

néztem a neten a servis pack 3 rajta van, ráraktam az ujjat is, mindenki mást ir, közületek valaki tudja rá a megoldást, vettem alá h?t?t, semmi eredménye. köszi a segitséget.

Legjobb válasz: Nem lett beszerelve plusz memória a gépbe véletlenül? Nekem így látatlanban ez a tippem a "0X0000008E" alapján... Mindenesetre nézz be az eszközkezelõbe, hogy minden hardware-elem rendben van-e?

Nem lett beszerelve plusz memória a gépbe véletlenül? Nekem így látatlanban ez a tippem a "0X0000008E" alapján... Mindenesetre nézz be az eszközkezelõbe, hogy minden hardware-elem rendben van-e?
A kérdező hozzászólása: nen, nem lett beszerelve semmi, a hardwer-elemeket is megnéztem már. semmi, nem tudom mi lehet.

Mit jelent egy pc játéknál az, hogy régiózáras?

Legjobb válasz: Az, hogy egyes régiókban nem tudsz vele játszani. A Skyrim pl. sokáig régiózáras volt Angliában, és csak a megjelenés után másfél évvel lett elérhetõ ott a játék.

Az, hogy egyes régiókban nem tudsz vele játszani. A Skyrim pl. sokáig régiózáras volt Angliában, és csak a megjelenés után másfél évvel lett elérhetõ ott a játék.

Mit jelent a CZ játéknál?

http://www.supergamer.hu/need-for-speed-the-run-cz-p-14413.h..

Legjobb válasz: Cseh nyelvû.

Cseh nyelvû.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!