Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent inszemináció szó (2 db)

Mit jelent az inszemináció szó?

Legjobb válasz: Mesterséges megtermékenyítés.

Mesterséges megtermékenyítés.
pontosabban méhen belüli mesterséges megtermékenyítést. egyszerûen fogalmazva az ondó mesterséges bevitelét.
Az elõzõ válaszolónak igaza van, de csak részben. A mesterséges megtermékenyítésnek is van ugyanis két fajtája, ahol az egyik tényleg az inszemináció. Ez abból áll, hogy a nõ hüvelyén át tisztított spermiumokat fecskendeznek fel a méhbe, így segítve a természetes megtermékenyülést. A másik eset, mikor leveszik a petesejtet és a spermiumokat, és egy edényben megtermékenyítik, majd az életképes embriókat beültetik az anya méhébe. Ez a méhen kívüli megtermékenyítés.
Egy kis kiegeszites: ugyanugy stimulaljak elotte a noi szervezetet, mint lombiknal, kulonfele hormonokkal. Csak nem megtermekenyitett petesejtet, hanem spermiukat fecskendeznek be.

Mit jelent az a szó, hogy inszemináció?

Legjobb válasz: MEGTERMÉKENYÍTÉS.

MEGTERMÉKENYÍTÉS.
mesterséges megtermékenyítés
A mesterséges megtermékenyítésnek egy olyan tipusa, amikor a nõ peteérését követõen a férfitól korábban nyert ondóból egy eszköz segítségével juttatnak a nõ méhébe hímivarsejtet, így biztosítva a "találkozást".
Csak a tisztán látás végett! 1., inseminatio: 1.1 heterológ inseminatio idegen (nem a férjtõl származó) spermával végzett megtermékenyítés 1.2 homológ inseminatio a férj spermiumaival végzett megtermékenyítés, 2., inseminatio arteficialis: mesterséges megtermékenyités


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!