Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent inszemináció (4 db)

A dokim inszeminációra irányitott, mert nincspeteérésem, menstruáció is norcolutal kelenne meghozzam most, a mainap kezdem el szedni 2x1 csak aszt nem értem hogy, menstruáció 3-dik napján kel menem vissza stimulálás lesz nemtudom mi jelent?

Legjobb válasz: Röviden nálam is ez a gond. Stimulálás azt jelenti, hogy valamilyen gyógyszerrel serkentik a petefészkeket, hogy legyen peteérés. Én szedtem clostybegit-et ez nem használt. Nekem a merional injekciótól indult be a peteérés. De van másfajta injekció is amit erre adnak.

Röviden nálam is ez a gond. Stimulálás azt jelenti, hogy valamilyen gyógyszerrel serkentik a petefészkeket, hogy legyen peteérés. Én szedtem clostybegit-et ez nem használt. Nekem a merional injekciótól indult be a peteérés. De van másfajta injekció is amit erre adnak.
Igen!Az elsõ jól irta!Megjön és a harmadik naptól indul a stimulálás! Clostilbegyt-tel(ez a legnépszerûbb) szokták szokták a petefészket stimulálni a peteérésre!Uh-t csinál és ha nem jó akkor általában Merional injekciót is adnak! Volt velem egy csaj inszemkor, akinek ugyan ez volt a problémája és neki elég volt a Clostilbegyt!

Mit jelent pontosan az inszemináció?

Legjobb válasz: Szerintem is tök normális volt a válasz. Ettõl azért nem kell kiborulni. Olvasgass utána.

Én sem vagyok "idegbeteg", de szerintem is tapló az elsõ válaszoló! Ennyi erõvel, bárki bármit kérdez, lehetne a válasz, hogy: google. Én sem tudtam mit jelent ez, de itt megtudhattam, magamtól meg nem kerestem volna utána, mert nem is ismertem ez a kifejezést (szerencsére simán megy a baba-gyártás). Ez normális kérdés volt legalább, nem úgy, mint némelyik anyuka, leendõ anyuka képes itt feltenni. Vagy: mostanában minden 3. kérdés az új influenzával kapcsolatos, már kicsit unalmas....ezekre a válasz lehetne: már volt, olvass utána. Vagy: google. Ennyi!
5. Az inszemináció kivitelezése A tüszõrepedés idõpontjában kell a házaspárnak az intézetben jelentkezniük. A beavatkozás elõtt 3-5 napos karencia (önmegtartóztatás) szükséges. Maszturbációval higénikus (steril) körülmények között ejakulátumot kell nyerni. Az ejakulátumból az un. elfolyósodást követõen, mely kb. 20 perc, laboratóriumi módszerekkel (mosás, centrifugálás speciális oldatokkal) a jól mozgó, jó minõségû spermiumok izolálhatók mosott, feljavított minõségû spermiumok egy katéterbe kerülnek felszívásra. A laboratóriumi munka kb. 1 órát vesz igénybe. Az inszemináció fájdalmatlan beavatkozás, steril mûszerek használatával a nõgyógyászati rendelõben elvégezhetõ. Mint nõgyógyászati vizsgálatnál hüvelytükörrel feltárjuk a méhszájat, a hüvelyt fertõtlenítjük, majd a méhszájon keresztül vezetjük be a méh üregébe a puha, vékony katétert, és a spermiumokat a méh üregébe fecskendezzük. A pár perces beavatkozást követõen pihenni, feküdni nem kell, az elsõ pillanattól kezdve minden megkötés nélkül, teljesen normális életvitel lehetséges (beleértve a fizikai munkát is). Az inszeminációt követõen egészen a terhességi teszt végzéséig, - fõleg gyógyszeres petefészek elõkészítést követõen -, sárgatest hormonpótlás javasolt. Terhességi teszt az inszeminációt követõ 10.-12. között végezhetõ. Szia , belinkeltem ide egy részt magáról az inszemrõl, remélem így már pontosabb képet kapsz róla. Jómagam szerdán estem túl immáron az ötödiken, egyáltalán nem fájdalmas beavatkozás, és sok esetben segítség ott, ahol spontán nem jön a baba. a lényeg, hogy a méhüregbe történõ fecskendezés által pont a hüvely vegyhatásában elpusztuló spermiumokat segíti azáltal, hogy így nem kell ezen közegen áthatolniuk. ez fõleg azoknál a pároknál nagy segítség, ahol a méhnyaknyák elpusztítja a spermiumokat.
Szerintem is tök normális volt a válasz. Ettõl azért nem kell kiborulni. Olvasgass utána.
Spermiumok mesterséges úton történõ hüvelybe fecskendezése, gyereknemzés céljából. Egyébként: gooogle!
Ez miért beléd rúgás, hogy egyébként google? Te szerintem idegbeteg vagy, azért nem sikerül a baba. Sürgõsen nyugodj meg, és irány a google!
Akkor anyukám, normális kérdést tegyél fel, ha normlis választ akarsz kapni. Amúgy az elsõ tökéletes választ adott, nem tudom, mi bajod vele. A google-ban lehet errõl részletesebben is olvasni.
Ja vagy lehetne egy új kategória gyerekvállalás, nevelés-en belül: H1N1 :D:D:D
A kérdező hozzászólása: Az elsõ felhúzott, de a következõ hármon már csak nevetek. Édesek vagytok, köszi! :) )))
A kérdező hozzászólása: Egyébként google???? Milyen ember vagy te? Mit gondolsz jókedvemben írtam ki a kérdést? Nem gondolod, hogy vannak pillanatok, amikor az embernek nincsen kedve a googleban kutakodni, mert éppen aznap tudta meg, hogy nem lehet természetesen úton babája? Szégyellheted magad. Remélem a következõ kérdésednél beléd is beléd rúg valaki.
21:38-as, szerintem meg te vagy a tapló. Ide írod egy nõnek, aki sír-rí, hogy nem lehet gyereke, hogy nálad simán megy a gyerekgyártás... Mintha egy éhezõ elõtt kaviárt ennél. Szégyelld magad, de nagyon!
Ez az oldal azért van hogy bárki bármilyen kérdést feltegyen.Nem kell ezen veszekedni.
:) :) Szerintem se kellett volna a google-s megjegyzés... Ez az oldal pont azért van, hogy itt kérdezzen bárki bármit, ami a gyerekvállalással kapcsolatos. Egyébként a google-be ha beírod, tuti kiad millió oldalt, élmény kiválogatni a hasznos infókat. Én eddig kétszer voltam inszemináción, sajnos sikertelenül. Úgy történt, hogy a férjem leadta a spermáját, egy óra múlva behívtak, közölték, hogy a férjem spermája megfelelõ volt, el tudják végezni a beavatkozást. Felfeküdtem a vizsgáló székbe, egy vékony katétert felhelyeztek a hüvelyembe és azon keresztül felfecskendezték a spermát. Pár percig még feküdnöm kellett, utána felöltöztem, hazamentem és minden folytatódott úgy, mint elõtte. Egyátalán nem fájdalmas, annyira kellemetlen csak, mint egy nõgyógyászati vizsgálat. Ja, és elõtte kaptam peteérést stimuláló szereket. Miért nem lehet természetes úton babád?
Szerintem is google. Ott a tökéletes válasz a kérdésre!

Mit jelent az inszemináció szó?

Legjobb válasz: Mesterséges megtermékenyítés.

Mesterséges megtermékenyítés.
pontosabban méhen belüli mesterséges megtermékenyítést. egyszerûen fogalmazva az ondó mesterséges bevitelét.
Az elõzõ válaszolónak igaza van, de csak részben. A mesterséges megtermékenyítésnek is van ugyanis két fajtája, ahol az egyik tényleg az inszemináció. Ez abból áll, hogy a nõ hüvelyén át tisztított spermiumokat fecskendeznek fel a méhbe, így segítve a természetes megtermékenyülést. A másik eset, mikor leveszik a petesejtet és a spermiumokat, és egy edényben megtermékenyítik, majd az életképes embriókat beültetik az anya méhébe. Ez a méhen kívüli megtermékenyítés.
Egy kis kiegeszites: ugyanugy stimulaljak elotte a noi szervezetet, mint lombiknal, kulonfele hormonokkal. Csak nem megtermekenyitett petesejtet, hanem spermiukat fecskendeznek be.

Mit jelent az a szó, hogy inszemináció?

Legjobb válasz: MEGTERMÉKENYÍTÉS.

MEGTERMÉKENYÍTÉS.
mesterséges megtermékenyítés
A mesterséges megtermékenyítésnek egy olyan tipusa, amikor a nõ peteérését követõen a férfitól korábban nyert ondóból egy eszköz segítségével juttatnak a nõ méhébe hímivarsejtet, így biztosítva a "találkozást".
Csak a tisztán látás végett! 1., inseminatio: 1.1 heterológ inseminatio idegen (nem a férjtõl származó) spermával végzett megtermékenyítés 1.2 homológ inseminatio a férj spermiumaival végzett megtermékenyítés, 2., inseminatio arteficialis: mesterséges megtermékenyités

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!