Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy valaki jobboldali beállítottságú (1 db)

Mit jelent az, hogy valaki jobboldali beállítottságú?

Legjobb válasz: Egyszerû politika! bal oldal az MSZP, jobb oldal a FIDESZ.

Egyszerû politika! bal oldal az MSZP, jobb oldal a FIDESZ.
Hát azért az elõzõ válaszadó eléggé leegyszerûsíti a kérdést... Az hogy valaki jobb vagy baloldali valóban politikai beállítottságot jelent, a jobboldal jellemzõiként szokták említeni a konzervatívabb (nem feltétlenül rossz értelemben) és nemzeti (de nem feltétlenül nacionalitsa!!), inkább úgy fogalmaznék, hogy nemzeti hayományokhoz ragaszkodó szemléletmódot. Amúgy ha jól tudom azért hívják jobboldalnak, mert a francia forradalom idején a jobb oldalon foglaltak helyet (az elnöktõl jobbra) a konzervatív párt tagjai, vagy valami hasonló története van... Nagy hiba lenne ezt a kategóriát MSZP-re meg Fideszre egyszerûsíteni, hiszen történelmi fogalom. Szerintem amit én írtam még az is egyszerûsítés (sõt..) de legalább megpróbáltam kicsit elrugaszkodni attól, hogy kizárólag a mai két nagy magyar párt síkján gondolkodjunk :) .
közgazdi szempontból jobboldal a piacgazdaságra, szabad versenyre esküszik, baloldal meg állami tulajdonú cégekre, ohne piacgazdaság, ezen az alapon nálunk a fidezs a komcsi, és a szocik a jobbosok na erre varrjunk gombot, mert az is igaz, amit elõttem írtak :D
Volt egy régi vicc, mely szerint a jobboldal szociális hibákat, a baloldal kapitális hibákat vét. Hát...
Hát nálunk ez valóban érdekesen alakult. Nálunk az a politikai oldal, amelyik világnézetileg jobboldali, az közgazdasdágilag baloldali. És fordítva: ez a másik oldalra is igaz. Akkor nekünk most tulajdonképpen nincs jobb- és baloldalunk, csak a közép van? Ez sem igaz. Sosem voltunk normális ország....
Mindig is nagyon szép ország voltunk, csak sosem sikerült beállni a sorban.Ma Magyarhonnban amúgy tényleg nincs egyértelmû bal és egyértelmû jobb oldal. A mai közéletben a jobboldali beállítottságú, az általában tényleg a politikában vett fideszes, mert akik már nagyon jobbosok, azok általában az MTI szerint neonáci csõcseléknek becézett emberek.(Ez persze csak a szenzációéhes szememben már búlvársajtói szintre süllyedt nemzeti hírközlõ szerv véleménye.) Eléggé sokrétû az egész politika, és szerintem nem kellene jobb meg bal oldalra osztani, hiszen, ami nekik jobb, az lehet nekünk bal...
Azt, hogy fasiszta.
nem baloldali

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az baj, hogyha Orbán Viktor a példaképem?

Apám mindig azt mondja hogy Orbán Viktor nagyon sokat tesz értünk és szereti a népét.
Õ már meg anyukám is a kilencvenes évek óta szavazói és támogatói a Fidesznek.

Én is szeretnék ilyen ember lenni mint a miniszterelnökúr.

Mindig meg meri mondani a vörösinges nemzetgyilkos bolsevikeknek az igazat,És hirdeti az egyetlen igazi keresztény értékeket.

14/f

23

1868 és 1918 között Fiumének volt parlamentje vagy csak kormányzója volt?

1

Miért készítenek ilyen rasszista videókat?

http://www.youtube.com/watch?v=CjCFqRGBZXg

Felháborító!

10

Miértnem "turbóznak" fel egy országot hogy kihúzza európát a válságból?

Lenne egy adott ország európában. Elengednék az összes adósságát, elárasztanák pénzzel, a munkanélküliséget 0-ra csökkentenék. Mindezt erőltetve, manuálisan.

Ezek után, ha van egy ilyen ország, húzná felfelé a többi országot is gazdaságilag, társadalmilag.

Elméletben lehetséges lenne?

3

Szerintetek ez a jelkép szabadkőműves szimbólum-e?

http://kepfeltoltes.hu/130926/xy_www.kepfeltoltes.hu_.jpg (meg lehet nyitni letöltés utánn)

4

Tényleg nem jártak jól a tanárok a mostani fizetésemeléssel?

Pár hónapja, mikor meghozták az erről szóló törvényt, azt mondták, hogy havi több 10 ezer ft-tal emelkedik a tanárok nettó bére. Most meg mindenütt azt hallom, azt olvasom, hogy a legtöbben ugyanannyit vagy kevesebbet keresnek, mert bár az alapbérük több, de elvesztették a korábbi pótlékokat, a túlóra- és helyettesítési pénzeket, a magasabb besorolást.


3

Jó ötletnek tartjátok?

Létrejön a Kárpáti Föderáció a következő tagokkal: Magyarország,Ausztria,Szlovákia,Csehország,Szlovénia,
Horvátország,Bosznia-Hercegovina, valamint Romániából Erdély, Szerbiából Vajdaság,Ukrajnából Kárpátalja,Horvátországból Fiume, Olaszországból Dél-Tirol és Trieszt. A tagállamokat csak a közös államfő és a kül - és hadügyek kötik össze. A Kárpáti Föderáció parlamentje kétkamarás. Alsóháza 500 tagú,tagjai a szövetségi államok lakosságának megfelelően oszlanak meg. Felsőháza 26 tagból áll,minden állam 2 szenátort küld. A felsőház választja négy évre a Föderáció közös államfőjét,Kárpátországok elnökét,akinek feladata inkább ceremoniális. A kül - és hadügyek intézésére megalakul egy Közös Hadügyminisztérium, egy Közös Külügyminisztérium,és az ezzel kapcsolatos pénzügyeket a Közös Ügyek Pénzügyminisztériuma igazgatja. A három minisztert az elnök nevezi ki a parlament javaslata alapján. A három miniszter választja a közös miniszterelnököt,aki reprezentatív feladatokat lát el,mivel minden szövetségi állam maga intézi belügyeit. A közös testületek központja Bécs,de az elnöknek minden állam fővárosában (így Bécsben is) van kirendeltsége,melyet a szövetségi államok névleges jogú államfőjének szerepét ellátó kormányzó vezet. Kérlek titeket,tűrhető hangnemben válaszoljatok,mert ha nem,akkor azért lepontozás jár automatikusan. Hogyha normál hangnemben fejezitek ki véleményeteket,pl.: úgy,hogy "Ez szerintem nagyon jó ötlet",stb. (de hogyha azt írjátok,hogy "Ez szerintem nem jó ötlet" akkor is) automatikusan jár a zöld vagy kék kéz - attól függ,mennyire tartom hasznosnak a választ. Előre is köszönöm a válaszokat!

3

Mennyire fontos a sajtószabadság?

Azt látom, hogy általában fontosnak tartják az emberek, azonban mégis korlátozzák itt-ott, ahol elméletileg sajtószabadság van; ilyen korlátozások általában vagy a történelemmel függenek össze, vagy egyes népcsoportokkal, vagy a mindenkori hatalmat érintő negatív véleményekkel.
Persze az abszolút szabadság megengedné a fent említetteken kívül gyermekpornográfiát és a nyílt szexualitást is, amik bizony a társadalom súlyos vétségei lennének.
De akkor hol a határ? Határok nélkül bízhatnánk a jó erkölcsben és az etikus viselkedésben? Vagy kell, ami megmondja, hogy meddig lehet elmenni.

3

Gázspray-ből milyet ajánlanátok?

Mostanában egy kissé érzem hogy veszélyes lett a környék,és a biztonság kedvéért jól jönne valami önvédelmi eszköz.Gázspray-re gondoltam de ha van más legális eszköz is az is jó lenne.Válaszokat előre is köszönöm.

4

Ezeket a rajzfilmeket kik csinálják?

http://www.youtube.com/watch?v=niicDbbSky0

Szellemesek.

Én az amerikaiakra tippelek , ők szeretnek ilyesmiket csinálni.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!