Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy valaki jobboldali (1 db)

Mit jelent az, hogy valaki jobboldali beállítottságú?

Legjobb válasz: Egyszerû politika! bal oldal az MSZP, jobb oldal a FIDESZ.

Egyszerû politika! bal oldal az MSZP, jobb oldal a FIDESZ.
Hát azért az elõzõ válaszadó eléggé leegyszerûsíti a kérdést... Az hogy valaki jobb vagy baloldali valóban politikai beállítottságot jelent, a jobboldal jellemzõiként szokták említeni a konzervatívabb (nem feltétlenül rossz értelemben) és nemzeti (de nem feltétlenül nacionalitsa!!), inkább úgy fogalmaznék, hogy nemzeti hayományokhoz ragaszkodó szemléletmódot. Amúgy ha jól tudom azért hívják jobboldalnak, mert a francia forradalom idején a jobb oldalon foglaltak helyet (az elnöktõl jobbra) a konzervatív párt tagjai, vagy valami hasonló története van... Nagy hiba lenne ezt a kategóriát MSZP-re meg Fideszre egyszerûsíteni, hiszen történelmi fogalom. Szerintem amit én írtam még az is egyszerûsítés (sõt..) de legalább megpróbáltam kicsit elrugaszkodni attól, hogy kizárólag a mai két nagy magyar párt síkján gondolkodjunk :) .
közgazdi szempontból jobboldal a piacgazdaságra, szabad versenyre esküszik, baloldal meg állami tulajdonú cégekre, ohne piacgazdaság, ezen az alapon nálunk a fidezs a komcsi, és a szocik a jobbosok na erre varrjunk gombot, mert az is igaz, amit elõttem írtak :D
Volt egy régi vicc, mely szerint a jobboldal szociális hibákat, a baloldal kapitális hibákat vét. Hát...
Hát nálunk ez valóban érdekesen alakult. Nálunk az a politikai oldal, amelyik világnézetileg jobboldali, az közgazdasdágilag baloldali. És fordítva: ez a másik oldalra is igaz. Akkor nekünk most tulajdonképpen nincs jobb- és baloldalunk, csak a közép van? Ez sem igaz. Sosem voltunk normális ország....
Mindig is nagyon szép ország voltunk, csak sosem sikerült beállni a sorban.Ma Magyarhonnban amúgy tényleg nincs egyértelmû bal és egyértelmû jobb oldal. A mai közéletben a jobboldali beállítottságú, az általában tényleg a politikában vett fideszes, mert akik már nagyon jobbosok, azok általában az MTI szerint neonáci csõcseléknek becézett emberek.(Ez persze csak a szenzációéhes szememben már búlvársajtói szintre süllyedt nemzeti hírközlõ szerv véleménye.) Eléggé sokrétû az egész politika, és szerintem nem kellene jobb meg bal oldalra osztani, hiszen, ami nekik jobb, az lehet nekünk bal...
Azt, hogy fasiszta.
nem baloldali


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyi idős emberek írnak itt politika kategóriában?

Nos, a következőre lennék kíváncsi:
-Aki ezt olvassa (te) mennyi idős vagy.
Tulajdonképpen egy kis felmérést végzek, hogy itt gyk-n politika kategóriában mennyi az átlag életkor.

9

Ti nem érzitek úgy mintha össz-vissz 20-30 ember kommentelgetne itt?

Pár éve mintha nagyobb élet lett volna a fórumon!

6

Mekkora a munkanélküliség aránya a fiatalok; pályakezdők között?

Diplomások / nem diplomások

4

Ha árvízi védekezési munkákban szeretnék részt venni, hol, milyen hivatalnál kell rá jelentkeznem? Kell hozzá orvosi alkalmassági vagy ilyesmi? Hogyan megy ez?

Hallom, hogy jön az árhullám a Dunán, és ha a III. kerületet is érinteni fogja, lehet, hogy szükség lesz majd védekezésre. Még nem régóta lakom itt, de már be vagyok jelentkezve, csak még nincs munkám, de addig is szeretném hasznossá tenni magam, amíg lesz. Ha szükség van rám.

9

Miért jönnek ide a finnek?

Most láttam a kókusz beharangozójába hogy a finnek tömegessével települnek az országba. Van mitől tartanunk? Azért jönnek hogy átvegyék a hatalmat? Mi van ha cionista finnek? Na már csak ezért is a jobbikra kell zavarni hogy az ilyeneket elzavarják!!!

22

Beindulhat a magyar vasúti járműgyártás?

http://richpoi.com/cikkek/hazai/ilyenek-lesznek-az-uj-magyar..

Magyarország régen világviszonylatban is eléggé elöl járt vasúti kocsik gyártásában.

Szükség is van rá , hogy újra egy innovatív ország legyen Magyarország.

Csak nehogy a nyugatiak tönkretegyék azt az éledező gyártást is.

A MÁV-ra is eléggé ráférne ,egy kocsipark újítás.

10

Meg van engedve egy középiskolai tanárnak a politizálás tanórán?

8

Mennyire erezheto az orban diktatura, a hajlektalanokat erintve?

Arra lennek kivancsi, hogy sokan eltuntek budapest utcairol sokakat bebortonoztek utcan alvasert? Becsben es Munchenben mar magyar satortabor is megjelent magyar hajlektalanokkal...

37

Hol, vagy kinél kell bejelenteni a chip és veszettség elleni oltással nem rendelkező kutyákat tartó tulajdonost?

14

Miért csak a fehér ember lehet rasszista, fajgyűlölő?

Szerintem, a feketék (beleértve a barnákat azaz a cigányokat) sokkal jobban tudnak gyűlölködni.
Például ha egy fehér férfi összeházasodik egy fekete nővel akkor Afrikában akár meg is gyilkolják a férjet, más helyeken pedig csak erős gyűlölet van vagy akár ott is megölik (pl. Amerika)
De ha én azt mondom,hogy nem helyes az,hogy egy fekete férfi fehér nővel van ,na akkor én egy rasszista fajgyűlölő és minden gyűlöletet megtestesítő emberré válok.
Vagy az nem baj,hogy a romák gádzsóznak meg parasztoznak, és tettlegességig fajul a gyűlöletük egy fehér (magyar) ellen, de mikor valaki csak fel merészel szólalni a romák ellen akkor olyan botrány lesz, hát még ha tettlegességig menne a dolog.
Persze a magyarok ellen elkövetett bűncselekményeket azzal magyarázzák,hogy a cigány nem fogja kirabolni,megveri a saját vérét.
De akkor miért baj az,hogy én cigánybűnözésről beszélek?Persze hogy nem fogom a saját véremet szidni!(azaz a magyar bűnelkövetőket akiket egyébként ugyan úgy elítélek mint a cigánybűnözőket) Nem?
Nem az a válasz a kérdésre,hogy liberalizmus, hiszen mikor elhangzott az a kijelentés,hogy a cigányok egy része állat és azok ne legyenek, akkor sokan fel voltak háborodva ezen az oldalon is, de most meg majd jön a sok válasz,hogy ez a liberalizmus meg stb...hát nem!Mert ti is ugyan úgy felháborodtok az ilyeneken, és mégsem valljátok magatokat liberálisnak.
Bár sejtem,hogy inkább a cigányokat pártolták sokan mintsem a Fideszt, és ezét nem tetszett sokaknak, mert egy Fideszes mondta, de ez is nevetséges, hogy szidjátok a cigányokat aztán meg melléjük álltok mert nem tetszik az adott politikai párt...

Azt pedig nem értem,hogy miért nem lehet ilyen kérdést kiírni, gondolom ez is törölve lesz valami mondvacsinált indokkal, de akkor hol kaphatok választ ha nem itt?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!