Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy valaki jobboldali (1 db)

Mit jelent az, hogy valaki jobboldali beállítottságú?

Legjobb válasz: Egyszerû politika! bal oldal az MSZP, jobb oldal a FIDESZ.

Egyszerû politika! bal oldal az MSZP, jobb oldal a FIDESZ.
Hát azért az elõzõ válaszadó eléggé leegyszerûsíti a kérdést... Az hogy valaki jobb vagy baloldali valóban politikai beállítottságot jelent, a jobboldal jellemzõiként szokták említeni a konzervatívabb (nem feltétlenül rossz értelemben) és nemzeti (de nem feltétlenül nacionalitsa!!), inkább úgy fogalmaznék, hogy nemzeti hayományokhoz ragaszkodó szemléletmódot. Amúgy ha jól tudom azért hívják jobboldalnak, mert a francia forradalom idején a jobb oldalon foglaltak helyet (az elnöktõl jobbra) a konzervatív párt tagjai, vagy valami hasonló története van... Nagy hiba lenne ezt a kategóriát MSZP-re meg Fideszre egyszerûsíteni, hiszen történelmi fogalom. Szerintem amit én írtam még az is egyszerûsítés (sõt..) de legalább megpróbáltam kicsit elrugaszkodni attól, hogy kizárólag a mai két nagy magyar párt síkján gondolkodjunk :) .
közgazdi szempontból jobboldal a piacgazdaságra, szabad versenyre esküszik, baloldal meg állami tulajdonú cégekre, ohne piacgazdaság, ezen az alapon nálunk a fidezs a komcsi, és a szocik a jobbosok na erre varrjunk gombot, mert az is igaz, amit elõttem írtak :D
Volt egy régi vicc, mely szerint a jobboldal szociális hibákat, a baloldal kapitális hibákat vét. Hát...
Hát nálunk ez valóban érdekesen alakult. Nálunk az a politikai oldal, amelyik világnézetileg jobboldali, az közgazdasdágilag baloldali. És fordítva: ez a másik oldalra is igaz. Akkor nekünk most tulajdonképpen nincs jobb- és baloldalunk, csak a közép van? Ez sem igaz. Sosem voltunk normális ország....
Mindig is nagyon szép ország voltunk, csak sosem sikerült beállni a sorban.Ma Magyarhonnban amúgy tényleg nincs egyértelmû bal és egyértelmû jobb oldal. A mai közéletben a jobboldali beállítottságú, az általában tényleg a politikában vett fideszes, mert akik már nagyon jobbosok, azok általában az MTI szerint neonáci csõcseléknek becézett emberek.(Ez persze csak a szenzációéhes szememben már búlvársajtói szintre süllyedt nemzeti hírközlõ szerv véleménye.) Eléggé sokrétû az egész politika, és szerintem nem kellene jobb meg bal oldalra osztani, hiszen, ami nekik jobb, az lehet nekünk bal...
Azt, hogy fasiszta.
nem baloldali


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A személyim kötelességem magamnál hordani? A rendőr az utcán csak úgy megállíthat igazoltatni?

8

Milyen munkám legyen?

Nem tudtam hova csatoljam ezt a kérdést! Itt egy kis rövid ismertető rólam: Barna hajú, barna szemű, kedves, barátságos, állatszerető( kutya, ló főleg) lány vagyok. tanulok angolul, az első 4 évben kitűnő tanuló voltam, 5.-ben 4.8, 6.-ban 4.7 voltam! Most 7.-es leszek és még nem tudom mi leszek!! Akartam már fodrásznak, katonának, tanárnak, rendőrnek, pincérnek és pankrátornak tanulni de nem tetszenek! Valami állatokkal (kutya, ló) való munkát szeretnék! Persze amiért fizetnek!!! :)

17

Sokan miért gondolják a homoszexualitást veszélyesnek a társadalomra nézve?

Szerintem nem veszélyesek a társadalomra ,a többségük kulturált ember.Persze itt is vannak olyan akik direkt provokálják az embereket ,de szerencsére ez csak egy kisebbség közöttük.

A vallás miatt gondolják őket "veszélyesnek?

Szögezzük le ,én nem vagyok meleg.
A nézeteimet tekintve erősen jobboldali vagyok ,de a vallásosság igen távol áll tőlem.
Egyetemre járok, itt vannak melegek ,egy jobboldali társamnak sem volt velük gondja eddig.

A társadalmunkra nézve ,van valami ami tényleg veszélyt jelent.
Ez a veszély egyre csak növekszik ,évről évre.
Ha leírnám akkor letörölnék a kérdést:D

Szóval erre a veszélyre kellene koncentrálni és nem a homoszexualitásra.

13

A Transzcendentális Meditáció (TM) kollektív gyakorlása szerintetek is segítene abban, hogy végre ne duális módon (jobb oldal - bal odal) lássuk a politkát hanem univerzális értékek alapján ítéljünk, mint becsület, tisztesség, szeretet?

TM

4

Egyik pillanatról a másikra megszűnne az Internet, telefon, összeomlana a világgazdaság. Mégis hogyan működött akkor előtte, mielőtt ezeket feltalálták?

2

A dualizmus visszafogta Magyarország fejlődését?

Nemrég vettük töriből. Hatalmas fejlődések, minden téren, ezek jól láthatók, viszont külön pontban megemlítik, hogy még MA is vitatott, hogy miképp is hatott az O.M.M. országunk fejlődésére.
Ti mit tudtok erről? Szabályozta a fejlődést? Tudtunk volna jobbak lenni az osztrákok nélkül?

(Most kérem kihagyni a nemzetiségi kérdést, stb.)

1

Nektek is elegetek van a kapitalizmusból és az Orbán által képviselt neo-feudalizmusból? Itt az idő elvtársak az újabb dicsőséges proletárforradalomhoz. Van kedved csatlakozni?

4

Gyűűűlölöm amerikát! útálom a nagy pofájukat, a mentalitásukat, a vízfejü gondolataikat, a degeneráltságukat, a mocskot ami árad belőle, minden törvényüket, embertelenek. Alig várom h valaki végre tökükre lépjen. Van aki egyet ért velem?

akár már kína is nyugodtan össze szarathatná őket,. nagyon örülnék neki, az legalább nem pofázik bele más országok dolgaiba...

21

Erdély miért nem függetlenedik el Romániától?

13

Mennyibe kerül jelenleg egy HVG hetilap, és a hét melyik napján lehet megvenni?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!