Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy változás (6 db)

Mit jelent az hogy önmagam vagyok? Ha meg akarok változni akkor is önmagam leszek? És mikor jó a változás?

Legjobb válasz: Akkor jó a változás, mikor érzed, hogy szükséged van rá. Nem lehet csak úgy, hogy márpedig mostantól én ilyen és ilyen leszek. Akkor vagy önmagad, mikor nem azon gondolkozol, hogy más vajon hogy válaszolna a feltett kérdésre, hanem csak kimondod amit gondolsz, véleményt nyilvánítasz. Ne befolyásoljon senki más véleménye, mert nem az övét kérdezték, hanem a tiédet! (Persze ettõl azért még megegyezhet a véleményetek)

Akkor jó a változás, mikor érzed, hogy szükséged van rá. Nem lehet csak úgy, hogy márpedig mostantól én ilyen és ilyen leszek. Akkor vagy önmagad, mikor nem azon gondolkozol, hogy más vajon hogy válaszolna a feltett kérdésre, hanem csak kimondod amit gondolsz, véleményt nyilvánítasz. Ne befolyásoljon senki más véleménye, mert nem az övét kérdezték, hanem a tiédet! (Persze ettõl azért még megegyezhet a véleményetek)
Az élet maga a változás. Amikor nem önmagad vagy akkor nem vagy benne a változás természetes folyamában, ellenállsz, így leszel rossz hangulatú. A változás mindig jó, csak folyamatos legyen, és akkor nem okoz meglepetést a környezetednek, aztán ha mégis õk nem voltak eléggé figyelmesek.

Mi ez az új törvény, hogy -6 dioptriától nem támogatja a TB a lencsét? Mit jelent ez pontosan? Árban milyen változás lesz ez? Pont a majdnemhogy vakokat nem kell támogatni?

nekem már -5-ös, minden évben romlik egy egész dioptriányit, hiába viselem mindig a szemüveget, hiszen nem is látnék nélküle. jöv?re biztosan meglesz a -6. most 8000 forint a lencsém, akkor támogatás nélkül mennyi lesz?

Legjobb válasz: Hát 12-15 ezer lesz támogatás nélkül. Nõvéremnek már -8as van, neki már jóval 15 ezer felett van a lencse. Szerintem már neked is lassan kellene inkább egy lézeres szemjavítás. Ált. 5 dioptriát javít. Nõvérem már bejelentkezett egyre, neked is kellene! Hidd el, drága, de meg fogja érni, mert nem romlik tovább a látásod. Én is estem át ilyen kezelésen.

Hát 12-15 ezer lesz támogatás nélkül. Nõvéremnek már -8as van, neki már jóval 15 ezer felett van a lencse. Szerintem már neked is lassan kellene inkább egy lézeres szemjavítás. Ált. 5 dioptriát javít. Nõvérem már bejelentkezett egyre, neked is kellene! Hidd el, drága, de meg fogja érni, mert nem romlik tovább a látásod. Én is estem át ilyen kezelésen.
Úgy tudom most sincs TB támogatás a lencsére. Nekem 6.600 volt 1pár -4-es
Ha évente romlik a látásod akkor olcsóbb lenne kontaktlencsét hordani... talán attól nem is romlana tovább.

1éve járok konditerembe edzeni és szeretnék most teljesen változtatni az edzéstervemen. Nincs sok ötletem hogy mivel érjek el jelentõs változást. Ötlet?

Eddig 4X10/8 osztott edzésterven voltam. Magas ismétlés számú edzés nem igazán jött be csak kb15-ös ismétlés jött be. Azon gondolkozom hogy egy ideig teljes testes edzésre kéne áttérnem de nem tudom mennyivel kéne változtassam egy kezdõknek szóló teljes testes edzésen hogy nekem is eredményes legyen.Ennek szerintetek lenne értelme? Vagy van-e jobb ötletetek?

Legjobb válasz: Válthatsz teljes testesre is. Annyiban eleve el fog térni, hogy nagyobb súlyokkal fogsz edzeni. De a gyakorlatok ugyanazok, mint egy kezdõnek. Alapgyakorlatok kellenek teljes testesnél. És minden izomcsoportra elég ilyenkor 1-1 gyakorlat. Vagy mehet tovább az osztott edzésterv, csak máshogy oszd el az izomcsoportokat, mint eddig és variáld a gyakorlatokat, vagy azok sorrendjét.

Válthatsz teljes testesre is. Annyiban eleve el fog térni, hogy nagyobb súlyokkal fogsz edzeni. De a gyakorlatok ugyanazok, mint egy kezdõnek. Alapgyakorlatok kellenek teljes testesnél. És minden izomcsoportra elég ilyenkor 1-1 gyakorlat. Vagy mehet tovább az osztott edzésterv, csak máshogy oszd el az izomcsoportokat, mint eddig és variáld a gyakorlatokat, vagy azok sorrendjét.
Kezdöként szerintem heti 3 teljes testessel jobban jàrsz. El is mondom miért : A fehèrjeszintèzis 48 oràn àt àll fenn egy megedzett izomcsoportnàl Így pont annyi idö telik el 2 edzès között hogy ujra beinditsd. Az alapgyakorlatok hasznàljàk a legtöbb izmot a testeden ezeket tudod a legnehezebb súlyokkal csinàlni és ezek építik a legnagyobb tömeget így. Ha a melledre csinàlsz 12 sorozatnyi fekvenyomàst egy hèten az jobban fog nöni mintha ebbol 3 sorozat lenne csak fekvenyomàs Az izolàcio is jo persze ha vannak lemaradt izomcsoportjaid. De egy kezdö esetèben nem beszèlhetünk ilyenröl mert mèg minden kicsi.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen 3mas téged olvasva meg is jött a kedvem az edzésmódváltáshoz :D


Mit jelent az az Elvirán, hogy "Gödöllő - Aszód pályaépítési munkák, változások Budapest - Hatvan között I. "?

Milyen változást jelent ez? És még azt is szeretném kérdezni, hogy a pirossal szedett expresszvonatok milyenek? Miért mennek lassabban, mint a zöldek? Van rajtuk légkondi? Éppen csütörtökön viszem nyaralni a beteg anyukámat Miskolcról a Balatonra, és félek, hogy rosszul lesz a hőségben...nem lehet áttenni az időpontot, mert Erzsébet-pályázaton nyerte.

Legjobb válasz: Minden infó ott van az Elvirán, pici piktogramok képében. A légkondi egy hópehely.

Minden infó ott van az Elvirán, pici piktogramok képében. A légkondi egy hópehely.
A kérdező hozzászólása: Tényleg? Nekem azt írja ki a hópehelyre, hogy rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedõ vonat.
Akkor ez a MÁV tök hülye. Másra használ egy igazán egyezményes jelet - gratulálok. Ha mondasz konkrét várost ahová mész Édesanyáddal, megpróbálok én is kisilabizálni valamit.
A kérdező hozzászólása: Reménytelen. Közben mestere lettem az Elvirának. Miskolcról azok az IC-k csatlakoznak a balatoniakhoz, amelyek Debrecenbõl jönnek, azok viszont egy órát késnek pályaépítési munkálatok miatt, és így már azok sem csatlakoznak. Megyünk a közvetlen vonattal, ami nem légkondis. Lesz ami lesz. Vagy két nappal késõbb megyünk, akkor már nem lesz hõség.
A kérdező hozzászólása: Ja, és azt is megtaláltam, hogy mit jelentenek a pályaépítési munkálatok. Késéseket. Vesztegléseket Gödöllõ és Aszód között a negyvenöt fokos katlanvonatban.
Menjetek InterCityvel, azon jobb az esély a légkondira vagy légjavítóra. A hópelyhet azért használja a Start a rendkívüli helyzetben is közlekedõ vonatokra, mert e jelölést az egyik hófrász után vezették be azon vonatok megjelölésére, amelyeket mindenképp elindítanak kedvezõtlen körülmények között is. (Persze ez inkább azt jelenti a gyakorlatban, hogy a nem hópelyheseket tuti nem indítják el, a pelyheseket meg hát... Ahogy sikerül!)

Mit jelent az hogy változás áll be a baba mozgásának mintázatában?

Olvastam a neten de nem igen értem ez mit jelent. Ha valaki tudja írjon! El?re is köszönöm. 39 hetes kismama

Legjobb válasz: A 16.hétre a baba idegeit egy zsíros réteg vonja be a myelin, ami elõsegíti a koordináltabb mozgást...ez az anyag a születésre eltûnik, ezért az újszölöttek kicsit tehetetlenül jönnek a világra és nem jól mozognak, de a myelin elkezd újratermelõdni, és ahogy növekszik a mennyisége úgy tud a baba egyre jobban mozogni. Remélem segítettem.

A 16.hétre a baba idegeit egy zsíros réteg vonja be a myelin, ami elõsegíti a koordináltabb mozgást...ez az anyag a születésre eltûnik, ezért az újszölöttek kicsit tehetetlenül jönnek a világra és nem jól mozognak, de a myelin elkezd újratermelõdni, és ahogy növekszik a mennyisége úgy tud a baba egyre jobban mozogni. Remélem segítettem.
Sztem a kérdezõ nem erre volt kíváncsi. Én is olvastam ezt valahol, a neten. Ha jól emlékszem az utolsó hónapra írta, hogy figyelni kell, hogy változik-e a baba mozgásának a mintázata. Én arra gondoltam, hogy máshogy mozog, mint addig. Ritkábban, máshol, lassabban. De ez csak az én egyéni véleményem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!