Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy szülési (28 db)

Terhességi cukor szülés után mikor áll vissza? 6 hetes diétát kell tartanom még szülés után, mit jelent, hogy fokozatosan kell visszaállni a régi étrendre?

MIkor ehetek cukrosat,vagy több ch-t? Leírnátok a tapasztalatotokat? Én másnap mértem szülés után reggel, (cukros teával itattak 2 napig, fehér zsömlét adtak reggelire) és utána még mindig 7,3 volt. Most tartom a diétát, persze így jó az eredményem.

Legjobb válasz: ha azt mondták 6 hét, akkor annyi. Nekem utána már semmi gondom nem volt, szülés után pár nappal. Próbálgasd. mérjed, ha eszel vmi cukrosabbat.

ha azt mondták 6 hét, akkor annyi. Nekem utána már semmi gondom nem volt, szülés után pár nappal. Próbálgasd. mérjed, ha eszel vmi cukrosabbat.

Az mit jelent hogy 2 ujjnyira ki vagyok tágulva? Könyen fog igy menni a szülés? Mert már 4 nappal tulhordom a babámat és még semmi jele hogy jönni akar, kedden meginditják, a placenta másod fokban érett az jo?

Legjobb válasz: Szó szerint azt, hogy a külsõ méhszáj 2 ujnyira nyitva van. Ez nem befolyásolja a szülés gyorsaságát, vagy könnyebbségét. A méhlepény I foktól érik a III fokig, a II tökéletes..) Én is 8 napot hordtam túl, kedden indítotak volna, de vasárnap megszültem:-) Még bármi lehet:-) Beszélj a babádhoz, és szex, szex:-))

Szó szerint azt, hogy a külsõ méhszáj 2 ujnyira nyitva van. Ez nem befolyásolja a szülés gyorsaságát, vagy könnyebbségét. A méhlepény I foktól érik a III fokig, a II tökéletes..) Én is 8 napot hordtam túl, kedden indítotak volna, de vasárnap megszültem:-) Még bármi lehet:-) Beszélj a babádhoz, és szex, szex:-))
38 hetesen mar minden a szules kozeledtet jelzi :D A baba mar beilleszkedett, valoszinuleg a hasad is lejjebb van mar.
A kérdező hozzászólása: Hát igen picit lejjebb ment, csak nekem ez új, mert elsõvel semmi ilyen nem volt.
Á második gyerek mindig más, mint az elsõ.A szülés se olyan lesz, mint az elsõvel! Valószínûleg elkezdtél tágulni.Jó egészséget Nektek és könnyû szülést kívánok!

Mit jelent a szülés visszatartás, pontosan, hogy működik ez, hányadik hétig tartják vissza a babát?

Legjobb válasz: 36. hétig. Én fájásokkal mentem be a kórházba 31+5 hetesen,kaptam infúziót 24 órásat,tüdõérlelõt a picinek,majd ismét 24 óra magnézium infúzió mert ahogy lefolyt az elsõ,megint görcsöltem.A másodiktól elmúlt,kívül belül 2 ujjnyira kinyíltam.Aztán 10 nap múlva hazaengedtek,szigorú fekvés otthon betöltött 36 hétig.38+5 hétre született meg a fiam. Én pl olyan kismamákkal voltam egy kórteremben akik szintén fájásokkal mentek be de nekik szivárgott a magzatvíz is.Õk 1x kapnak ilyen visszatartó injekciót vagy infúziót és utána várnak,de õk a baba megszületéséig nem mehetnek haza és minden nap vizsgálják õket,ultrahangozzák..

36. hétig. Én fájásokkal mentem be a kórházba 31+5 hetesen, kaptam infúziót 24 órásat, tüdõérlelõt a picinek, majd ismét 24 óra magnézium infúzió mert ahogy lefolyt az elsõ, megint görcsöltem.A másodiktól elmúlt, kívül belül 2 ujjnyira kinyíltam.Aztán 10 nap múlva hazaengedtek, szigorú fekvés otthon betöltött 36 hétig.38+5 hétre született meg a fiam. Én pl olyan kismamákkal voltam egy kórteremben akik szintén fájásokkal mentek be de nekik szivárgott a magzatvíz is.Õk 1x kapnak ilyen visszatartó injekciót vagy infúziót és utána várnak, de õk a baba megszületéséig nem mehetnek haza és minden nap vizsgálják õket, ultrahangozzák..
36-ik hétig tartják vissza ahol lehet. hogy müködik nem tudom, de általában 1-2 hetet szokott müködni csak.
Ezt honnan veszed elsõ, hogy 1-2 hétig tart??? Nekem a 34. héten voltak kisebb fájásaim, a kórházban infúziót kaptam, ami görcsoldó, izomlazító volt. elmúltak a fájások, és a 41. betöltött héten szültem.
Én úgy tudom, hogy a betöltött 36 hét után nem tartják vissza, ha beindult a szülés. Viszont vannak olyan esetek, amikor muszáj a babának megszületni. Egy szobatársamnak szivárgott a magzatvize, 33 hetesek voltak. 3 napig figyelték, nem állt el, így muszáj volt megszülnie a fertõzések, stb miatt. Pedig nekem sanszosabb volt a szülés. Nekem betöltött 34 hetesen indult meg, kaptam tüdõérlelõ injekciót, infúziót, 1 hétig figyeltek, hogy szülök vagy bent marad még. Végül betöltött 36 hetesen szültem meg. Így is 3280 gramm és 51 cm lett. 26hkm
Engem 36+4 naposan fektettek be, és majd csak a 37. héten engedtek haza. Olyan jól sikerült a visszatartás, hogy a 41. hét elõtt 1 nappal szültem meg.
Nálunk is betöltött 36. hétig tartják vissza! Nekem 31 hetesen indult be a szülésem fájásokkal!Berohantunk a kórházba, és kaptam egy szteroidos injekciót (a kicsinek tüdõérlelõ), és utána CTG-re tettek, és folyt az infúzió!Este értünk bereggelig lement 3 infúzió, és akkora múltak el a fájások!Viszont elment a nyákdugóm, és a méhszáj 1222 lett!Tehát teljesen megrövidült améhnyak és 2ujjnyira kinyíltam kívül belül!Nagyon féltünk, hogy tényleg korababánk lesz! a 35, hétog feküdnöm kellet de otthon!Utána már nem!39+4-re született a lányunk!Szóval csak 3nappal akiírt elõtt! A 36. hét meg tuti, hogy addig tartjákvissza, mert most félõ volt hogyújra bekövetkezik, de már 38 hetes vagyok, és egyben!:) 2 éves kislány és 38 hetes pocakcsajszi anyuja
Nekem próbálták visszatartani a 22 héten, sajnos halva született. Ilyenkor egyébként magnéziumos infúziót kapa a kismama, hogy bent maradjon.

35 hetesen 1000 es a méhszájértékem. TUdom hogy ez mit jelent, csak érdekelne hoyg ki meddig huzta? SZülés mikor indult? Vagy mivel nem nyilok, ezért emiatt nem kell "félnem"?

Legjobb válasz: Semmit nem jelent a méhszáj. Nekem már elkezdett nyílni a 30-ik héten. nagy megijedés, aztán 4 hét múlva a vizsgálaton már megint zárt volt. aztán egy hete (38-ik hét) enyhe vérzés után azt mondta a doki már elkezdtem nyilni, akár mi is lehet. azóta volt még egy vizsgálat és nem nyiltam tovább, maradt az 1-2 centi. szóval még túlhordás is lehet. van aki a szüléskor sem nyílik, pont ezért császározzák aztán.

Semmit nem jelent a méhszáj. Nekem már elkezdett nyílni a 30-ik héten. nagy megijedés, aztán 4 hét múlva a vizsgálaton már megint zárt volt. aztán egy hete (38-ik hét) enyhe vérzés után azt mondta a doki már elkezdtem nyilni, akár mi is lehet. azóta volt még egy vizsgálat és nem nyiltam tovább, maradt az 1-2 centi. szóval még túlhordás is lehet. van aki a szüléskor sem nyílik, pont ezért császározzák aztán.
33. héttõl ennyi az értékem, holnap töltöm a 37. hetet és még egyben vagyunk.
Az 1000es érték még teljesen zárt méhszájak csak a nyakcsatorna rövidült meg teljsen!Esetleg sex apával?Hátha..:-)Ha 1111 lesz az már komolyabb.Simán kihuzhatod a 40hetet szerintem!
Nekem a 35. héten 2111 volt, 36.tól 1222, kihúztam majdem végig

3000-es méhszáj mit jelent? Egy darabig akor még nem bujik ki a pici igaz? És az igaz hogy a meleg fürdő beindithatja a szülést? Volt akinek bevált? Hasmenés vas szedése melett normális? Pedig eddig nem volt hig a székletem!

39-hetes kis mama vagyok!

Legjobb válasz: http://piszenpisze.hu/tablazatok/mehszajertekek/ Melegfûrdõ, szex, lépcsõzés, csípõs kaja elvileg beindíthatja a szülést, de hidd el a megfelelõ idõben beindul az magától is bírd még ki azt a 7-10 napot. Sokkal jobb a babának ha õ dönti el mikor akar kibújni, ha nem akar akkor sem fog kibújni bármit is csinálsz. Addig jó míg bent van hidd el. :D És van olyan nõ akinek szülés elõtt párnappal hasmenése van mert tisztul a szervezet is és készül a szülésre.

http://piszenpisze.hu/tablazatok/mehszajertekek/ Melegfûrdõ, szex, lépcsõzés, csípõs kaja elvileg beindíthatja a szülést, de hidd el a megfelelõ idõben beindul az magától is bírd még ki azt a 7-10 napot. Sokkal jobb a babának ha õ dönti el mikor akar kibújni, ha nem akar akkor sem fog kibújni bármit is csinálsz. Addig jó míg bent van hidd el. :D És van olyan nõ akinek szülés elõtt párnappal hasmenése van mert tisztul a szervezet is és készül a szülésre.
3000-es méhszáj értékem volt végig, tehát teljesen zárt. A 37. héttõl hasmenésem volt, mégis 40+6ra szültem. Ja, és a méhszájam csak a vajúdás 11. órájában kezdett nyílni, addig totál zárt volt. Meleg fürdõztem mindig, nem használt.
A vas általában székrekedést okoz, de van olyan vas is ami híg székletet okoz, de ez a vas szedése után már 1 héttel jelentkezik, nem pedig egyszer csak elkezdõdik hetek múlva.
3100-as értékkel folyt el a magzatvizem, 5 óra múlva a kezemben volt a kisfiam. Kibújik majd, már nincs sok hátra :)

Mit jelent az hogy "száraz szülés"?

Az uh-on egyik nap ezt hallottam két kismamától. A beszélgetésük lényegét nem értettem, megakadtam ezen a szón.

Legjobb válasz: Igazán száraz szülés nincs. Még akkor is, ha elfolyik a magzatvíz, akkor is marad annyi, hogy szülés közben is szivárog, folydogál, mert a baba feje elzárja a kivezetõ utat, beilleszkedve a szülõcsatornába. A hétköznapi nyelvben akkor szoktak száraz szülésrõl beszélni, ha a burokrepedés után elfolyt a víz és az után indulnak be a fájások..

Igazán száraz szülés nincs. Még akkor is, ha elfolyik a magzatvíz, akkor is marad annyi, hogy szülés közben is szivárog, folydogál, mert a baba feje elzárja a kivezetõ utat, beilleszkedve a szülõcsatornába. A hétköznapi nyelvben akkor szoktak száraz szülésrõl beszélni, ha a burokrepedés után elfolyt a víz és az után indulnak be a fájások..
Az én elsõ szülésem elég száraz szülés volt.Este elfolyt a magzatvíz, a baba feje még nem ékelõdött be, tehát mondhatni az összes víz elfolyt.Az éjszakát a khzban töltöttem, kaptam szurit nehogy vmi fertõzést kapjon a baba(nyitott volt a méhszáj is), és a doki azt mondta reggelig vár, ha nem indulnak be a fájások, megindítja a szülést.Reggel kaptam infúziót, és 4 óra alatt megvolt a baba.Szval létezik száraz szülés.
Száraz szülés nincs! Nekem is elfolyt a magzatvíz, de az nem úgy van, hogy elfolyik, aztán kész. Az egyfolytában termelõdik, ugyanúgy, ahogy a terhesség alatt. A szülésig folyt is belõlem folyamatodsan. Pedig az eleján nem szivárgás volt, hanem elfolyt rendesen. Nem tudom, hogy ezt ki találta ki, de sok mindenkitõl hallottam.
Ezt nem kitalálták, ez egy szülészeti szakkifejezés.Akkor használják, amikor idõ elõtt elfolyik a magzatvíz, de fájások még nincsenek.A burok repedésétõl és a magzatvíz elfolyásától számítva 24 órán belül meg kell születnie a babának, különben császármetszést végeznek.Szval ez a száraz szülés.

Az, hogy szülés elött lelassul a baba mozgása, mit jelent?

Hogy sokáig lapít, aztán bejelentkezik kicsit,majd megint lapit? A napi 10 mozgásnak meg kell lennie? Hogy számoljam a 10-et? Ha egymás után érzem 3szor, akkor az 3, vagy 10 különböz? id?pontban?

Legjobb válasz: Figyelni kell, és ha nagyon másképp viselkedik, mint szokott, akkor kell valamit tenni. Fél tábla csokit ha megeszel, utána fél-3/4 órával tutira mozgásnak indul. Ha mégsem, akkor érdemes vizsgálatra menni, hogy minden ok-e. Az én gyerekeim nem lassultak le különösképp. Szülés közben viszont már nem mozogtak, ez való igaz.

Figyelni kell, és ha nagyon másképp viselkedik, mint szokott, akkor kell valamit tenni. Fél tábla csokit ha megeszel, utána fél-3/4 órával tutira mozgásnak indul. Ha mégsem, akkor érdemes vizsgálatra menni, hogy minden ok-e. Az én gyerekeim nem lassultak le különösképp. Szülés közben viszont már nem mozogtak, ez való igaz.
Ezért írtam, hogy ha "nagyon másképp viselkedik, mint szokott", akkor igenis oda kell figyelni. Mint írtad, Téged is NST-ztek állandóan. Akkor is nyugodt lettél volna, ha nem? Különbözõ vérmérsékletûek az anyukák, és nem kell az ördögöt sem a falra festeni, ezzel én is egyet értek, de résen kell lenni, mert azért történtek már dolgok...
10 mozgást hülyeségnek tartom nagyon. Nem mindegyik baba lassul le szülés elõtt. Frontol van, vagy nincs annyi helye vagy pihen
Az én fiam szülés elõtt 4 nappal már csak akkor mozgott ha lökdösték vagy evés után, semmi felesleges mozgást nem végzett, meg is voltak lepõdve de azt mondta a doki elõfordul 2 napig egy folytába nstn-n voltam és egészséges a gyerekem semmi baja!Nem minden baba egyforma aktív nem kell szeintem ilyesztgetni senki hogy megnézetném mert kevesebbet mozog ez hülyeség!
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm!
Hát mi a nagyon mocorgók társaságát erõsítjük. nekem nem mozgott kevesebbet a szülés elõtti napokban sem, sõt a szülõágyon le is rugta a hasamról azt a fájásmérõt. de ismerõseimnek a babája nyugisabb volt, volt aki ilyenkor már nem érezte hogy mozog.
Szia menj kórházba és nézesd meg mielõbb! Inkább feleslegesen százszor mint egyszer nem amikor kéne! :-( Saját tapasztalat :-( Nekem se mozgott 1 napig bementem és hiába ctg-tek folyamatosan több órán át, késõn császároztak meg! :-( Azonnal orvoshoz!
igen a feje van lefelé, de minek forduljon meg??, így kell neki maradni a szülésig, hiszen fejjel elõrefelé jön ki :)
Nem valószínû, hogy visszafordul. Nemsoká nem is lesz helye hozzá. :-)
Igen ez azt jelenti hogy fejjel lefele van. így is kell lennie.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy az a jó ha már lefelé van de akkor már nem fog visszafordulni remélhetõleg ugye?Most már így marad?Nem is akarom hogy visszaforduljon már így maradjon.
Nem fog visszafordulni, annyi helye már nincs. :-)

36 hetes kismama vagyok. Tegnap a CTG után vérnyomást mértek, az jó volt, viszont a pulzusom 120 volt. Azt hittük, hogy rossz a mérő, így itthon is megmértük, de itthon is magas volt. Mit jelent ez? Köze lehet a közelgő szüléshez?

Legjobb válasz: 36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re ,itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol ,mert +2cm nyilàs van ,ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem ,hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

36 hetes kismama . Holnap megyek én is CTG-re , itthon szoktam mérni a vernyomasom ami jo szokott lenni àltalaban 109-115/69-71 de a pulzusom nagyon magas (93-106-116-123). Szerintem nem a kozelgo szülést jelzi . Két hette jöttem ki a korhazbol , mert +2cm nyilàs van , ki engedtek de csak àgy nyugalom es 4 féle gyogyszer amit még jövö hétig szednem kell . Remenykedem , hogy ki bir még egy par hetet a pocaklakom.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!