Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy placenta (13 db)

Mit jelent hogy lent tapadt meg a placenta?

De mar 3 hete pihi gyogyszer s meg mindig lent van .17 hetes kismama. ez baj?

Legjobb válasz: Két dolog miatt jelenthet gondot: egyrészt ha rálóg vagy teljesen takarja a méhszájat, akkor szüléskor nem tud majd kibújni a baba, ezért császárra lehet szükség. Másrészt a lent tapadó placenta könnyen leválhat, ami a babára és az anyukára is életveszélyes lehet. Emiatt kell pihenni, nem emeleni, stb. De ne aggódj, mert az esetek legnagyobb részében a méh növekedésével a placenta helyzete is változik, felfelé húzódik (gondolj arra, mint amikor egy lufit fújsz fel). Ez majd akkor várható, amikor intenzíven beindul a baba (és ezáltal a pocak) növekedése, úgy a 20. héttõl.

Két dolog miatt jelenthet gondot: egyrészt ha rálóg vagy teljesen takarja a méhszájat, akkor szüléskor nem tud majd kibújni a baba, ezért császárra lehet szükség. Másrészt a lent tapadó placenta könnyen leválhat, ami a babára és az anyukára is életveszélyes lehet. Emiatt kell pihenni, nem emeleni, stb. De ne aggódj, mert az esetek legnagyobb részében a méh növekedésével a placenta helyzete is változik, felfelé húzódik (gondolj arra, mint amikor egy lufit fújsz fel). Ez majd akkor várható, amikor intenzíven beindul a baba (és ezáltal a pocak) növekedése, úgy a 20. héttõl.
Nekem a legútóbbi papíromon van rajta, hogy mélyebben tapad, pedig elõtte sosem volt rajta. Azt hallottam a placenta folyamatosan tud vándorolni, fõleg szerintem az elején. Nekem nem mondtak rá semmit. azt olvastam, hogy akkor gázabb, ha a méhnyakat takarja, mert akkor csak császár lehetséges. Viszont neked még bõven van idõd, hogy elvándoroljon. 32hkm

Mit jelent, hogy a placenta a mellső falon? Talán azt jelenti, hogy előbb meg nő majd a poci?

Legjobb válasz: A te szemszögedbõl annyit jelent, hogy valószínûleg késõbb fogod érezni a pici mozgását. A pocakod mérete nem ettõl függ.

A te szemszögedbõl annyit jelent, hogy valószínûleg késõbb fogod érezni a pici mozgását. A pocakod mérete nem ettõl függ.
Nekem hátsó falon tapadt meg és 3 héttel hamarabb éreztem meg a babucimat mint a barátnõm akinek mellsõ falon! Mindkettõnknek elsõ baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ! akkor ez azt jelenti, h akkor késõbb fogom érzeni a babámat?
Azt jelenti, hogy a hasad felõl van és nem a gerinced felõl. Ezért közted és a baba közt van, de azt is jelenti, hogy sérülékenyebb, mintha hátul lenne, ezért vigyázz, hogy nehogy sérüljön a hasad, mert, ha azzal baj van, a babán sem tudnak segíteni. Nekem ezt mondták, de persze nem volt semmi bajunk. :) Csak óvatosabbnak kell lenni.
Szia! Szerintem ez is alkat függõ. Az én babóm is mellsõfalon van és már a 15. héttõl érzem a mocorgását. 18 hetes vagyok, a pocakom alig látszik még. :) Jó babavárást!

Az mit jelent hogy 2 ujjnyira ki vagyok tágulva? Könyen fog igy menni a szülés? Mert már 4 nappal tulhordom a babámat és még semmi jele hogy jönni akar, kedden meginditják, a placenta másod fokban érett az jo?

Legjobb válasz: Szó szerint azt, hogy a külsõ méhszáj 2 ujnyira nyitva van. Ez nem befolyásolja a szülés gyorsaságát, vagy könnyebbségét. A méhlepény I foktól érik a III fokig, a II tökéletes..) Én is 8 napot hordtam túl, kedden indítotak volna, de vasárnap megszültem:-) Még bármi lehet:-) Beszélj a babádhoz, és szex, szex:-))

Szó szerint azt, hogy a külsõ méhszáj 2 ujnyira nyitva van. Ez nem befolyásolja a szülés gyorsaságát, vagy könnyebbségét. A méhlepény I foktól érik a III fokig, a II tökéletes..) Én is 8 napot hordtam túl, kedden indítotak volna, de vasárnap megszültem:-) Még bármi lehet:-) Beszélj a babádhoz, és szex, szex:-))

Az orvosom az ultrahangon azt mondta a baba be van fordulva és a placenta 1-2fokban érett ez mit jelent, jelentheti hogy hamarosan megyek szülni (38hetes vagyok)? Gyakran zsibbad kezem lábam és hányingerem is van néha ez mit jelent?

Mostanában hányingerem is van néha és gyakran érzem ugy hogy wc-re kell mennem de mégsem kell,meg a hasam és a derekam is sokat görcsöl ezek mind normális tünetek ilyenkor?Lehet ezekböl következteztni mikor indul meg a szülés?Mit tehetek hogy enyhitsek a görcsökön mert már ülni áli sem nagyon tudok,ha fekszek zsibbad mindenem az alvás is egyre nehézkesebb mit tehetek és mennyi idö még szerintetek?Más is volt hasonloan,mikor lett baba??

Legjobb válasz: Szia. Csak arra tudok válaszolni, hogy a méhlepény érése mit jelent. Velem is igy van, és megkérdeztem a dokimat, õ erre: Hogy teljesen normális, mert, hogy a terhesség elõrehaladtéval a méhlepény is fokozatosan beérik. Ez semmi rosszat nem jelent, igy természetes, de ettõl sajna a szülés még nem fog beindlni. De viszont mivel most vagy 38hetes, és a placentád még csak 1-2 fokban érett, nem kell attól agodnod, hogy idõ elõtt leválik, és probléma legyen. Remélem tudtam egy kicsit segiteni, és hamarosan vége lessz a rosszulléteidnek.

Szia. Csak arra tudok válaszolni, hogy a méhlepény érése mit jelent. Velem is igy van, és megkérdeztem a dokimat, õ erre: Hogy teljesen normális, mert, hogy a terhesség elõrehaladtéval a méhlepény is fokozatosan beérik. Ez semmi rosszat nem jelent, igy természetes, de ettõl sajna a szülés még nem fog beindlni. De viszont mivel most vagy 38hetes, és a placentád még csak 1-2 fokban érett, nem kell attól agodnod, hogy idõ elõtt leválik, és probléma legyen. Remélem tudtam egy kicsit segiteni, és hamarosan vége lessz a rosszulléteidnek.

Ma voltam 36hetes UH-on. A leleten az van, hogy infarktusos placenta, ez mit jelent?

37. hetes vagyok, placenta II-III.stádium, minden más rendben. Köszönöm!

Legjobb válasz: A placentád még teljesen jó, de a terminushoz haladva már öregszik. Az infarktus az mészlerakódást jelent. Ha van merszed és erõd a placenta megszületése után te is megnézheted az apró, kemény gombostûfejnyi mészdarabokat a méhlepényeden.

A placentád még teljesen jó, de a terminushoz haladva már öregszik. Az infarktus az mészlerakódást jelent. Ha van merszed és erõd a placenta megszületése után te is megnézheted az apró, kemény gombostûfejnyi mészdarabokat a méhlepényeden.
"vajúdás", nem vajdús :)
Ülj be egy kád meleg vízbe és áztasd magad kb fél órát. Vagy zuhanyoztasd a pocakod 10 percig. Ha tegnap vajdús kezdete volt, de elfáradt a méh, akkor most be fog indulni. Ha még nem kész a méhed, akkor a melegvíz ellazítja. Ha legközelebb is elindulnak a fájások, akkor a fürdõs módszert megint elõveheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kicsit megnyugodtam. Tegnap voltam nst-n, megkérdeztem a dokit, azt mondta, hogy a végét járja a placenta. Figyeljem a baba mozgását, és ha azt veszem észre, hogy nemnagyon mocorog az eddigiekhez képest, azonnal menjek be, néznek szíhangot. Tegnap este meg a semmibõl hirtelen erõs hányingerem lett + hasmenés, majd 1 óra múlva 10 perces erõs fájások, legalább egy percig tartottak, ez ment 2-3 órát, aztán elmúlt. A baba mocorog, de most nemtudom mivan...
az infarktusos placenta a 37. héten teljesen normális, kezd jönni a szülés ideje és öregszik el a méhlepény, egyre kevésbé van már rá szükség stb. ugyanezt ha a 16. heti uh leletedre írják, na ott gáz lenne, mert még sokat kéne kihúzni a babának egy elöregedett méhelpénnyel és akkor bizony rosszra kellene készülni, de mivel Te már a 37. héten vagy, így azt a kicsi idõt kibírja, ha meg nem, max pár nappal hamarabb születik
Én is ezt olvasgattam, és nagyon sajnálom ha megijesztettelek, most van egy kis lelkiismeretfurim... De nem lesz gond, valószínû csak egy újabb utálatos latin kifejezés... Nézni fogják mostmár az áramlást is+ lesz ctg...ez meg tudja nyugtatni az embert...:)
A kérdező hozzászólása: SZTK-s dokihoz járok, azt mondta minden oké, majd odaadta a UH leletet. Itthon nézem és rá van írva. Sose hallottam még infarktusos placentáról. Beirtam a keresõbe, és megijedtem, mert olyan oldalakat dobott ki, ahol meghalt a baba a méhben oxigénhiány miatt.
Azt jelenti, hogy itt-ott már elmeszesedett, helyenként , ár nincsen benne keringés, de attól még a feladatát el tudja látni (az infarktus maga is a meszesedett erek elzáródását jelenti), de mivel II-III fokban érett, így még bírni fogja. Mivel mindig mégy nst-re, figyelni fognak, ne aggódj. Az ilyen fokban érett lepény 36 hetesen gyakran elõfordul.
ja, jó, akkor rendben.
2-es, inkább ne keresõzz, ha nem tudod. Elsõ válaszoló vagyok és 100%-ra tudom, h még nincs itt a vég. Még jó pár hétig bírja az a lepény.
Te, én beírtam a keresõbe....de ez nem jót jelent......legalábbis itt azt olvasgatom......Doki nem mondott semmit?????
A kérdező hozzászólása: Fura nekem ez az egész. Van már eg 2év 3hós kisfiam, õ 40+1 napra született, minden rendben volt végig, szülés elõtti napon 3100as méhszáj, II. st placenta, volt némi keményedés az utolsó pár napban, de semmi komoly. Éjjel elfolyt a magzatvíz, 5 perc múlva kezdõdtek a fájások, 4 óra múlva megszületett. Most meg már 33. héttõl 2210 es méhszáj, rengeteg görcs, fõleg éjjel. Sose tudom, hogy most akkor ez már az, vagy még nem... Ma vagyok 37+2. kiscsaj lesz.

Mit jelent az, hogy szakadozott placenta? Vetélésem után ezt a magyarázatott kaptam. Köszönöm mindenki válaszát. Betty

Legjobb válasz: HÁt a babának szükséges a placenta, és ha ez sérült, akkor meghal a kicsi. Nem? Részvétem a vetélésed miatt!

HÁt a babának szükséges a placenta, és ha ez sérült, akkor meghal a kicsi. Nem? Részvétem a vetélésed miatt!
mennyi idõs volt a terhességed?
Valószínûleg azt jelenti, hogy levált több helyen is a méhfalról, illetve, hogy a szövet sérült volt. Ilyen esetben csökken a vérellátás, ezáltal az oxigén- és tápanyagellátás is, és a baba meghal. Sajnálom!

Mit jelent az, hogy:a placenta a mellső falon tapad, homogén?

Legjobb válasz: A mellsõ fal az a méhed hasad felõli, elülsõ része. Az enyém is ott tapad. A homogén pedig egynemût jelent, tehát nincs göbösödés, csomó, vérzés stb. benne. A lehetõ legjobb értékek:) Gratulálok:) 12 hetes kismama

A mellsõ fal az a méhed hasad felõli, elülsõ része. Az enyém is ott tapad. A homogén pedig egynemût jelent, tehát nincs göbösödés, csomó, vérzés stb. benne. A lehetõ legjobb értékek:) Gratulálok:) 12 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm.Én is gratulálok neked!Jó egészséget!

Mit jelent az, hogy mellső fali a placenta? Igaz, hogy emiatt enyhébben érezhetem a magzatmozgásokat?

Legjobb válasz: Nekem is mellsõ fali volt, de nagyon sokat és erõteljesen éreztem a mozgásokat. Ez szerintem babafüggõ inkább. Az én babám nagyon sokat mozgott, rengeteget dudorodott a végén a hasam, sõt hullámzott is+ naponta 2-szer minimum éreztem, hogy csuklik. Már 11 napos baba, és most is csuklik naponta egyszer-kétszer:)

Nekem is mellsõ fali volt, de nagyon sokat és erõteljesen éreztem a mozgásokat. Ez szerintem babafüggõ inkább. Az én babám nagyon sokat mozgott, rengeteget dudorodott a végén a hasam, sõt hullámzott is+ naponta 2-szer minimum éreztem, hogy csuklik. Már 11 napos baba, és most is csuklik naponta egyszer-kétszer:)
nekem is ilyen volt, és én sose éreztem olyan "fájóknak" a mozgásokat, meg mondták hogy a vége felé így fog látszani a feje meg a popója a hasamon, ha kidugja... Néha volt egy kis dudor, éreztem a forgásokat-mozgásokat, de nem vészesen:) tulképp mindegy hol tapad a méhlepény , csak azt szokták mondani a mellsõ fali jobban "lefogja" a mozgások érzetét.
A mellsõ fali placenta azt jelenti, hogy a pocakod felöli oldalon tapad, nem a hátad felöli oldalon. Én nem érzem kevésbé a magzatmozgásokat, sõt! Az elsõ babámnál hátsó fali volt a placenta, most mellsõ fali, és most jobban és erõsebben érzem a magzatmozgást.
Egyetértek az elõttem szólóval.Nekem ugyanígy volt, van!
Én nem tudom milyen ha hátsófali, de nekem is mellsõfalon tapad meg és néha elég nagyokat tud rugni és nem hagy aludni már most mi lesz késõbb. 21 hetes km
Nekem is mellsõ fali volt és egész korán , 15 hetesen már éreztem a babát. Nagyon erõsen rugdosott, sokszor fájt.
Elso babaval hatso fali volt, masodikkal mellso fali van. Az elso babat 18 hetesen ereztem eloszor, a masodikat nem egeszen 14 hetesen. Az elso babaval nem volt tul nagy pocakom, de a masodik babaval sem lett oriasi, sot, kb ugyanakkora (mert azt is mondjak, hogy mellso fali lepeny nagyobb pocakot eredmenyez). A magzatmozgasrol: az elso babamnal alig tapasztaltam fajo mozgast, ritkan es azokat is csak az utolso hetekben, amikor mar kozel negy kilos legenyke mozgolodott bent. Most a masodik babaval nagyon intenziven erzem a mozgasokat mar az elejetol es nagyon latvanyos, most lepek a 39. hetbe es napjaban tobbszor jajbekolok hirtelen, mert neha ugy erzem, hogy kiszakitja a gyerek a hasamat. Szoval szo sincs rola, hogy enyhebb mozgasokat ereznek. Ez inkabb babafuggo lehet.

Ki tudja, hogy ez mit jelent? Placenta tapadása: zömében mellső falon, belső méhszájat is fedi. Rossz helyen tapadt meg?

Ma voltam a véd?n?mnél, és felhívta a figyelmem, hogy ez akár komoly komplikációt is okozhat.(vérzés, vetélés)

Legjobb válasz: Mist hogy mondod..., tényleg mondta a doktornõm nekem is, hogy ha bármilyen vérzést tapasztalok, azonnal irány a kórrház. akkor Õ erre gondolt?

A kérdező hozzászólása: Mist hogy mondod..., tényleg mondta a doktornõm nekem is, hogy ha bármilyen vérzést tapasztalok, azonnal irány a kórrház. akkor Õ erre gondolt?
A kérdező hozzászólása: bocsi: most
szia nekem is mellsõ falon tapad és a méhszájat is fedi 3 hete állapította meg a doki, holnap megyek kontrollra remélem már ment felljebb. amúgy emeléstõl eltiltott sokat kellene feküdnöm (2éves kisfiam miatt nem nagyon megy) és a sextõl is eltiltott..neked ilyeneket nem mondott a doki? 22hetes kismama
Sajnos, igen!De még feljebb mehet, ahogy nõ a méh.A húgomnál is ez volt a helyzet, most 32 hetes terhes, Valószinû császározzák!
Szia! Hát, nem a legjobb helyen tapadt meg a lepény... Ahogy írod, a védõnõ a rosszra már felhívta a figyelmed. Igen, akár ezek is bekövetkezhetnek, de akár feljebb is húzódhat, ahogy a méhed növekszik. Nálam is hasonló volt a helyzet, de az orvosom nem tiltott el semmitõl. Sokat kellett volna pihennem (3 gyerek mellett igen nehezen kivitelezhetõ). Ha bármiféle vérzést éreztem volna, azonnal be kellett volna mennem a kórházba... DE: szerencsére semmi ilyen nem történt. A 32 hetes uh-n már szépen felcsúszott olyan helyre, ahol nem zavarta a szülést, így simán szülhettem:) )
Az, hogy a mellso falon van, nem problema. A gond az lehet, ha a mehszajon marad, de az esetek tobbsegeben feljebb csuszik a meh novekedesenek koszonhetoen. Ha ez nem tortenik meg, akkor sajnos csaszar. Ne aggodj, veteles azert eleg ritkan fordul elo emiatt. Pihizz annyit, amennyit csak tudsz! Minden rendben lesz!:)
Szia! Nekem is ez volt a problémám, de nekem pl. úgy vették észre, hogy mebemnetm, mert barnás folyásom volt 12 hetesen. Akor nekem is a méhszájat fedte. Akkor azt mondták, hogy nagyon egy ceruzát se emeljek, mert nagy baj lehet, de nekem is ott volt a 2 éves kislányom, akit bizony muszáj volt emelgetni. Sok pihnést javasolt, és engem is eltiltott a szextõl. Plusz még szóba jött, hogy ha ott marad, akkor császárral fogok szülni. A 19 hetes uh-ra már jó helyen volt és simán is született a babám!!! Neked is minden jót, boldog babavárást!!!

A placenta a mellső falon tapad, a méh fundusában. Ez mit jelent? Ez jó vagy nem? Eddig mindíg csak az volt írva hogy a mellső falon tapad.36hkm

Legjobb válasz: A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.

A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.
Fundus=méh teteje, a legjobb hely:) . Mellsõ fal= hasfal felõl "A mellsõ fali tapadás egyetlen hátránya, hogy ha császármetszésre kerül a sor, akkor a sebésznek oda kell rá figyelni, hogy bele ne vágjon a lepénybe a mûtét során."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkét választ, nagyon hasznos volt, elméletileg rendes szülésem lesz. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!