Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy kompatibilis (8 db)

Mit jelent az, hogy valami nem NATO-kompatibilis?

Természetes magát a szót értem, de milyen kritériumoknak kell megfelelni ? Ha leteszek vmilyen vasat egy hozzáért? elé, akkor honnan tudja megállapítani, hogy nem kompatibilis ?

Legjobb válasz: Vasat? A Ferrum mindenhol Ferrum, nem lehet nem kompatibilis.

Vasat? A Ferrum mindenhol Ferrum, nem lehet nem kompatibilis.
"A NATO európai katonai szervezet." majdnem Észak-Atlanti, tehát az európai országokon kívül az USA és Kanada is tagja, de ezen a lapon: http://hu.wikipedia.org/wiki/NATO mindent megtudhattok a NATOról
Azt hogy nem nyaljuk vele az USA pi*csáját.
teszemazt a vonohorog akasztoja nem olyan mint a nato szabvány...de komolyabbat akár a repülõgép felderítõrendszere nem olyan amit a nato elvár akor nem ismerik meg egymást a gépek...alapvetõen a kompatibilitást szolgálja...h mongyuk nato helikopterekre rendszeresített emelõkötélzettel fel tudja emelni az összes nato tagország tankját mert azoknak ott vannak az emelõfülei ahol kell....
"Azt hogy nem nyaljuk vele az USA pi*csáját." A NATO európai katonai szervezet.
Mondjuk NATO szabvány a 5, 56x45 mm töltény, a Honvédség meg 7, 62x51 mm-est használ.

Mit jelent az, hogy kompatibilis?

nemtudom mit jelent:S ...és mik lehetnek kompatibilisek?

Legjobb válasz: Egymássak funkcióban mûködésben megegyezõ eszközökre vagy programokra mondjuk. Talán a magyar nyelvben a csereszabatos a kompatibilis megfelelõje.

Egymássak funkcióban mûködésben megegyezõ eszközökre vagy programokra mondjuk. Talán a magyar nyelvben a csereszabatos a kompatibilis megfelelõje.
konkrétan "együttmûködésre képes" két alkatrész akkor kompatibilis, ha képesek egymással mûködni, képesek kommunikálni. Két program akkor kompatibilis, ha képesek az egymás által létrehozott fájlokat kezelni.

Mit jelent ez hogy: Az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval?

Legjobb válasz: Ez sok mindent jelenthet, jó lenne tudni, hogy mit csinálsz, mikor ez megjelenik. De például rootolásnál/JB-nél: az általad csatlakoztatott eszközt nem támogatja az a szoftver, amit éppen futtatsz.

Ez sok mindent jelenthet, jó lenne tudni, hogy mit csinálsz, mikor ez megjelenik. De például rootolásnál/JB-nél: az általad csatlakoztatott eszközt nem támogatja az a szoftver, amit éppen futtatsz.
A kérdező hozzászólása: Hát egy jàtèkot szerettem volna letölteni
egész konkrétan milyen játékot milyen mobilra ?
A kérdező hozzászólása: Hát igazábol nem mobilra hanem tabletra ès egy olyan játèkot ami egy sárkányos játèk amit az Így neveld a sárkányos0d alapján csináltak.
Azt, hogy nem menne. (Ha a Play írja ki, akkor lehet, hogy hülyeség. :D)
A play áruház az én telefonomon ezt írtja ki amikor le akarom tölteni a pocket editiont. mit tegyek? nem lehet máshogyan leszedni?
Szedd le aptoidérõl. Ja meg onnan pocket editiont is le lehet szedni :D


Szerintem le kell szedned a legfrissebb verziót, és úgy be tudsz jelentkezni.

Mit jelent a monitoroknál az hogy Wide, és ha azt írja hogy win 8-al kompatibilis, akkor más OP rendszerhez nem is lehet használni? O. o

Szóval.. monitor vásárlás elõtt tartok.. Kinéztem egyet de azt írja hogy win 8-al kompatibilis, most akkor csak azzal az OP rendszerrel lehet használni?? És nem tudom biztosan hogy mi az a Wide több monitornál.

Legjobb válasz: Azt win 98al is használhatod.

Azt win 98al is használhatod.
Wide=nyujtott képernyõ nekem is ilyen van (16:9) tökéletesen használom win7 hez.
A monitornak fogalma sincs arról, hogy milyen oprendszerrel használod, természetesen mûködik bármivel. A wide azt jelenti, hogy szélesvásznú. A win8-as címkét pedig pont azért teszik rá, hogy a hozzád hasonló, kevésbé tájékozott embereket becsapják vele, és esetleg rábírják egy win8 megvásárlására is. Hagyjuk rá, ért a microsoft a "marketinghez". Egy kis kenõpénz a monitor gyártójának, és máris jönnek az oprendszer eladások is...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors információ nyújtást.! : ))
Monitornál a win7 compatible, vagy a win8 compatible annyit jelent, hogy annak a rendszernek a grafikáit szépen, tisztán meg tudja jeleníteni. Nekünk van egy õskövület monitorunk, még ehhez külön jó nagy tápegység is van, de nem ismeri föl rendesen a színeket, meg a windows új verzióinak a grafikáit. Mint pl. a win7 aero-ját. Már a CRT-k se nagyon csípik az aero-t, bár azért használható. Wide (széles) = 16:9-es képarány, pl. 1920x1080, vagyis a teljes HD, illetve az 1280x720, azaz a HD méret.
Kérlek szépen az aero a videokártyától függ és én is látta müködni aero val egy crt monitort és szép volt.
Maradjunk annyiban, hogy egy monitornál, ha fel van tüntetve, hogy milyen Windows-al kompatibilis, az azt jelenti, hogy abban a rendszerben már van önálló driver a monitorhoz, nem szabványos Plug&Play monitorként fogja kezelni. Attól még mûködik minden más rendszerrel is, legfeljebb extra funkciók, vagy az extrémebb felbontások nem beállíthatók.

Mit jelent az hogy Kompatibilis?

Legjobb válasz: Nagyjából azt jelenti, hogy a két dolog együtt tud dolgozni.

Nagyjából azt jelenti, hogy a két dolog együtt tud dolgozni.
Hardveresen, v. szoftveresen passzolnak egymáshoz.
Például az alaplapodban a processzor Intel 775 tokozásu akkor nem tehetsz bele Intel 1155-öt mert más a mérete a technológiája, tehát nem passzolnak össze.KOMPATIBILIS=hasonló, összeillõ.

URH rádió - mit jelent az, hogy "D-star kompatibilis Icom rádiók"?

Nekem is van egy IC-2200H és elvileg ez is D star kompatibilis, de semmi extra csatlakozót nem látok rajta, se semmit, azaz nem értem, miben is több, mint egy sima analóg. Valaki elmagyarázná, aki ért hozzá? kösz előre is!

Legjobb válasz: http://www.dnd.hu/blog/d-star-digitalis-radioamator-rendszer..

A kérdező hozzászólása: köszi, de amiket láttam ábrákat, hogy az ember és az autó tud kommunikálni egy bázisállomással avagy átjátszón keresztül, ez mind mûködik tök sima, hagyományos analóg VHF vagy UHF-módban is. Most akkor mi ennek a lényege ? tényleg nem értem :( Nekem elvileg van egy ilyen rádióm, de nem látok rajta semmi pluszt. Mégis említik, hogy van internet-csatlakozási lehetõsége. Hogyan????? Ez azt jelenti, hogy pl össze tudom kötni a Skypeval és így pl kézbõl is mondjuk az USA-ba beszélni, mert az egészet továbbítja a Skype ?? vagy hogy, mit értenek ez alatt?

Mit jelent az, hogy a The Sim 3 játékom nem kompatibilis az aktuális kiegészítőcsomaggal?

Már elegem van ! Egy hete akarok játszani ezzel a ***ral és már a lemeztörés szélén állok! Megjegyzem megvan a Világ körül a Modern cuccok, az Álomállások és a Leszáll az éj! Légyszíves, szánjatok meg annyira, hogy tippeket adtok azzal kapcsolatban, hogy hogy kellene végre belépnem!

Legjobb válasz: Megjegyzem, hogy letöltöttem a frissítést és azóta ilyen ***

A kérdező hozzászólása: Megjegyzem, hogy letöltöttem a frissítést és azóta ilyen ***
Pont azt jelenti amit ír, frissítened kéne mindegyik kiegészítõt. simprogram.com hasznos lehet.
Nekem is ez a bajom, és frissíteni akarom az indíró panelen, de nem nyitja meg. semmi kiegészítõm nincs fent, mégis ezt írja ki.. mit csináljak, mert már nekem sincs több ötletem, hogy hogyan oldjam meg..:S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!