Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy kezd (43 db)

Fociban mit jelent, hogy "bal kézre figyelj"?

Legjobb válasz: Hogy meg van bundazva a meccs.

Hogy meg van bundazva a meccs.
A kérdező hozzászólása: ezt kétlem :DDD
figyelj arra, vagy ott van ellenfél akit fognod kell vagy arra történik valami
A kérdező hozzászólása: ez logikusabban hangzik :)

Mit jelent hogy felfelé kezd menni a görbe? Most csinálom először, nem igazán értek hozzá.28-30 naposak a ciklusaim

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/3b186afd272ed82cd2c290..

Legjobb válasz: Fontos,hogy mindig ugyanabban az idõpontban mérd a hõdet,rögtön ébredés után,még mielõtt kikelnél az ágyból, csipogás után még 5 percig mérni kell,mert megy még felfelé. Általában van egy alaphõ, a pé-kor leesik ez alá és aztán felmegy az alaphõ felé. Ha fent marad a leesés után a 14.napon is,akkor lehet reménykedni. Ha leesik,akkor meg fog jönni.Nekem sajnos sárgatest elégtelenségem van,ugyhogy csak egy nem túl szép görbét tudok példának mutatni,de a lényeg látszik rajta. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c922cc27b685e9905b0ac9.. Ezen az oldalon,viszont nagyon sok görbét találsz és hasznos dolgokat:http://babatervezok.otthona.net/attekintes.shtml Sok sikert!

Fontos, hogy mindig ugyanabban az idõpontban mérd a hõdet, rögtön ébredés után, még mielõtt kikelnél az ágyból, csipogás után még 5 percig mérni kell, mert megy még felfelé. Általában van egy alaphõ, a pé-kor leesik ez alá és aztán felmegy az alaphõ felé. Ha fent marad a leesés után a 14.napon is, akkor lehet reménykedni. Ha leesik, akkor meg fog jönni.Nekem sajnos sárgatest elégtelenségem van, ugyhogy csak egy nem túl szép görbét tudok példának mutatni, de a lényeg látszik rajta. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c922cc27b685e9905b0ac9.. Ezen az oldalon, viszont nagyon sok görbét találsz és hasznos dolgokat:http://babatervezok.otthona.net/attekintes.shtml Sok sikert!

"Vidd orvoshoz, ha 7 hónaposan, még nem ül a kezein támaszkodva. " Mit jelent, hogy 7 hónaposan?

Mert nem mindegy, hogy 7 hónaposan és 1 naposan vagy 7 hónaposan és 30 naposan.

Legjobb válasz: 7 hónaposan és 30 naposan már majdnem 8 hónapos. Nem? (Szerintem) Én 7 hónaposan és 1 naposan már vinném az orvoshoz.

7 hónaposan és 30 naposan már majdnem 8 hónapos. Nem? (Szerintem) Én 7 hónaposan és 1 naposan már vinném az orvoshoz.
Nem tudsz gyerekorvost váltani? Azért az fontos hogy jó gyerekorvosod legyen, a védõnõ nem annyira életbevágó, na de az orvos...
A kérdező hozzászólása: A védõnõ és a gyerekorvos inkább ne nézzen rá, mind kettõ csak dísz. A gyerekorvos, már 6 hónaposan kórházba küldte volna, mert még nem ül, a védõnõ pedig felháborodott azon, hogy 6 hónaposan még naponta 5-6 alkalommal szopik, mikor neki már csak reggel és este kellene szerinte. Ezek után inkább ne nézzenek rá.
Igazából nálatok inkább az lehet probléma, hogy csak egyik irányba csinálja a dolgokat!Lehet le van kicsit tapadva az izma.
Nézzen rá védõnõ, gyerekorvos..de pl az én babám 7 hónapos kora elõtt kezdett el kúszni, forogni is csak 6 1/2 hónaposan kezdett úgy igazán - elõtte voltak próbálkozások. Betöltötte a 9 hónapot, elkezdett mászni, felállt, felült. Ennyit errõl.
Érdekes dolog ez az ülés-dolog. Azt mondják, hogy ne ültessük a babát, csak ha már magától felül. De bizony elõfordul, hogy EGÉSZSÉGES gyerek "csak" 9 hónapos kora körül ül fel, általában mászásból. Nálunk legalábbis így volt és a doki meg védõnõ szerint ez teljesen normális volt. Akkor meg miért elvárás, hogy 7-8 hónaposan már üljön a baba. Ezt valahogy még nem sikerült összeraknom. :-(
Szia! Szerintem nem kell orvoshoz vinni, max említsd meg a védõnõnek/gyerek orvosnak. SOHA! Nem ült a fiam a kezein támaszkodva, ha leültettem, azonnal eldõlt, pár mp-ig sem maradt úgy. 8 hónaposan fogta magát, és felült, azóta nagyon szépen ül. Most 9 hós, és tegnap felállt. Nálunk 7 hónaposan indult be a fejlõdés. Akkor kezdett el kúszni, utána ült, feltérdelt, felállt. És teljesen normális, egészséges baba.
Szerintem úgy 7.5 hónapos korig számít, de ha valamiben bizonytalan vagy, akkor kérdezd a dokit vagy a védõnõt. Eleve ugye mindenki azt hangoztatja, hogy nem szabad ültetni a babát. Ez meg arról szól, hogy próbálgassuk mit tud. Ha meg nem próbálgatod, akkor csak azt fogod látni amikor magától feltámaszkodik. Lányom 8 hónapos és még nem ült fel magától. 2-3 hete voltunk neurológusnál, nem mondta, hogy követelmény lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ez most megnyugtató. Ölben, ha ritkán ültetjük, akkor megül szépen.
A kérdező hozzászólása: Lányom 7 hónapos és 8 napos, de még nem ül sehogy sem. Mármint ezt a "pár másodpercig ül támaszték nélkül"-t nem próbáltuk, hiszen nem tudom hogyan is próbáljuk. De egyébként forog, gurul, de csak az egyik irányba, körbe-körbe kúszik, repülõzik.
A 7 hónapos kor a betöltött hónapra vontakozik, tehát 7 hós és 1 naposra. Ha ilyenkor még nem fordult át egyszer sem valamelyik irányba, és hason nem forog el a tengelye körül a játékokért (magyarán mondva csak fekszik egész nap és nem is próbálkozik semmivel), akkor orvos. Ha ennyi idõs korban leülteted és pár másodpercig ülve marad (nem rogy össze) és csak azért dõl el mert imbolyog és nem találja még az egyensúlyt ill. ha öledben ül szépen tartja a hátát és nem úgy fest mint egy rongybaba, akkor az rendben van. Stabilan ülnie csak 8 hónaposan "kell" neki (feltéve ha nem koraszülött)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom. Ezért kérdeztem, hogy ti mit hívtok 7 hónaposnak?
Nincsenek ismerõsök a szomszédos faluban/városban, akik esetleg tudnának referenciát adni..Érdeklõdj akár itt gyk-n is hátha valaki ismer egy jó orvost a környéken. Párodnak is igaza van, látatlanba nem menjetek máshoz, de ha van róla referencia akkor miért ne.


Mit jelent az, hogy a, hogy pl. magzatot tetőtől-talpig a mentális kézzel átmasszírozni? Ezt hogyan kell?

A lelki lökdökzsinór cím? könyvben olvastam.

Legjobb válasz: Huh. Ez nehez kerdes. Nem nagyon vagyok jartas az ilyesmiben, de szerintem arra gondol, hogy ki kell alakitanod egy mentalis kezet, tehat nem az igazi kezeddel masszirozod a babat, hanem affele gondolatban letrehozott kezzel. Ha a hasadra teszed a kezed, es elkepzeled, hogy a kezed tovabb tud nyulni, egeszen be a hasadba, megerinti a babat, megsimogatja, megmasszirozza. Gondolom ehhez el kell lazulni, meg ilyesmi. Ilyent en is csinaltam, meg beszeltem is hozza, de nem olvastam sehol.

Huh. Ez nehez kerdes. Nem nagyon vagyok jartas az ilyesmiben, de szerintem arra gondol, hogy ki kell alakitanod egy mentalis kezet, tehat nem az igazi kezeddel masszirozod a babat, hanem affele gondolatban letrehozott kezzel. Ha a hasadra teszed a kezed, es elkepzeled, hogy a kezed tovabb tud nyulni, egeszen be a hasadba, megerinti a babat, megsimogatja, megmasszirozza. Gondolom ehhez el kell lazulni, meg ilyesmi. Ilyent en is csinaltam, meg beszeltem is hozza, de nem olvastam sehol.

Az orvosom az ultrahangon azt mondta a baba be van fordulva és a placenta 1-2fokban érett ez mit jelent, jelentheti hogy hamarosan megyek szülni (38hetes vagyok)? Gyakran zsibbad kezem lábam és hányingerem is van néha ez mit jelent?

Mostanában hányingerem is van néha és gyakran érzem ugy hogy wc-re kell mennem de mégsem kell,meg a hasam és a derekam is sokat görcsöl ezek mind normális tünetek ilyenkor?Lehet ezekböl következteztni mikor indul meg a szülés?Mit tehetek hogy enyhitsek a görcsökön mert már ülni áli sem nagyon tudok,ha fekszek zsibbad mindenem az alvás is egyre nehézkesebb mit tehetek és mennyi idö még szerintetek?Más is volt hasonloan,mikor lett baba??

Legjobb válasz: Szia. Csak arra tudok válaszolni, hogy a méhlepény érése mit jelent. Velem is igy van, és megkérdeztem a dokimat, õ erre: Hogy teljesen normális, mert, hogy a terhesség elõrehaladtéval a méhlepény is fokozatosan beérik. Ez semmi rosszat nem jelent, igy természetes, de ettõl sajna a szülés még nem fog beindlni. De viszont mivel most vagy 38hetes, és a placentád még csak 1-2 fokban érett, nem kell attól agodnod, hogy idõ elõtt leválik, és probléma legyen. Remélem tudtam egy kicsit segiteni, és hamarosan vége lessz a rosszulléteidnek.

Szia. Csak arra tudok válaszolni, hogy a méhlepény érése mit jelent. Velem is igy van, és megkérdeztem a dokimat, õ erre: Hogy teljesen normális, mert, hogy a terhesség elõrehaladtéval a méhlepény is fokozatosan beérik. Ez semmi rosszat nem jelent, igy természetes, de ettõl sajna a szülés még nem fog beindlni. De viszont mivel most vagy 38hetes, és a placentád még csak 1-2 fokban érett, nem kell attól agodnod, hogy idõ elõtt leválik, és probléma legyen. Remélem tudtam egy kicsit segiteni, és hamarosan vége lessz a rosszulléteidnek.

Ha egy fiú állandóan belesimogat a tenyeredbe, fogja a kezed és szorítja hiába mondtad már hogy fejezze be az mit jelent?

Legjobb válasz: azt hogy nem vagy képes elrántani a kezedet és nem mondod elég komolyan lehet hogy én találkozok furcsa pasikkal,de ha azt mondom hogy nem az nemet jelent

azt hogy nem vagy képes elrántani a kezedet és nem mondod elég komolyan lehet hogy én találkozok furcsa pasikkal, de ha azt mondom hogy nem az nemet jelent
Szegénykém sajnálom de jobb neki ha bele törõdik.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem lekoptattam de hogy értett-e a szóból.... Am nem erõszakosan szorította, inkább játékosan. És ez a "kapcsolat" nem ennyi, hogy fogja a kezem de szerintem már nincs mirõl beszélni.
Akkor koptasd a fiút jobb lesz neki is és neked is hidd el!!
A kérdező hozzászólása: Nem engedhetek olyat, ami nincs.
Akkor engedd , hogy szeressen és hagyd magad az érzések hullámának elsodorni.
A kérdező hozzászólása: 27 éves és azt nem tudom milyen komolyan gondolja de már több hónapja ismerem és azóta mûveli a dolgot.
Attól függ hány éves a fiú és milyen komolyan veszi az egészet.Te akarsz tõle valamit, mert ha igen, . akkor nem jelenthet akkora nagy akadályt egy tenyérfogás Lehet a szenvedélyét fejezi ki , valami szinten, de ha téged már ez zavar jobb ha kocacoltatod mert a közeledés nem vált ki jót belõled hanem még frusztrált is nem lesz az a nagy hûû de jó szenvedély, fõként nem lámúros szerelem!!
akkor se mondod elég határozottan, rántsd el a kezed és üvöltsd le a fejét! de úgy igazán.
A kérdező hozzászólása: Mondom én neki nem is finom szavakkal, kiabálok vele de semmi.
Mondd meg neki erélyesen..
Hogy nem tiszteli a kívánságaidat és az akaratodat, és ezzel késõbb jobb lesz vigyázni. Most még csak megszorítja a kezed, és nem engedi el. Késõbb lehet, hogy nem mászik le rólad akkor sem, ha erre kéred. Az meg már nemi erõszak. Csak mondom.
Szeret :3
majd ha beleélvez a tenyeredbe jelent valamit majd
A kérdező hozzászólása: Amit mondott abból azt veszem le, hogy inkább nekem kéne beletörõdnöm..

Mit jelent az ha valaki úgy integet hogy az ujjait összeszorítja és a kezét álló helyzetbe teszi (mintha azt mutatná hogy állj! ) az ujjait kicsit behajlítja mintha egy tállat formlna és kicsiket mozgatja jobbra-balra?

Legjobb válasz: Szépségkirálynõk integetnek így! Igazából semmi jelentõsége, régebben ha jól emlékszem az angol királynõ "hozta ezt divatba" mert nem akarta, hogy lássak ahogy "lötyög" a kezén a bõr ezért integetett így!

Szépségkirálynõk integetnek így! Igazából semmi jelentõsége, régebben ha jól emlékszem az angol királynõ "hozta ezt divatba" mert nem akarta, hogy lássak ahogy "lötyög" a kezén a bõr ezért integetett így!
az a "világbékét" integetés. világbékét akar, vagy legalábbis királynõlenni:D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Mit jelent az pontosan, hogy kemény kézzel kell fogni egy kutyát? Hogyan kell nevelni az ilyen fajtákat?

Legjobb válasz: Kemény kézzel fogni,irányítani valamit, azt jelenti hogy szigorúan neveled,ez véletlenül SEM azt jelenit hogy ütöd-vered ahogy bírod,hanem hogy érezze hogy ebben a kapcsolatban te vagy az elsõrendû tag, a kutya neked alárendelted.Gondolom ez egy nagytestû kutya,talán harci.. fõleg ezeknél fontos ez a fajta nevelési módszer,ugyanis ha kis-,(fõleg)középkorába sok mindent megengedsz neki pl. hogy elég erõsen harapdáljon,felugráljon a vendégekre akkor késõbb már lehetetlen lesz belõle kinevelni, mert ugye senki se szeretne egy olyan kutyát akinek nem tudja irányítani a viselkedését.

Kemény kézzel fogni, irányítani valamit, azt jelenti hogy szigorúan neveled, ez véletlenül SEM azt jelenit hogy ütöd-vered ahogy bírod, hanem hogy érezze hogy ebben a kapcsolatban te vagy az elsõrendû tag, a kutya neked alárendelted.Gondolom ez egy nagytestû kutya, talán harci.. fõleg ezeknél fontos ez a fajta nevelési módszer, ugyanis ha kis-, (fõleg)középkorába sok mindent megengedsz neki pl. hogy elég erõsen harapdáljon, felugráljon a vendégekre akkor késõbb már lehetetlen lesz belõle kinevelni, mert ugye senki se szeretne egy olyan kutyát akinek nem tudja irányítani a viselkedését.
Ne hagyd hogy a fejedre nõjön!
Az ilyen fajtákat (pl. õrzõ-védõk) nem ajánlom bárkinek csak aki jellemébõl adódóan domináns, és temperamentumos. A kemény kezû nevelés mellett a legfontosabb hogy a kutya tisztelje a gazdit, és ez nem megy csak ha alapból olyan a természete!
A szó szoros értelmében meg kell fogni a kutyát!Nem szabad elkényeztetni, a saját akaratunkat rá kell kényszerítenünk, nem szabad, hogy õ gondolja magát az "alfahímnek".Ez lehet, hogy most még nem látszik a kutyuson, de késõbb nagyon pofátlan lesz, és öreg korban sokkal nehezebb megnevelni.Esetleg megéri beíratni egy kutyasuliba is, hogy egy kis modort tanuljon.A harci kutyák például nagyon makacsok, én már csak tudom, nekem egy pitbullal voltak némi önfejûségi problémáim.:) Remélem, segítettem!

Mit jelent az a kifejezés, hogy valakinek "bilibe lóg a keze"? Mikor szokták használni?

Legjobb válasz: Így még nem hallottam, de én ezt használom: "vedd ki a kezed a bilibõl". Ezt akkor mondom, ha valaki lehetetlen dolgokról álmodozik, pl hogy nyer 20 milliót és híres sztár lesz:)Szerintem ugyanarra mondják.

Így még nem hallottam, de én ezt használom: "vedd ki a kezed a bilibõl". Ezt akkor mondom, ha valaki lehetetlen dolgokról álmodozik, pl hogy nyer 20 milliót és híres sztár lesz:) Szerintem ugyanarra mondják.
Tehát azt jelenti, hogy az illetõ nõljön fel hirtelen, ez itt már nem a gyerekkor.
Igen, ezt akkor mondják, ha az illetõ álmodozik, olyan dolgokról, amik sosem válhatnak valóra. Én így hallottam: és akkor felébredtél, hogy bilibe lóg a kezed!
Tudtommal arra mondják, amikor valaki teljesen beleéli magát egy számára kedvezõ szituációba, de ráébred, hogy elrugaszkodott a valóságtól. "Szépet álmodott, de arra ébredt, hogy a bilibe lóg a keze" Én így ismerem...
arra mondjak, aki reszegen hanyas kozben elalszik a wcn, de a wc mellett van a gyerek bilije. reggel arra ebred, hogy a feje a wcbe, keze a bilibe log.

Mit jelent az, hogy egy motor kézi szivatós?

Legjobb válasz: Kézzel kell pumpálni a benzint hogy beinduljon a motor. Általában egy kis karral a kormány környékén.

Kézzel kell pumpálni a benzint hogy beinduljon a motor. Általában egy kis karral a kormány környékén.
Nem kell semmit sehova pumpálni. Azt jelenti, hogy a motor hidegen indításához a többlet benzint a szivatóba egy kézi vezérlésû szelepen juttatjuk. Tehát van egy kis "csatorna" ahol a többlet benzin folyik és ennek a szabályozása történik kézzel. Autókban általában kivan vezetve egy bowden az utastérbe, amit egy karral mozgatsz robogókon a gázmarkolat mellé. Autóknál nem gyártanak ilyet kb. 20 éve.
Az elõzõ két bejegyzésbõl csak annyi igaz hogy van egy kar vagy kihúzhatós gomb az utastérben ami egy bovdent mozgat. Ennek a másik vége a karburátor egy pillangószelepjére van kötve amit bezár mikor mûködteted. Kb 1-2percig hideg indításkor, aztán vissza kell tolni. Nem fecskendez semmit, egyszerûen a légáram a szelep mellet felgyorsul így több benya kerül a torokba...
@3 második vagyok, a példát amit írtam robogóból vettem és ott pont úgy mûködik ahogy írtam. Amit te írtál mûködést az is létezik, de sokkal bonyolultabb. Messze nem annyiból áll, hogy sûríti a keveréket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!