Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy k (46 db)

Mit jelent hogy a meh fundusa? es az hogy nekem az 3/K?

Legjobb válasz: A fundus a méh tetejét, boltozatát jelenti. A terhesség felénél éri el kb a köldök magasságát, 36 hetesen van a legmagasabban, utána lejjebb süllyed. A számérték nem tudom mit jelent, arról még nem hallottam. A fundus magasságából és a has körfogatából szokták a baba méretét megsaccolni.

A fundus a méh tetejét, boltozatát jelenti. A terhesség felénél éri el kb a köldök magasságát, 36 hetesen van a legmagasabban, utána lejjebb süllyed. A számérték nem tudom mit jelent, arról még nem hallottam. A fundus magasságából és a has körfogatából szokták a baba méretét megsaccolni.
Szia! Én úgy tudom a szám centit jelent. Elvileg a köldök alatt 3 centivel van.
Nem centit jelent a szám, hanem ujjnyi távolságot.
Köldök felett 3 ujjnyira van a méh teteje.
k=kilo, vagyis ezerszeres szorzó.

Mit jelent hogy a méh fundusa x/k?

Nem találtam sehol az interneten magyarázatot.

Legjobb válasz: A köldök (k) felett X ujjnyival van a méh teteje (fundusa).

A köldök (k) felett X ujjnyival van a méh teteje (fundusa).
A kérdező hozzászólása: De mennyi az az x? Akkor a dOki nem tudja? Mert ezt írta a kiskönyvbe ma.
1. vagyok. Nem tudom... Lehet, hogy nem tudja a doki, ezért csak azt írta, hogy valamennyivel már köldök felett van a méh teteje. Hány hetes vagy? Mert olyan 20. hét körül szokta elérni a köldököt a méh!
A kérdező hozzászólása: 31 hetes vagyok.ezért is furcsa hogy nem tudja... Meg elõtte már volt 2/k. Érdekes...
sokat verem a farkam
Általában ha meglát egy fiú egy nõt, azonnal valami mocskos dolog játszódik le fejében amibe némileg bele is éli magát. Bár nem mindenki vizuális szóval ez a kijelentés nem mindenkire vonatkozik.
Pornót nézek és látom a csajokat.
Nem a terlatasra gondolsz? Pl. Egy alakzat terbeli elforgatasa. [link] [link]
míg a barátnõm leginkább arra izgul ahogy hozzáérek, hátulról átölelem, olyan dolgokat súgok a fülébe, addig én meg leginkább arra, ha extra mini szoknyát vesz fel tûsarkúval, meg fûzõvel vagy valami jó mélyen dekoltált felsõvel. vagy vmi latex ruciban dominának öltözik. vagy "bepucsít". vagy csak ha simán elém áll meztelenül. a fantáziám nagyon változatos :D 23/F

Mit jelent hogy grav ut fundusa 2/k a leleten?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy a méh teteje a köldök felett van két ujjnyira.

Azt jelenti, hogy a méh teteje a köldök felett van két ujjnyira.
A kérdező hozzászólása: Én ez 24 hetessen jó ugye?
Igaza van az elsõnek. Igen tökéletes!:) Nincs mitõl tartanod!:)

Mit jelent hogy veszélyeztetett terhesség k. m. n?

Ezt irták a papiromra,nem tudom mi az a k.m.n.Ha tudtok segitenétek?Amúgy jól vagyunk,pár hete volt kevés kis vérzésem,de csak 1 napig tartott.A baba is szépen fejl?dik.

Legjobb válasz: Azt hogy veszélyeztetett terhesség külön megnevezés nélkül. Ami nem is mindig veszélyeztetett, csak azt hiszem, arra többet fizet a TB, ezért sokszor azoknak is ráírják, akiknél minden rendben van.

Azt hogy veszélyeztetett terhesség külön megnevezés nélkül. Ami nem is mindig veszélyeztetett, csak azt hiszem, arra többet fizet a TB, ezért sokszor azoknak is ráírják, akiknél minden rendben van.
Én is köszönöm a választ :) Nekem is ez van írva, de én az is vagyok.
Az 1. válasz a jó, tehát Külön Megnevezés Nélkül! Általában sok kismamának ezt írják rá a papírra, mert sajnos tényleg többet fizet rá az OEP (és mint tudjuk, nincsennek túlfizetve a kórházak). Amúgy meg automatikusan ezt írják azoknak is, akik elmúltak 30 évesek és elsõ babát várnak. Azoknak, akiknél volt valami probléma (pl. vérzés, fájdalom, stb.). És vannak a tényleg veszélyeztetett terhesek, de nekik külön elmondják, hogy mit kell tenniük, mit kell kerülniük, stb. Õk azok, akiknek már volt vetélésük, vagy elõzõ terhesség során koraszülés, toxémia, vagy más egyéb probléma. Eü-s kismama
én nemrég jöttem rá!! Külön Megjegyzés Nincs
OFF, bocsánat! Ezt én is szeretném tudni, mert nekem ugyanez van a papírjaimon.
A kérdező hozzászólása: azt hittem már valami bajt jelez ez a k.m.n, nem találtam a neten sem, de akkor ok, megnyugodtam:-))Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok!Nekem egy haematomám volt ami 6 hetesen elsõ vizsgálatkor derült ki.és 9. héten már nem volt meg.Gondolom ez miatt és a korom miatt lettem veszélyeztetett terhes, mivel 35 vagyok és elsõ babás:-)Minenkinek boldog babavárást kivánok!
Az én papíromon is ez volt, de nem azért mert így többet fizet a Tb, hanem azért mert semmilyen panaszom nem volt 12 hetesen, csak annyi, hogy nem bírtam a 12 órás álló munkát és el akartam menni táppénzre. De mivel bajom nem volt a dokim nem tudott volna felvenni, csak így volt lehetséges. 37 hetes km.
Köszönöm, most legalább már én is tudom, csakhogy nekem a 28.heti ultrahangon azt állapította meg a doki hogy a babám két héttel kisebb mint amekkorának kéne lennie, de mondani semmit nem mondott 3hét múlva kell kontrollra mennem. akkor most én is veszélyeztetett terehes vagyok?

Mit jelent, hogy normoton gravid uternus fundusa 4/k?

A 28. hétben vagyok

Legjobb válasz: Szia! Azt jelenti hogy a méhed már 4centivel a köldök vonala fölött van. Én 29 hetes vagyok és múlt héten nekem is ennyi volt!

Szia! Azt jelenti hogy a méhed már 4centivel a köldök vonala fölött van. Én 29 hetes vagyok és múlt héten nekem is ennyi volt!

Egy szerb ismerősöm megkérdezte tőlem mit jelent az hogy "A k*rva istenit", mert valami filmben hallotta. hogy volna angolul eme gyönyörű mondatunk?

Legjobb válasz: mi magyarok olyan szépen és változatosan tudunk káromkodni hogy ihajj. egyedülálló a világon :D én elmondanám neki hogy a k*rva=whore, isten=god. amúgy pedig egy 'damn it' vagy 'goddamn it' megteszi, bár ez nem adja vissza az 'a k*rva istenit' igazi hangulatát...

mi magyarok olyan szépen és változatosan tudunk káromkodni hogy ihajj. egyedülálló a világon :D én elmondanám neki hogy a k*rva=whore, isten=god. amúgy pedig egy 'damn it' vagy 'goddamn it' megteszi, bár ez nem adja vissza az 'a k*rva istenit' igazi hangulatát...
God fuckin damn it! Õk ezt igy mondjàk, bár azóta gondolom már megválaszoltad neki :)
God's madafakka..... bár ez így nem helytálló, mert God-nak nem volt anyja.
Bitch God???? bár nem látom be, mitõl lenne bitch.... általában Õ az, aki meg fakka az egyéb embereket és azok szülõanyját.... hát igen, nagy a mi fantáziából fakadó szókincsünknek!:) ))
amm angolul levan irva de mond meg neki h "Jebemtibog"
elözõ vok elírtam XD jebotebog

Az mit jelent, egy angol álláshirdetésnél, hogy £40-50k + Benefits, start date: ASAP? Arra lennékkíváncsi, hogy a fizetés mennyi időre szól? Mi az a k betű az 50 után? Mi az az ASAP?

Legjobb válasz: k: kilo-, SI mértékegység az 1000-szeres mennyiségre. például: alapegység - gramm, 1000-szeres egysége: kilogramm, ugyanígy méter-kilométer, watt-kilowatt, stb... Más hétköznapi egységek mérésénél is használják. 1 font az 1 egység, 1000 font pedig egy kilo-nyi egység, azaz 1k. ASAP - As Soon As Possible - "amint lehetséges/minél hamarabb". Biztos hogy angol munka kell ha a nyelvet sem érted?

k: kilo-, SI mértékegység az 1000-szeres mennyiségre. például: alapegység - gramm, 1000-szeres egysége: kilogramm, ugyanígy méter-kilométer, watt-kilowatt, stb... Más hétköznapi egységek mérésénél is használják. 1 font az 1 egység, 1000 font pedig egy kilo-nyi egység, azaz 1k. ASAP - As Soon As Possible - "amint lehetséges/minél hamarabb". Biztos hogy angol munka kell ha a nyelvet sem érted?
ASAP- as soon as possible, amint lehet, kezdjen dolgozni k- ezres, 40-50 ezer font évente
40-50 ezer angol font, plusz juttatások (kaja, stb) ASAP = a lehetõ leggyorsabban, tehát azonnali kezdéssel k = ezer
A kérdező hozzászólása: "Biztos, hogy angol munka kell?" Még most nem kell angol munka, csak ismerkedek. Valahol el kell kezdeni. Ezeket a nyelvtanfolyamon nem tanítják.
Oké, lehet közelebb vannak a szlenghez a rövidítések, de ezek annyira beépültek a köznyelvbe hogy nap mint nap használják. Fõleg a kilo- elõtagot (még a magyarok is), igaz hogy leginkább számítástechnikai jellegû kérdéseknél van szerepe, de naponta több ilyen kérdést lehet olvasni, az sem annyira idegen már.
A kérdező hozzászólása: Én még nem találkoztam vele, és felénk, ha nem tudunk valamit valakitõl megkérdezzük. Egyébként közel állok az informatikához, programozó szakra járok, plusz informatika a végzettségem, elég sok szakmai anyagot olvasok, de még nem találkoztam ezzel. Te hol szoktál, álláshirdetésnél?, mert én azt most kezdtem el nézegetni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, a válaszaidat, a linkeket szerint bár csak az elsõt olvastam, szerintem középiskolai menõ-manó gyerekek kérdezhették, sem az egyetemen sem a suliba ilyet még nem hallottam, ebbõl gondolom. De azért még1* köszönök mindent.

Mit jelent nektek ill a gyereke (ite) k számára ez a szó, hogy "ticsu", mire használjá (to) k?

Legjobb válasz: Én még soha nem hallottam. Kíváncsi vagyok mi lehet

Én még soha nem hallottam. Kíváncsi vagyok mi lehet
Számomra, számunkra semmit, mert soha nem hallottam és soha nem használtam. Kiváncsi vagyok a "megoldásra".
Na de ha babaszó akkor felesleges az értelmét keresni. Babaszavai a lányaimnak is vannak/voltak. Micimackó=miciotta bukósisak=monyisatta sapka=dodda De ezeknél rájöttem, hogy mit takarnak. Most már nagyon érdekel, hogy mi volt a kérdezõ célja :)
Életemben nem hallottam még :) A fiamnak is volt ilyen saját szava, az hogy "fuki", arra se sikerült rájönnöm :D
Na de akkor visszakérdeznék, nektek mit jelent? Mert már érdekelne.
Én sem hallottam még! Minden gyerek kitalál valamit magának! :D Nekem a cumidei volt (Tom & Jerry) Esetleg a fordítottját már hallottam (csitu) csönd
Hát igazából bármi lehet.. Én pl. fütyörnek hívtam a Holdat, amikor olyan kifli alakú. Ne kérdezd, honnan szedtem. Ja, és tisztán emlékszem, hogy milyen idegesítõ volt, hogy senki nem érti, mirõl beszélek! :)
ha ez egy olyan szó, mint anno a fiamnál a "püké" akkor fogalmam sincs :-) azt sem tudtam megfejteni. nem lehet hogy cicu(cica) becézése?mert így lett a cicánk neve titic :-)
tócsit már hallottam, meg a tücsi jutott róla eszembe (tacskónk neve volt kicsi koromban, nagyon szerettem), de a tucsit még nem hallottam senkitõl. Újításnak nálunk a "püci" van használtaban, 1, 5 éves fiam a cipõt hívja így.
semmit :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!