Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy gyors (12 db)

Mit jelent, hogy gyorsan alvad a vérem? Mit okozhat ez? Min változtassak?

Legjobb válasz: Trombózis, infarktus, szélütés. Orvos tanácsát kérd ki, mert tudni kell milyen fokú a véralvadás, ez alapján írhat fel véralvadásgátlót, de csakis indokolt esetben.

Trombózis, infarktus, szélütés. Orvos tanácsát kérd ki, mert tudni kell milyen fokú a véralvadás, ez alapján írhat fel véralvadásgátlót, de csakis indokolt esetben.
Bocsáss meg, hogy visszakérdezek: Ki állapította meg, hogy gyorsan alvad a véred? És mihez képest? És aki megállapította, az orvos volt? És ha így volt, akkor miért nem õt kérdezted meg? Vagy csak szerinted alvadt meg a véred túl gyorsan, amikor elvágtad az ujjadat az apu bicskájával?
A kérdező hozzászólása: tesómnak állapították meg, és szüleim mondták, hogy lehet nekem is ez van és menjünk el vérvételre, ezért vagyok kíváncsi, hogy mi lenne ha gyorsan alvad a vérem
Ha valóban fennáll valamilyen eltérés, azt tényleg ki kell vizsgáltatni, és korrigálni kell Ha a szüleid már tudnak róla, akkor intézik is, gondolom. Én olyanra gondolok, ha valamilyen sebesülés ér, vagy mûtenek, akkor a hamar megalvadó vér bekerülve az érrendszerbe, eldugíthat valamit (Tüdõ, szív, agy). És ezért még a normálisan alvadó vérûeknek a mûtétek után, általában két hétig kell szedniük véralvadásgátlót, vagy injekcióba be kell adniuk maguknak. Tudod, ezért is mondják, hogy nincsen veszélytelen mûtét. Többen haltak bele utólag egy kis vérrögbe, holott a nagymûtét sikeres volt.

Az mit jelent hogy egy pillanatban, vagy edzés közben (tesióra stb. ) közben olyan mint ha leállna a szívem, de nem megáll hanem nagyon lassan ver utána meg megint gyorsan. Ebből lehet valami probléma?

Betegség,szívelégtelenség vagy mi ? már ez egy 1éve van elmentünk a kardiologushoz és azt mondta hogy csak lekéne fogyni egy kicsit ez azért lehet ?

Kardiológián voltam, és a holter eredményére ezt írták: 3 óra és fél négy között rövidebb szakaszon jelentős tachycardia látszik, max.160/min fr. -val. Ez mit jelent pontossan? Azthiszem, hogy a tachycardia túl gyors szívverést jelent.

Legjobb válasz: Jól gondolod, tachycardia=gyors szívverés. A "max. 160/min fr." pedig azt jelenti, hogy ezalatt az idõ alatt a maximális pulzusod (maximális, azaz a legmagasabb mért érték, nem pedig az átlag) 160 dobbanás volt percenként.

Jól gondolod, tachycardia=gyors szívverés. A "max. 160/min fr." pedig azt jelenti, hogy ezalatt az idõ alatt a maximális pulzusod (maximális, azaz a legmagasabb mért érték, nem pedig az átlag) 160 dobbanás volt percenként.
lehet futottál?


Mit jelent az hogy gyorsan vagy lassan nőnek a növények mármit mi számít lassúnak és mi gyorsnak?

a gyors/lassú növésűek 1 hónap alatt mennyit fejlődnek? példákat is írhatnátok.

Legjobb válasz: Ezt pontosan nem tudom megmondani, hogy mennyit egy hónapban. De általában ha gyors növésû a növény, akkor azzal az jár, hogy sok fényt és sok tápozást igényel. Például az anubias nana elvan alacsony fényen (0,3 watt/literen), mindenféle tápozás nélkül. Viszont cserébe lassan is nõ. Nekem 1 év alatt lett dupla akkora, kb. 5-6 levelet hozott.

Ezt pontosan nem tudom megmondani, hogy mennyit egy hónapban. De általában ha gyors növésû a növény, akkor azzal az jár, hogy sok fényt és sok tápozást igényel. Például az anubias nana elvan alacsony fényen (0, 3 watt/literen), mindenféle tápozás nélkül. Viszont cserébe lassan is nõ. Nekem 1 év alatt lett dupla akkora, kb. 5-6 levelet hozott.
Egy anubiasnak ha van 10 levele, 1 hónap mulva lesz 11, mert havonta 1 levelet hoz. De ha szétvágod a gyökerét 3 felé, akkor minden tövön lesz havonta 1 új levél, így egy hónap mulva már 3 levéllel lesz több összesen. ------ Viszont egy hydrocortyle sp. japannak ha van 10 levele, 1 hónap mulva lesz vagy 20. Tehát ezzel nem lehet versenyezni. Nagyjából ez a különbség.

Mit jelent az, hogy gyors anyagcsere?

annyi hogy sokat jár wc-re?

Legjobb válasz: Azt jelenti hogy viszonylag gyorsan halad át a megemésztett étel a szervezeteden. Kb. 24 óra lenne a normális, ennek függvényében döntsd el, a tied gyors vagy lassú.

Azt jelenti hogy viszonylag gyorsan halad át a megemésztett étel a szervezeteden. Kb. 24 óra lenne a normális, ennek függvényében döntsd el, a tied gyors vagy lassú.
anyagcsere alatt a szervezetünkben történõ azok a folyamatok értendõk, melyeknél kivülrõl tápanyagokat veszünk fel és kiválásztó szerveink útján az azokból bennünk képzõdött bomlásanyagokat választjuk ki. Gyors anyagcsere Az izomszövetek elraktározás helyett inkább elégetik a táplálékkal bevitt energiát.
igen.
Azt jelenti, hogy gyorsan tudod elégetni a kalóriákat. Szervezetünk vagy szénhidrátégetõ vagy zsírégetõ üzemmódban mûködik, zsírégetõ üzemmódban gyorsabb az anyagcsere. Itt nagyon jól összefoglalja, hogy mit tehetünk a gyorsabb anyagcsere érdekében: http://www.fogyas.info/anyagcsere-metabolizmus_anyagcsere-gy..
Nem, az anyagcserének és a nagydolognak semmi köze egymáshoz. Nekem is gyors az anyagcserém, eszek, mégis baromi vékony vagyok, de már 3. napja nem voltam kakilni.
Én napi 2-3x megyek nagyvécézni és mégis hízékony típus vagyok. Szóval nincs összefüggés.
Hülyeség, mert van összefüggés. Minél gyorsabb az anyagcseréd, azaz ha naponta jársz wc-re, annál gyorsabb a fogyás diéta esetén.

Mit jelent az hogy "forgalomkorlátos csomag"? UPC Fiber Power 10 az jó fajta net? Gyors?

most szeretnék internetet vásárolni de nem tudom hogy melyik az ameik olcsó és mégis megéri!:( segitsetek!:)

Legjobb válasz: A forgalom korlát annyit jelent, hogy x mennyiségû adatforgalom után lekapcsolják/lelassítják. Ez az adatforgalom a fel és letöltést is jelenti egyben. Jónak pedig ugyan olyan jó, mint bármelyik, gondolom a 10-es az jelenti, hogy 10 megabites a letöltése. Korrekt.

A forgalom korlát annyit jelent, hogy x mennyiségû adatforgalom után lekapcsolják/lelassítják. Ez az adatforgalom a fel és letöltést is jelenti egyben. Jónak pedig ugyan olyan jó, mint bármelyik, gondolom a 10-es az jelenti, hogy 10 megabites a letöltése. Korrekt.
5 GB elég, ha nem töltöl nagyobb dolgokat. De akkor meg minek a 10 mb-es letöltési sebesség? http://www.upc.hu/kabel-internet/fiber-power-10/?CMP=paid_se..
5 GB egy hónapra akkor elég, ha nem töltesz le, és nem nézel túl sok videót. (napi 170 MB azért nem túl sok, ha azt nézed ez 1 db jobb minõségû youtube-videó mérete, és akkor nem is csinálsz mást aznap). Mondjuk a UPC korlátozása más csomagban látszólag nem él, de a direkt korlázott csomagra lehet jobban odafigyelnek, és akkor napokig szenvedsz vele. Inkább akkor legyen egy nagyobb, de ahhoz képest nem túl drága csomagod, aminél nincs korlát (csak az elvi 300GB/3 hónapos).
Az nem csak elvi...ha 3 egymást követõ hónapban a havi átlagod átlépi a 300GB/hó mértéket, akkor alaposan belassítanak. Egy ismerõsöm így járt nem olyan régen. Persze azért 3 hónap alatt 900GB nem olyan kevés, jól el lehet vele lenni.
Alapból tévesen, sokszor több száz GB-ot nem számol el a szolgáltató saját adatforgalom-mérõje. Utoljára tavaly április végén írt 300 GB alatti összeget, és azóta sem történ lassulás. Minden hónap elején már kijön a levél, hogy elértem a 100%-ot, és lassítHATnak, de eddig ez nem történt meg, legalábbis nem tapasztaltam még ilyet egyszer sem. Ezért mondtam amit mondtam, a tapasztalatok alapján. Ez persze a nagyobb csomagra érvényes, lehet az 5GB-ot tényleg jobban figyelik.
Itt egy tanácsadó oldal http://www.internetet.hu/hasznos-tan%C3%A1csok/milyen-gyors-.. az egyes csomagokat is listázza irányítószámok alapján.
Ilyen azoknak van, akiknek nincs lakcímük, például a hajléktalanoknak.

Mit jelent az, hogy a netünk 5-ről 10 megásra gyorsul?

Miben mutatkozik ez meg?~620 kb/s helyett majd jön valamivel gyorsabban a torrentfájlom,vagy mi?

Legjobb válasz: Azt jelenti a net gyorsulása 5-rõl 10 megásra, hogy régen a letöltési idõ 5Mb/s (s=secundum=másodperc) helyett gyorsabb azaz 10Mb/s lett. Pl.: 1Mb/s: egy egy megabájtos fájlt 1 másodperc alatt tölt le, 2Mb/s: egy egy megabájtos fájlt 1 másodperc alatt tölt le. És így tovább. Abban mutatkozik meg, hogy gyorsabban töltessz le valamit. A torrentek mindig gyorsabban töltõdnek le.

Azt jelenti a net gyorsulása 5-rõl 10 megásra, hogy régen a letöltési idõ 5Mb/s (s=secundum=másodperc) helyett gyorsabb azaz 10Mb/s lett. Pl.: 1Mb/s: egy egy megabájtos fájlt 1 másodperc alatt tölt le, 2Mb/s: egy egy megabájtos fájlt 1 másodperc alatt tölt le. És így tovább. Abban mutatkozik meg, hogy gyorsabban töltessz le valamit. A torrentek mindig gyorsabban töltõdnek le.
Azt jelenti a net gyorsulása 5-rõl 10 megásra, hogy régen a letöltési idõ 5Mb/s (s=secundum=másodperc) helyett gyorsabb azaz 10Mb/s lett. Pl.: 1Mb/s: egy egy megabájtos fájlt 1 másodperc alatt tölt le, 2Mb/s: egy 2 megabájtos fájlt 1 másodperc alatt tölt le. És így tovább. Abban mutatkozik meg, hogy gyorsabban töltessz le valamit. A torrentek mindig gyorsabban töltõdnek le.
elszomorítalak, nálunk is 5-rõl 10 re változott, de igazából semmit sem vettünk észre, nem lett olyan nagy a változás, hogy feltünt volna
A kérdező hozzászólása: Szemmel látható a változás, köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Minden elõjel nélkül. Simán kikerülhettek volna, volt elég hely.
ez tényleg bármelyiket jelentheti de szerintem inkább a 2. variáció 16/L
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A kérdező hozzászólása: Mögöttem halkabbak voltak, alig hallottam a hangjukat. Elém kerülve föltûnõen megnõtt a hangerõ. Érzésre nekem is a 2. jött le, dehát ki tudja. A másik nemet nem lehet megérteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!