Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy germanisztika-szak (1 db)

Mit jelent az, hogy germanisztika-szak?

nem írja a fels?oktatási könyv meg interneten se írja a suli :(

Legjobb válasz: hát én több tonna infót találtam róla http://www.vein.hu/karok/btk/szakok/germanisztika_alapszak.h.. Debrecenben, veszprénben is van suli

hát én több tonna infót találtam róla http://www.vein.hu/karok/btk/szakok/germanisztika_alapszak.h.. Debrecenben, veszprénben is van suli
Szia!Én germanisztikán végeztem néhány éve. Német szakot jelent. Debreceni Egyetemre jártam. Németül tanulsz mindent, nyelvészetet, irodalmat, történelmet. Ha jól tudsz németül, legalább középfokon, akkor jó eséllyel indulsz. :-)
Germán, Germnay(Németország) tehát german|isztika, német.
A kérdező hozzászólása: ja tudom hogy német szak:) csak mi lehetek vele ha elvégzem.. mindegy.lesz ami lesz:D puszi
Van Szegeden is ez a szak egyébként meg Pécsett
mondjuk német tanár!! A nyelvszakok általában nyelvtanári képzések. De ha mondjuk maradsz phd-zni, agy kimész külföldre phd-zni, vagy a mastert Németországban csinálod, akkor nem csak tanár hanem mondjuk németekhez kapcsolatos munkát találhatsz. Egy ilyen mellé nem árt más szak is, ha nem tanár akarsz lenni. PL.: idegenvezetõ. okj. vagy német nemzetiségi óvodapedagógus kiegészítõ képzésben meg tudod csinálni az egyetem után ha érdekel. Tolmács:) , ehhez is kell szerintem valami kiegészítõ tolmácsképzés, de a tolmácsok, ha jók, baromira meg vannak fizetve. Sepcializáció van, pl szakfordító. stb stb.
és germanisztikára kötelezõ emelt magyar is az emelt németen kívül??? csak azért kérdezem mert én is erre a szakra szeretnék továbbmenni, de emelt irodalmazni eszem ágában sincs :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

ELTE-TÓK-ra járók ez hogy működik?

Az előalkalmasságiról tud valaki valamit?

0

Diszkalkuliás lányom nyolcadikos lett. Átlagban négyes tanuló. Keresünk Bp. XIII. -kerben szakközépiskolát. Mit ajánlanátok?

4

Melyik egyetemi szak lenne nekem megfelelő?

Humán beállítottságú vagyok, imádom a nyelveket, angol és német nyelvvizsgám van, németül szoktam olvasni is, most pedig oroszul tanulok. A történelmet is szívesen tanulom.

5

Melyik a legjobb iskola?

Eötvös, Berzsenyi vagy Fazekas? Hova könnyebb bekerülni? Illetve tudtok-e még hasonló iskolákat?

6

Ti is ugy gondoljátok h a matekot azt meg kell érteni ugye? Sajnos javitó érettségire megyek májusban és mindenkitöl ezt hallom h üljek le az asztalhoz és addig ne álljak fel amig egy egy példát meg nem érteni. Véleményekre vagyok kiváncsi.

3

Milyen jó gimnáziumok vannak Budapesten?

Szempontok:

7

Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karáról van valakinek tapasztalata?

Legyen szíves ossza meg velem! Köszönöm!

0

Fizetösön akk is tok menni egyetemre ha kirguktak a továbbképzésröl államilag finnanszirozotton?

kirugtak mert nem jártam be, de jövöre szeretnék fizetösön továbblépni egyetemen.

1

Kirúghatnak a Giorgio Perlascából? Részletek lennt.

Tehát...

1

Sürgős! Sziasztok szeptemberben felvételt nyertem egyetemi oktatása államilag finanszírozottan.!?

Viszont két hónap után egyéb okok miatt kiíratkoztam az intézményből. Jelenleg dolgozom és szeptembertől kezdek új iskolát. Azzal tisztában vagyok, hogy a 12állami félévemből 11marad csak, de sok helyen azt mondták ezt a költséget nem kell megtéríteni 1-2 helyen pedig, hogy de! Valaki aki hasonló helyzetben van volt legyen szíves ezt nekem elmondani de csak is komoly válaszolók hozzá szólását várom! Előre is köszönöm!?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!