Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy germanisztika-szak (1 db)

Mit jelent az, hogy germanisztika-szak?

nem írja a fels?oktatási könyv meg interneten se írja a suli :(

Legjobb válasz: hát én több tonna infót találtam róla http://www.vein.hu/karok/btk/szakok/germanisztika_alapszak.h.. Debrecenben, veszprénben is van suli

hát én több tonna infót találtam róla http://www.vein.hu/karok/btk/szakok/germanisztika_alapszak.h.. Debrecenben, veszprénben is van suli
Szia!Én germanisztikán végeztem néhány éve. Német szakot jelent. Debreceni Egyetemre jártam. Németül tanulsz mindent, nyelvészetet, irodalmat, történelmet. Ha jól tudsz németül, legalább középfokon, akkor jó eséllyel indulsz. :-)
Germán, Germnay(Németország) tehát german|isztika, német.
A kérdező hozzászólása: ja tudom hogy német szak:) csak mi lehetek vele ha elvégzem.. mindegy.lesz ami lesz:D puszi
Van Szegeden is ez a szak egyébként meg Pécsett
mondjuk német tanár!! A nyelvszakok általában nyelvtanári képzések. De ha mondjuk maradsz phd-zni, agy kimész külföldre phd-zni, vagy a mastert Németországban csinálod, akkor nem csak tanár hanem mondjuk németekhez kapcsolatos munkát találhatsz. Egy ilyen mellé nem árt más szak is, ha nem tanár akarsz lenni. PL.: idegenvezetõ. okj. vagy német nemzetiségi óvodapedagógus kiegészítõ képzésben meg tudod csinálni az egyetem után ha érdekel. Tolmács:) , ehhez is kell szerintem valami kiegészítõ tolmácsképzés, de a tolmácsok, ha jók, baromira meg vannak fizetve. Sepcializáció van, pl szakfordító. stb stb.
és germanisztikára kötelezõ emelt magyar is az emelt németen kívül??? csak azért kérdezem mert én is erre a szakra szeretnék továbbmenni, de emelt irodalmazni eszem ágában sincs :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik gimnáziumba menjek? ( Karinthy? Szent László? Madách? )

Sziasztok , most vagyok 8. osztályos ( idén végzek a Városligetiben ) , és sajnos fogalmam sincs hol tanuljak tovább. A szüleim nagyon erőltetik a Karinthy-t de nekem valahogy nem nyerte el a tetszésem. Gondolkodtam a Szent Lászlón de nem tudom jó-e a közösség és hasonlók. Eszembe jutott még a Madách és ehhez hasonlók de nem tudom.
Elsősorban az említett iskolákban végzettektől szeretnék tanácsot kérni :) köszönöm :) ( de szívesen elfogadom más iskolában végzettekét is :D )( ha az átlagot nézzük 1. óta kitűnő vagyok)

11

Érettségi után az első OKJ ingyen van igaz?

Grafikus OKJ-ket keresek és mindenhol olyan drágák. Nekem ezt nem kell figyelembe vennem mert az első szakmám lenne? Vagy ilyenkor hogy van?

4

Melyik középsuli van legközelebb az Erzsébet királyné szakközépiskolához? (Budapest)

2

Miben különbözik a hallgatói jogviszony-igazolás és az ideiglenes diákigazolvány?

A középiskolás diákom október 31-ig érvényes, augusztus végén igényeltem az új diákot, be is fizettem az 1400 Ft-t, de értesítés még nem jött róla. Az ideiglenes diákigazolványt is igényelni kell és sokat kell rá várni, vagy azt a TO-n azonnal megkapom? És a hallgatói jogviszony-igazolást is elfogadják az ellenőrök vagy az miben más mint az ideiglenes diák?

6

Békéscsabai Belvárosi gimiben milyen szakok vannak?

Mint például magyar, biológia, reál...stb

2

Érdemes-e népegészségügyi ellenőrnek menni?

Arra lennék kíváncsi, hogy munkalehetőségek szempontjából érdemes-e ezt a szakot választani és mennyire nehéz elvégezni. Valamint mennyi esély lehet esetleg külföldön munkát vállalni ezzel a képesítéssel?

0

Hunfalvy János Fővárosi Szakközépiskola?

Mi a véleményetek róla? Tanárok milyenek? Nehéz suli? Aki jár(t) itt japán nyelvoktatásra mi a véleménye? :))

4

A LIA iskola milyen? Jövő héten megyek oda először, és eddig csak rosszat hallottam róla. Tényleg olyan gáz?

4

Tudtok-e erős, jó általános iskolát a 11. vagy a szomszédos kerületekben? Ti milyen szempontok alapján választottatok általános iskolát?

2

Budapesten van lehetőség csak nyomozónak tanulni főiskolán/egyetemen? és hány éves ez a szak?

mennyire nehéz bekerülni és elvégezni?Hány éves?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!