Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy germanisztika-szak (1 db)

Mit jelent az, hogy germanisztika-szak?

nem írja a fels?oktatási könyv meg interneten se írja a suli :(

Legjobb válasz: hát én több tonna infót találtam róla http://www.vein.hu/karok/btk/szakok/germanisztika_alapszak.h.. Debrecenben, veszprénben is van suli

hát én több tonna infót találtam róla http://www.vein.hu/karok/btk/szakok/germanisztika_alapszak.h.. Debrecenben, veszprénben is van suli
Szia!Én germanisztikán végeztem néhány éve. Német szakot jelent. Debreceni Egyetemre jártam. Németül tanulsz mindent, nyelvészetet, irodalmat, történelmet. Ha jól tudsz németül, legalább középfokon, akkor jó eséllyel indulsz. :-)
Germán, Germnay(Németország) tehát german|isztika, német.
A kérdező hozzászólása: ja tudom hogy német szak:) csak mi lehetek vele ha elvégzem.. mindegy.lesz ami lesz:D puszi
Van Szegeden is ez a szak egyébként meg Pécsett
mondjuk német tanár!! A nyelvszakok általában nyelvtanári képzések. De ha mondjuk maradsz phd-zni, agy kimész külföldre phd-zni, vagy a mastert Németországban csinálod, akkor nem csak tanár hanem mondjuk németekhez kapcsolatos munkát találhatsz. Egy ilyen mellé nem árt más szak is, ha nem tanár akarsz lenni. PL.: idegenvezetõ. okj. vagy német nemzetiségi óvodapedagógus kiegészítõ képzésben meg tudod csinálni az egyetem után ha érdekel. Tolmács:) , ehhez is kell szerintem valami kiegészítõ tolmácsképzés, de a tolmácsok, ha jók, baromira meg vannak fizetve. Sepcializáció van, pl szakfordító. stb stb.
és germanisztikára kötelezõ emelt magyar is az emelt németen kívül??? csak azért kérdezem mert én is erre a szakra szeretnék továbbmenni, de emelt irodalmazni eszem ágában sincs :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha NEK adatlapot szeretnék csináltatni az okmányirodában, akkor ott sorba kell állnom vagy rögtön megcsinálják?

Mert hallottam olyat, hogy csak szólni kell ott és rögtön megcsinálják. Igaz ez?

4

Hol a legjobb a pénzügy-számvitel oktatás az országban jelenleg?

egyetemi/főiskolai képzésre gondoltam

7

Hogy szívassam meg a tesi tanárom?

normális válaszokat...ez a tanár szerintem pikkel rám,mindig csak a rosszat látja bennem,pedig normálisan csinálok mindent,mondjuk van olyan feladat amit nem olyan lelkesen de meg csinálom.nem szólogatok be neki,de ő mégis b*szogat..elnézést a csúnya szóért de már szószerint irritál.rühellem. van 1-2 feladat amit egyáltalán nem csinálok mert nem tudok (egyáltalán nem megy,pl.: a fejen állás ). azért nem erőltetem annyira.

2

Tudtok sulit ajánlani? 3, 9-es az átlagom és Budapesten a XIV. XVI. kerületek és környékükön szeretnék valahol találni gimit. Van ötletetek?

0

A gimnázium tényleg mindenhol ilyen nehéz, vagy csak az, amelyikbe én járok?

Kész vagyom... Most lettem kilencedikes. Csomóan mondták, hogy (azok is akik abba a gimibe, járnak ahova én és felsőbb évesek), hogy "Pff nagyon könnyű a gimi" stb. Erre? K***ára nehéz az az anyag... Gyakorlatilag 3 órától hétig tanulok, és annyira le vagyok terhelve... Tényleg ilyen nehéz lesz ez a 4 év, vagy csak még nem rázódtam bele, mert "hosszú volt a nyár"?

4

A BME-re szeretnék járműmérnöki karra jelentkezni. Kötelező az emelt matek érettségi, vagy jó az is, ha a választottból emeltezem?

A felvi.hu-n azt írják, hogy kell a matek és mellé még egy a sok közül, ami nálam a fizika lesz. mindkettő mellé az van írva, hogy emelt vagy középszint. Azzal tisztában vagyok, hogy az egyikből emelt szinten kell majd érettségiznem, de nincs megkötve, hogy a mateknak kell emeltnek lennie, ugye?

5

Valakinek vannak érettségi tételei szoc. Alapismeretekből bescannelve?

0

Madách Imre Gimnáziumról vélemény? (Budapestiről)

8.-os vagyok, és szeretnék oda bejutni. Azt hallottam róla,hogy elég jó, de romlott egy kicsit az elmúlt évek alatt. Milyen szakok vannak ott? Kb. 4,5 lesz a várható átlagom, tavaly 4 db négyesem volt, a többi ötös. Szerintetek mennyi esélyem van bekerülni? Minden érdekel vele kapcsolatban, tanítás, közösség, előnyök, hátrányok stb. Aki oda jár/járt annak a véleménye lenne a legjobb, de a többiekére is kívácsi vagyok. Aki válaszol, azt felpontozom.:)) Köszönöm előre is.:)<3

5

Továbbtanulás: ELTE alkalmazott közgazdaságtan, Corvinus alkalmazott közgazdaságtan vagy Corvinus pénzügy-, számvitel?

Továbbtanulásról vacilálok, akinek van tapasztalata vagy belelátása, az a fenti 3 szakot összehasonlítaná nekem? miben különböznek, milyenek az elhelyezkedési lehetőségek, mennyire nehéz elvégezni őket, milyen a diákélet, stb?

1

Mi a véleményetek Tömpe Lászlóról?

Sajnos engem tanit, de lehet jövőre őt kapom föci tanárnak! Véleményt ha lehet! (Monori Jag)

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!