Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy enyhén (13 db)

Az mit jelent, hogy enyhe csípõ kötöttség miatt széles pelenkázás javasolt?

Zárójelentésen van. Felnõttkorára is megmarad ez az enyhe csípõkötöttség? És egyébként mit jelent ez?

Legjobb válasz: Kérdezd a védõnõt! Kötött a csípõje, ha most jól kezeled, néhány hét/hónap alatt elmúlik. Ez jelenthet terpeszpelenkát, vagy azt, hogy a pelenka tetejére raksz egy megfelelõen összehajtogatott textilpelenkát, hogy a baba széttartsa a két lábát. A kötelezõ csípõszûrésen biztos alaposabban meg fogják vizsgálni, és megmondják, mit tegyél, de addig is a védõnõ megmondja, mit csinálj.

Kérdezd a védõnõt! Kötött a csípõje, ha most jól kezeled, néhány hét/hónap alatt elmúlik. Ez jelenthet terpeszpelenkát, vagy azt, hogy a pelenka tetejére raksz egy megfelelõen összehajtogatott textilpelenkát, hogy a baba széttartsa a két lábát. A kötelezõ csípõszûrésen biztos alaposabban meg fogják vizsgálni, és megmondják, mit tegyél, de addig is a védõnõ megmondja, mit csinálj.

Ásványvizes palackon mit jelent az, hogy enyhén lúgos? (ph 7, 5) Értem, ok, enyhén lúgos, de mit takar ez bõvebben hogy ennyire kiemelten írják rá? És miért van szavatossága? A víz megromlik? :S

Legjobb válasz: A pH értékrõl javaslom a Wikit: [link] Azért írják rá, mert mostanában éppen az aktuális divat a lúgosítás, hiába nem tudja senki pontosan, hogy mit takar. Minden megromlik, a kupak nem zár légmentesen.

A pH értékrõl javaslom a Wikit: [link] Azért írják rá, mert mostanában éppen az aktuális divat a lúgosítás, hiába nem tudja senki pontosan, hogy mit takar. Minden megromlik, a kupak nem zár légmentesen.
A H+ koncentráció a vízben 10^(-7.5) mmol/L, ezt jelenti a 7, 5-ös pH. Lehetne benne még kevesebb H+, akkor még lúgosabb lenne. Ez az oldott ásványi anyagok miatt van, a vegytiszta víz pH-ja 7, 0. Azért van szavatossága, mert a palackozáskor a vízben lehettek baktériumok, amik esetlegesen szaporodhatnak egy idõ után.
*mol/L, bocsánat, elgépeltem.

Mit jelent az hogy enyhén livid portion?

Legjobb válasz: enyhén kékes színezetû méhszáj.

enyhén kékes színezetû méhszáj.
A kérdező hozzászólása: és az mit jelent?
azt, hogy vérbõ, nekem terhesen írták ezt a papírokra.
egész pontosan elõször 15. héten :) 21 hkm :)
Enyhe nyugtató javasolt.
Mert a lelet nem a betegnek szól, hanem az orvosnak. És az egyezményes orvosi nyelv a latin. Valószínûleg azért se írják magyarul, mert a betegek (tisztelet a kivételnek) önkényesek. Rögtön nekiállnak leletet elemezni, elemeztetni a szomszéd Margitkával, és mielõtt a továbbiakat egy orvos megállapítaná, õk már tudják is a tutit. Sokszor egy adott orvos, csak részleteit látja a dolgoknak, részleteket is közöl. Ami félreérthetõ lehet a betegnek. Így születnek a de megnéztem a neten és tuti rákos vagyok diagnózisok. Nyilván, az a doki, akihez visszamegy a leleted, el fogja mondani, hogy mi a további teendõ. Bár az a véleményem, hogy akitõl ezt kaptad, annak is el kellett volna mondania. Mert ugye a beteg tájékoztatása, megnyugtatása elsõdleges.
Azért írják latinul, hogy nemzetközi legyen (az is értse aki nem beszéle ezt a nyelvet, hátha kell). Mondjuk ettõl még írhatnák magyarul és zárójelben latinul
Nem jól. Ennyi erõvel kínaiul is lehetne.
Látom sikerült rájönni, hogy is megy ez...
Azt csináltam. Hátha olvassa egy doki.
Elõzõ: kérdezd meg XD
És ezt miért nem lehet magyarul IS ráírni? Esetleg csak magyarul (külföldön úgyse menne semmire a latin szavakkal, ha ott van mellette, hogy enyhe, meg javasolt...) Minek adnak olyan leletet a betegnek, amit nem ért??
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :)
1:52-es. Szerinted mit fog érteni abból az amerikai orvos, hogy "javasolt" és "enyhe" ?? A betegnek meg minek adják, ha semmit nem tud meg belõle? A betegnek joga van megtudni, hogy mi a baja és ha egyszer rendelkezésre áll errõl egy írás, akkor talán nem kéne 10 percen át felolvasni, meg lefordítani számára, mert a fele nem magyarul van.
Ha nincs semmi tüneted, akkor normális.

Voltam nődokinál és azt mondta, hogy enyhe PCO-m van. Mit jelent ez?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló nem gyógyítja meg a PCOS-t, csak elfedi azzal, hogy rendszeres vérzést okoz. Ha abbahagyod, ugyan olyan rendszertelen lesz a vérzésed. Tapasztalatból mondom, én 17 évesen kaptam fogamzásgátlót vérzés "rendezésére", szedtem 24 éves koromig. Utána persze ugyan olyan vacak volt a menzeszem, mint elõtte. Na akkor kivizsgáltak végre rendesen, nálam is PCOS-t állapítottak meg (úgy veszem észre, nagy divat ez ma orvosi körökben!), de csak endokrinológia kivizsgálás után. Volt terheléses cukorvizsgálatom, hormonvizsgálat, EKG, pajzsmirigy vizsgálat, vérnyomás, testsúlymérés. Ezek és a nõgyógyászati leletek alapján állapították meg a PCOS-t. Kaptam metformint és fogamzásgátlót, plusz azt az utasítást, hogy rendezzem a súlyomat. Már 15 kilót leadtam. A PCOS-al az a baj, hogy nincs peteérés, tüszõrepedés, tehát amíg ez nincs helyre hozva, nem tudunk teherbe esni. A PCOS valójában egy hormonális- és anyagcsere zavar, ha ezt megszüntetjük az orvosok segítségével, helyreáll a rend és talán a ciklusunk is. Vagyis a kiváltó okot kell megszüntetni. Írd be google-ba, hogy PCOS, van egy szuper oldal, ahol mindent megtudhatsz errõl a betegségrõl. 26/N

A fogamzásgátló nem gyógyítja meg a PCOS-t, csak elfedi azzal, hogy rendszeres vérzést okoz. Ha abbahagyod, ugyan olyan rendszertelen lesz a vérzésed. Tapasztalatból mondom, én 17 évesen kaptam fogamzásgátlót vérzés "rendezésére", szedtem 24 éves koromig. Utána persze ugyan olyan vacak volt a menzeszem, mint elõtte. Na akkor kivizsgáltak végre rendesen, nálam is PCOS-t állapítottak meg (úgy veszem észre, nagy divat ez ma orvosi körökben!), de csak endokrinológia kivizsgálás után. Volt terheléses cukorvizsgálatom, hormonvizsgálat, EKG, pajzsmirigy vizsgálat, vérnyomás, testsúlymérés. Ezek és a nõgyógyászati leletek alapján állapították meg a PCOS-t. Kaptam metformint és fogamzásgátlót, plusz azt az utasítást, hogy rendezzem a súlyomat. Már 15 kilót leadtam. A PCOS-al az a baj, hogy nincs peteérés, tüszõrepedés, tehát amíg ez nincs helyre hozva, nem tudunk teherbe esni. A PCOS valójában egy hormonális- és anyagcsere zavar, ha ezt megszüntetjük az orvosok segítségével, helyreáll a rend és talán a ciklusunk is. Vagyis a kiváltó okot kell megszüntetni. Írd be google-ba, hogy PCOS, van egy szuper oldal, ahol mindent megtudhatsz errõl a betegségrõl. 26/N
Ne haragudj, de honnan a fenébõl tudjam, hogy az a fajta foggátló jó-e rá? Mi nem vagyunk orvosok. Neki tedd fel az erre vonatkozó kérdéseidet, kicsilány.
Apró ciszta a petefészekben.Egészségügyis vagyok, egyszer tanultam róla.
A kérdező hozzászólása: És az jelent valami rosszar?
Azt jelenti, hogy több apró ciszta van a petefészkedben. Nem jelent jót, mert hormonzavarra utal és megnehezítheti a teherbeesést. Fogamzásgátlókkal, erre való hormongyógyszerekkel szokták kezelni.
A kérdező hozzászólása: Jangee-t szedek, az jó?
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm.
A PCOS NEM nõgyógyászati probléma, hanem endokrinológiai. Oda kell menni, minél elõbb, hogy kezeljék. Ha nem teszik, nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudsz teherbe esni. http://www.pco-szindroma.hu/index2.html Innen mindent megtudsz. Van egy diéta is, azzal sokat lehet javítani, lehet, hogy neked elég is lesz ennyi. Még egy kérdés: hogyan állapította ezt meg a nõdoki? Csinált ultrahangot? Mert ha csak rád nézett és ezt mondta, ne hidd el neki, hanem keress egy másik orvost. Nekem is ezt mondták, aztán egy másik dokinál, aki normálisan megvizsgált, kiderült, hogy minden rendben van, egy darab ciszta sincs, nemhogy sok...

Mit jelent az, hogy enyhén suspect flow?

Legjobb válasz: mivel senki nem ír, ezért megpróbálok segíteni. a suspect kb annyit tesz, hogy gyanús, a flow pedig folyás, ömlés. remélem, sikerül összeraknod, és megtalálnod a választ.

mivel senki nem ír, ezért megpróbálok segíteni. a suspect kb annyit tesz, hogy gyanús, a flow pedig folyás, ömlés. remélem, sikerül összeraknod, és megtalálnod a választ.
A kérdező hozzászólása: hát jó régen kérdeztem már.Azért köszönöm a választ.Egyépként azért kérdeztem, mert babát vártam, és az ultrahangon nem modtak semmit, csak ezt írták a papírra, és visszarendeltek másnapra.Kicsit megilyedtem nehogy baja legyen a picinek, de hála az égnek minden rendben zajlott, és 2008.06.30-án megszületett a kisfiam aki teljesen egészséges és vidám kiegyensúlyozott baba.Szóval mégegyszer köszönöm szépen. :-)

Mit jelent az hogyha mindig azok a lányok és nők mondják azt nekem hogy szép és jóképű vagyok, akik nekem nem jönnek be, enyhén szólva közepes kategóriába tartoznak?

Soha nem hallottam hogy egy bomba jó nő azt mondta volna rólam hogy jaj de milyen jól nézek ki. De akik nem jönnek be nekem, azok rendszeresen mondják. Ez mit jelent? A nagyon jó nők nem szoktak bókolni a férfiaknak? Vagy nem jövök be nekik? Azt mondják minden nőnek más jön be...hogy lehet hogy csak a nekem nem tetszők mondják azt hogy jól nézek ki? 23F

Legjobb válasz: Akkor lehet hogy te is közepes kategóriába tartozol.

Akkor lehet hogy te is közepes kategóriába tartozol.
na igen... azért nézünk többször (és hosszan) egy pasira, mert: 1. jól néz ki 2. van rajta valami fura még mindig nem akarsz képet küldeni? most már tényleg kíváncsi vagyok :) )
A kérdező hozzászólása: mondjuk már volt részem olyanba hogy nézett kitartóan, és amikor elhivtam valahova nemet mondott...
lehet, hogy zavarba jött. nekem is volt ilyen. többször nézz rá, és ha látod, hogy néz, akkor nagy valószínûséggel bejössz neki.
A kérdező hozzászólása: aham...na és arra tudsz választ adni, hogy miért van az hogy amikor ránézek egy csajra sokszor pont abban a pillanatban kapja el a tekintetét. És nem tartja hosszabb ideiga a kontaktust?
'rontanak' rád, ne szó szerint értsd ha bejön valaki, többször ránézek, szemezek vele. ennyi :)
A kérdező hozzászólása: Nem rontanak rám, ezt nem modtam, csupán a véleményüknek adnak hangot. Amúgy tõled azt szeretném megkérdezni, hogyha bejön egy srác neked, akkor az a srác mibõl tudja észrevenni hogy tetszik neked?
figyi, így tényleg nem tudom megmondani. ha küldesz képet, tudok valami mondani, ha nem, akkor nem tudok segíteni. Amúgy a középkategóriás lányok azért beszélnek veled, meg leszólítanak, mert nekik tök mindegy ki, csak legyen. Nekirontanak 100 pasinak, aztán csak összejön nekik 1. A jó nõk válogathatnak, értük meg kell harcolni. Én még soha, de soha nem mentem oda férfihoz, és nem szólítottam le még sohasem egyet sem! 20/L
A kérdező hozzászólása: A kérdésem az volt hogy miért lehet az hogy csak a nekem nem bejövõ lányok mondják? Elismerem, igényeim vannak a lányoknál, ami nem tudom megalapozott-e. Azok a lányok tetszenek a legjobban akik szite minden csávónak bejönnek. Az hogy el merik mondani nekem a közepesek hogy jól nézek ki, az jelentheti azt is hogy úgy érzik hogy eséyük van nálam? Ami nem túl hízelgõ a számomra, mert azt jelenti hogy magukhoz hasonlítanak és ez szerint a logika szerint tényleg nem vagyok csúcs kategóriás. Helyes ez az elméletem?
Én így látatlanba nem tudom hogy nézel ki, de akkor se tudnám meg mondani h be jössz-e a csajoknak... De gondolom a bomba jó nõk a gazdag, és a legjobb pasikra buknak.
Szia! Én magamat az átlagos felsõ kategóriához sorolnám. Ha esetleg privibe küldesz képet, tudok véleményt mondani. 20/L
A kérdező hozzászólása: Pedig a lelkem mélyén jó pasinak érzem magam. Sõt, egyszer még az utcán is leszólítottak modelt toborzó egyének, hogy akarok fotomodel, illetve divatbemutató model lenni. Persze nem akartam...ha átlagos lennék, valószinû hogy nem teszik.
A kérdező hozzászólása: S azt nem tudjátok hogy nem illik bambulni az embert hogyha van rajta valami fura? 20 évesen illene tudni, én már 8 évesen rájöttem erre. Gondolom olyan vagy hogy még meg is mondod neki, felhívod rá a figyelmét hogy: "hallod öcsém, rémronda ferde orrod van", vagy "gusztustalanul össze vissza állnak a fogaid". Fényképet meg azért nem szeretnék küldeni, mert nem árul el semmit, van pocsék rosszul sikerült képem, van meg kifejezetten jól sikerült is, úgyhogy ezek alapján nem lehet következtetéseket levonni :)

A citológiai leletemre azt írták, hogy a hüvelykenetben baktériumok és candidák vannak, továbbá hogy "enyhe gyulladás". Ez egész pontosan mit jelent?

Legjobb válasz: Candida és baktériumok alapból jelen vannak a szervezetben, gyulladást pedig bármi okozhat. Gondolom visszamész majd a dokihoz az eredménnyel, majd õ ad tanácsot. De igazából ez nem egy olyan dolog amin érdemes lenne kétségbeesni, szóval nyugi.

Candida és baktériumok alapból jelen vannak a szervezetben, gyulladást pedig bármi okozhat. Gondolom visszamész majd a dokihoz az eredménnyel, majd õ ad tanácsot. De igazából ez nem egy olyan dolog amin érdemes lenne kétségbeesni, szóval nyugi.
Nos, a candidát nem feltétlenül csak nemi aktus közben lehet elkapni, a szervezetben is jelen van, kinek milyen mennyiségben. A szervezet túlsavasodása esetén meg tud jelenni "ott" is. És bizony a partneredet is kezelni kell, annak ellenére, hogy a férfiakon leggyakrabban nem okoz tüneteket.
Akkor most beszéljünk a hüvelygombáról, ezt jelenti. Kezelni kell kenõccsel, tablettával.
A kérdező hozzászólása: De hát nincs semmilyen panaszom, nem értem. Egyáltalán, hogy kaphattam el? Kb 3 hónapja élek némi életet, és azelõtt a párommal mindketten szüzek voltunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam.
Bármitõl elkaphattad, közös wc, antibiotikum, tisztasági betét, intim lemosó vagy törlõkendõ... mint okozhat gombát. Fõleg, ha illatos pl. a betét. Ha nem kezelnék, elõbb-utóbb lesz tünet. És a párodat is kezelni kell.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!