Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy előre (285 db)

Mit jelent, hogy élő-valódi nullpont?

Villamosmérnökin méréstechnikából egy alap kérdés, de nem lelek választ... esetleg vki? :)
tényleg hülye vagy. fõleg hogy le se írod hogy mi írja ki ezt és mi a probléma.
Írd le érthetõen a problémádat! Ki és miért küld sms-t, mit akarsz letölteni, melyik oldal ez stb...

Mit jelent, hogy Isten az élőknek az Istene?

Kik a holtak és az ? Istenük?

Legjobb válasz: Azok a holtak akik Isten szerint bár fizikailag még élnek, de nem az Õ akarata szerint cselekednek, vagy élik a minden napjaikat. S mivel a halál Sátán miatt jött be, ezért Õ a "halottak" istene. Teremtõnk azonban másképp tekint a dolgokra. Mivel õ formálta meg az elsõ embert a föld porából, arra is képes, hogy újból megalkosson valakit, aki már meghalt. Ennélfogva Isten úgy tud tekinteni a halottakra, mintha élnének. A régi hûséges szolgákra utalva, akik már meghaltak, Jézus ezt mondta: „mindnyájan élnek õneki”, más szavakkal õk mindnyájan élnek Isten szemszögébõl tekintve (Lukács 20:38). Jóval azután, hogy Ábrahám, Izsák és Jákób meghaltak, Jézus beszélt róluk, majd ezt mondta: „Õ [Jehova] nem a halottak Istene, hanem az élõké, mert mindnyájan élnek õneki” (Lukács 20:37, 38). Már mind a három hûséges patriarcha halott volt, ám az, hogy Isten megvalósítja a szándékát, és feltámasztja õket, annyira biztos, hogy ami Istent illeti, akár az élõk közé is sorolhatja õket. Jehovának cseppet sem lesz nehéz visszahoznia három régen élt hûséges szolgáját az élõk sorába, mint ahogy az sem okozott gondot neki, hogy megteremtse az elsõ embert a föld porából (1Mózes 2:7). Ha Ábrahám, Izsák, és Jákob egyszerûen halottak lennének, akiket eltemettek, és semmiféle kilátásuk nem lenne további életre, Jehova azt mondhatta volna Mózesnek: ’Én az Istenük voltam. ’ De õ nem ezt mondta. Miután hallották, hogyan érvelt Jézus az Írásokból ebben a kérdésben, nem csoda, ha az írástudók közül többen így válaszoltak rá: „Tanító, jól beszéltél. ” Zsömle/lány

Azok a holtak akik Isten szerint bár fizikailag még élnek, de nem az Õ akarata szerint cselekednek, vagy élik a minden napjaikat. S mivel a halál Sátán miatt jött be, ezért Õ a "halottak" istene. Teremtõnk azonban másképp tekint a dolgokra. Mivel õ formálta meg az elsõ embert a föld porából, arra is képes, hogy újból megalkosson valakit, aki már meghalt. Ennélfogva Isten úgy tud tekinteni a halottakra, mintha élnének. A régi hûséges szolgákra utalva, akik már meghaltak, Jézus ezt mondta: „mindnyájan élnek õneki”, más szavakkal õk mindnyájan élnek Isten szemszögébõl tekintve (Lukács 20:38). Jóval azután, hogy Ábrahám, Izsák és Jákób meghaltak, Jézus beszélt róluk, majd ezt mondta: „Õ [Jehova] nem a halottak Istene, hanem az élõké, mert mindnyájan élnek õneki” (Lukács 20:37,  38). Már mind a három hûséges patriarcha halott volt, ám az, hogy Isten megvalósítja a szándékát, és feltámasztja õket, annyira biztos, hogy ami Istent illeti, akár az élõk közé is sorolhatja õket. Jehovának cseppet sem lesz nehéz visszahoznia három régen élt hûséges szolgáját az élõk sorába, mint ahogy az sem okozott gondot neki, hogy megteremtse az elsõ embert a föld porából (1Mózes 2:7). Ha Ábrahám, Izsák, és Jákob egyszerûen halottak lennének, akiket eltemettek, és semmiféle kilátásuk nem lenne további életre, Jehova azt mondhatta volna Mózesnek: ’Én az Istenük voltam. ’ De õ nem ezt mondta. Miután hallották, hogyan érvelt Jézus az Írásokból ebben a kérdésben, nem csoda, ha az írástudók közül többen így válaszoltak rá: „Tanító, jól beszéltél. ” Zsömle/lány
Pontosan
élõ az, akinek a lelke (=önmaga) ÉL a többi: halott... neki nincs semmilyen istenük, õk csak árnyak, akik az élõket kísértik
Azt mondja Jézus, hogy az Atya az élõk Istene. Mert Õk keresték és megtalálták saját magukban, önmagukban.A holtak nem ismerik Istent, mert tévelyegnek, olyan úton járnak ahol az Isten nem található. Keressétek Isten országát, az igazságot és az életet.
Szia! Ha végignézel a társadalmi folyamatokon a válasz egyértelmû! Szerinted a létezés maximumán vagy a minimumán van-e a többség? Lehet-e valóban élõnek nevezni azt az embert, aki csak úgy van? Úgy is kérdezhetném, hogy a saját álmukat álmodják-e vagy valaki másét? Bocsánat, tudom, hogy itt nem szokás visszakérdezni, de ezeket válaszold meg magadnak!
A kérdésedre a válasz, a holtaknak valójában nincs Istenük, vagy másképpen kifejezve az istenük szintén holt, mondjuk kõ, vagy szobor, vagy olyan teremtmény, amely lázad Isten ellen (pl. démon), amely emiatt halott. A halottak nem élnek, csak az élõk dicsõítik Istent, csak nekik van Istenük, ezért Isten az élõk Istene. Mivel Isten feltámasztja a halottakat, így pl. Ábrahámot, Izsákot és Jákóbot, valójában Istennél ezek az emberek is élõk, mert Istent az idõ felett áll, és nála a jövõ már kész.


Valaki el tudná igazán érthetően mondani nekem, hogy mit jelent az OTP-nél egy lekötésnél mit jelent, hogy a kamatozás módja FIX vagy VÁLTOZÓ, meg hogy mi ez a Betét elhelyezés módja? Ott is van három opció. Van hozzá help, de én bizisten nem értem.

Melyiket érdemes, melyik mire jó, melyik mikor jó, stb.? Köszönöm szépen azoknak, akik nem azt mondják, hogy menjek be egy OTP-be és ott felvilágosítanak :-)

Legjobb válasz: A fix kamatnál megmondják, hogy mennyi. A változó az változik, valamilyen szempont szerint (mondjuk az alapkamat, vagy az alapnyugdíj, stb). Ot azt tudják megmondani, hogy most éppen mennyi. Vond le a kamatadót is! A többit írd le, mert így nem lehet tudni.

A fix kamatnál megmondják, hogy mennyi. A változó az változik, valamilyen szempont szerint (mondjuk az alapkamat, vagy az alapnyugdíj, stb). Ot azt tudják megmondani, hogy most éppen mennyi. Vond le a kamatadót is! A többit írd le, mert így nem lehet tudni.
Nem kell bemenni az OTP-be, elég, ha klikk ide: https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/online/BH01010301000000.jsp
A fix kamatozás azt jelenti, hogy a futamidõ végén akár rosszabbra, akár jobbra változik közben a pénzpiaci helyzet, Te azt a kamatot kapod, amiben megegyeztetek. A változó kamatozás meg azt jelenti, hogy a kamat mértéke igazodik pl a jegybanki alapkamatváltozásokhoz és ebbõl adódónak kevesebb, vagy több is lehet, mint amikor a megállapodás megszületik.

Mit jelent, hogy mikor szineződött el a tesztnél az eredmény ablak, akkor egyértelműen megjelent a vonal aztán mire a tesztablak is elszineződött akkor már eltünt?

A nemvárt 29.napján teszteltem. Tüneteim voltak: hányinger,keser? szájízsötöt mellbimbó. Ma már a mellym is nyilalgat de 3 napja olyan érzésem van mintha meg akarna jönni.

Legjobb válasz: ilyen pont ma reggel volt nekem is.de negativ.én annak könyveltem el és nem is nézek újat.mivel csináltad?

ilyen pont ma reggel volt nekem is.de negativ.én annak könyveltem el és nem is nézek újat.mivel csináltad?
A kérdező hozzászólása: Expect nevû tesztel, elvileg olyan jó mint a clearblue, viszont most olvastam, h a nemvárt után egy nappal mutatja ki, abban bízom, hogy korán csináltam.

Mit jelent, hogy "Levélküldemények előre utalással / Ajánlott levél "?

Legjobb válasz: Átutalsz neki (vagy bankfiókban a számlájára befizetsz) és után elküldi neked. Az ajánlott egy postai szolgáltatás, számot ragasztanak a küldeményre, követhetõ a feladása, továbbítása. http://www.posta.hu/level/kulonszolgatatasok/ajanlott Nade a postai küldemények, mikor "eltûnnek", akkor ugye nem a szekrény mögé esnek be...

Átutalsz neki (vagy bankfiókban a számlájára befizetsz) és után elküldi neked. Az ajánlott egy postai szolgáltatás, számot ragasztanak a küldeményre, követhetõ a feladása, továbbítása. http://www.posta.hu/level/kulonszolgatatasok/ajanlott Nade a postai küldemények, mikor "eltûnnek", akkor ugye nem a szekrény mögé esnek be...
A kérdező hozzászólása: köszi!!!

A valutáknál mit jelent hogy vétel, eladás? Hogy mennek ezek? Valaki legyen olyn kedves és magyarázza el nekem!

Legjobb válasz: A valuta vetel/eladas arfolyam bankonkent es valtohelyenkent valtozik, de a lenyeg ugyanaz. A veteli arfolyam mindig alacsonyabb mint az eladasi. A veteli arfolyam azt jelenti, hogy a bank mennyiert veszi meg, az eladasi pedig, hogy mennyiert adja el neked. Peldaul a CIB banknal az ausztral dollar veteli arfolyama 189, eladasi arfolyama 205. Ha bemesz a bankba egy 100-as ausztral bankjeggyel, akkor a bank ad erte 18900 Ft-ot. Ha bemesz es azt mondod, hogy szeretnel egy 100 ausztral dollaros bankjegyhez hozzajutni, akkor azt mondjak neked, hogy fizessel be 20500 Ft-ot. A bank mindig jobban jar mint a vevo. Igy vilagos?

A valuta vetel/eladas arfolyam bankonkent es valtohelyenkent valtozik, de a lenyeg ugyanaz. A veteli arfolyam mindig alacsonyabb mint az eladasi. A veteli arfolyam azt jelenti, hogy a bank mennyiert veszi meg, az eladasi pedig, hogy mennyiert adja el neked. Peldaul a CIB banknal az ausztral dollar veteli arfolyama 189, eladasi arfolyama 205. Ha bemesz a bankba egy 100-as ausztral bankjeggyel, akkor a bank ad erte 18900 Ft-ot. Ha bemesz es azt mondod, hogy szeretnel egy 100 ausztral dollaros bankjegyhez hozzajutni, akkor azt mondjak neked, hogy fizessel be 20500 Ft-ot. A bank mindig jobban jar mint a vevo. Igy vilagos?
Azert hasznalom en is a demozast. Sokszor a meg nem ertes abbol adodik, hogy van egy meg nem ertett szavunk. Ilyenkor eloszor tisztazni kell a szot magat. Ehhez megkerdezhetsz barkit aki epp ott van veled, hogy he te, szerinted ez a szo mit jelent? (lehet egy 1xu szo is mint a vetel). Aztan ha nem vilagos, megnezed egy ertelmezo szotarban. Aztan mikor az is megvan, lebabozod. De ha van, lesz gyereked, akkor tole is kikerdezheted igy a lecket: na fiam, megertetted? Igen apa/anya. Akkor tessek itt egy csomag gyurma, magyarazd el nekem, hogy mit tanultal. Ha igazan megertette es nem csak ugy ravagta, hogy elobb szabaduljon :) akkor el fogja tudni mutogatni ugy hogy te is megerted mirol szolt a lecke. Ezzel az eljarassal egy eletre megjegyzi a temat es egy csomo idot megsporol, hogy nem kell magolnia. Az nem tudom mi a kozep :(
A kérdező hozzászólása: utolsó elõtti rõl maradtam le. 23:53 nem mondod komolyan? :D nagyon kész, de ezeket annyira lassan fogom fel hosszú volt a nyár És mit jelent az h közép? pl cib közép
A kérdező hozzászólása: *upsz lemaradtam az utolsórol
En vagyok megint: probald ugy hogy eloveszel valami babut vagy jatek figurat es jatszd el a szituaciot. Az egyik babura ird ra, hogy CIB bank, a masik babura, hogy Gipsz Jakab (vagy a sajat neved) es az alapjan amit fennt irtam, jatszd el, hogy Jakab bemegy a bankba es AUD-t akar venni, a bank mit fog mondani. Amugy ez a "demozas"-os eljaras masra is hasznalhato. En peldaul fizika tanulasaban szoktam neha alkalmazni. Nem kell babu, neha kinevezek egy ceruzat atomnak, a radir meg a neutron stb es elbabozom a tanulnivalot :) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: * még annyit hogy ha pld én veszek 10 eurót (tehát a bank szempontjából vétel?)ami a cib szerint 261 a vételi azaz én a banknak 261*10=2610 ftot fizetek ezért a 10 euroért. Ha azt akarom h vegyenek be 10 eurot 272*10=2720ft tehát a 10 euromat 2720 ft-ért veszik meg. Na ezek szerint az éri meg a banknak ha az eurot (vagy bmilyen valutát) én váltom be náluk nekik úgy az üzlet, nem? Miért mindenképp a bank jár jól? én hogy járhatok jól?
Igen jol mondod. A lenyeg, hogy mindig a bank jar jobban es te rosszul. Ha AUD penzed van, akkor a kevesebb (alacsonyabb) osszeget nezd, ha AUD-t szeretnel mert holnap indulsz 'szidnibe', akkor a magasabb osszeget nezd. De megprobalhatod a kovetkezot: Kepzeld azt, hogy te vagy a bank es ugy olvasd az alabbit: Veteli: mennyiert veszem meg az emberektol a kulfoldi penzt Eladasi: bejon a nyaralni vagyo apuka es kell neki kulfoldi penz, na - en a bank - ennyiert fogom eladni neki a zoldhasut
A kérdező hozzászólása: aham, szóval a bank mindig jobban jár. Akkor ha nekem van 100 AUD-om, akkor kevesebbet ad forintba, vagyis vételi áron adja el nekem? Ha pedig a bank adja nekem az az eladási? Nekem nem tiszta teljessen. Most akkor ha én adom a valutát a banknak pld AUD akkor az a vételi Ha a bank adja nekem akkor az az eladási?????? jól mondom? légyszi írjatok! Fõleg te elsõ:)
Koszi, orulok, h tettszik :) Amugy mivel a bankok diktalnak, ezert a szabalyokat is a sajat szemszogukbol irjak, ergo vetel, azaz en, mint bank, mennyiert veszem mashonnan. Eladas, en mint bank, mennyiert adom el masnak. - en igy tudtam megjegyezni, amugy elotte nekem is kinai volt ;)
Ez igen! Tényleg szépen, érhetõen leírtad. Én mindig keverem a kettõt, tudom hogy én fizetek többet, de a nevüket ne bírom megjegyezni. Pláne ha neten nézem az árfolyamokat és külön oldalon vannak a vételi és eladási árfolyamok.
Azt még fontos tudni, hogy van külön valuta és devizaárfolyam. A valuta készpénz pl a dollár a kezedben a deviza a számlán lévõ dollár. A devizát mindig kedvezõbben váltja a bank, mint a valutát!

Mit jelent, hogy utolsó halálunk után kezdődik a valós univerzumi élet? Mit fogunk ott tevékenykedni?

A "semmit" és "sehogy " típusú válaszokat hagyjuk. Köszi.

Legjobb válasz: Egyszerûen élni fogsz úgy, hogy nem kell mér megszüless és meghalj többet. de igazából, amikor arra a pontra érsz, magadtól is tudni fogod, hogy mit kell tégy. az sem kizárt, hogy olyas valami lesz belõled, amit mi most angyalnak nevezünk...lényeg a lényegben, hogy a fizikai, biológiai és kémiai korlétok megszûnnek. mivel a tudatod az anyag felé emelkedett teljesen, "ahol" alapban is van. :) üdv 25/F LastOne.Left

Egyszerûen élni fogsz úgy, hogy nem kell mér megszüless és meghalj többet. de igazából, amikor arra a pontra érsz, magadtól is tudni fogod, hogy mit kell tégy. az sem kizárt, hogy olyas valami lesz belõled, amit mi most angyalnak nevezünk...lényeg a lényegben, hogy a fizikai, biológiai és kémiai korlétok megszûnnek. mivel a tudatod az anyag felé emelkedett teljesen, "ahol" alapban is van. :) üdv 25/F LastOne.Left
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Furcsa [email protected] egy álomvilágban élsz...
A kérdező hozzászólása: aszinkronforgógép Kérdezõ vagyok. Furcsa, mert én meg azt érzem, hogy most ébredtem föl, az öntudatlanságból. Legalábbis ébredezem...
Általában ezt érzi, ha valakit meggyõznek valamirõl, még ha az irdatlan ökörség is.
A kérdező hozzászólása: Nem gyõzött meg senki, írt valaki valamit, elkezdtem gondolkodni rajta, és beláttam dolgokat. Nem vagyok gyenge ember, vagy vallási fanatikus, vallásos sem igazán, vagy ostoba, befolyásolható egyén, aki mindent elhisz. A dolgok mögé akarok látni, hogy mi a valóság. Tiszteletben tartom a te véleményed is, de egy kézlegyintéssel nem tudom elfojtani a bennem lévõ kérdéseket.
25/F Engem érdekelne a forrás. Kitõl, hogy jutottál egyáltalán hozzá? De a személyesebb (ami bár publikushoz képest személyes lenne, de privátban még belefér) dolog is érdekelne, hogy mi vezetett téged el ehhez az egészhez. Ne azt mondd, h az Önvaló, ahogy azt más helyeken írtad, hanem ahhoz mi vezetett el, az érdekelne engem. A.
"Nem gyõzött meg senki, írt valaki valamit, elkezdtem gondolkodni rajta, és beláttam dolgokat." Elárulok egy titkot. Ezt nevezik meggyõzésnek. "de egy kézlegyintéssel nem tudom elfojtani a bennem lévõ kérdéseket." Akkor tedd fel õket. Veled talán még van értelme vitatkozni. LostOne.Left már teljesen elszakadt a valóságtól.
A kérdező hozzászólása: aszinkronforgógép. Nevezhetjük meggyõzésnek, de akkor a többezer más vélemény, gondolat, vallás miért nem volt képes "meggyõzni"? Egyébként én meg tudnálak téged gyõzni bármirõl is? Szerintem nem. Csak elmondhatok neked valamit, ha elfogadod, elfogadod, ha nem, nem.
"Nevezhetjük meggyõzésnek, de akkor a többezer más vélemény, gondolat, vallás miért nem volt képes "meggyõzni"?" Mert nem értetted meg õket. Vagy egyszerûen nem találtad logikusnak. Nem tudom, hogy ezt a se füle se farka ülyeséget mégis miért találod annak, de szerintem te sem. LostOne.Left úgy látszik még így forumon át is elég karizmatikus. Az önvaló bölcsessége szektájának a vezetõje is válhat belõle a jövõben. "Egyébként én meg tudnálak téged gyõzni bármirõl is?" Ha logikusnak találom, meg tudsz gyõzni, de rám nem hat a karizma.
A kérdező hozzászólása: "Ha logikusnak találom, meg tudsz gyõzni." maximálisan egyetértek, nekem is ez az elvem. Én találtam egy elég logikusnak tûnõ nézetet. Megkérdezhetem, te mibel hiszel? Én nem vitatkozni akarok, csak gondolatokat cserélni.
A kérdező hozzászólása: A 11:01-es kommentem kissé erõsre sikeredett, pontosabban fogalmazva azt akartam írni, hogy nem olyan könnyû befolyásolni, miben hiszek.
"Van egy olyan az embereknek hogy logika. Bár igaz a logika ezer irányba mehet, de ha megvan mellé a józan ész, és a való igazság tudni akarása, az egyszerûség elve, akkor ki lehet ezeket következtetni..." Már ne is haragudj, de ezeket nem lehet logikával kikövetkeztetni! Szerintem ezt senki sem tudhatja! Innentõl kezdve bármilyen megállapítás csak spekuláció és egyéni vélemény. Ne is próbáljátok úgy beállítani, mintha az örök tudás egyetlen ismerõi lennétek.
25/F Te annyira okostojásnak akarsz tûnni! "nem tagadom, nekem megmutatva lett, " Ki mutatta meg neked? Mikor? Hogyan? Mivel, hogyan gyõzött meg, hogy ennyire biztosan Igaznak, szinte Tényként állítod be azt, amit elõtte írtál, illetve korábbi, más kérdésekre adott válaszaidat is tényként közlöd? Érdekelne ez a titkos forrás, ha felfednéd. :) A.
bocsi egy utolsó mondat lemaradt. "..."ahol" alapban is van. Lehetõség nyílik megismerni mindent ami létezik akár, s ugye blokkok nélkül. :) üdv 25/F LastOne.Left
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
A válasz írója 51%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 09:35 Csak nem visszajöttél a halálból, hogy ezt tudod? Hogy válaszolhatsz olyasmire amit senki sem tud?!
Van egy olyan az embereknek hogy logika. Bár igaz a logika ezer irányba mehet, de ha megvan mellé a józan ész, és a való igazság tudni akarása, az egyszerûség elve, akkor ki lehet ezeket következtetni...bár nem tagadom, nekem megmutatva lett, viszont teljesen értem az egészet, mert nyitott maradtam, így tovább tudom adni. Természetesen itt a kérdésre válaszoltam, mert nyilván van elõzménye is a dolognak, amire épül. :) üdv 25/F LastOne.Left
Halálunk után a tudatunk 20as csoportokban egy 16d-s Zumacka 15d-s vetületében fog egyesülni.
LastOne.Left Csakhogy a logikának kell legyen egy szilárd, tényszerû alapja. A tiédnek nincs. Ez után nem tudom, hogyan hivatkozhatsz a józan észre.
aszinkronforgogep. Azt hiszem az a baj a nagyvilágban, amit kijelentesz...hogy csak tényszerû alapot adnak meg az emberek, de nem a konkrét tényt rakják meg alapnak, hanem ugye egy plusz dolgot, amit feltételeznek csak...én megteszem a frankót, és ez a konkrét tény az, hogy van az embernek tudata/elméje. :) üdv 25/F LastOne.Left
Nem. Te egy feltételezést teszel meg alapnak, ami az, hogy az ember tudata, énje a testtõl különálló egész, és a test számára csak periféria, amin keresztül kepcsolatba lép a világgal. Legalábbis a korábbi válaszaidból ezt szûrtem le.
"Tudjuk, hogy a tudatunkban mentális képsorként jelenik meg egy világ(mint álom idején, hiszen ott itt mentálisan vetül az elménkre a gondolatsor)." Itt az elsõ bukta. A folyamat nem olyan, mint lo idején. Álmunkban teljesen másképp mûködik az agyunk. Akkor nem tapasztal, hanem felépít egy világot. "Ha valamire nem koncentrálunk, az számunkra éppen nem létezik." De attól még létezik. Ha elbambulsz, nem figyelsz a feléd száguldó féltéglára, hamar visszazökkensz a valóságba. "Mi ebbõl a következtetés? Hogy a világ az elménkben jelenik meg, és az elménk elsõdleges az anyaggal szemben. Tehát nem különálló, hanem "felette álló", szóval kapcsolat az van." Épp ezért hibás a feltételezés. "De az ember feltételezi, hogy van kívül egy világ, és ezzel az anyagot rakja meg irányító szerepbe..." És milyen helyesen! Már ennek a felöttes tudatnak a létét pusztán azzal cáfolni lehet, hogy az ember magatartása befolyásolható, vagy gyökeresen átalakítható például kémiai anyagokkal, mûtétekkel. Kezdve az egyszerû antidepresszánsoktól a lobotómiáig. "itt abból építünk logikai úton, amivel érintkezni sem tudunk...az én esetemben pedig abból, amit valójában tudunk." És miként tudsz valamit valójában, ha egyszer képtelenek vagyunk, tehát nyilván te is, érintkezni. Csak feltételezel. Ráadásul azt is rengeteg dolog figyelmen kívül hagyásával, vagy azok ismeretének hiányával. Ez nem tudás, hanem annak hiánya.
"A folyamat nem olyan, mint lo idején." *mint álom idején.
A kérdező hozzászólása: Kedves LastOneLeft! NAGYON sokat gondolkodtam a dolgokon, amiket korábban és most is írtál, az utóbbi pár hétben csak ezek járnak a fejemben.Pár dolgot már megértettem, köszönöm a segítséged ebben.
10:38 vagyok (tegnap) Mi a baj a válaszommal, hogy 0%-osra le lett pontozva?

Mit jelent, hogy a méhlepény a mellső falon tapad? Ezt úgy kell elképzelni, mintha egyből a hasamon belül lenne? Vagy inkább a mell felé? Hol helyezkedik el, ha el akarom képzelni?

Legjobb válasz: A méhed hasad felõli oldalán tapadt meg a méhlepény valahol, hogy pontosan hol, azt max. a dokid tudja megmondani, ha kíváncsi vagy rá. Amúgy lehet, hogy egyszercsak átmegy hátsó faliba, majd megint mensõ lesz. Állítólag normális, hogy vándorol a méh növekedése miatt.

A méhed hasad felõli oldalán tapadt meg a méhlepény valahol, hogy pontosan hol, azt max. a dokid tudja megmondani, ha kíváncsi vagy rá. Amúgy lehet, hogy egyszercsak átmegy hátsó faliba, majd megint mensõ lesz. Állítólag normális, hogy vándorol a méh növekedése miatt.
Azt jelenti, hogy ha a baba ki akarna nézni a köldöködön keresztûl akkor nem látna ki mert elötte van a lepény.Tehát ha a tenyeredet a hasadra rakod, akkor az a sorrend: tenyér, hasfal méhfal, lepény, lepényhez köldökzsinórral összekötve baba. Ez a helyzet a legideálisabb!
Nálam is ugyanez a helyzet: hasfal, méhfal, méhlepény, köldökzsinór és a baba. Az orvosom szerint ez így nagyon jó. Ne aggódj, kellemes, örömteli várakozást.Üdv. 27 hetes kismama
Off: a melegkiütésre gondolsz, vagy nap allergiára?
Nem mindegy hogy meleg kiütés, vagy nap allergia! Mennyi idõs? Attól hogy kened nap tejjel, elõ jön a nap kiütés, de az csak nap allergia elleni kenõccsel, kalciummal, allergia elleni hyógyszerrel múlik el, piros foltok, apró pattanás okkal, nagyon viszket! Meleg kiütés az izzadástól van, pici piros pattanás szerû, hintõpor ha beszórod, 2/3 nap altt elmúlik!
A kérdező hozzászólása: 13 hónapos.Akkor a le írtak alapján meleg kiütés. Köszönöm
Na azzal mi is szenvedünk! A patikában az Alsol krémet ajánlották - így azzal kenem 1-2 napja (kicsit jobb). Hintõport nem ajánlják, mert eltömíti a pórusokat (a meleg kiütésnek meg amúgy is az az oka...) Ebbõl a szempontból tök mindegy, hogy viszed-e napra, vagy kened-e naptejjel, mert az izzadság okozza.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!