Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy egy baromfi (1 db)

Mit jelent az, hogy egy baromfi őshonos?

Legjobb válasz: Az olyan állatokra, növényekre mondják, hogy õshonos, amely hazánkban keletkezett, vagy már évszázadok óta itt él, itt tenyésztik. Gondolom a baromfiknál sincs ez másképp.

Az olyan állatokra, növényekre mondják, hogy õshonos, amely hazánkban keletkezett, vagy már évszázadok óta itt él, itt tenyésztik. Gondolom a baromfiknál sincs ez másképp.
Õshonos állatnak nevezzük azokat az állatokat, amelyek a magyar néppel egy idõben, vagy nagyon rég (több évszázad) óta itt élnek, s tökéletesen akklimatizálódtak a környezethez, éhajlathoz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mitől haltak meg mind a ketten?

Röviden és tömören volt egy 7 hónapos hullámos papagájom aki fiú volt és volt egy nála idősebb 6-éves lány hullámos papagájom ők egy kalitkában éltek.Egyszer csak a lány madaram tojni kezdett volt egy tojása (a kalitka sarkába rakta le és ott is kotlott rajta) egész nap ott ült rajta.Mikor a fiú madaram lement hozzá a földre a lány megtámadta de hála istennek nem lett egyiknek sem baja de a biztonság kedvéért különraktam őket (a fiút egy másik kalitkába).Semmi baja sem volt egyiknek sem miután különszedtem őket nem is voltak bánatosak talán a fiú egy icipicit.2 nap múlva miután különraktam őket a 2.-nap este kitakarítottam mindkettőt és még én a kalitkát tisztítottam kiengedtem őket repkedni és egyszer csak azt látom hogy puszilkodnak elég hevesen.Másnap reggelre a fiú madár meghalt.Eltelik 2-3 nap a lány madaram elkezdett vért felköhögni a tüdejéből (ez este volt) gondoltam reggel első dolgom lesz elvinni az orvoshoz d már túl késő volt.Mi bajuk lehetett?

2

Milyen papagájt vegyek?

Ez lenne az első papagájom, de nem tudom, hogy milyen fajtát vegyek.
Lényeg:
-egyedül szeretném tartani, mert nincs időm/pénzem, hogy kettőt tartsak
-szeretném, ha értelmes lenne, és tudna egy kicsit beszélni is, de ne legyen túl hangos
-szobában tartanám, tehát ne legyen túl nagy helyigénye

eddig ezek tetszettek: kongó, deák, nemes, szenegáli, barát papagájok

6

Hogy hívják Magyarország legtarkább madara? Egyebek lentebb!

Egy TOTO-ba kell. Ezek a válaszlehetőségek:
1. Gyurgyalag
2. Szalakóta
3. Jégmadár

3

Milyen papagájt ajánlotok elsőnek?

Ara papagáj tetszik, de szerintetek elsőnek milyen? Vagy kezdőnek inkább ne?

9

Tudtok Csongrád megyében, vagy környékén pyrrhura molinae papagájt eladót?

Nagyon szeretnék egyet!

1

Lehet hogy felre ertem a nevet, de nem tudom pontosan leforditani. Szerintetek ez egy solyom?

http://www.ebay.co.uk/itm/Sterling-Silver-Hawk-Pendant-Falco..

2

Egy hullámos papagáj mennyire tud csípni?

Meg tudja sebezni annyira az emberi egy kezet, hogy vérezzen?

4

Hullámos papagáj párom állandóan rikácsol. Hol egyik, hol másik. Mit tehetnék ellene?

Régebben egy másik hímem volt, csak elvitte a meleg (panel :'(). Mióta ez az új van, azóta viselkedik így a tojó is. Azóta nem eszik a kezemből, nem repül az ujjamra, csíp, rikácsol. Le lehet róla újra szoktatni?

2

Ti ki szoktátok engedni repülni a papagájotokat?

Elméletileg hónap végén a családba kerül egy hullámos papagáj. A kalitka már megvan régebbről. Arról érdeklődnék, hogy ti szoktátok őket kiengedni? Nagyon nehéz visszaterelni őket a helyükre a repülés végeztével? Azt tudom, hogy ajtó, ablak, tükör ezekre vigyázni kell. Olyanra lehet tanítani hogy ülőfára szálljon le? Mindenre kíváncsi vagyok ebben a témában!

2

Valaki nem tud magyar nyelvű gén öröklődési oldalt hullámos papagájokhoz?

Nagyon érdekel ez a téma, hogy hogyan milyen színeket tudok majd kihozni, csak az a baj, hogy még 14évsen nem túl acélos a z angol tudásom, magyar nyelvű oldalt meg nem találtam.És még h valaki tudja, hogyan lehet BIZTOSRA megállapítani az albínó illetve lutinó egyedek nemét?Már találtam pár tippet, de akárhogy nézegettem az itthoni albínó illetve lutinó madaram nem tudtam pontos megállapításra jutni.

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!