Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy egy út országos főútvonal (1 db)

Mit jelent az, hogy egy út országos főútvonal?

A jogi megfogalmazására gondolok, illetve a rá vonatkozó szabályokra. Sajnos sehol nem találtam meg konkrétan... Egy kisebb faluban lakunk, és az utcánkat országos f?útvonallá nyilvánították. Kíváncsi vagyok, hogy milyen változásokra, forgalomra lehet számítani, és kinek kell finanszírozni az aszfaltozást.

Legjobb válasz: Amennyiben egy út országos fõútvonal, akkor az út kezelõje az önkormányzat helyett a Közútkezelõ. Tehát nem az önkormányzat fizeti a javítások költségeit. Az, hogy forgalomban milyen jellegû változást eredményez, ahhoz azért tudni kellene, hogy milyen egyéb változások voltak a megnevezés változásán kívül. (Tehát történt-e más út lezárása, vagy hasonló, amely miatt nagyobb forgalom lehet.)

Amennyiben egy út országos fõútvonal, akkor az út kezelõje az önkormányzat helyett a Közútkezelõ. Tehát nem az önkormányzat fizeti a javítások költségeit. Az, hogy forgalomban milyen jellegû változást eredményez, ahhoz azért tudni kellene, hogy milyen egyéb változások voltak a megnevezés változásán kívül. (Tehát történt-e más út lezárása, vagy hasonló, amely miatt nagyobb forgalom lehet.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Útlezárás nem történt, viszont a településen már létezik egy másik fõútvonal, ami elég nehezen bírja el a forgalmat. Gondolom, akkor lehetséges, hogy az új útra tereljék át a forgalom egy részét. Viszont az útépítés költségéhez a lakóknak több százezer forinttal hozzá kellene járulniuk, amit én azért nem értek, mert ha fõútvonalról van szó, úgy gondolom, hogy nem nekünk kell finanszíroznunk az útépítést.
Fejenként több százezer vagy összesen?
A kérdező hozzászólása: 200-300 ezer Ft családonként! Szóval szerintem bunda van a dologban, ezért én biztos nem fogom befizetni. Csak jó lenne valami jogszabállyal alátámasztani...
Nem arra kerik a 200-300-at hazankent, hogy azon az osszegesn felujithassak a kozmuveket? Burkolatcserekor sokszor ezt is nyelbe szoktak utni. De csak annal ujitjak fel a kivezetest, aki fizet.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ezzel a személy ig. -al átengednek?

Horvátba mennék 17.-én és arra lennék kiváncsi,hogy 17.én indulok,28.án jövök akkor és 28.-áig érvényes, azzal még átengednek?

2

Horvátországba milyen okmányokkal lehet kimenni?

Útlevél, személyigazolvány. ezeken kívül? vagy csak ezekkel?

12

KRESZ tanfolyam után meddig lehet elmenni vizsgázni?

Ha tavaly jártam tanfolyamra, de nem volt módom elmenni vizsgázni idén még elmehete vagy újra kell járnom a tanfolyamot?

2

A lehel téri felüljáró az merre van?

5

Az árvízi lezárások miatt kb mennyi idő alatt lehet bejutni a Szentedrei úton a Flórián térig? Kb reggel 8 felé érnék a Szendendrei útra és 9-re kellene a Flóriánon lenni.

1

Mennyibe kerül a Határ úti parkolóban egy napra a parkolás?

2

Elvált szülőknél csak a gondviselőnek kell beleegyeznie a jogsiba vagy mindkét félnek? 17f

1

Külön KRESZ és forgalom?

Azt szeretném kérdezni, hogy az lehetséges-e, hogy a KRESZ-t leteszem akár már most, kifizetem külön, meg az elsősegélyt, és a forgalmat csak télen kezdem (akkor töltöm be a 17-et), akár más autósiskolában?

5

Könyves Kálmán krt. - Gyáli út #-be van térfigyelő kamera?

Egy közlekedési felelősség eldöntésében kérném a segítséget, mivel tegnap ott történt egy közlekedési baleset. Akkor sajnos rendőrt nem hívott a kedves ismerősöm és az EU kárbejelentőt is hiányosan töltötték ki. Akkor a másik fél nem ismerte el a felelősségét, pedig járműben keletkezett sérülésekből is egyértelműen meg lehet állapítani, hogy ő volt a hibás. Sajnos ma szerettem volna vele egy új betététlapot kitölteni, de azt mondta hogy már nem ismeri el a felelősségét. Abban a kereszteződésben működik az UTV.hu-nak a térfigyelő kamerája, de ha jól tudom azok nem rögzítenek, valamint megpróbáltam felvenni a kapcsolatot a szolgáltatóval, de sikertelenül. Valahogy van még arra lehetőség hogy visszakapom a pénzem, vagy mér csak a jogi út maradt aminek persze semmi értelmét nem látom. Segítséget előre is köszönöm.

4

Pedelec rendszerű elektromos kerékpárok fenntartása mennyire költséges? Akkumulátort mennyi időnként/kilométerenként kell cserélni és az milyen költséget jelent?

Tapasztalt elektromos kerékpárosok véleményére és tapasztalataira lennék kíváncsi, akik legalább 1-2 éve használnak pedelec rendszerű e-bringát.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!